N:Ježiši..😯
Ke katolíkům? 😲
N:Ježiši..😯
Ke katolíkům? 😲
Varaxi:Kosti se dají vrazit do papiňáku a vařit a vařit a vařit, ony fakt změknou. Úspora to ale vzhledem k ceně energií není.
zmlátím je a dám vědět, zda se zadařilo 😀 Hodit je lišce můžu vždycky.
To já mám v kuchyni taky kabel ze stropu, už deset let, ve skříni i lustr, ale nějak mě zatím nic nenutilo to instalovat 😀 Tak to tam vypadá trochu jako po stěhování.
“Vydrž, za chvíli bude úklid k Vánocům…” to neznám 😂 U mě je to “vydrž, za chvíli si toho ani nevšimneš”
Co je špatného na drůbeží krvi? S kostma to mám jako s masem, musela bych je někde skladovat, dávkovat, tahat ke koním přes zaměstnání… A ještě kvůli nim pořizovat šroťák. Tyhle kosti holt nějak zkusím umlátit, co už. Mám i dvoukilovou palici. Když kosti šoupnu do pytle a zmlátím, třeba z toho něco bude.
Musela bych přejet po nějaké tvrdé ploše a tankem se na ulici nesmí. No a na trávě by mi tank ty kosti zapracoval do půdy.
Právě jsem si říkala, jestli by ty kosti tím pečením neztvrdly tak, až by zkřehly. Jako u kuřete. Ale kuře je duté, jak víme, no.
Naštěstí chuť nemusím řešit, už jsem někde psala (asi u cukroví), že nepoznám chuť pečiva pečeného s máslem a s olejem, je mi to upe šumák. Což se hodí, protože pro mě je cena úplně nejvíc. Bohužel poměr příjmy a náklady se zhoupnul. V Penny mě trochu těší představa, že tam občas koupím i něco od českého výrobce. V Lidlu zase říkají, že německá kvalita. No jenže to holt musejí kupovat bohatí důchodci 🙂
Sarah: Billu ani Kaufland po ruce nemám. Jen Albert, ale tam málokdy nakombinuju nákup tak, abych měla v akci vše, co potřebuji. Ale občas tam skočím pro jednotlivosti, akce tam nesleduji.
Biedronka teď prý vyhořela, nevím, zda ta u Hrádku nebo ta u Habartic, já tam nejezdím.
Napadá mě: mám doma žebra od nějakých jídel. Potřebovala bych je nějak dostat slepicím, ale jsou tvrdá. Šroťák nebo drsňáckýho robota nemám. Kladivem jsem zkusila a málem jsem si vyrazila voko.
Napadá vás nějaký způsob, jak ty kosti vykřehnout, aby se daly normálně rozdrtit? Daly by se nějak dopéct v troubě nebo vyvařit v hrnci? Nebo něco, co můžu udělat v domácím prostředí…
Já bych asi maso taky měla kde sehnat, ale prostě se mi nechce, mj. protože to nemám kde skladovat. V lednici jsou brambory, no. Musela bych jet extra do toho obchodu třeba jednou týdně, mít krmení pro slépky doma a každý den jim donést do stáje (přes den to je v autě u práce, což by přes zimu v pohodě šlo) dávku. Kterou by dostaly až druhý den ráno, protože na večer jim to dát nemůžu, aby jim to nehnilo ve volatech.
Granule mám u koní, nasypu, zaleju vodou (v mrazech nosí holky ráno teplou vodu koním, tak slepicím zalejou a slepice pustí, až to nasákne), postavím slepicím do výběhu, odcházím.
Až se mi pomnoží švábi a stínky, budou mít slépky jednou týdně hmyz 🙂
A to je další, krom jiného. Já se velmi nerada někde registruji a zanechávám po sobě stopu, tu aplikační bych ani nemohla, páč i kdybych chtěla, můj telefon prostě tu aplikaci není schopný provozovat. Mám kartu do Tesca, někdo z rodiny mi ji nechal, čímže mě to neirituje, protože jsou tam data někoho jiného a mně to je jedno. Tak mohu využívat těch jejich slev jen na kartu, ale opět, aplikaci nemám a mít nebudu. Proto mi vyhovuje ten Penáč, kde to funguje i bez všech aplikací a karet (něco mají výhodnější s kartou, ale je toho desetina slevových položek).
No to mě, pravda, nikdy nenapadlo, ten umakart, co mám v koupelně, nějak leštit. Výhoda je, že na něm prostě není nic vidět, je to takový ten vzor “rozpraskaná kůra”, takže úplně v pohodě. Až budu někdy rekonstruovat, tak tam nechám dát zrovna takové kachličky s nějakým tímhle neviditelným vzorem, mám takovou i dlažbu a je to k nezaplacení!
Troubu jsem myla jednou, když se mi tam na dno něco vypeklo když přetekla nějaká nádoba 😀
Digestoř nemám, lepivou hmotu odrbávám ze skříněk v průběhu roku, letos splněno. Musím odmrazit jednu lednici, druhá má letos taky splněno. Okna myje zvenčí déšť a zevnitř Kocour. A už vím, proč nechci bydlet v baráku - dveře leštěnkou?! No potěš. A ještě dvacet kousků… Mám dvoje a zase, ty domovní mají ten neviditelný vzor, takže pohoda. Občas během roku vydrbu pouze nerezové kování, ať mi není ekl za to brát. A u dveří do pokoje bohužel sem tam musím umýt tu bílou plochu a místa kolem kliky, bílou spodní polovinu (taková ta slonová kost, panelákový standard z osmdesátek) zahumusí kočák, kolem kliky si to zase ohmatám já… Teď jsem ten humus zrovna nedávno oškrabávala z lednice…
Jedna dlooouhá pavučina mi vlaje v koupelně a vůbec mi to nevadí 😀 No a protože jsem potřebovala plochu na puzzle, tak jsem Kocourovi sebrala zástěnu od záchodu (trochu chrání stěnu před značkováním) a za zástěnou je učiněný pavoučí ráj, tak ten tam také nechávám jako memento 😀
Jiná by to viděla a švihlo by to s ní přímo ve dveřích, já trpím báječnou selektivní slepotou a prostě tyhle “hrůzy” vůbec nevnímám, ó jak jsem šťastna!
No přesně, prostě je nejlevnější, v těch akcích. Chlap tvrdí, že něco je levnější v Lidlu, ale já si to párkrát porovnala, a u většiny věcí to tak není… Ale já Lidl nesnáším z principu, měli spoustu kauz s vykácením různých stromů kvůli stavbám na zelené louce, takže mám jisté zábrany jim dát peníze, i když koho zajímají stromy…
Obsah není trvanlivej, protože se po něm zapráší? 😀
Chodím taky do Penny. Ale nejraději bych měla opravdu malý obchod, kde je vždy vše na svém místě, to v Penny občas není, zejm. když to potřebují prodávat přímo z palety. Ale máte pravdu, ta oddělení jsou celkem stabilní, to zase jo. Mně na tom Lidlu vadí, jak je to tam všechno naházené v těch řadách uprostřed, to je pro mě velmi nepřehledné.
kometa:Mně v Lidlu přijde uspořádání sortimentu dost chaotické a nelogické. Proto tam nerada chodím.
Mám to stejně. Ale ne že by byl Penáč o moc lepší. Celkem jsem se kdysi orientovala v Tescu, ale už tam moc nechodím, co změnili slevovou politiku…
Saga: Tak to je bezva, já mám na kulháka fyzio objednanou na 7.12., nacpala mě tam protekčně, tak uvidím ještě, jestli se jí tam nenaplánuje něco akutnějšího. Mě vezme s sebou a když posledně koukala na Kocoura, tak říkala, že by ho taky spláchla s náma, tak budem odoperovaní všichni 😀
Včera jsem se dokopala upravit plnokrevníkovi prsty na předních (zkrátit, aby to nešmajdal), tak bude moct chodit po ošetření jak baletka.
A já zase neuklízím nikdy, tak proč by zrovna svátky měly být výjimka! 😂
Tak však proto, že neznáte, vám to tady Megi vysvětluje 🙂 Já taky neznám a také mně to Megi vysvětluje. Děkuji Megi 🙂
A budeme mít vždycky. Páč za to můžou vždycky ti nahoře 🙂
N:Stačí sdělit roční příjem a já vám řeknu..😄
Supr, kam byste zařadil člověka s ročním příjmem 350 tisíc Kč hrubého?
J5:To je docela rozdíl Bugyro. V Nato by pak zůstalo jen pár tajtrdlíků z Evropy a nějaký ten satelit okolo, nevím přesně.
Minimálně Francie je stát vlastnící funkční jaderné zbraně. Zase na druhou stranu, pokud by US vystoupily z NATO, třeba by NATO přestalo být pro RF takovou hrozbou a RF by přestala střečkovat z toho, že se někdo chce do NATO přidat 😀