V pátek na vyjížďce jsem viděla mloka, poprvé v životě venku 🙂 Je to pěkný macek.
Příspěvky uživatele
Buggyra
Škoda, že mi choděj dravci na slepice… bych si takové krásné barevné klidně od vás koupila. Ale bylo by jich škoda.
V neděli jsem koupila v Kosičkách 10 vynesených za 500,-. V sobotu jsem postavila ve výběhu u poníků překrásnou voliéru se sítí, všechno vypnula, pečlivě síť navázala, aby nikde nevznikaly mezery pro únik slípky nebo vskok škodné.
A pak mi do té voliéry vlezl hnusný poník! Síť potrhal, tyčky od ohradníku (naštěstí drátěné) zohýbal, kotvící kolíky vyškubal, ještě se tam vydělal (!).
Vyráželi jsme v neděli v pět ráno, vraceli se v deset večer, slepice jsem naházela večer rovnou do kurníku, jak ležely a běžely (a spaly…).
A ráno je jdu “jen pustit”, všechno ready, a vidím tu spoušť teprve. No mě kleplo málem. Takže jsem to vše před prací musela vypnout, narovnat, zatlouct, posvazovat nějak provizorně (provizorium na příštích 10 let…). No a kolem zvnějšku jsem teda musela nainstalovat ještě kozí elektrickou ohrádku, aby hnusky poníci nešli zase zkoumat (“jé, to tady panička URČITĚ nechala nám na hraní, pro naše obveselení!”).
Od pondělí slípek stále 13. V neděli během převozu 3 vejce (a tři od domácích). V pondělí 6 vajec (vč. domácích), v úterý 10 vajec dohromady. Zdá se, že vynesenky se snaží 🙂
Ještě jednou mě poníci nakrknou a liška si může vzít je.
První dvě foto nová voliéra, další tři po zoufalé vysprávce.
Taky bych ocenila ve veřejnoprávních médiích bez reklam.
Operátor můj net v mobilu nezjistí, neb mobilní vůbec nepoužívám, připojuji tel. na wifi 🙂 no a taky mám tel. na kredit vlastně.
Počítám, že my v paneláku budem platit všichni, páč máme všichni přípojku na optiku, a nikoho nebude zajímat, že moje babička to nepoužívá. Šák má tévé, která se umí připojit, tak ať jim nikdo nenamlouvá, že neserfuje.
Třeseme kopýtkem!
A myslí si někdo, že neteroristi vydají teroristy, aby jim zbylí teroristi uřízli hlavu?
No přesně.
balu:Tak on mohl být celkem klid, kdyby pásmo Gazy neovládl Hamás a nezaútočil na Izrael. Teď se pásmo Gazy rovná Hamás. Nikdo z těch Palestinců v tom pásmu se od Hamásu nedistancuje, nemají snahu se těch teroristů zbavit… Tak co mohou čekat.
Docela dobré shrnutí a vysvětlení toho, co se v té oblasti děje (i když je to už trochu starší) -
No jako já bejt tam obvoďák nebo pianista, tak se teda taky nesnažím Hamásu zbavit, no a kdyby to tam ovládali, tak ani moc nevykřikuju proti nim, aby mi nenatloukli kušnu…. to zase docela chápu.
Mno, víte jak to se mnou je 😀 Já si to nějak pytlíkuju, myslím si o tom něco, ale raději se na mě nespoléhejte. Já mám taky žaludek kachní, který spase kde co, a vejce jím zásadně tepelně upravená. Podle mého musejí vejce vydržet v chráněných venkovních podmínkách minimálně 14 dní, protože ta slepice snese jedno denně a musí jich nanosit, aby mohla na hnízdo sednout, no a kdyby se jí kazila, to by to příroda moc vymyšlené neměla. No ale nevím, kolik vajec si snáší křepelka, nicméně třeba pět, tak to by ta vejce měla pět dní dát, že. Edit: teď jsem se dočetla, že naše křepelka umí 8-12 vajec. Tak to by těch 10 dní ta vejce měla dát v pohodě 🙂
Mno jo, když on ten Hamás taky vlítl na cizí území, že ano. Kdyby k nám vlítla nějaká blbá skupina lidí od Slováků a povraždila nám samopaly pár vesnic na Moravě, tak máme taky hnedle vojáky na všech hraničních přechodech a vyrážíme ty zmetky hledat a oběti zachraňovat. Gaza má holt smolíček, že má všechny hranice jen s Izraelem. A Gaza má smolíček, že její oficiální představitelé nějak upe nespolupracují na vyhledání a navrácení obětí, mi přijde. Já o tom vím houby, to se mi tak jen pozdává, že SK vláda by se sakra snažila ty teroristy najít v dojemné spolupráci s našimi orgány, zatímco Palestinské vedení v Gaze nějak tuhle iniciativu nemá. Ale třeba se horečně snaží, jen to neproniklo k mediálnímu ignorantovi jako jsem já.
❤️ Jani, hodně štěstí. Držím palce!
Já když chci, aby mi šla vejce natvrdo dobře od skořápky, nechávám je v pokojové teplotě týden ležet. Resp. snažím se mít doma vždy zásobu vajec min. týden starých právě na vajíčkovou pomazánku 😀 Ani tři dny stará vejce v pokojové teplotě mi od skořápky nejdou dobře. A do lednice už žádná vůbec nedávám 🙂
orionka-2:Budete volit Nerudovou ? 🤣 ( Řečnická otázka )
Nerudovou jsem nevolila ani na prezidentku, natož ji posadit někde, kde by snad do něčeho mohla i mluvit… a to jsem prosím slyšela jen jednu politickou debatu s ní, jednu jedinou. Hm, nemám na to čas. Netuším, co budu volit, a jestli vůbec. Musím se podívat na jůtůb na něčí výcuc toho, co kdo z nich vykládá, třeba mi to pomůže, ale to až bude čas. Tak v červnu hádám. Kdy jsou vlastně ty volby? Třeba je prošvihnu a budu mít klid.
orionka-2:Já vám ho nevnucuju, ale nesrovnávejte ho s dědky 🤣 (38)
Dobře, Bartoše jsem taky neznala před politikou. Nikoho jiného mladého si teď nevybavím… Feriho? Teď je nějaký mladý ministr, ne? Nějaký z jednoho toho zbytečného ministerstva, mám pocit. Já jsem vlastně ráda, že jich moc neznám, sledování politiky je pro mou mladistvou aktivitu ztráta času 😀
orionka-2:Tak si ho nepředstavujte jako politika, ale automobilového závodníka, kterážto kariera té politické předcházela 😉
Když já ho poznala už jako politika. Stejně jako Babiše, Pavla apod. Dřív jsem nikoho z nich neznala. Tak má holt smůlu 🙂 Navíc já po chlapech koukat nemůžu, mám to zakázáno. Smím jen americké herce, protože ti jsou “daleko” 😀
Naprosto šílené. Kdyby tam nebyla ta dcera, tak zřejmě matku umlátí a nikdo nikdy nepřijde na to, kdo to udělal, protože by prostě odkráčel středem. Ten by měl být exemplárně potrestán, rozum zůstává stát.
Vtipné, že si tady vyčítáme, že jsme na sebe na diskusi “oškliví”, a že bychom se měli nad ty emoce povznést, a tady chlap za bílého dne jde zmlátit babu, vytáhne si ji za vlasy z auta, zkope ji před vlastními dětmi, a nikdo nemá potřebu národu naznačit, že udělal něco špatného.
Kdybych jí šla na pomoc, asi by se na mě vrhla jeho manželka a jak by babu dokopal, společně by ještě dokopali mě, a nikdo by ani necekl. Pecička.
Jj, to pozoruji i u toho tarpana, že přepočítá nohy, tak se jako otočí cvalem od toho děsivého čehosi, a pak vlastně ani nemusím nic dělat, a on se zastaví 🙂
Horší je, když to praštěné zvíře vedle nás začne taky prchat, a pak se vzájemně podporují v nervóze 😀
Orionka:A pěkný chlap ?
Vlastně jo, je 🙂 Souměrný xichtík, žádný hubeňour, ale ještě mu neroste břicho 🙂 Já to u politiků nějak nevnímám, musela jsem se zamyslet 😀
To je zase ten náš španěl uměleckej… Ten si pravidelně šlape po nohou a je schopný si zakopnout sám o sebe (nebo o trávu nebo o namalovanou čáru na silnici nebo taky si zamotat klacek mezi nohy a pak se kvůli němu přizabít). Naštěstí nemá, ehm neměl, potenciál k nějakým šemíkovským skokům, to bych na něm asi nechtěla jezdit 😀
Včera zase veselá vyjížďka s touhle kamarádkou, to bylo po cestě ptáčků a kočiček a popelnic a potkali jsme hromadu krajinek složenou mezi zahrádkami, no tak to byl konec pro oba koně, kamarádka musela slézt. 🤣
To není upoutávka, Bobi, to jsou úvodní titulky. Já nevím, zda se tenkrát dělaly k filmům nějaké upoutávky.. Teda, k Terminátorovi jo, ale myslím k těmhle “obyčejným” 🙂
Leithian:Jako ono to je drama no. Zadny supr dej. Ale pak to stoji za to.
Jinak jestli rada serialy zkus Odloučení (Severance). Dělal to Ben Stiller. Úžasně jednoduché “scifi” bez scifi prvků (az na detail). Výborní herci ve výborných postavách a vizual s atnosferou pecka. Jako dej neni fofr ale od prvního dílu napětí. Pokud víc akce tak ten Příběh služebnice je fakt síla. Minimálmě první série.
Co se týče filmů s koňmi. Tam mam rada jen 3. Tu Pozvánku, Černýho krasavce a Phar Lapa. Zbytek je síleně zkreslenej na muj vkus. I když Stříbrný vítr s mladým Russelem Crowem jako “záporákem” má něco do sebe.
Já můžu Muže od Sněžné řeky, oba. Romantické scény přejíždím rychloposunem 😀 A jinak se tam s těmi koňmi zachází uvěřitelně a hlavně mě fascinuje, jak tam mají všichni padnoucí cajky (při té přípravě na naháňku)…
Pak taky ráda Závod se smrtí. Starý, vynikající, zase jednou podle skutečnosti, a kůň si zahrál sám sebe 🙂 Skvělá hudba.