Aktuálně: 3 245 inzerátů220 592 diskuzních příspěvků18 362 uživatelů

Příspěvky uživatele

Buggyra

Buggyra
Buggyra 23.05.2024, 09:20:11 xxx.xxx.198.226

Sago, pokud vás to takhle omezuje, zkuste na tu alergologii zajít, třeba by vás otestovali a něco zjistili. Třeba jste alergická jen na nějakou složku. Nakonec co je muchařina u koní, že… alergie na sliny, resp. výměšky, zejména muchniček.

Buggyra
Buggyra 23.05.2024, 09:18:31 xxx.xxx.198.226

HR oddělení je u nás podle mě jen k náboru zaměstnanců. O zaměstnance se stará do doby, kdy podepíšou vstupní školení a GDPR, a pak už jen archivují jejich papíry. Všechno ostatní řeší zamci s mzdovkou… Když jsem dostala za úkol absolvovat školení pro zvýšení odbornosti ve svém zaměstnání, musela jsem si ho vyběhat sama 😀

Buggyra
Buggyra 23.05.2024, 09:14:43 xxx.xxx.198.226

Vyrobte jí voliéru za okno a pouštějte ji oknem do voliéry a máte to 🙂 Můžete nechávat okno pootevřené celý den a kočka může trajdat ven dovnitř až jí upadnou nohy. Jestli to vyřeší její čůrání do postele, to tedy nevím.

Čůrání do postele bych vyřešila já velmi jednoduše igelitovým potahem přes postel. Velký igelitový ubrus (PVC folii, skleníkový igelit, whatever) s našitou gumou po obvodu nebo těžké pogumované prostěradlo (jako je v LDN, těžké proto, aby to kočka neodhrabala), a vyřízeno. Na igelit kočku nejspíš ani nenapadne čůrat.

Buggyra
Buggyra 23.05.2024, 09:04:12 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 23.05.2024, 08:31:16

Nově má nicméně platit (to mi řekli u nás!!!), že bude možnost, že nadřízený podřízenému ukončí pracovní poměr bez udání důvodu!😲 A to i těm se smlouvou na dobu neurčitou.

S tím “má platit” bych ještě počkala. Myslím, že odbory budou hodně řvát, aby něco takového nevešlo v platnost. Rozhodně ne bez dalšího. Rozhodně se to nerozsekne, než nastoupíš. A až nastoupíš a zapracuješ se, tak si tě tam budou držet zuby nehty, protože oni ti lidi prostě na tyhle pozice nejsou.

Buggyra
Buggyra 23.05.2024, 08:26:01 xxx.xxx.198.226

Nepamatuji. Většinou to bylo tak, že na půl roku či na rok jsem dostala poměr na dobu určitou, a pak se buď opakovalo a nebo se dal na neurčito. Jestli budeš mít rovnou na neurčito, tak se zkušebkou netrap. Zkušebku každopádně budeš mít napsanou ve smlouvě. Podle toho, co na mě vypadlo na netu, to jsou opravdu 3 měsíce max. a může to být libovolně méně.

Buggyra
Buggyra 23.05.2024, 07:53:01 xxx.xxx.198.226

V pondělí jsem jezdila na převychovanci, v úterý jsem na něj na vyjížďku hodila kamarádku (je moc hodný), včera na něm jezdila na jízdárně holčička, u všeho jsem musela být… dneska mi přijdou zase začátečníci holčičky, no a zítra zase lehký trénink před víkendovými závody. O víkendu jeden den závody, druhý den přípravy na závody námi pořádané příští týden. Já si fakt nesednu. Včera jsem domů dolezla v půl jedenácté a ráno v pět už jsem svítila očima do šera 😀 Tak jsem ráno vyřídila nějaké vyřizování (trocha propagace našich závodů a přihláška na ty tohovíkendové) a valila do práce, až jsem si zapomněla telefon. O přestávce se holt otočím doma pro něj.

Buggyra
Buggyra 23.05.2024, 07:49:58 xxx.xxx.198.226

Přifaření pro péčkování pravděpodobně poodložím, poznávám pracnost přednesu, poznávám pracnost porozumění popsanému. Prozatím postrádám personálně prostor pro podobné pokusy 🙂 

Buggyra
Buggyra 23.05.2024, 07:36:04 xxx.xxx.198.226

Jééé, vy máte řasu jen od horského kola? Tak to závidím! Já už jsem minimálně na mopedu! 😂

Buggyra
Buggyra 23.05.2024, 07:22:37 xxx.xxx.198.226
Leithian:

Četli jste to jeho vyjádření? To je k zblití. Že je nevinej a důkazy mu dávaj za pravdu že on nic. Že ona napadla jeho. Wtf?????

Takový lidi by se snad měli separovat od společnosti. Kdyby fakt jednal v nějakém afektu, tak si teď sype popel na hlavu, ale toto… nemám slov. A vždycky si vzpomenu, že tihle lidi mají právo mít děti, vychovávat je a volit. A být voleni. A my se pak divíme.

Buggyra
Buggyra 23.05.2024, 07:19:32 xxx.xxx.198.226

Vím, že nějaký psycholog říkal, že v případě, že se něco stane a člověk potřebuje pomoci na místě, kde je hodně lidí, tak má někoho konkrétně oslovit, že pak je šance, že dotyčný minimálně zavolá pomoc.

Přesně tak, takže já kdybych vyrazila té paní na pomoc, tak nejprve odchytím prvního kolemjdoucího a řeknu mu, ať zavolá policii na místo, protože já na to nebudu mít čas. A kdybych měla jo hodně času na rozmýšlení, chytím druhého, ať to natáčí 🙂 Jen si na to v tu chvíli vzpomenout, no…

To jsem takhle zastavila u pána, co kolaboval na chodníku, a přibrzdil u nás mladý slušný člověk, kterého jsem hned zaúkolovala, aby zavolal RZ, protože já jsem pána už polohovala a tel. jsem měla trubka v tom autě… (ehm, no momentálně mám třeba tel. doma, že… holt jak nejsem zvyklá ho tahat s sebou všude, kam se hnu…)

Buggyra
Buggyra 23.05.2024, 07:11:19 xxx.xxx.198.226

Přidal mi další dávku injekcí-takže celkem 40,nevím,kam je časem budu píchat,mám už dost modřin po břiše..Ví někdo,kde dělám chybu?

Že vy jste se nezeptala toho doktora? Ten by vám to měl přece říct nejlíp, jak to udělat správně… No a hlavně vám to může ukázat, že.

Myslím, že na dopravu sanitkou byste nárok mít měla, ale myslet si můžu… Takže se na to vyptejte 🙂

Buggyra
Buggyra 23.05.2024, 07:10:21 xxx.xxx.198.226

Nikčo, my na venkovany používáme proti parazitům spot on, funguje to dobře, kočky klíšťata nemívají, a že tam je klíšťat i koček milion.

Buggyra
Buggyra 23.05.2024, 07:08:01 xxx.xxx.198.226
Kilian:

….a čolky v jezirku…..

Jo, čolci byli všude a jsou k vidění pořád 🙂

Buggyra
Buggyra 23.05.2024, 07:06:57 xxx.xxx.198.226
kometa:

V pátek na vyjížďce jsem viděla mloka, poprvé v životě venku

To jste o tolik mladší? Jako dítě jsme mloky na turistických vycházkách potkávali běžně. Už dlouho bohužel ne.

Jsem pořád ještě dítě 🙂 (aspoň v hlavě 🤣)

Možná jste turistikovali v jiných oblastech než já 🙂

Buggyra
Buggyra 22.05.2024, 15:54:37 xxx.xxx.198.226

Povolíte přifaření? Pokusím poctivě péčkovat, promiňte případné pochybení. Proteď pádím popracovně pro potraviny, pak popracovat při poníkách, přidám pár přednesů pravděpodobně příště.

Buggyra
Buggyra 22.05.2024, 14:48:19 xxx.xxx.198.226

A co s tím bude ten, komu to dochází, dělat? Tady to zjevně dochází spoustě lidem, tak co mají podle vás udělat?

Buggyra
Buggyra 22.05.2024, 12:57:49 xxx.xxx.198.226

Vždyť stačí je hodit v krabici za plot nejbližšího útulku. Nebo je tam prostě donést a říct “našel jsem”.

Buggyra
Buggyra 22.05.2024, 10:16:58 xxx.xxx.198.226

Ha ha. Dneska měla po poledni přijít apokalypsa, hlásili včera večer Norové. Tak dneska dopo už hlásí 0,2 mm 😀

Buggyra
Buggyra 22.05.2024, 09:15:20 xxx.xxx.198.226

Jo, slépky se budou pouštět na odpůldne pást, to jo. Až budou uvyklé večer spořádaně chodit domů.

Sázím trochu na to, že kolem té voliéry je ještě ta elektrická síť. Ta je teda protiponí, ale když liška dostane po čumci, myslím, že ji to odradí. No, uvidím, zatím jsou slépky všechny, no. Ale jinak mi taky psychologicky vadí, že když už se tam liška dostane, tak slépky nemají šanci. Jak byly navolno, tak tři vyvázly právě hbitým útěkem mezi naše chovatelské baroko… Liška elektrický oplůtek přeskočí jako prt, pak by ještě musela podhrabat nebo přeskočit do díry v síti ten králičí. Věřím, že by to dala, ale je to už nějaká práce. 

No a už slepice nechodí ven než dorazí ke koním holky, už se zase pouštějí ručně. Takže ven jdou až v půl sedmé, pak se tam nějakou půlhodinu až hodinu šmrdolí holky, tak nějak spoléhám, že to už je na lišku moc rušno. Přes den kolem výběhu chodí sem tam lidi a ve tři ve čtyři už zase naklušou holky ke koním a otravujou až do večera. Tak leda přes den že by se stavila… To by měly slepice zase smůlu, no.

Buggyra
Buggyra 22.05.2024, 08:19:00 xxx.xxx.198.226

No však jo, každou domácnost připojenou na elektřinu oni obešlou. Rozhlas mi poslal výzvu na základě toho, že mám elektroměr 😀