Aktuálně: 3 248 inzerátů220 353 diskuzních příspěvků18 357 uživatelů

Příspěvky uživatele

Buggyra

Buggyra
Buggyra 27.05.2024, 15:08:50 xxx.xxx.198.226

No a současná firma přišla s takovou protinabídkou, že jsem zůstala celkem v šoku a nakonec ji přijala, protože to fakt nešlo odmítnout 🙂 Takže já budu mít asi konečně čas na morgáně, na Madam, na paní vořechovou, na penzion, na barák se zahradou… a tak 👍😇

Fantastické, to tivám přeji! Moc moc! Ono v našem regionu zrovna o slušnou práci nezavadíš, takže velká výhra, mám radost 🙂

Buggyra
Buggyra 27.05.2024, 12:34:35 xxx.xxx.198.226
JanaJanaJanaJana:

Takže konečně budete mít vlastního koně, jak jste se tomu vždycky bránila 😀 nojo, každýho to jednou doběhne 😀

Třeba nebudu a koupí ho holky a nechají ho u nás ustájeného a mně na hraní 😀

Buggyra
Buggyra 27.05.2024, 11:18:36 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Saga z 27.05.2024, 10:48:54

Holku nechci, jednak ze svého přesvědčení (i když huculí holky jsou oukej, tak třeba by byla i tarpaní), za druhé by u nás po ní pořád někdo lezl (dvěma upe nedošlo, že jsou valaši… po tarpanovi taky poník lezl, když tarpan přibyl…), za třetí čičmunda holku prodá za jinou částku, právě proto, že se to nemusí kastrovat, no a přišel by o výrobnu na hříbata, žejo. Snadněji se dostanu k hřebečkovi 🙂

No a já sice běhám (o víkendu doslova, na závodech jsem běhala s poníkem a dítětem… vyhráli jsme pytel krmení! - to je super, dochází mi müsli pro B), ale mám velmi efektivní metabolismus a stačí se na to jídlo jen podívat a deka naskakují sama 😀 Víkendový raport v Třetím víčku.

Buggyra
Buggyra 27.05.2024, 11:15:49 xxx.xxx.198.226

Víkendové hlášení:

Závody, dokonce máme i nějaké to umístění, holčička moc šikovná a snaživá, konkurence veliká! Holčička prohlásila, že už nechce jezdit na soutěže, kde musí koně jen vodit, že už chce jezdit jen na jezdecké soutěže. No tak to jsem zvědavá, teď měla zrovna toho hodnějšího poníka, ale jinak má přiděleného toho zlobivějšího, tak snad si to dobře rozmyslela 😀 Každopádně na většinu výstav s námi zřejmě už nepojede, protože tam se buď zapřahá nebo předvádí na ruce, tak to má smolíka.

Druhý den jsme šli s půjčeným koníkem a pobočníkem na delší procházku, navštívit kamarádku, a bylo to fajn, žlutá koule naštěstí zalezla za mraky.

A pak jsme se pustili do příprav na příští týden na naše další závody, postavili jsme terénní dráhu pro jednu soutěž, vypadá to moc hezky, tak doufám, že se bude líbit 🙂

Poslední kytky (okurka, cuketa, meloun) jsem zatím nepřesadila, takže očekávám, že to pochcípe. Ale ty, co jsem zasadit stihla, ty vypadají velmi spokojeně, jeden meloun už zakvetl 🙂

Slepic mám pořád 13, průměr denně 10 vajec, tak nějak si to představuji, jen jsou holt v té voliéře. Halové chuděry se radují, stárky jsou na mě pořád nakvašené, hlavně hnědka. Ale zvykají si. Mám v oumyslu jim výběh krapet rozšířit, abych jim mohla dávat vyzobat zrní vypadané z huby koňovi při večeři, krmí se vedle jejich výběhu, tak jim to chci pokaždé roztáhnout přes to jeho místo, aby vyzobaly, co on rozházel. Ať se to uklidí 🙂 Některé mají tenké skořápky, tak jsem namlela zase, co jsem měla doma, a dneska odpo jim přidám mleté skořápky. Včera jsem jim vyhrabala zbytek skořápek ze starého místa, kam teď nemohou, a zmizelo to v nich během pár minut, tak asi mají nedostatek, i přesto, že mají kompletní směs k dispozici. Včera taky holky odpo sekaly trávu, tak bych mohla jít pohrabat trochu kratiny a hodit jim to… Musím zprovoznit traktůrek-sekačku, který tu trávu mulčuje, abych jim mohla házet tu drť.

Buggyra
Buggyra 27.05.2024, 10:25:03 xxx.xxx.198.226

Ale vážně uvažuju o tom, že dojdu za tím čičmundou, co tu u hranic má ten divoký chov jakotarpanů, a zeptám se ho, jestli tam nemá nějakého hřebečka na vyšší noze, co se mu nehodí do krámu. Oni se u něj taky schází různí kříženci, tak jako na odložení od různých lidí, tak i z nich by se třeba dalo vybrat něco ke koupi. Doufám za hubičku.

No ale dokud bude bílej, tak bych si leda mohla s tím čičmundou domlouvat, že bych si brala koňa vždycky jen na sezonu třeba na přiježdění, a pak mu ho zase vrátila 😀 Třeba by to šlo, my bychom koňa dali na své náklady vykastrovat a vyrobili bychom prodejné zvíře za ten půlrok třeba… Úplně to vidím, v březnu to navezem, uděláme chřipku, krve, průkaz, čip, v červnu to bude obsedlé trajdat po vyjížďkách, v létě to absolvuje na ruce pod haranty naše závůdky na louce a na podzim už může jít pár Hubertů, než ho v listopadu zase odlifrujeme 😂

Buggyra
Buggyra 27.05.2024, 10:19:09 xxx.xxx.198.226
JanaJanaJanaJana:

Buggyro, takže jako ta huculkoule nebo kdo je ten koník zač, je novým prdítkem po plňasovi? nechtěla jste náhodou chlaďase? 😀

Tarpan (konik polski) je jen zapůjčený 🙂 Já něco tak malého nemůžu mít na běžné ježdění, protože jsem tlustoprd a budu časem větší tlustoprd, i na něm se stydím, ale je mladej, tak ta hodina denně… většinou na jízdárně rovné dlouhé čáry (jízdárna 30x80), sem tam velký kruh - no a na jízdárně už na něm jezdí děti… já ho beru spíš ven. Máme ho do prázdnin, že jako na nápravu (nechtěl cválat…), ale ono není co napravovat, on je boží, všechno dělá napodruhé jako profík, otvírám si z něj bránu, můžu slézat a nalézat během vyjížďky, chodí ze špice, včera se bál žluté lavičky na louce a pak uříznutého kola z kmene, průměr jako on je vysoký, k obému stačilo ho navést a žďuchnul si do toho čumákem a pak si z toho vzal chlebík a dál si toho nevšímal, jako ne že bych si ho nenechala, kdyby mi ho nutili 😀 Pro děti by to byl supr kůň. No ale pro mě… museli bychom zatahat - ještě třeba pět let bych na něm pojezdila, ale pak on bude stárnout a já ještě víc přibírat… 

Buggyra
Buggyra 27.05.2024, 08:27:36 xxx.xxx.198.226

Já se cítím báječně, jen se trochu zadýchávám a jsem brzy unavená, no ale min. týden jsem dávala krev a v práci mám před auditem, takže… Musím k obvodnímu, aby mi to železo napsal na recept, ať to nekupuju ze svého. Jsem si koupila železo jedno balení a celý daňový bonus z darování krve jsem tím probendila 😀

Jinak spokojená.

Začala jsem brát na krátké vyjížďky po tvrdém B, uvidíme, co na to jeho nohy 🙂

A tarpana jsem včera vzala na “výlet” (hodina tam, půlhodina kecání, hodina zpátky, kousek po silnici, kousek zarostlým lesem, kousek neudržovanou cestou v lese přes kmeny…) a byl bezvadný, dokonce cválal ochotně od našeho pěšího doprovodu, sám 🙂 Nejhodnější zvíře ve stáji, za odměnu. Už tolik nečumí, co kde lítá a neleká se tak často 🙂

Buggyra
Buggyra 23.05.2024, 15:24:30 xxx.xxx.198.226

Oslovte majitele luk v okolí, jestli by vám dovolili chodit na jejich louku. Že případné škody uhradíte a nebo jestli budou ochotní se rozumně dohodnout, tak že uhradíte poplatek za ušlý zisk z prošlapané cestičky klidně každý rok (dvě stovky za louku…?). Koňskému táboru tady chválabohu majoritní majitel a pachtýř dovolil koňský provoz po loukách a my jednotlivci se nějak nenápadně přicmrndáváme 🙂

No a mini už bych zapřahala a drandila s kárkou, když dáte botky, tak žádná silnice nebude překážkou 🙂

Buggyra
Buggyra 23.05.2024, 15:16:32 xxx.xxx.198.226

Pečení rozhodně znehodnotí vitaminy, případné bílkovinné živiny (enzymy, kvasnice…), podle technologie taky může nevhodně zoxidovat další sloučeniny, znehodnotit organické vazby v chelátech…

Smíchejte se slizem z lněného semínka (s nabobtnalým lněným semínkem) a usušte 🙂

Buggyra
Buggyra 23.05.2024, 15:11:50 xxx.xxx.198.226

Přemýšlím, co by si Izrael na té Gaze vzal…. i kdyby nakrásně objednal tu šílenost sám, jak naznačuje N. Ale proč by to Izrael dělal, co je v té Gaze tak lákavého… hladovějící obyvatelé, sklady primitivních zbraní a pár ozbrojenců? Nebylo by jednodušší to nechat, jak je, i kdyby teda šlo o nějaké to nerostné bohatství? Však ta Gaza je maličká, dalo by se to vytěžit okolo… (asi jako u nás v Turowě) Nějak postrádám motivaci, proč by Izrael do té Gazy lozil, resp. proč by domlouval útok na nějaký hudební festival a “pár vesnic”…

Buggyra
Buggyra 23.05.2024, 12:41:33 xxx.xxx.198.226

Aha, tak sajrajty z pole já neznám, tu se řepka a už vlastně ani nic nepěstuje, tu se jen pasou krávy. Takže neznám bodnutí od chemizovaného hmyzu. Ale je pravda, že spoustě koním se ta “muchařina” spraví, když se dostanou do ustájení, kde není v sousedství řepka.

Buggyra
Buggyra 23.05.2024, 11:52:11 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Saga z 23.05.2024, 09:29:15

No na vyšetření bych zašla. Třeba to není alergie, ale nějaká reakce mízního systému. A co když se s věkem nějaká alergie ještě vyloupne k tomu navrch. A co když ten mízní systém začne stávkovat. A co když…. Mě by to zajímalo, hlavně když mě to omezuje. S věkem se tyhle problémy nelepšívají. A ty záněty provázející ty stavy asi taky nejsou nic moc (na klouby, na játra, imunitní systém…). Jen tak si přemýšlím nahlas.

Já jako malá mívala hrozné svědění po kousnutí kde čím a rozdrbávala jsem si to do masa, a máti o mně říkala, že mám asi alergii, jenže tenkrát se to tak neřešilo… No a mně ty reakce s věkem trochu ustoupily, občas se přistihnu, že se “nestíhám ani podrbat”, a to pak ani nenateče, svědí to jen,když se toho místa dotknu. A to už je docela k přežití. Ale kdyby mě to omezovalo v pohybu, ohybu končetin, provozu, jako že bych si musela vzít PN, tak to bych teda řešila hodně.

Endurem od koní jsem se stříkala, taky jsem měla Predator, používám na sebe bezostyšně vše, co na koně, nemám s tím problém. Jen teda.. já nejsem na nic hajsavá. Jsem zdravá, nemám exémy, opary, záněty, reakce na chemie, ani se moc často nespálím od slunka a tak. Tak si můžu dovolit se hrabat v Puelle a nic mi to nedělá.

Mimochodem, jak jsem dostala od Niky Puellu 4 vzorky, tak jsem před týdnem dojela 2. vzorek a ještě dva pytlíčky mi zbývají 😀 Já toho vždy pokapu do avivážové přihrádky jen pár kapek a úplně stačí (pračka na 5-6 kg). Je to lepší než voňavý prášek, který si kupuju. Tak si to pak asi koupím, resp. zase si někde seženu ty vzorečky (jak vidno, vydrží mi tak na půl roku…).

Buggyra
Buggyra 23.05.2024, 11:33:03 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 23.05.2024, 10:19:19

Já jsem někde zaslechla či četla (kdo ví, jestli ne tady…), že Gaza sedí na zásobách zemního plynu (ropy?).

Buggyra
Buggyra 23.05.2024, 09:22:14 xxx.xxx.198.226
assil:

No vida co nás čeká, bude stačit jen našetřit

https://www.novinky.cz/clanek/domaci-penezity-trest-i-za-vrazdu-novela-trestniho-zakoniku-celi-tvrde-kritice-40472809#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=2&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

(nečetla jsem)

Konečně rozjedu ten business s nájemnými vraždami!

Buggyra
Buggyra 23.05.2024, 09:20:11 xxx.xxx.198.226

Sago, pokud vás to takhle omezuje, zkuste na tu alergologii zajít, třeba by vás otestovali a něco zjistili. Třeba jste alergická jen na nějakou složku. Nakonec co je muchařina u koní, že… alergie na sliny, resp. výměšky, zejména muchniček.

Buggyra
Buggyra 23.05.2024, 09:18:31 xxx.xxx.198.226

HR oddělení je u nás podle mě jen k náboru zaměstnanců. O zaměstnance se stará do doby, kdy podepíšou vstupní školení a GDPR, a pak už jen archivují jejich papíry. Všechno ostatní řeší zamci s mzdovkou… Když jsem dostala za úkol absolvovat školení pro zvýšení odbornosti ve svém zaměstnání, musela jsem si ho vyběhat sama 😀

Buggyra
Buggyra 23.05.2024, 09:14:43 xxx.xxx.198.226

Vyrobte jí voliéru za okno a pouštějte ji oknem do voliéry a máte to 🙂 Můžete nechávat okno pootevřené celý den a kočka může trajdat ven dovnitř až jí upadnou nohy. Jestli to vyřeší její čůrání do postele, to tedy nevím.

Čůrání do postele bych vyřešila já velmi jednoduše igelitovým potahem přes postel. Velký igelitový ubrus (PVC folii, skleníkový igelit, whatever) s našitou gumou po obvodu nebo těžké pogumované prostěradlo (jako je v LDN, těžké proto, aby to kočka neodhrabala), a vyřízeno. Na igelit kočku nejspíš ani nenapadne čůrat.

Buggyra
Buggyra 23.05.2024, 09:04:12 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 23.05.2024, 08:31:16

Nově má nicméně platit (to mi řekli u nás!!!), že bude možnost, že nadřízený podřízenému ukončí pracovní poměr bez udání důvodu!😲 A to i těm se smlouvou na dobu neurčitou.

S tím “má platit” bych ještě počkala. Myslím, že odbory budou hodně řvát, aby něco takového nevešlo v platnost. Rozhodně ne bez dalšího. Rozhodně se to nerozsekne, než nastoupíš. A až nastoupíš a zapracuješ se, tak si tě tam budou držet zuby nehty, protože oni ti lidi prostě na tyhle pozice nejsou.