Víkendové hlášení:
Závody, dokonce máme i nějaké to umístění, holčička moc šikovná a snaživá, konkurence veliká! Holčička prohlásila, že už nechce jezdit na soutěže, kde musí koně jen vodit, že už chce jezdit jen na jezdecké soutěže. No tak to jsem zvědavá, teď měla zrovna toho hodnějšího poníka, ale jinak má přiděleného toho zlobivějšího, tak snad si to dobře rozmyslela 😀 Každopádně na většinu výstav s námi zřejmě už nepojede, protože tam se buď zapřahá nebo předvádí na ruce, tak to má smolíka.
Druhý den jsme šli s půjčeným koníkem a pobočníkem na delší procházku, navštívit kamarádku, a bylo to fajn, žlutá koule naštěstí zalezla za mraky.
A pak jsme se pustili do příprav na příští týden na naše další závody, postavili jsme terénní dráhu pro jednu soutěž, vypadá to moc hezky, tak doufám, že se bude líbit 🙂
Poslední kytky (okurka, cuketa, meloun) jsem zatím nepřesadila, takže očekávám, že to pochcípe. Ale ty, co jsem zasadit stihla, ty vypadají velmi spokojeně, jeden meloun už zakvetl 🙂
Slepic mám pořád 13, průměr denně 10 vajec, tak nějak si to představuji, jen jsou holt v té voliéře. Halové chuděry se radují, stárky jsou na mě pořád nakvašené, hlavně hnědka. Ale zvykají si. Mám v oumyslu jim výběh krapet rozšířit, abych jim mohla dávat vyzobat zrní vypadané z huby koňovi při večeři, krmí se vedle jejich výběhu, tak jim to chci pokaždé roztáhnout přes to jeho místo, aby vyzobaly, co on rozházel. Ať se to uklidí 🙂 Některé mají tenké skořápky, tak jsem namlela zase, co jsem měla doma, a dneska odpo jim přidám mleté skořápky. Včera jsem jim vyhrabala zbytek skořápek ze starého místa, kam teď nemohou, a zmizelo to v nich během pár minut, tak asi mají nedostatek, i přesto, že mají kompletní směs k dispozici. Včera taky holky odpo sekaly trávu, tak bych mohla jít pohrabat trochu kratiny a hodit jim to… Musím zprovoznit traktůrek-sekačku, který tu trávu mulčuje, abych jim mohla házet tu drť.