Ohledně oblastí uloženého tuku mám pocit, že ve chvíli, kdy je zima, tak je to první místo, odkud se ta krev stáhne. Já vždycky přijdu domů zvenčí, ani mi není kdovíjaká zima, ale zadnici mám naprosto ledovou, kolikrát mě začne i štípat, jak se začne rozehřívat - předpokládám, že ji prostě tělo odstřihne od zbytku, a kdybych ji venku nenatřásala (páč vypadám jak Ferda Mravenec, ona je v podstatě samostatná bytost…), tak by mi klidně mohla i upadnout a ani bych si nevšimla (všimla, páč bych asi vzlétla k nebi 😀)
Příspěvky uživatele
Buggyra
assil:To jsem četla když to bylo a popravdě to rozhodování bych fakt nedala, použít člověka doslova jako inkubátor je hnusný, ale zas to miminko…
Tak zase musíte vzít v úvahu, že ona se ta žena sama rozhodla býti inkubátorem. Sice měla trochu jiné plány s průběhem té etapy života, ale musela vzít v úvahu i rizika. Mně to dává smysl, zachránit život.
když nám na škole dali přečíst Baudelaire (jsem si to musela vyhledat, jak se to píše), tak se některým dětem dělalo fyzicky nevolno 😀
Měli jsme kozu u koní - vynikající mléko. Někteří odvážnější návštěvníci ochutnali a nevěřili, že je opravdu kozí…
Sákra, u těhle vět jsem se zatetelila a hned se mi kolečka v mozku rozjela, no a pak jsem si přečetla zbytek… 😀 Tak nic…
Fikovnice:Buggyro, fakt to, co ta paní předváděla, považuješ za umění?😉
Já nemám nejmenší tušení, co ta paní předváděla. A je mi to srdečně jedno 🙂
Jen poukazuji na to, že umění se rozhodně neomezuje pouze na krásné a mladé 🙂
Já mám dřevěný kurník z palubek a střechou a podlahou z OSB desek, kde mají čmeldové pré, a křemelina na udržení vyhovujícího stavu stačí 🙂
Bobca:u más taky zamračeno..ještě neprší,ale chystá se..Vedle sousedi koupili dětem skákací hrad🙏to zas bude řevu🤔
Nějaké novinky o prostěradlech? To jsou stejní sousedi jako se skákacím hradem? O zmizelém (oranžovém?) vybledlém prostěradle visícím od listopadu jsem tu četla. Prostěradlová telenovela mě nepřestane fascinovat!
Možná si to zkuste nedržet kvočnu násilím na hnízdě, ale dát jí přirozenou volnost a uvidíte
Napadlo mě, že tazatelka nedrží kvočnu na místě jen tak z plezíru, ale třeba je to právě proto, aby měla kvočna ten “svůj klid”, aby byla oddělená od ostatních a nikdo jí tam nelezl. Třeba tazatelka zrovna teď jinou možnost neměla, třeba to příště vymyslí jinak 🙂 Ono taky pokud kvočna zasedne na ne zrovna vhodném místě a člověk jí chce to soukromí dopřát, třeba není moc na výběr. A s málem zkušeností člověk dělá co umí.
U nás teď taky trochu přes celý den popršelo, ale úhrn jestli 2 mm… hm ☹️ Musím juknout na intersucho, co ta voda dělá, já myslím, že hloubkový nedostatek se do podzima nehne, teda leda k horšímu.
A to já mám jen práce-koně a nic mezi tím, tedy poslední dobou 🙂 Nicméně asi mě to baví, jinak bych to nedělala 😀
Mě zase drtily ty ceny, co si za to ti lidé říkali. A když jsem pak platila 50 za hodinu čekací dobu během závodů, tak jsem si řekla, že to si na sebe ten vozík vydělá. A vydělává, kudy jezdím.
Zase je fakt, že kdybych měla koně v ustájení, byla by to úplně jiná píseň 🙂 Já mám koně jako druhou práci (jako to dítě), takže mám jiné časové perspektivy.
Co se týče opouštění práce, já jsem vždy volila zaměstnání tak, aby mi při koních vyhovovalo, a co je to za práci, jsem nikdá tolik neřešila. Kdybych měla dělat hajzlbabku a takhle slušně by mě to živilo, tak vybíhám pro toaleťák 😀
JanaJanaJanaJana:Vidíte, já mám 60 km, HO zatím 2x týdně 😀A teď nebudu říkat, kolik času strávím na cestě do kanclu 😀
No na cestě strávíte hodinu až dvě. Podle toho, kudy se táhnete 🙂 Buď máte průměrku 60 (dálnice) a nebo průměrku 30 (vesnice) a nebo něco mezi 😀 Krát dva pochopitelně.
To se pak čas na koňouchy hledá těžko, no. Když chce člověk ještě na poštu nebo nakoupit, tak prostě 12 h v pr. ani nemrkne.
Já jsem se rozhodla přizpůsobit volbu zaměstnání koním, resp. tomu, abych na ně měla čas, abych měla volného času, kolik potřebuji, na všechno vlastně. Takže buď zaměstnání s volnou pracovní dobou a nebo za barákem. Tak mám kombinaci obého 🙂 Mám tu nějaký Kernzeit, kdy se očekává, že jsem na telefonu, ale to okolo nikoho nezajímá, když mám práci hotovou.
orionka-2:Poslední tlustá ošklivá ženská v umění byla Věstonická Venuše. (A ta je tak stará, až je krásná). Poté už umělci zvěčňovali ty mladé a krásné. Proč ? Protože starých a ošklivých je…..a má je doma kdekdo. A ještě se na ně chodit koukat ? Na výstavu ? A nebo přes plot ? 😂
To jste toho umění teda moc neviděla ;-)
Canka: Na tu infuzi bych to už viděla, no. Teplotu jste jí změřila? To by mohlo napovědět… Rozhodně ať se na to vetka podívá.
Proč bych v umění měla rozlišovat mezi tlustou a ošklivou a mladou a hezkou? Umění nemusí být jen krásné nebo pozitivní pocity vzbuzující. Tady se zase ohradím já. Kdo chce zobrazovat tlusté a ošklivé nebo tlusté a krásné nebo hubené a ošklivé, tak hurá do toho. Divoká část na tom byla jen to, že to byla veřejná produkce (přes ten plot), a tím pádem tak nějak nemorální, že. A je úplně jedno, zda dotyčná byla šik a nebo nešik.
Tak oni je dle mého zabavili dočasně. Hádám mu je po doběhání papírů vrátí s nějakou pokutou a když se zaručí, že s nimi hned odcestuje zase domů.
Taky bych to s tím týráním na té akci neviděla tak jednoznačně. Nicméně legislativa něco praví, a ať už je výsledek jakýkoli, konání bylo zjevně v rozporu s ní, tudíž špatně a zákrok byl na místě.
Kdo nemá vozík na koně, ten si může objednat přepravce a nebo si vozík může půjčit, vozík půjčuje kde kdo, i já. Třeba já mám vozík na koně, ale nemám žádného koně, papírově 😀 Hodně lidí, co má jednoho, dva koně, má i vozík. Dneska se sem tahají ve velkém ojeté vozíky ze zahraničí a už se i hojně prodávají vozíky, které někdo před 10-20 lety koupil ojeté, takže vozík na koně je momentálně zcela běžně levnější než kůň.
Kdo nemá přepravku na kočku, vezme kočku k veterináři v tašce, třeba moje máti. Kdo nemá přepravku na psa, uváže psa v autě k pásu a nebo ho nechá na volno, vídám běžně.
Práce 40 nebo 30 km mi teda osobně jako omezení přijde… 😀 Ale já jsem rozmazlená, no. Zase nemám HO, takže nemůžu sedět doma, tak mi práce pod 10 km daleko dává větší smysl.
No, zrovna jsem se zděšením zjistila, že další 4 týdny máme kontinuálně další akce 😀 Úplně klidnou mě to nenechává. Doufám, že v půlce měsíce budou mít holky už k dispozici dodávku a já s nimi nebudu muset, protože to máme v plánu s partou vandr na koních, a já bych nerada potřetí za sebou jela jen vyprovodit. No ale to taky záleží na tom, jak na tom bude můj jezdecký oř. Na půjčeném oříku bych nemohla, protože pokud s nimi nepojedu ten vandr celý, musela bych se s ním sama vracet, a on úplně sám ještě chodit neumí (a ani není třeba ho to učit).