To je zrovna něco, co můžete pěkně trénovat. Na pořádný odpich je potřeba rovnováha a podsazení, takže krásně ze země připravují okamžitě prováděné povely toho koně na pozdější požadavky pod sedlem. No a když budete umět vymyslet zábavnou formu cvičení, tak máte vyhráno 🙂
Ale jinak se dá krásně pracovat i v kroku. Se zvýšenými kavaletami, přecházením přes palety nebo dřevěný můstek, kladením různých končetin na zvýšené podložky, přecházení divně rozházených klád alá mountain trail, práce na houpačce 🙂
No a jinak další nápady: bych prostě upajcla dalších 5 metrů toho, co máte “na seno”. By mi to za to stálo. Nebo kolem té sekací louky vysekat metrovou cvalovku, tam se dají pak naházet i kavalety. Byste se mohla vykašlat na tu minijízdárnu 7x28, přifařit ji k té sekací louce, a místo toho vysekat metr, dva metry pruh dokola těch 4000+ m2 a dost možná byste i ušetřila m2 trávy na sekání, a rovných linií by bylo na cvičení dosti - kdybyste pár m2 ještě zvládla postrádat, tak k tomu navíc patnáctimetrový kruh v rohu by to jistil (v něm by se daly cvičit oblouky, zmenšování a zvětšování kruhu, měnit směr…).
My máme kruhovku asi desetimetrovou, jestli. No poníci na pohodu i cválají, plnokrevník to tak nějak v klidu ukluše, když se moc nerozčepejří, a to i se svou výškou 165. Nějaké kavalety by tam jistě také zvládnul. 🙂
No a něco trávy je narostlo, takže bych si prostě posekala ten pruh louky teď, když už se nedá chodit pro zarostlo po venku, takže ani ztráty využitím na jízdárnu nebudou takové, protože přeci z té plochy něco málo usušíte 🙂
Však při výpovědi z organizačních důvodů se můžete taky dohodnout krásně na neproběhnutí dvouměsíční výpovědní doby. Třeba tak, že dovyberete dovolenou a zbytek vám dají neplacené volno. U nás se to tak udělalo se zaměstnankyní, kterou potřebovali odejít.
Co já bych teď za kousek posečenýho čehokoliv dala?!
No a jak máte veliký výběh? To mi neříkejte, že to nemá aspoň ¼ hektaru? Že tam prostě nemůžete dát úplně obyčejnou jízdárenskou práci. Ono když si nastavíte pár točných bodů, tak taková vozatajská práce bude taky hezky namáhavá. A co práce ve volnosti? Nadělat si nějaké překážky (kavaletu, bazének, paletu…), houpačku, učit koně blbosti. Můžete zkusit naučit kobyly chodit na opratích a pak jezdit ze sedla tandem s poničkou vpředu 🙂 To než secvičíte, abyste mohla na pole, tak bude červen dávno včudu 😀
Já pracuji v nadnárodním korporátu a vězte, že změnit organizační strukturu je u nás otázka pěti minut 😀 Ono, kdyby se chtělo, že… ale ono se nechce. Ony ty penízky když zůstanou doma, jsou fajn.
Já teď díky slibu, že se budu věnovat půjčenému poníkovi, jezdím skoro denně, včera jsem po vyčerpávajícím dni stoupla na váhu, a další kilo dole! Takže to na mě má zřejmě dobrý vliv, tedy co se pneu v pase týče… Na morálku to má vliv spíš devastující 😀
Však výpověď na základě smyšleného důvodu pořád funguje, pokud se na tom zamtel a zamec dohodnou. Kde není žalobce… Takže proč by měla pomoci výpověď bez důvodu těm zamcům? Pokud zamec sám raději zvolí odchod, a zamtel by rád dal výpověď s odchodným bez udání důvodu, proč jednoduše nedá výpověď s udáním důvodu (reorganizace třeba, nevyhovující kvalifikace zamce, atd.) a nejdou oba relativně spokojení od stolu? Proč se to řeší nějakými dohodami, ke kterým je zamec nějak vydírán? Zjevně ty dohody bez odstupného jsou pro zamtele pořád zajímavější, než výpověď s odchodným.
Ještě jsem si chtěla pochválit, že je to druhá noha, než na kterou doteď kulhal, takže očekávám s neochvějnou jistotou, že na konci měsíce bude kulhat na obě stejně, takže kulhat NEBUDE. Toliko ke světlým zítřkům 🙂
Tak taky máme veselou. Včera u nás zase závody, moc se to povedlo, pršet začalo až těsně po oddekorování poslední soutěže, vyšly mi mašle, i když se lidi dohlašovali ještě v průběhu závodů, nikomu se nic vážného nestalo (naše klubové dítě naražená ruka), nikdo moc nepadal (jen to naše dítě)… No a odjelo poslední návštěvnické auto, pomalu se začali domů rozjíždět pomocníci, a najednou “no, tak B otravoval bílého tak, že bílý B nakopnul”… Tak se jdu podívat, no a samozřejmě, končit po závode ve tři a mít volný půlden by byl moc velký luxus, takže stržená kůže (kapsa) nad levým karpem, asi 10x10 cm, B ukazuje nožičku, že bolí, já B vysvětluju, že je debil nejvyššího kalibru, když chudáka nemocnýho chroptícího bílýho Z musel dohryzat v rohu výběhu tak, že Z musel takto reagovat… Takže celý “výdělek” ze závodů i občerstvení jsem nacpala veterináři (bilance bývá 5k investice, 4k “výdělek”), který zlatý a stříbrný přijel v největším slejváku a slotě a když viděl, že máme přístřešek, oddechnul si fakt nahlas. Zašil mu to, zafáčoval nohu, ve středu převaz, do té doby doporučen řízený pohyb, no máme 24/7, tak jsme jen zmenšili výběh, aby se nemohl rozběhnout, no. Prý ten fáč něco vydrží, stehy snad taky. Bylo to dobré místo, nad karpem, ne upe na kloubu, tak snad to bude rychlé. Do konce měsíce má chlapec nárok na hojení, pak jde do provozu, páč vracím půjčeného poníka 😀 A možná v červenci půjde plnokrevník na pouť, aby si na tyhle srandy vydělal! No takže včera domů jsme se dostali v šest, v osm jsem ještě zaběhla (dovlekla se) zavřít slepice (zatím všech 13, šťastný počet), a koňa pustit na pastvu (po sedaci). Doma v 9, padnout do postele, a protože nervy, tak jsem spala v noci tak bych hádala 2-4 hodiny celkem, dneska to bude pracovní výkon století v zaměstnání…
Moje známá “chovatelka” venkovanek dávala teď tak před 14 dny kastrovat 5 holek loňských podzimních (mno jo, mají se u ní kočky dobře, tak to mrskají dvakrát ročně). Žádné takové potíže neměla.
Propadnout státu snad nemohou, když jsou majetkem občana jiného státu a jejich trvalé působiště je jinde. Stát by je mohl odebrat v případě, že by tu byli trvale umístěni a majitel by se neměl k nápravě, majitel by je opustil, byl by odsouzeným zločincem nebo tak nějak. Tady se majitel aktivně zajímá, jaké má podmínky pro chov vlků doma nemusí a nebude nikoho zajímat, vlčci se mu po vyřízení nějakého toho papírování a vyřízení správního řízení a zaplacení pokuty pokojně vrátí a on si je odveze.
Pozor, abyste z Ameriky, tedy z USA, nedostala osypky. Válečné choutky má především Rusko. To je agresor. Ale to vy vidět nechcete.
Přesně, když si chce Amerika zaválčit, tak nemá problém poslat lodičky nebo vojáky kamkoli, kde může zbraní hájit mezinárodní zájmy, kupříkladu u Suezu, kolem afrického rohu, v zemích subsaharské Afriky, na severu Jižní Ameriky a tak dále. Můžou ukazovat svaly a doma neřvou vlastenci, že jim moc synů a mužů umírá ve velké válce.
Ono to Rusko taky nechce válčit. Věřím tomu, že kdyby Ukrajina poslušně postoupila svá nárokovaná území Rusku, žádná válka by nebyla. Teda pokud by Rusko nepotřebovalo osvobodit další své utlačované menšiny.
A tím, že je tam dřevo, tak se to týká taky kupříkladu papíru. Nebo obalových materiálů na základě papíru. Takže všeho. Juch.
Momentálně s tím mám dost co do činění, radost nad radost, jakou novou byrokracii nám to pěkně přináší.
Velký nedostatek komodit vázaných na pěstování v určitém podnebí bude ovšem tak jako tak, díky klimatické změně (el nino, la nina). Tramtadadá 🙂 Holt čokoška bude fakt luxus, zase jednou.
Osobně EUDR stejně jako další iniciativy tlaku na udržitelnou produkci podporuji. Jen kdyby to šlo udělat nějak tak, aby s tím bylo co nejmíň “papírování”. No ale chápu, že jihoamerický gaučo vám asi do virtuální eurodatabáze prostě GPS koordináty své farmy ťukat nebude…
Musela jsem si najít, co je sviluška 😀 A stejně bych si nebyla jistá, kolik z toho jsou kráčivé končetiny ("nohy"), kolik makadla a kolik přetvořená kusadla…
Tak jsem s Čikitkou zůstala spát na gauči,aby nebyla zase pod gaučem…přikryla jsem jí dejou a držela jí v obejmutí,aby věděla,že jsem s ní…cca v 1 hodinu ráno mě probudila,že sedí..tak jsem toho hned využila a zkusila ji dát napít a najíst..pít nechtěla,ale tentokrát sama snědla další dvě tekutý tyčinky..takže toho fakt snědla zatím nejvíc..pak jsmě obě usnuli a asi ve 4 hodiny jsem se probudila,že jí necítím vedle sebe..šla si lehnout do pelíšku vedle gauče,tak jsem jí jen zkontrolovala a ještě usla..a teď jsem se probudila a akorát vylézala z pelíšku a opět ho počůrala celý🙄Proč si na ten záchod bože nedojde?No a koukám,že tam je kapka krve..hned jsem jí zvedla a zjistila,že si kouše a tahá ty stehy😔
Jsem totálně zlámaná z toho gauče,ale musím do práce..jdu jí ještě zkusit nakrmit a vyčistit to břìško…
u stehů to může svědit, nějaký pruban jste dostala? Možná by stálo za to pouvažovat… ustřižená ponožka apod. Nicméně tyjo mně by to asi nedalo a frčela bych na vet. Co ta teplota, měřila jste? Pokud si ani nedojde na záchod, to by mi vrtalo hlavou…
Do úřední obálky se vkládá 1 hlasovací lístek. Volič vybere stranu, hnutí či koalici. Na kandidátní listině „své“ strany, hnutí či koalice může zakroužkováním pořadového čísla nejvýše u 2 kandidátů vyznačit, kterým osobám dává přednost. Tyto preferenční hlasy vaše oblíbené kandidáty přibližují samotnému zvolení.
Když se k volbám vypravíte, byla by škoda, kdyby váš hlas byl neplatný.
Né že by teda u hlasovacích lístků nebyl návod 🙂 Ale jinak připomenutí nikdy neškodí, oni lidé dnes už nečtou…
Vzpomínám na dětství,kdy jsem poprve ochutnala kravské mléko od krávy. Jako Pražák jsem byla zvyklá na mléko v červeném igelitovém pytlíku😀. No, to bylo hnusné 😂
Toho se taky dost bojím. Musím se někde tady okolo dostat k nějakému mléku. Ptala jsem se děvčete z farmy, od které beru hovězí, a mléko nemá ( :-O ). Ale vlastně jiná známá od koňského útulku bude mít určitě, krmí tím kde jakou havěť, tak bych k ní mohla zajet na ochutnávku 🙂