Aktuálně: 3 279 inzerátů220 009 diskuzních příspěvků18 348 uživatelů

Příspěvky uživatele

Buggyra

Buggyra
Buggyra 04.06.2024, 15:08:59 xxx.xxx.198.226

No podle mě jste to měla pochopit tak, že si máte psa nechat načipovat a rovnou naočkovat 😀 Vzteklina je nebezpečná všude úplně stejně, jedno jestli v Čechách nebo na Bali, pokud ji pes chytí.

Buggyra
Buggyra 04.06.2024, 13:59:50 xxx.xxx.198.226

Jen se zeptám, snad zbytečně: porovnala jste si provozní hmotnost toho přívěsu a hmotnosti svého auta? Přívěs 825 kg, pokud vaše auto smí tahat kupříkladu dvě tuny, tak smíte naložit koně o součtu hmotností 1175 kg, kde s dvěma narostlými teplokrevníky už můžete být přes (neřku-li, když přidáte pár kilo v sedlech a dalším vybavení). Jestli se zajímáte o prostornost, asi nemáte zrovna araby…

Vnitřní rozměr 167 cm znamená, že máte na koně přibližně 80 cm šířky, to je v pohodě běžný rozměr, tam bych potíž nehledala 🙂

No a 13pinová zástrčka, ale na to jsou redukce.

Buggyra
Buggyra 04.06.2024, 13:47:05 xxx.xxx.198.226

No on byl naserkaný, že ho slečna nepustila rychleji než krokem, a to on takhle mlátí nohama a tváří se jako největší drezurák, ale vlastně si jen vybíjí zlost, protože on je cholerik a potřebuje to vybouřit, a bylo pro něj velmi těžké jít se slečnou poklidným krokem, ale dal to, jsem na něj v tomhle ohledu pyšná 🙂 Léta dřiny a odříkání se vyplatila. Na druhou stranu pak šel dohryzat nebohého nemocného kámoše zahnaného do rohu u ohrady, takže je to ultradement a ta bolavá noha mu patří.

Buggyra
Buggyra 04.06.2024, 11:46:12 xxx.xxx.198.226

To jste si tedy na výběr přepravníku dala šibeniční termín. Hodně štěstí.

Ten ifor můžete pořídit i z druhé ruky, zachovává si svoje prvotřídní vlastnosti dlouhá léta. Také po něm prahnu, ale ten je mimo mé finanční možnosti i bazarový, takže …

Buggyra
Buggyra 04.06.2024, 11:00:05 xxx.xxx.198.226
assil:

Já nejsem mladá 😀a proto taky už jsem mockrát viděla, že když někoho chtějí vyhodit, tak ho vyhodí a jako bonus toho člověka vystresují a ještě mu na dva nebo tři měsíce v podstatě znemožní najít si novou práci.

Prostě já radši bych dostala prachy na ruku a nazdar.

Na druhou stranu, pokud chcete dostat prachy na ruku a nazdar, není problém se zaměstnavatelem sepsat tu dohodu, kde si prostě dohodnete, že dostanete prachy, a končíte od minuty. Pokud zaměstnavatel se vás chce zbavit i za cenu odstupného a vy s tím takto nemáte problém, tak nemáte ani jeden problém a takovou dohodu klidně dohodnete už teď.

Buggyra
Buggyra 04.06.2024, 09:51:15 xxx.xxx.198.226
balu:

Neplacené volno není nijak výhodné. Je to administrativní zátěž pro zaměstnavatele. A zaměstnanec si musí doplatit zdravotní pojištění. 

No jasně, že pro zaměstnavatele je to zátěž. Chápu, že se jim do toho nechce.

Buggyra
Buggyra 04.06.2024, 08:34:53 xxx.xxx.198.226
assil:

Pak ale přijdete za ty měsíce o peníze, které byste podle toho návrhu výpovědi bez důvodu dostala.

Prostě osobně nevidím za těch podmínek, co psali, výpověď bez důvodu jako nějaký strašák. Obě strany by si tím ušetřili tanečky.

No odstupné dostanu úplně stejné, dovolenou mi proplatí tak jako tak (ať už řádně vybranou a nebo po výpovědi kompenzovanou), tak jedině to neplacené volno - ale když půjdu z firmy od hodiny, tak mi také další setrvávání ve firmě nebudou platit. Mně přijde, že peníze budou stejné, akorát ty dva měsíce za mě budou platit socko a zdravko, takže mám dva měsíce placeného volna na hledání nové práce. Zatímco v novém návrhu bych dostala odstupné, proplacenou dovolenou, a čus, touhle vteřinou končí poměr, takže už nejsi zaměstnaná a starej se (tzn. hlídej si doplacení zdravka nebo nastup na ÚP než si najdeš další práci). Během neplaceného volna si mohu klidně nastoupit k novému zaměstnavateli na plný úvazek a rovnou najet…

Buggyra
Buggyra 04.06.2024, 08:25:47 xxx.xxx.198.226

Však na to je jeden díl Dr. House, že tkáň z nějakého důvodu vymigrovala a usadila se různě po těle - a uměla i laktovat. Takže opět nic nevysvětlitelného a opět nic společného s hormony. V zásadě si umím krásně představit, že při rakovině prsu a metastázách ze správné tkáně se tohle stane i u člověka dospělého a dovyvinutého.

Buggyra
Buggyra 04.06.2024, 07:21:51 xxx.xxx.198.226

Bertík je marod, po závodech o víkendu se pohádali s bílým, a bílej ho nakopnul, páč už ho měl plný zuby. Strhnul mu tím kopancem kůži nad předním “kolenem”, přijel hodný veterinář v neděli podvečer a zašil a zafáčoval nohu až do poloviny předloktí. Včera měl B shrnutou horní hranu toho obvazu do tuhého límce, nad kterým se mu městnal otok, tak jsem mu ten límec rozrolovala a obvaz trochu rozvolnila u té horní hrany, přetáhla přes hranu toho otoku a otok se pokusila trochu rozmasírovat, otok na noze není u koně nikdy nic eňoňuňo. Chvíli se B tvářil, že ho to svědilo, a že je rád, že mu to tam drbu, a pak to asi začalo bolet, tak už byl nespokojen, ale trochu se ten otok povedlo rozmydlit. Snad se tam nedostane nějaká infekce a bude se to hojit rychle a dobře. Mám půjčeného poníka na rajtování jen do konce měsíce, tak pak už musí Bertík začít zase makat 😀 Foto na závodech asi pět hodin před úrazem, nesedím na něm já (to poznáte z toho, že je vidět kůň a né moje panimanda).

Obrázek
Buggyra
Buggyra 04.06.2024, 07:15:43 xxx.xxx.198.226

U nás v neděli pršelo vydatně, a teď už snad zase nemusí. Je pěkná zima, včera jsem přišla do práce a na židli mi málem umrzla záď. Tak jsem si běžela stěžovat vrchnosti, že mi je klendra, no a šéf, že už netopíme, smůla, že mi dá funidlo. Tak jsem včera uvařila funidlo, jelo hodinu na max a pak se vypnulo skrzevá pojistku na přehřátí. Vyřízeno. Podařilo se mi ho přesvědčit k práci zase až kolem jedenácté, když jsem ho vystrčila na parapet za okno, kde se řádně zchladilo. Pak jsem ho postavila na zem, kde je větší zima, a to už zvládlo hřát hodinu a půl, a pak jsem byla spokojená, tak jsem ho vypnula. Zabalené nohy v larise, zimní sukně, pod ní punčochy, na trupu rolák, no.

A dneska ráno přijdu do práce a hádejte co - zatopili! 🙂 Já mám takovou radost, že nechám kotelníkovi kus buchty, abych si šplhla 😀

Buggyra
Buggyra 03.06.2024, 15:02:50 xxx.xxx.198.226

ona než rozhoupe fleky, jsme na konci

To je zrovna něco, co můžete pěkně trénovat. Na pořádný odpich je potřeba rovnováha a podsazení, takže krásně ze země připravují okamžitě prováděné povely toho koně na pozdější požadavky pod sedlem. No a když budete umět vymyslet zábavnou formu cvičení, tak máte vyhráno 🙂

Ale jinak se dá krásně pracovat i v kroku. Se zvýšenými kavaletami, přecházením přes palety nebo dřevěný můstek, kladením různých končetin na zvýšené podložky, přecházení divně rozházených klád alá mountain trail, práce na houpačce 🙂

No a jinak další nápady: bych prostě upajcla dalších 5 metrů toho, co máte “na seno”. By mi to za to stálo. Nebo kolem té sekací louky vysekat metrovou cvalovku, tam se dají pak naházet i kavalety. Byste se mohla vykašlat na tu minijízdárnu 7x28, přifařit ji k té sekací louce, a místo toho vysekat metr, dva metry pruh dokola těch 4000+ m2 a dost možná byste i ušetřila m2 trávy na sekání, a rovných linií by bylo na cvičení dosti - kdybyste pár m2 ještě zvládla postrádat, tak k tomu navíc patnáctimetrový kruh v rohu by to jistil (v něm by se daly cvičit oblouky, zmenšování a zvětšování kruhu, měnit směr…).

My máme kruhovku asi desetimetrovou, jestli. No poníci na pohodu i cválají, plnokrevník to tak nějak v klidu ukluše, když se moc nerozčepejří, a to i se svou výškou 165. Nějaké kavalety by tam jistě také zvládnul. 🙂

No a něco trávy je narostlo, takže bych si prostě posekala ten pruh louky teď, když už se nedá chodit pro zarostlo po venku, takže ani ztráty využitím na jízdárnu nebudou takové, protože přeci z té plochy něco málo usušíte 🙂

Buggyra
Buggyra 03.06.2024, 11:23:13 xxx.xxx.198.226

Však při výpovědi z organizačních důvodů se můžete taky dohodnout krásně na neproběhnutí dvouměsíční výpovědní doby. Třeba tak, že dovyberete dovolenou a zbytek vám dají neplacené volno. U nás se to tak udělalo se zaměstnankyní, kterou potřebovali odejít.

Buggyra
Buggyra 03.06.2024, 11:16:50 xxx.xxx.198.226

Co já bych teď za kousek posečenýho čehokoliv dala?!

No a jak máte veliký výběh? To mi neříkejte, že to nemá aspoň ¼ hektaru? Že tam prostě nemůžete dát úplně obyčejnou jízdárenskou práci. Ono když si nastavíte pár točných bodů, tak taková vozatajská práce bude taky hezky namáhavá. A co práce ve volnosti? Nadělat si nějaké překážky (kavaletu, bazének, paletu…), houpačku, učit koně blbosti. Můžete zkusit naučit kobyly chodit na opratích a pak jezdit ze sedla tandem s poničkou vpředu 🙂 To než secvičíte, abyste mohla na pole, tak bude červen dávno včudu 😀

Buggyra
Buggyra 03.06.2024, 10:14:39 xxx.xxx.198.226

Já pracuji v nadnárodním korporátu a vězte, že změnit organizační strukturu je u nás otázka pěti minut 😀 Ono, kdyby se chtělo, že… ale ono se nechce. Ony ty penízky když zůstanou doma, jsou fajn.

Buggyra
Buggyra 03.06.2024, 10:06:32 xxx.xxx.198.226

Já teď díky slibu, že se budu věnovat půjčenému poníkovi, jezdím skoro denně, včera jsem po vyčerpávajícím dni stoupla na váhu, a další kilo dole! Takže to na mě má zřejmě dobrý vliv, tedy co se pneu v pase týče… Na morálku to má vliv spíš devastující 😀

Buggyra
Buggyra 03.06.2024, 09:28:13 xxx.xxx.198.226

Však výpověď na základě smyšleného důvodu pořád funguje, pokud se na tom zamtel a zamec dohodnou. Kde není žalobce… Takže proč by měla pomoci výpověď bez důvodu těm zamcům? Pokud zamec sám raději zvolí odchod, a zamtel by rád dal výpověď s odchodným bez udání důvodu, proč jednoduše nedá výpověď s udáním důvodu (reorganizace třeba, nevyhovující kvalifikace zamce, atd.) a nejdou oba relativně spokojení od stolu? Proč se to řeší nějakými dohodami, ke kterým je zamec nějak vydírán? Zjevně ty dohody bez odstupného jsou pro zamtele pořád zajímavější, než výpověď s odchodným.

Buggyra
Buggyra 03.06.2024, 09:18:02 xxx.xxx.198.226

Ještě jsem si chtěla pochválit, že je to druhá noha, než na kterou doteď kulhal, takže očekávám s neochvějnou jistotou, že na konci měsíce bude kulhat na obě stejně, takže kulhat NEBUDE. Toliko ke světlým zítřkům 🙂