Aktuálně: 3 278 inzerátů220 010 diskuzních příspěvků18 348 uživatelů

Příspěvky uživatele

Buggyra

Buggyra
Buggyra 06.06.2024, 11:00:14 xxx.xxx.198.226

Horsano, taky mám dřevěný domeček pro slepice 🙂 Ta křemelina mně osobně opravdu stačí. Před 14 dny jsem našla velké kolonie napitých čmelíků na hřadech, byly to úplné chuchvalce. Vyčistila jsem kurník, ometla hřady, vyměnila podestýlku v hnízdech, vzala jsem půl kila křemeliny a vyprášila jsem čmelíkům bydlení, prosypala podestýlku ve snášecích hnízdech (mimochodem, hrůza hrůz, snášecí hnízda mám z 3VLL lepenkových krabic od banánů, to jsou pro čmelíky takové Bahamy za odměnu). Včera jsem se schválně při sběru vajec dívala právě do škvír ve hřadech - a neviděla jsem jednoho čmeldu 🙂 Pokud tam byli, tak nenapití, a rozhodně ne v počtech, aby mi nalezli na ruce apod. No a deset vajec od 13 slípek pěkně naskládaných v těch hrozných snášecích krabicích mě utvrzuje v tom, že nějaká masivní invaze se nekoná.

Buggyra
Buggyra 06.06.2024, 10:48:27 xxx.xxx.198.226

😀 Tak vidím, že budu dál sušit kopřivy jen pro máti na zimu do pomazánek, a na jíchu proti mšicím se vykašlu 😀

Buggyra
Buggyra 06.06.2024, 10:43:45 xxx.xxx.198.226

Já se pomalu psychicky připravuju na to, že B nebude věčný, tak lustruju, co se tak na trhu pohybuje, a jak jsem moc nechtěla hříbě, tak dost možná z finančních důvodů budu nucena… No a tohle bych teda taky nechtěla.

Buggyra
Buggyra 06.06.2024, 07:18:29 xxx.xxx.198.226

Tak ono je promoření a promoření. Papouši toho asi na hnízdech tolik nenasedí (jen v sezoně), a už vůbec ne v kurníkách dostupní čmelíkům. Čmelíky opravdu ponejvíc roznáší volně žijící ptactvo.

Buggyra
Buggyra 06.06.2024, 07:03:03 xxx.xxx.198.226

Včera přišel veterinář na převaz B nohy, pochválil si, jaké je to pěkné (smrdí to jak bolavá noha, hned se na to slétly mouchy ze tří vesnic v okolí), ale opravdu je to pěkné, není to nateklé, okraje srůstají, žádné potrhané stehy… on B tu nohu moc neohýbá a pohybuje se krok-sun-krok, jak předstírá, že mu ta noha asi brzo upadne, tak aspoň něco 🙂 Taky obvaz nerozebírá, je to dobrý pacient 🙂

Pan veterinář toho hodně nakecá, takže místo čtvrthodinového převazu jsme tam spolu strávili hodinu, on milion historek, já milion historek, půlku koní a stájí známe oba, takže… no kůň byl naše nejmenší starost 😀 Pan veterinář si vzal 800,- a zase jel.

Dal mu volnější obvaz, protože ten otok. A pravil, že by rád, kdyby ten obvaz vydržel do neděle. Já jsem sebevědomě prohlásila, že vydrží, i kdybych ho měla přemotávat - to jsem byla vědma…. Večer jsem si řekla, že už bych mohla otestovat, zda bych mohla slepice nechat zase chodit automatickými dvířky, nové slepice už jsou pěkně zvyklé a večer v devět jsem je našla pěkně nahňácané v kurníku, takže staré je tam velkými dveřmi pustí a mladé tam chodí spát i samy, ne jen když je tam naženem. A protože liška a baterky do dvířek jsou půl roku staré a tak, tak jsem tam ráno zaběhla kouknout, jestli je to vůbec pustilo, a zda nenachytám lišku, abych ji mohla umlátit lopatou…

Co vám budu… cáry vlajky hvězdnatý po celém výběhu (ještě že je to vata, tak to ti koně můžou sežrat, nemusím to běhat sbírat… nějací ptáci to beztak jistě ocení ještě na hnízda) a kůň měl obvazem olemovaný metakarpus…. Naštěstí rána a stehy netknuté, jen oblízané (ve stehách vetknutá stébla trávy…). Rána ale krásně čistá a nesmradlavá (ještě nelítaly mouchy), takže mnohem lepší obrázek než včera. Napadla mě i hříšná myšlenka nechat tak, ale… No vymotala jsem již dávno nesterilní obvazy a vatu koni z nohy, zopakovala si smotávání bandáží, došla pro konopnou mast a nějaký sterilní čtverec. V motolékárničce, která mi první padla do ruky, byl sterilní akorát trojcípý šátek - plácla jsem na něj konopku a už zdobí koňovi karpus. Namotala jsem zpět částečně zrekonstruovanou tlustou vatu, vyšla asi na dvě třetiny původní výšky obvazu, přes ni tenkou obvazovou vatu, ta přestála celkem se ctí, a navrch tři pružné obvazy, které jsem tedy utáhla víc, než pan dochtor, u vědomí, že když bude potřeba, můžu to kdykoli přemotat (kdyby to nějak zase moc natékalo…).  Mno a navrch samodržící obvaz (tentokrát má kanárkově žlutý), který se také povedlo narovnat do použitelného stavu. Samodržka na konci špinavá, tak jsem ještě konec zajistila izolepou, a koňa vypustila 😀 Tak taková jsem šikovná, a když jsem odcházela, kolegyně teprva přicházela ke koním, tak myslím, že je ráda, že jsem tam zrovna byla a nemusela to řešit sama 🙂

Jak to tak pozoruju, v neděli si převaz (možná i mnohdy předtím) udělám sama a ušetřím 800,- (a kdo ví, jestli ne i víkendový příplatek) 😂

Tak teď držte akorát palce, aby slepice chodily automatickými dvířky snášet také vejce do kurníku, abych odpoledne neměla vejce po celém výběhu, neřku-li ve volatech u slepic 🙂

Buggyra
Buggyra 05.06.2024, 15:55:57 xxx.xxx.198.226

Proto je mi právě divný, že by to ty křepelky vzalo jen tak z jedné vody načisto. Čekala bych, že budou chvíli divné a klesne snáška a třeba nebudou chtít spát nebo snášet na obvyklých místech, a vyšťaví je to až po několika dnech. Ze dne na den bez poklesu snášky, to je divné… Ale neznám křepelky, mám jen slepice.

Buggyra
Buggyra 05.06.2024, 15:53:45 xxx.xxx.198.226
AAA:

To vím,že to čidlo neexistuje,zabývám se elektronikou všeho druhu.Ale skryté lejno může být tak šikovně,že tam zvířata momentálně být nemusejí.Napsal jsem to s tím čidlem jako ironii ,nebyl jsem první komu se to přihodilo.🙂

Zjevně se vám nikdy nestalo, že se vám tekutě pos*** pes a pak to ve spolupráci s kočkou důkladně rozťapal po koberci v celém domě. Pak by vás nějaký smradlavý vysavač a pár špinavých dlaždiček nechaly ledově klidným.

Buggyra
Buggyra 05.06.2024, 14:42:27 xxx.xxx.198.226

Jakmile mám práci hotovou…

No jo, tak to já neznám 🙂

Buggyra
Buggyra 05.06.2024, 14:34:04 xxx.xxx.198.226

Tak oni ti čmelíci aktivují na noc, kdy se mi třeba slepice čechrají a probírají si peří tak jako tak, pak je zaklapnu v kurníku a už o nich nevím… Ráno zase čmelíci slezou a zmizí v dírách mezi prkny…

Buggyra
Buggyra 05.06.2024, 13:47:36 xxx.xxx.198.226

Psal, že byla klec venkovní, no a jestli se chodili ptáci na křepelky dívat, tak to úplně stačí. Pokud navíc sem tam z klece vypadlo krmivo a nebo na stropě klece není komplet střecha, ale někde je volné pletivo, na které si pták může sednout a trousit…

Buggyra
Buggyra 05.06.2024, 11:16:46 xxx.xxx.198.226

Nu takto je to možné. Možná byste mohli pouvažovat mu nachystat nějaké “kanape”, aby se mu dobře spalo - třeba nějakou vhodně vysokou bednu s šikmou stěnou, na kterou přivážete matraci… pár takových beden do “L”, aby se na to mohl navalit… případně oboustranné řešení, aby mohl z boku na bok 🙂

Buggyra
Buggyra 05.06.2024, 09:13:31 xxx.xxx.198.226
Fikovnice:

To Orionka: Jak jste psala, že se mám do sebehodnocení vychválit, tak já toto vůbec neumím! Netuším ani, za co bych se měla chválit. Dnes to budu vyplňovat…a je mi záhadou, co tam teda napíšu. To zas bude dílo! Ještě to je Excel s asi 5 nebo i více listy na vyplnění!!!

Já ti poradím 🙂 Tohle mi docela jde.

Buggyra
Buggyra 05.06.2024, 08:47:16 xxx.xxx.198.226

No přesně, na přesčasy já se můžu, dvakrát 😀 Taky tady pochopili, že já opravdu nejsem z těch, kteří by v práci nechali tělo i duši. Udělám si svoje, a když nestíhám, prostě to počká do zítřka, a nebo si sama rozhodnu, zda třeba v pondělí zůstanu déle, abych v pátek mohla jít dřív. Nejsem v oboru, kde by kvůli tomu měl někdo umřít.

Buggyra
Buggyra 05.06.2024, 08:07:50 xxx.xxx.198.226

Já mám velkou výhodu, že mám práci 10 minut od domu a kolony skutečně nehrozí. Spěchat také nemusím, naštěstí mohu do práce přijít v podstatě kdy chci.

Mít práci doma, tak bych nikdy neměla klid. Já mám práci na stole pořád, papírování, dodělám jednu věc a na stole mi mezitím přistály další tři věci, takže bych na to pořád koukala a myslela na to. To se musí umět, mít práci doma, a vyhradit si na ni čas, a pak si jí nevšímat, já bych to nedala. Doma mám klidu až moc, to bych usínala 😀 V práci aspoň po chodbě někdo pořád chodí a vedle v dílně se pracuje. Kolektiv zaplaťpánbůh nemám, v kanclu jsem sama, když jsem ještě měla kolegyni, tak mě to obtěžovalo. V open space jsem byla vyloženě nešťastná, to bylo zlo, jediné štěstí, že tam byli samí chlapi, drželi pec a makali, kdyby tam ještě štěbetaly holky, tak bych asi zalezla na záchod 😀

Buggyra
Buggyra 05.06.2024, 06:48:33 xxx.xxx.198.226

Já jsem tak šťastná, že jsem z toho akademického prostředí vypadla, právě kvůli tomuhle. Já prostě nejsem typ na homeoffice ani na docházení do práce v průběhu dne, doma na práci nemám morálku, hodně by mě to vyčerpávalo, a tahat se do práce, to je jasné, to by se nechtělo nikomu. Zažila jsem to při škole a díky nechci.

Teď mám svých 8 hodin, z fabriky s čistou hlavou, když potřebuji, můžu přijít později nebo odcházet dříve nebo nepřijít, v rámci měsíce si můžu nadělat a případně se to dá dohodnout i jinak.

No samozřejmě té spousty volna v létě je mi líto, ale zase ne tolik. Ten klídek mi za to stojí 😀

Buggyra
Buggyra 05.06.2024, 06:36:34 xxx.xxx.198.226

ale mám to normálně zažraný v rukou a nejde to umýt snad ničím!!!

To je barvivo. Obarvilo kůži. Jako ořešákové slupky a tak. Musíte počkat, až se vymění kůže (týden..?) a budete jako nová 🙂 Poučena z předchozích nezdarů můžete příště použít úklidové gumové rukavice. 

Překvapilo mě, že je to na mšice, asi v tom vymáchám doma sazenice kvetoucích kytek.

A co se skůtru týče, mám tady o pár vesnic vedle servis zahradní techniky, který se zabývá i motorkama. Třeba by takovou službu mohl poskytovat i někdo u vás, zkuste se poptat garážníků okolo. Jinak s tím značkovým servisem Yamaha bych to zkusila - dát to tam na diagnostiku problému. Tj. aby zjistili, co tomu je. S lejstrem s popisem problému si pak zajdete za garážníkem, a ten vymění, co třeba.

Buggyra
Buggyra 05.06.2024, 06:29:10 xxx.xxx.198.226
Bodlinka:

jak může být zima? doma netopím, nikde se netopí, místo šatiček jsem teda vytáhla kalhoty a tričko a tím je to vyřešeno.

19 stupňů  (ve výšce stolu, u země jsem se neodvažovala měřit) a sedět a mít ruce vystrčené na studeném (19stupňovém) stole na klávesnici pár hodin 🙂 No a na levé rameno mi táhne stálý lehký průvánek od okna, i když mám zavřené dveře a zatažené rolety a díru mezi roletami a parapetem utěsněnou hadem z hadrů. Kancl je na severu budovy, zastíněný celý den.

Na druhou stranu, bývalá kolegyně si za těhle podmínek ještě otevřela okno a měla triko se špagetovýma ramínkama a lehké tříčtvrťáky, páč jakože teplo. No tak asi jsem zimomřivka. Resp. jsem další vývojový stupeň člověka, připravená na globální oteplení! Tak.

Buggyra
Buggyra 04.06.2024, 15:23:43 xxx.xxx.198.226

Ono to čipování je nakonec taky povinné, jako ze zákona…