Aktuálně: 3 544 inzerátů216 753 diskuzních příspěvků18 330 uživatelů

Příspěvky uživatele

Buggyra

Buggyra
Buggyra 02.12.2024, 14:53:57 xxx.xxx.198.226

Ale i přesto tomu našemu plnokrevníkovi stačí ta pláštěnka i do těch hnusných dešťů kolem nuly, aby neprochladl tak, že by hubnul. A na něm je každé nepohodlí vidět ze dne na den, on vyklepe klidně několik kilo za den. Jak je v suchu, tak pohoda.

Možná v tom hraje roli, že jemu ta pláštěnka nespadne na záda. Jediná výhoda toho obřího kohoutku, že má deku napnutou mezi kohoutkem a zadnicí a deka tvoří nad zády stan. Takže dokonce na té pláštěnce přímo nad hřbetem ani netaje sníh…

Ale ano, musím tu pláštěnku znova naimpregnovat. Musím někde koupit včelí vosk na tu impregnaci…snad má máti doma ještě nějakou starou svíčku 😀

Buggyra
Buggyra 02.12.2024, 14:48:46 xxx.xxx.198.226

To jste tedy na ustajovatel,e Horsano, hodná. Já bych asi přemýšlela, zda si nenechat proplatit cesty za koněm… A hlavně hodně vtipné, že když nemůžu odchytit koně nějakého majitele, tak do toho jdu s lasem a do situace, kdy mu toho koně můžu vážně zranit, to mi hlava nebere..? Řeknu majiteli, že koně jsme nechytili, neodčervili, tady má dávku odčervení, kterou si zaplatil, a holt ať si odčervení zajistí sám, ne. Nebo mám nějaké pomýlené představy?

Jinak to má asi i dobrou stránku (na všem je potřeba hledat to dobré, že), že jste byla nucena s koňmi mít nějaký kontakt (s covidem i bez covidu 😀 hádám, že) a popracovali jste si.

My teď budeme kupovat nějaké hříbě, ještě úplně nevíme, asi něco čemu se říká “welsh part bred”, tj. nějaká směska, co proběhla kolem welshe. Musí to mít bezpodmínečně přes 145, aby mě to uneslo, protože je to kůň na dalších 20 let a protože náš 33letý poník nás všechny přežije, dalších 20 let jiného koně mít nebudem (teda pokud to nesekne s plnokrevníkem), tak mě to musí unést i za těch 15 kilo plus… 

Zatím jsou v hledáčku dvě zvířata, jedno polokrevné a bílé (meh, nechci, ačkoli majitelka tvdí, že nic v jejím chovu nikdy melanomy nemělo, no jasně, protože ona má sono v očích) a druhé s babičkou plnokrevnou a jinak to vypadá na spíš welshoidní původ, což se mi líbí víc, a nebude to bílé. Teda všichni nebílí wpbr mají aspoň bílé nohy, no, co nadělám. Opět to kupuje máti (takže můj názor na bílého koně získaný tady z diskuse je jaksi až druhořadý), protože ta má na rozdíl ode mě peníze… ale tím líp, já kupuju auta a vozejky (hengry už mám dva, budu za chvíli jak Sixtovi!) a ona koně, ti koně jsou podle mě rizikovější investice 😀 

Ale co jsem to chtěla, všechna zvířata v hledáčku jsou vychovaná, otlapkaná a budou znát třeba i hengr a tak, což se hodí, protože hned od příští sezony budou chudáci vláčeni  po akcích (žádný, že dvouleté hříbě se má prohánět s kamarády po pastvinách, makat bude!), taky proto chceme welshe a ne třeba HF (i když kdyby se nedostávalo welshů, tak i ti jsou v záběru…), protože budeme s tím zvířetem chtít jezdit na výstavy a akce Národní pony společnosti, kde funguje i oddíl na welshe a wpbr… No a taky ho chci zatahat, to by pak máti mohla na stará kolena vyjet ještě na ofika (!) 😀 A mohl by tomu být náš krásný francouzský chomoutek, co máme z toho 33l poníka, protože poník už tahat nebude a chomoutek za nekřesťanský peníz momentálně akorát využívají myši jako hnízdo. Musím ho před zimou zrevidovat a možná vzít domů, aby ho nežraly… a potrávit myši!

Buggyra
Buggyra 02.12.2024, 11:40:05 xxx.xxx.198.226

Tady je vidět ten vánoční řetěz v ocasu a světýlka v hřívě a tak.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Buggyra
Buggyra 02.12.2024, 11:36:21 xxx.xxx.198.226

Já se snažím už všechno kupovat na netu, vážně nesnáším lidi. Co se nedá, jsou potraviny, a tam si nechám od doplňovaček často poradit, kde to je, protože jak bylo řečeno, v Penny aby se čert vyznal. No teď jsem objevila blešáky, sama bych tam nejela, ale když je doprovod, dovedu si tam taky pošmejdit (a nesnášet u toho lidi.. musíme začít jezdit za kuropění, než tam dorazí ostatní nakupující).

Buggyra
Buggyra 02.12.2024, 11:29:41 xxx.xxx.198.226

Koníkovi na hlavičku máte dát přece bílé světlo, takže čelovku a na prdel červené😜 A ti koníci taky budou převlečení za anděly a čerty? Hoďte nám pak fotku průvodu🙏

Jo, koníci mají také ozdoby nebo jak to říct, jsou trochu vymódění, aby ladili podle toho, jestli na nich jede anděl nebo čert. Máme takové ty umělé třapaté “řetězy”, ty jim dáváme do ocasu, čerti mají ty tmavě rudé a andělé mají stříbrné. V hřívě se povedlo loni mít světýlka, letos asi jak zmíněno nebudou potřeba. Já mám na koni ještě černý přehoz a jedny otěže z řetězů a vezu kravský zvonec a vyzváním. Musím teď někdy zapřáhnout poníky a otestovat, jak se budou tvářit na rolničky, že bychom jim do vozu dali pár rolniček. A třeba ještě něco holky vymyslí 🙂

Fotky snad letos budou, z posledních dvou ročníků máme totiž jen videa. Fotky na plakátek jsme museli vystříhat z těch videí 😀

Obrázek
Buggyra
Buggyra 02.12.2024, 11:04:24 xxx.xxx.198.226

https://www.irozhlas.cz/zpravy-svet/vietnam-cenzura-svoboda-slova_2411300600_pek

Policie může jít za vaším domácím a přikázat mu, aby vás vyhodil z bytu. Říct zaměstnavateli, aby vás vyhodil z práce. Můžou vás unést na ulici, odvézt do džungle a tam vás zmlátit. A když to nezabere, prostě vás seberou a odsoudí na dlouhé roky do vězení. Nic z toho se mi naštěstí nestalo, ale vím o kolezích, kterým ano.

A další věc je, že vietnamské ekonomice se opravdu daří. Kdo chce, nejspíš si najde dobrou práci, koupí dům, motorku, zaplatí dětem školy. Lidé si pak říkají, že když mají tyhle možnosti, nepotřebují se angažovat, trvat na svých právech, protože by to pro ně mělo závažné důsledky. Spokojí se s tím, co mají.

Buggyra
Buggyra 02.12.2024, 08:52:18 xxx.xxx.198.226

Ne, nejsou množka, dělají to jenom pro radost🙄. Ale prodej štěňat jim zaplatí režii na držení rodičů.

Dělají to pro radost, tak je jasné, že jim musí štěňata zaplatit režii na celý chov, to dá rozum. Komu ze zodpovědných chovatelů štěňata zaplatí desetník z nákladů na rodiče? Kolikrát se nezaplatí ani režie právě na ty štěňata (připouštěcí náklady, vyšetření feny, vyšetření štěňat, výbava na vrh, i kdyby se nerozdávala se štěňaty, a to nemluvíme o tom, když se něco nepovede…). Jestlipak by tento zodpovědný chovatel vzal zpět štěně s vrozenou vadou, která se projeví nějaký ten měsíc po převzetí, hm? Pro radost…

Buggyra
Buggyra 02.12.2024, 08:13:26 xxx.xxx.198.226

No jo, Doron, u vás vyrazí parta kámošů dvakrát na lov a mají nastříleno, co páni policisté za tři týdny v kdovíkolika lidech. Jak pak chudáci mají obhájit ty vynaložené miliony?! Kazíte normy! 😂

Buggyra
Buggyra 02.12.2024, 07:55:03 xxx.xxx.198.226

Tak teď zase já:

Dá-li tennahoře, tak k Vánocům si nadělím dvě čerstvé technické na autech 😊 A to by tedy byly šťastné a veselé 🙂 No, dneska jsem s malou duší jedno předala servisákovi a druhé dnes musím objednat s tím, že jak vyzvednu to první, pojedu odevzdat to druhé. Taky by mi Vánoce vylepšilo, kdyby přestal kulhat ten kůň. Včera se tvářil úplně zdravě, když si hrál se psem, tak na něj v týdnu hodím lehkou holku nebo ho vezmu na ruce a uvidí se.

K té přípravě na život bez elektřiny: já bych se ještě ráda naučila nakládat zelí, okurky... Prýže do slané vody a nazdar, no to si nejsem jistá, musím to někdy prubnout. Zavařovat tak nějak zvládám, problém bez el. asi bude, že nebude cukr. Už jsem zavařovala s medem, tak možná budou včelaři velmi cenění ve společnosti. Mám příbuzného, co by rád včely, tak jestli to začne vypadat na postapo dobrodružství, zkusím mu je nějak opatřit.

Bobčo, ty si žiješ 🙂 Já se snažím svátky (ty církevní, státní i vlastní) nevnímat, stejně jako narozeniny, takže ty příležitosti nijak neslavím ani si je nijak zvláštně nepřipomínám. Letos jsem si na narozeniny vzpomněla den po 😄 Což je super. A dárky si taky dávám celý rok, tu obídek, tu vyrazím na závody, tu na výlet. A největší oslavování začínám pomalu mít, když mě nic nebolí a mohu se bez omezení hýbat 🤐 Netěším se na dobu, kdy chvíle bezbolestného žití přejdou... (asi začnu něco fetovat...)

Taky mám volno od 20. prosince až do 6. ledna! To znamená, že v tu dobu mě tu na CHZ pravděpodobně nikdo neuvidí! 😄 Budu mít jinou zábavu. Doufám, že k ní bude patřit pár vyjížděk na koňovi, no... Na večerní pobíhání u zvířátek mám báječnou teplou čepici s integrovaným LED světélkem, teď jsem ji měla s sebou na víkendový zájezd a odjezdy byly v jedenáct v noci, a to byla průvodkyně ráda, že jsem jí na ten seznam lidí mohla posvítit! Hned jsem byla s ní zadobře - a to se hodí! Když jsem si zařizovala pojištění na ten zájezd, pravila baba v pojišťovně, že jako dárce krve mám nárok na nějaké finanční kompenzace na rehabilitační aktivity, tak jsem kontaktovala dornovkářku, jestli by uměla doklad, a prý uměla, takže jupíjajej, dostanu zpátky přes dva tisíce za ošetření, a to se vyplatí, tralala :-) Asi je prožeru...

Já tu mám přes louku kamarádku taky s koníky a máme spolu takovou úmluvu, že když jede ona pryč a nemá hlídání, tak jí koníky obstarám já, a když jsem já pryč a nemám hlídání, tak se mi o zvířata zase postará ona. Teď když nám jede jezdecký oddíl, ve kterém už jsou zkušenější holky nějaký ten rok, aby věděly, co a jak, tak se o víkendu staraly holky, dostaly poprvé "službu", tak jak se to dřív v jezdeckých oddílech dělávalo 🙂 A kamarádka přes louku byla jen na telefonu, kdyby bylo potřeba něco odbornějšího. Tak to je velmi výhodné spojenectví 🤗

Včera jsem zrovna v autě poslouchala Mám boky jako skříň, to je naprosto skvělá písnička, vždycky se mnou poskakuje celé auto, jak se natřásám! 🤣 No a co se nákupů oblečení týče, naštěstí bund a kabátů mám tolikero darovaných, že asi do smrti neunostím, jediné, co jsem si koupila sama, protože jsem po tom toužila, byl vlněný dlouhý kabát na knoflíky, celý černý, vzadu s rozparkem až pod zadek, a ten mi teda opravdu jde k těm dlouhým sukním a mám ho strašně ráda. Jen do práce ho moc neunosím, protože vyběhnu před dům a sedám do auta (kde ho akorát zmačkám) a z auta přeběhnu dvacet metrů do práce, kde kabát zase sundám. Musím vyloženě hledat příležitosti, kam ho vzít. A také do nějaké jo velké zimy bohužel není, nemůžu pod něj narvat moc vrstev, málo platné kabát je to konfekční velikosti (netuším teda jaké, ale 3XL to nebude... 😀), takže jsem ve výběru podoblečení dost omezená...

Taky s koňmi neřeším nějaké narozeniny a svátky. Když jsme ještě byli v maštali, tak jsme zdobili větvičky chvojí a nastřelovali jsme je na vrata, snad i na boxy... Ale co jsme v přístřešku na louce, tak komu a pro koho... výzdoba by musela být sežratelná a také by byla okamžitě efektivně sežrána nebo aspoň rozcupována malými chlupatými koulemi. A nějaké spešl krmení? To by nechápali... To je asi hezké na fotku a tak, ale pro mě by to byla práce navíc, no. Ostatně u staříka ani nevíme, kdy se narodil, průkaz se mu vystavoval až u nás.

Lesnížínko, blahopřeji k hrdinné instalaci světýlek. Já měla za to, že to bude tak 15 metrů světelného řetězu, a vy 75, no vy se mi zdáte 👍. Mně by se to zamotalo a pak by to letělo rovnou ke kontejneru na první dobrou. A nadávat už bych ani nestihla 🙄 Teď si tydle řetězy na stromy nakoupila příbuzná na jihu a má plán to rozvěsit, až přijedu na Vánoce. Takže se taky mám na co těšit. Naštěstí v tom nebude lození po žebříku, to bych ani neustála, neb nedávám výšky.

Já si u Bodlinky keříku taky říkala, jak se to stane, že se ty ledové kuličky udělají takhle rovnoměrně zrovna na některých větvích - došlo mi to u fotky se smrčkem 🙃

Chystáme se udělat na Mikuláše malý průvod s koníky, kdy převlečení za Mikuláše, anděly a čerty objedeme trasu skrz vesnici a nabízíme dětem sladkosti (jj, cizí divný lidi se zvířátky nabízí dětem u cesty bonbony…) za nějakou říkanku. To zase zmrznem. Loni jsem špatně upevnila koňovi červené světýlko na čelo a on ho z hlavy sklepal, jenže loni jsme jeli většinu průvodu za tmy. Letos asi to světýlko nebudu řešit a nebo musím vymyslet lepší umístění, aby koni nevadilo. Ale nakoupila jsem spoustu světýlek na baterky na ozdobení vozu, tak to by mohlo být hezké, uvidíme ještě, jaké bude počasí, jestli hezky a stihneme to za světla, tak nebudou asi světýlka vidět…

Buggyra
Buggyra 29.11.2024, 12:19:58 xxx.xxx.198.226

Megi, nepíšete vy taky nějakou knihu? Za horizontem? Páč mně se některé ty obraty hrozně líbí a kdybych se nestyděla před kolegyní, padnu smíchem pod stůl 😀

Buggyra
Buggyra 29.11.2024, 12:17:41 xxx.xxx.198.226

Ježiš no jo 😀 Úklep, no. 

To je takové to pracovní patláníčko 😜

Buggyra
Buggyra 29.11.2024, 11:21:31 xxx.xxx.198.226
Sardullah:

Na mě taky ne, ale je to hodně otravný a zdržuje mě to. Naopak toho třeba ani nenakoupím tolik, protože něco ani nenajdu.

To se mi právě stává dost často 😂 Tak si vždycky řeknu “co už, základní potraviny mám, tak jsem ušetřila”. Taky se mi stává, že jak začíná akce ve čtvrtek a já tam jdu v pátek po práci, tak tam ty největší “pecky” už nejsou, třeba ty psí granule na krmení slepic… Tak holt když natrefím, musím nakoupit víc, abych vydržela, než zase natrefím.

Buggyra
Buggyra 29.11.2024, 11:17:54 xxx.xxx.198.226
rapotačka:

Taky nemám CHT, aplikaci  QR kód mám na papíru = papírku. (od sestry, třeba)

To ale není špatný nápat, hodit to na papírek 🙂 Zeptám se staříků, jestli mi QR nedají - můžou si pak na moje nákupy vybírat ty bonusy jestli tam nějaké jsou…

Buggyra
Buggyra 29.11.2024, 09:06:23 xxx.xxx.198.226

já mám myčku a někdy ji vyndavám,až mám na kredenci tolik nádobí,že ji vyndám,nandám a pustím

Moje řeč. Já už nádobí z myčky neuklízím do skříněk, práce navíc. Prostě si z myčky beru, co zrovna potřebuji na jídlo, a na myčce mám celkem velkou plochu, kam můžu odkládat do sloupců použité nádobí. Když myčku vyprázdním, seshora tam rovnou vložím to špinavé a někdy možná i zapnu, někdy čekám, až se myčka doplní. Já myčkuju tak jednou za týden, mám velmi malý obrat nádobí. Kdybych byla doma pořád sama, tak točím jen jeden talíř a příbory (to je, pane, úspora vody a energie!), ale že se tu občas mihne někdo další na jídlo, tak toho nádobí je víc…

Buggyra
Buggyra 29.11.2024, 07:35:17 xxx.xxx.198.226

Teda to zranění toho selete na mě dělá spíš dojem drátěného oka než ústřelu.

To Megi: já mám za to, že se odstřel provádí zejména v těch okrajových oblastech toho pásma, aby se preventoval přesun zvěře směrem do vnitrozemí.

Buggyra
Buggyra 29.11.2024, 07:14:07 xxx.xxx.198.226

Pozor, na primitivní agresi dneska lidi dobře slyší. Volíme si vpravdě zástupce lidu,  a když lid k ničemu jinému než primitivní agresi vychováván není…

Buggyra
Buggyra 28.11.2024, 14:15:47 xxx.xxx.198.226

Tak vy jste mi slíbil napsat, kam dotyčný patří, a teď mi píšete, že má něco zkusit. 

Volit strany, které nezavadí o hranici zastupitelnosti nemá vůbec smysl. Teď šplhají nahoru Motoristi, tak to leda, jenže oni jsou velice úzce zaměření, něco jako tenkrát Zelení, a co z toho bylo, že. Taky trochu strach, že to dopadne jako s Piráty u Chlumce, pardon, u Prahy… nebo u digitalizace… a to to byl jejich hlavní tahák. Nakonec největší digitál vyrobil fosil Babiš se svým “všetci kradnú”.

Buggyra
Buggyra 28.11.2024, 13:42:57 xxx.xxx.198.226

Syrová, stejně jako drůbeží maso se může stát pro slepice takovou transfuzí nemocí…nic jinýho v tom není. 

Jo ták, tak to jo 🙂 Myslím, že by toho přes trávicí trakt prošlo nemnoho, ale syrovými slepicemi nekrmím, soudružky jsem vždycky prohnala přes hrnec nebo přes troubu, než jsem je vrátila do oběhu ;-)