Tak teď zase já:
Dá-li tennahoře, tak k Vánocům si nadělím dvě čerstvé technické na autech 😊 A to by tedy byly šťastné a veselé 🙂 No, dneska jsem s malou duší jedno předala servisákovi a druhé dnes musím objednat s tím, že jak vyzvednu to první, pojedu odevzdat to druhé. Taky by mi Vánoce vylepšilo, kdyby přestal kulhat ten kůň. Včera se tvářil úplně zdravě, když si hrál se psem, tak na něj v týdnu hodím lehkou holku nebo ho vezmu na ruce a uvidí se.
K té přípravě na život bez elektřiny: já bych se ještě ráda naučila nakládat zelí, okurky... Prýže do slané vody a nazdar, no to si nejsem jistá, musím to někdy prubnout. Zavařovat tak nějak zvládám, problém bez el. asi bude, že nebude cukr. Už jsem zavařovala s medem, tak možná budou včelaři velmi cenění ve společnosti. Mám příbuzného, co by rád včely, tak jestli to začne vypadat na postapo dobrodružství, zkusím mu je nějak opatřit.
Bobčo, ty si žiješ 🙂 Já se snažím svátky (ty církevní, státní i vlastní) nevnímat, stejně jako narozeniny, takže ty příležitosti nijak neslavím ani si je nijak zvláštně nepřipomínám. Letos jsem si na narozeniny vzpomněla den po 😄 Což je super. A dárky si taky dávám celý rok, tu obídek, tu vyrazím na závody, tu na výlet. A největší oslavování začínám pomalu mít, když mě nic nebolí a mohu se bez omezení hýbat 🤐 Netěším se na dobu, kdy chvíle bezbolestného žití přejdou... (asi začnu něco fetovat...)
Taky mám volno od 20. prosince až do 6. ledna! To znamená, že v tu dobu mě tu na CHZ pravděpodobně nikdo neuvidí! 😄 Budu mít jinou zábavu. Doufám, že k ní bude patřit pár vyjížděk na koňovi, no... Na večerní pobíhání u zvířátek mám báječnou teplou čepici s integrovaným LED světélkem, teď jsem ji měla s sebou na víkendový zájezd a odjezdy byly v jedenáct v noci, a to byla průvodkyně ráda, že jsem jí na ten seznam lidí mohla posvítit! Hned jsem byla s ní zadobře - a to se hodí! Když jsem si zařizovala pojištění na ten zájezd, pravila baba v pojišťovně, že jako dárce krve mám nárok na nějaké finanční kompenzace na rehabilitační aktivity, tak jsem kontaktovala dornovkářku, jestli by uměla doklad, a prý uměla, takže jupíjajej, dostanu zpátky přes dva tisíce za ošetření, a to se vyplatí, tralala :-) Asi je prožeru...
Já tu mám přes louku kamarádku taky s koníky a máme spolu takovou úmluvu, že když jede ona pryč a nemá hlídání, tak jí koníky obstarám já, a když jsem já pryč a nemám hlídání, tak se mi o zvířata zase postará ona. Teď když nám jede jezdecký oddíl, ve kterém už jsou zkušenější holky nějaký ten rok, aby věděly, co a jak, tak se o víkendu staraly holky, dostaly poprvé "službu", tak jak se to dřív v jezdeckých oddílech dělávalo 🙂 A kamarádka přes louku byla jen na telefonu, kdyby bylo potřeba něco odbornějšího. Tak to je velmi výhodné spojenectví 🤗
Včera jsem zrovna v autě poslouchala Mám boky jako skříň, to je naprosto skvělá písnička, vždycky se mnou poskakuje celé auto, jak se natřásám! 🤣 No a co se nákupů oblečení týče, naštěstí bund a kabátů mám tolikero darovaných, že asi do smrti neunostím, jediné, co jsem si koupila sama, protože jsem po tom toužila, byl vlněný dlouhý kabát na knoflíky, celý černý, vzadu s rozparkem až pod zadek, a ten mi teda opravdu jde k těm dlouhým sukním a mám ho strašně ráda. Jen do práce ho moc neunosím, protože vyběhnu před dům a sedám do auta (kde ho akorát zmačkám) a z auta přeběhnu dvacet metrů do práce, kde kabát zase sundám. Musím vyloženě hledat příležitosti, kam ho vzít. A také do nějaké jo velké zimy bohužel není, nemůžu pod něj narvat moc vrstev, málo platné kabát je to konfekční velikosti (netuším teda jaké, ale 3XL to nebude... 😀), takže jsem ve výběru podoblečení dost omezená...
Taky s koňmi neřeším nějaké narozeniny a svátky. Když jsme ještě byli v maštali, tak jsme zdobili větvičky chvojí a nastřelovali jsme je na vrata, snad i na boxy... Ale co jsme v přístřešku na louce, tak komu a pro koho... výzdoba by musela být sežratelná a také by byla okamžitě efektivně sežrána nebo aspoň rozcupována malými chlupatými koulemi. A nějaké spešl krmení? To by nechápali... To je asi hezké na fotku a tak, ale pro mě by to byla práce navíc, no. Ostatně u staříka ani nevíme, kdy se narodil, průkaz se mu vystavoval až u nás.
Lesnížínko, blahopřeji k hrdinné instalaci světýlek. Já měla za to, že to bude tak 15 metrů světelného řetězu, a vy 75, no vy se mi zdáte 👍. Mně by se to zamotalo a pak by to letělo rovnou ke kontejneru na první dobrou. A nadávat už bych ani nestihla 🙄 Teď si tydle řetězy na stromy nakoupila příbuzná na jihu a má plán to rozvěsit, až přijedu na Vánoce. Takže se taky mám na co těšit. Naštěstí v tom nebude lození po žebříku, to bych ani neustála, neb nedávám výšky.
Já si u Bodlinky keříku taky říkala, jak se to stane, že se ty ledové kuličky udělají takhle rovnoměrně zrovna na některých větvích - došlo mi to u fotky se smrčkem 🙃
Chystáme se udělat na Mikuláše malý průvod s koníky, kdy převlečení za Mikuláše, anděly a čerty objedeme trasu skrz vesnici a nabízíme dětem sladkosti (jj, cizí divný lidi se zvířátky nabízí dětem u cesty bonbony…) za nějakou říkanku. To zase zmrznem. Loni jsem špatně upevnila koňovi červené světýlko na čelo a on ho z hlavy sklepal, jenže loni jsme jeli většinu průvodu za tmy. Letos asi to světýlko nebudu řešit a nebo musím vymyslet lepší umístění, aby koni nevadilo. Ale nakoupila jsem spoustu světýlek na baterky na ozdobení vozu, tak to by mohlo být hezké, uvidíme ještě, jaké bude počasí, jestli hezky a stihneme to za světla, tak nebudou asi světýlka vidět…