Já jsem včera měla první dvě jahody 🙂 Rajčata už mají poupata, takže předpokládám jak se oteplí, že budou první kvítka.
Lesnizinko, ale to máte rajčata ve skleníku, že. Já to mám venku, tak musím ještě počkat na takovéhle habány 🙂
Já jsem včera měla první dvě jahody 🙂 Rajčata už mají poupata, takže předpokládám jak se oteplí, že budou první kvítka.
Lesnizinko, ale to máte rajčata ve skleníku, že. Já to mám venku, tak musím ještě počkat na takovéhle habány 🙂
megi-the-pes:Ne, je to tak. A to rozhodně nejsou nejhorší výroky.
Ještě že tu politiku nesleduju. Ještě bych si rozšířila slovní zásobu!
No ale zase mě napadá, že tedy máme nahoře skutečně zástupce z lidu, že se s takovými jistě naši občané zhusta ztotožňují, a takže je to vlastně v pořádku, protože to je vlastně skutečná nefalšovaná reprezentace našeho národa, tedy jeho většiny.
Ale k cvrčkům jsem včera četla na fejsbůku zajímavé pojednání o spotřebě energie a potřebném prostoru pro pěstění. Že by cvrčci měli být výhodnější z hlediska ekologické stopy než krávy. No ale to byl takový výkřik do tmy. Teď jsem četla zase tohle https://theses.cz/id/jb569m/zaverecna_prace.pdf
“Při porovnávání celkových produkcí skleníkových plynů mezi jedlým hmyzem a hospodářskými zvířaty udávaných v ekvivalentu oxidu uhličitého bylo zjištěno, že rozdíly nejsou tak markantní, jak by se mohlo zdát. Tyto rozdíly se pohybují v rozmezí 0,5 – 1,5 g CO2-eq/kg.”
No a pak jsem ještě viděla toto https://ekolist.cz/cz/zelena-domacnost/rady-a-navody/uhlikovou-stopu-masa-nepocitame-dobre.ve-skutecnosti-je-mensi-nez-se-udava a pak je dost dobře možné, že mezi hmyzem, který metan téměř neprodukuje, a krávou bude rozdíl zrovna obráceně. Zejména u té krávy vypasené někde v podhůří v CZ x krávy dotažené z Brazílie z koncentráku na červené půdě.
megi-the-pes:
To snad je nějaký fejkový profil? Tedy doufám. Pakliže ne, tak celá strana může jít patřičně tam, kam její zachovaný zástupce posílá kde koho.
orionka-2:Vy pořád cvrčci ! Pamatuju, když kolegyně v kanclu vytáhla z uzeniny myší nožku. No a co? Vyhodila to snězené i ten zbytek.
žejo! A co ty myši zapečené do chleba občas 😀 ideální krmení pro slepice, mají tam vše. Proti tomu je cvrček slabota.
Bobčo, jen pište, každý krok je hoden zaznamenání 🙂 Mně se líbí především info o zmrzlině, musím začít zase s holkama jezdit “na čaj”…. Cílem vyjížďky je pak nějaká občerstvovna (horská chata, stánek, zmrzka…), a to je teprve motivace někam vyjet 🙂
Anonymní:Kocour vi proč. Doma vykrmené žerou
nesmysl. Doma vykrmené taky nežere.
Mimochodem, svalovinu z mraženého supermarketového kuřete hltá, až se dáví 😀
assil:Jo přesně, tabulky byly, ale nebyla žádná možnost je vymáhat. Teď bude.
no, deset tisíc pokuta, nebo padesát tisíc, to je spíš zavřihubné… Ale je to takový signál, řekněme. Někomu by mohlo dojít, že by se asi mohlo začít něco dělat…
Vzhledem k tomu, že vše je závislé na reportingu těch mysliveckých sdružení, tak dokud stavy nebude posuzovat ještě někdo nezávislý zvenčí na základě exaktních ukazatelů, bude to vše pořád jen otázka šikovně vymyšleného papíru, případně potom šikovně dohodnuté výjimky 🙂
Tak jasně, jako s těmi párky. Chcete lepší párek bez soji? Zaplaťte si 🙂 já párky pod 200,-/kg nekupuju. Ne, že by na soje bylo něco špatnýho! Nebo na separátu! Nebo na cvrčkách!
Verun:Ale houby, se vstupen do EU se změnila norma a kuře s krkem a droby , jako opracovaný masný výrobek -norma určovala co musí mít, zanikla, taktéž ta vložka s droby…
Takže má pravdu, prachy 🙂 lepší droby namlít do granulí pro slepice, než prodat s kuřetem, té jasné. Že zanikla norma neznamená, že vzniklo nové nařízení. Ostatně drůbež s droby se dá pořád koupit, když si to člověk pohlídá. Tak jednou do roka si to nepohlídám a koupím kuře s droby, teď je aspoň můžu hodit slepicím, ale dřív jsem musela vyhazovat, Kocour takové věci nežere.
Také se ptám “proč”? Zdá se vám to málo? Nebo zpackali to norování? Jako, je to malý krok, ale aspoň něco…?
Ony tabulky existují. Jsou nějaké dané stavy zvěře na honitbu (ale sestavované kdovíjakou metodou a kdoví kdy, určitě bych apelovala na to, aby se aktualizovaly). Ale nějak důsledně se to nesleduje a v nějakém článku bylo psáno, že běžně se stává, že v honitbě je uloven počet zvířat převyšující ten celkový stav zvěře pro tu honitbu. Vzhledem k tomu, jak málo je po lovech ta zvěř “zdecimovaná”, musí v těchto honitbách být logicky násobek těch normovaných stavů.
nečetla jsem, jen prolítla, vyhodil mi to gůgl, ale tak nějak to bude https://www.asz.cz/clanek/10433/data-csu-ukazala-dalsi-narust-stavu-premnozene-sparkate-zvere-ta-znemoznuje-obnovu-pestrych-lesu/
Ví bůh. Vemte ho na veterinu, veterinář to prohlédne lépe než foťák, případně vezme vzorky na rozbor, a to je jediná šance na to, mít jistotu.
No jasně, co by nezvykli. Zvykli si na soju v párcích, na fosforečnany v rybách, na gumu v jogurtu, na škrob v tatarce, separátek v točeňáku, tak cvrček v salámu už je pohodička. A jaké zvykání, na chuti to při správném poměru soli, glutamátu a koření nebude vůbec poznat 😀
ančovička:Moje pomořanky..
Tady bych čekala obrázek. Ale není 🙂
🤣 no jooo, tak né
Já zatím nemám žádnou červenou jahodu, jsem zvědavá, zda něco bude a nebo to zplesniví. Nevíte, zda se listy u jahod protrhávají, aby na plody mohlo slunce nebo tak něco? Možná by pomohlo, aby to nebylo na tom zvýšeném tak džungloidní.
Zalámala jsem u česneků vrcholové části stvolů s květem, nastrkala do mrazáku, bude se hodit. Někde jsem četla, že se to dělá, tak jsem to udělala. Podzimní sadba česneků hádám půjde již brzy ze země, tak pak místo nich nacpu ředkvičky a mrkve nebo něco (mám i ředkve).
Včera jsme s holčičkou u koní vykopávaly sladký lupen (širokolistý šťovík) a další plevele (nějaký plazivý rozrazil, kopřivy a hluchavky a pryskyřníky), docela jsme s tím pohly, řekla bych tak ⅔ výběhu máme vykopané. Když už nefunguje ten traktůrek, abych to posekala…
To je ale nádherně vybarvená kočka!
Mno jo, tak je řekněme nesouměrná, ale nažraná, že…