Aktuálně: 3 383 inzerátů217 798 diskuzních příspěvků18 337 uživatelů

Příspěvky uživatele

Buggyra

Buggyra
Buggyra 27.06.2024, 12:35:09 xxx.xxx.198.226
Sarah01:

Já třeba dálniční známku vůbec nepotřebuju, na co?

Tak vy asi nepotřebujete platit ani silniční daň, na co.

Buggyra
Buggyra 27.06.2024, 12:04:24 xxx.xxx.198.226
megi-the-pes:

Mně to vadí, i kdyby chtěli jen korunu měsíčně. 
Voliči demozkratů (jsem se dnes naučila nové slovo, autora jsem zapomněla, omlouvám se mu) nechápou, že jde o princip.
Pojďme dát silniční daň i běžným autíčkům! Jak se vám to bude líbit? A že to by i poloviční smysl, oprávněnost mělo.
Nemůžu žít s nespravedlností.

Nemají obyčejná autíčka dálniční známku?

Já už žiju s tolika nespravedlnostma.. třeba platím daň z nemovitosti. No.

Máte alternativu? Ráda na ni naskočím, ale internetové připojení si chci ponechat. Tak jak na to?

Buggyra
Buggyra 27.06.2024, 11:38:40 xxx.xxx.198.226

Taky mám cukety po dvou, dvě zelené, dvě žluté. Ale z té jedné (barvu nevím jakou má mít) se klube něco ne cuketového a nebo možná cuketa jinak tvarovaná, musím vyfotit. Taky se to nedrží v té růžici, ale plazí se to, přijde mi, že je to spíš dýně nějaká. Jestli jo, musím to picnout včas, ty plody, dokud je to měkké a vyplněné, nehodlám se zabývat těma tvrdýma dýněma potom. Nebo leda že je rozdám jako ceny na závodech 😀

Cukety vždycky snadno spasu, trhám je nedozrálé a dělám z nich okurkový (vlastně cuketový) salát. Ale já je klidně umím sežrat i samotné 😀

Na maliny jsem pozvaná k brigádníkovi, prý mají. Mně to pomrzlo, zbytky jsou u slepic v ohrádce (foto v tématu Medardova kápě).

U známé brambory jedou do finiše, některé už zasychají natě, tak jsme vyrývali, byly tam kousky jako pěst. Má propustnou zeminu, pozemek naklopený na čistý jih (tráva kolem políčka sežehlá na troud) a zalívá. Nakopala jsem si pro sebe, tak jsem spokojená, dneska byl vepřový guláš s bramborem, ňam ňam. Kamarádce na kriplkáře jsem dala ty malé bramborové jebky, já to nesnáším, jak je to menší než pingpongáč, tak to u mě v kuchyni nemá co dělat, kdo se s tím má mejt, případně loupat a zabývat… Kamarádka byla nadšením bez sebe, ta ty malé naopak zbožňuje, no tak je pěkné, jak se doplňujeme. 

Jahody sklízím rovnou do huby, moc jich nebylo/nebude. V mrazáku nicméně držím ještě nějaké půlkilo od loňska, to mi bude přes rok stačit, beztak ty knedlíky míchám vždycky z různých ovocí, aby to bylo pestré. No a zavařenin mám dost a dost.

Buggyra
Buggyra 27.06.2024, 09:29:52 xxx.xxx.198.226

Je, ale úplně majinkato a v normě. Jukněte na starší fotky z průběhu na O všem a o ničem, kde jsem psala, že nám to začíná v jednom rohu hypergranulovat, a že vet nasadil polštářek pod obvaz napuštěný kortikoidy pro zastavení nárůstu tkáně. Zjevně zafungovalo, protože ta hyper část už je zhojená a zatažená. Zde poslední foto je hooodně zblízka, srovnejte z fotkou předposlední, no a to, co je vlastně nahoře schované pod tou hranou toho krytí, to už je překryto novou kůží.

Buggyra
Buggyra 27.06.2024, 09:24:52 xxx.xxx.198.226

Mimochodem srovnání B těsně po zranění, v průběhu hojení a včera 🙂 Pro ty, kdo nesledují naše pokroky na koních 🙂

Obrázek Obrázek Obrázek
Buggyra
Buggyra 27.06.2024, 09:21:59 xxx.xxx.198.226

Ačokča mi chutná, vyzkoušeno. Jestli bude hodně, těším se, jak naložím do láku!

Buggyra
Buggyra 27.06.2024, 09:20:38 xxx.xxx.198.226

Mimochodem, včera byl B na lonži pod slečnou, co se učí vysedávat, a NEKULHAL!

(ne na tu poraněnou nohu, ta nás nezajímá. Nekulhal na tu druhou, na kterou už skoro nekulhal před zraněním 🙂)

Buggyra
Buggyra 27.06.2024, 09:18:31 xxx.xxx.198.226

No, jsem potřebovala něco, aby do toho nerypákoval, ale aby to dýchalo a nelepilo se to moc na tu ránu. Tak kousek ložního odtržený, nahoře co možná stažené nad kloubem, aby se to nesesouvalo na ránu (to upe nevychází, ale sedne si to jen na ty zahojené části, kde je už nová kůže) a ten klúcek je napatlaný vazelínou, prostě něčím mastným, aby nechutnal mouchám a nelepil se na ránu. Dole to původně bylo stažené taky lepící páskou, ale kamaše mi přišla taková míň tahací, stačí jen aby pod to nelezly mouchy. No a ráno nehlásily holky, že by mu to spadlo, tak snad to přežilo noc.

Když se sundal obvaz, tak byl B nepříčetný, neustále do rány rýpal čumákem (dostal na ni nějakou extra nechutnou mastičku, která hojí a slouží prý i proti okusu, tak to aspoň neblízal) a drbal to. Tak jsem ho vzala na vyjížďku, aby přišel na jiné myšlenky, a skutečně to pomohlo, rána se provětrala (na vyjížďce bez krytí) a oschla a díky vrstvě masti ani nelákala mouchy, no a pod plentu to šlo zase až po vyjížďce, a to si toho kůň už skoro nevšímal.

Buggyra
Buggyra 27.06.2024, 09:11:26 xxx.xxx.198.226

No vidíte, já tu možnost “nedám” nemám, až na mě uhodí “plať”, tak holt zaplatím. Zaplatím daně a repas počítače odložím 😄 Nakonec v dnešní uspěchané době je jen dobře, když u počítače můžu zrelaxovat při čekání na odezvu v Malování.

Buggyra
Buggyra 27.06.2024, 09:08:06 xxx.xxx.198.226

Nelétavý typ taky může znamenat, že ho to létání nebaví a nebo nelétá z nějakých vnitřních příčin, které nejsou známé. Prostě je to papouch, který se radši projde nebo přeskáče. S plemenem nebo rázem nebo druhem to nemusí mít nic společného, může to být individualita, jako když napíšete o někom, že je to veselejší typ člověka nebo přemýšlivější typ člověka.

Buggyra
Buggyra 27.06.2024, 09:04:30 xxx.xxx.198.226

Hele peníze budou, my nebudem. Až nebudu mít peníze na daně, tak nebudu mít peníze ani na telku a internet, tak nebudu muset ty daně platit 😀

Buggyra
Buggyra 27.06.2024, 09:03:28 xxx.xxx.198.226

Tak, Bobčo, vy jste vyskočila na nohy jak Jura, tak se to připomnělo, takže zase klid a nohy šetřit, musíte myslet právě zrovna na tu neoperovanou, teď byla dlouho přetěžovaná, takže pokud to jen trochu půjde, tak odpočinek a regreace 🙂 Rozhodně neuškodí!

Buggyra
Buggyra 27.06.2024, 09:00:33 xxx.xxx.198.226

Mám pitevně potvrzenou syngamozu veterinářem u dospělé slepice z loňské zimy 🙂 Jen pro zajímavost. Jedna další vypadala, že byla také napadena, ale po přeléčení antiparazitiky potíže vymizely. Tak jsem byla ráda.

Buggyra
Buggyra 27.06.2024, 08:55:30 xxx.xxx.198.226

Už platím takových daní… vo co de. Tak zaplatím další. Naštěstí na to mám. Dneska jsem v pekárně nakoupila dva chleby a koblihu s čokoládou za 101,- Kč celkem, no kde to dostanete, tak jsem svolná ke kde čemu 🙂

Buggyra
Buggyra 27.06.2024, 08:28:52 xxx.xxx.198.226

😂 možná tak leda kdyby mi postavili koleje až do výběhu. Ale zase.. koleje pak rozřežu na sloupky k ohradě a z pražců postavím stáj….

Buggyra
Buggyra 27.06.2024, 08:16:25 xxx.xxx.198.226

Nějaké plodiny. Cuketky už jsou lehýnce větší, melounek zase vypadá, že se scvrkne a zčerná. Ačokča je celkem veselá a zespoda se k ní navíjí ještě druhá, tak snad z toho  něco bude. Zvýšené záhony z jižní strany buňky jsou bujaré, tam jsou též melouny, ty se hodně větví, a rajčata kvetou, zatím ještě nejsou utvořené plody. Papriky toho moc nedělají, ale okurky se rozjely do dálky a kvetou také. Na konec fotka, jak to u buňky vypadalo loni, aby byl vidět ten pokrok.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Buggyra
Buggyra 27.06.2024, 08:10:30 xxx.xxx.198.226

pracovní výběžek bez síťky a se síťkou 🙂

No a to gingko, které se krásně zvetilo po mrazech a které jsem obložila kameny, aby mi ho soudružky nepodhrabaly, tak to mi očesaly od listí 😀 Tak snad budou velmi zdravé! Zachyceno ještě zelené.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Buggyra
Buggyra 27.06.2024, 07:53:54 xxx.xxx.198.226
Leithian:

A může někdo k tobě na zahrádku? Já jen když tobě nevadí brát jinde nemělo by ti vadit ani tohle ne? 😉

No může. Však vy jste neviděla ty Niky fotky, jak jí to někdo zničil? To ona je ještě (asi) hodná, utrhá jen pár plodů, ale ten někdo, kdo jí vniknul na zahrádku, jí zdecimoval celé rostliny i s políčkem! ☝️

Buggyra
Buggyra 27.06.2024, 07:50:54 xxx.xxx.198.226

No tak dohlížet na dodržování zákona tady může kdo chce (dokonce to zákon předpokládá a vyžaduje). Ale že by něco s funkcí “oznamovatel” stálo u přechodu pro děti… jako fantazii se meze nekladou, no.