Aktuálně: 3 400 inzerátů217 735 diskuzních příspěvků18 337 uživatelů

Příspěvky uživatele

Buggyra

Buggyra
Buggyra 02.07.2024, 08:25:12 xxx.xxx.198.226

Já osobně s žádnou formou obtěžování na sobě zkušenost nemám 🙂 Naopak já jsem obtěžovala, ale byla jsem dítě a neměla jsem z toho rozum, byla jsem kárána, ale s policií se to nakonec neřešilo, bylo to v rodině. Obviněna jsem byla právem. Je pravda, že jsem nerecidivovala, takže tady se náprava asi zdařila.

Mě nikdo neobtěžoval, zřejmě odrazuji vzezřením i vystupováním 🙂

My měli tělocvikáře, o kterém se vědělo, že se rád podívá. Komu to vadilo, měl malý výstřih a pořádné triko, no bohužel modré spodky byly předpis, tak tomu jsme se nevyhnuly. Ale tělocvikář byl rozumný, a žádná se nemusela bát, že by se jí nevhodně dotknul, když třeba pomáhal s rovnováhou při gymnastice (která řekla, že nechce pomáhat od něj, té pomáhala jiná holka ze třídy). Holky měly povšechně tohodle rády, byl hodný a empatický. No sem tam zazněl postesk, že ty jeho pohledy…, ale pak zase zaznělo “ale je hodnej, tak co”. To byl asi člověk na správném místě, jeho práce mu byla skutečně životní radostí 😀 Snad nikomu nic neprovedl, no. Neslyšela jsem to o něm. Tak snad třeba pak nezblbnul na stará kolena.

Buggyra
Buggyra 02.07.2024, 08:15:27 xxx.xxx.198.226

Taky tady včera lilo, to jsem se zase dostala jednou zavčasu domů 🙂 A naštěstí jsem i doma něco málo podělala. Ale málo, musím pokračovat 🙂

Buggyra
Buggyra 02.07.2024, 08:14:01 xxx.xxx.198.226

Já to vidím prostě na odepínací zástěrku na knoflíky nebo patentky a nazdar.

Nenašla jsem obr., vídám takové v MASHi, líbí se mi moc, velmi praktické. Ten lacl přes rozkrok sahá až přes sedínku, takže nemusíte sundavat nic, jen odepnout, tralala 🙂

Obrázek
Buggyra
Buggyra 02.07.2024, 08:08:22 xxx.xxx.198.226

No já doufám. Pak by měl pohlídat, zda ta koťata pijí. Zda mají přístupnou misku (já mám vodu třeba na skříňce, Kocour si tam vyskočí, na zemi byla pořád plná chlupů…) apod.

Buggyra
Buggyra 02.07.2024, 08:05:16 xxx.xxx.198.226

Pokud by měl mít slušný pán pocit, že by mohl být nařčen či obviněn z nějakého takového obtěžování, může si zařídit, aby k tomu nedošlo. Zejména pánové v choulostivých zaměstnáních by se měli chytit za frňák a dávat si bacha, a pak se nemusejí bát zhrzených studentek. Místo “stálého odmítání” řeknu jasné “ne, nikdy, vyřízeno, už nechoď, nebo tě nahlásím”, tuplem v dnešní době, kdy lze vše nahrávat.

Dříve dámy chodily na schůzky s gardedámami, nevidím důvod, proč by dnes nemohl pán požádat dámu, aby se sešli někde na veřejnosti, aby nepadl v podezření.

Emancipace holt postoupila, dříve na svou čest musely dbát zejména dámy, dnes holt musejí rovnostářsky zapnout rozum i pánové, aby “nepřišli do řečí”.

Buggyra
Buggyra 02.07.2024, 07:53:26 xxx.xxx.198.226

Mno, jestli je to jejich jediný příjem tekutin, asi jukněte, jestli má kočka dost mléka. Určitě by měla mít koťata k dispozici i vodu, případně bezlaktózové mléko (známá ho koťatům ředí 1/1, nevím, jestli je to tak žádoucí).

Buggyra
Buggyra 02.07.2024, 07:46:03 xxx.xxx.198.226
Orionka:

Ještě se k vám jednou vrátím. K té poslední větě. Vyrazila ho na hodinu. Rozhodně vám neřekla, ať si dáte mokrý hadr na hlavu a zapomenete na to, jak tady nastínila, tuším assil, a nezahladilo se to.

Jestli to taky nesouviselo s tím, že byl opilý. Zřejmě měl těch škraloupů víc. Kdyby se neopíjel a měl povšechně dobrou pověst, asi by byly holky přemlouvány, aby to s ním ještě zkusily.

Buggyra
Buggyra 02.07.2024, 06:46:07 xxx.xxx.198.226
megi-the-pes:

https://www.youtube.com/watch?v=t1iby0wEE4k

tady má skateboard https://www.youtube.com/watch?v=yedsemeCZl4

Kdybych na něj měla, hned jdu koupit. 

Děkuji! Tak to už je hodně slušné.

Přesně, kdybych na něj měla, hned jdu koupit, teda toho bez hlavy, ten s hlavou mi přijde už jako moc snaživě se tvářící jako pes, navíc hlavu může ztratit. Ten, co složí nohy a je z něj kufr, ten se mi líbí víc 🙂

Ještě by mu ze zad mohl vzlétat dron, jako měla AMEE.

Buggyra
Buggyra 02.07.2024, 06:29:33 xxx.xxx.198.226
lesnizinka:

Sem teď večer normálně musela vyhodit Viktína. Natvrdo letěl za dveře, i zapištěl. První pořád skákal v jídelně po kožených židlích(jak budou podrápané, tak nás chlap zabije oba, teprve dva roky zpátky jsme je dali nově přečalounit) Snažila jsem se odvést pozornost balonkem - to vydrželo chvilku. Pak semlel Gucci a to už letěl👎

To je dobře, že je mu dobře! 😘

Buggyra
Buggyra 02.07.2024, 06:26:55 xxx.xxx.198.226
Bobca:

Jó overal 🤗.. Ja si před asi 15 lety sesila fleesove pyžamo v pase , aby mě netahlo na zada.. Bydlela jsem na hradbách, 60 cm tlusté zdi.. Tak jsem si vyrobila ty pravé dupačky i s prisitymi teplounkymi  ponozkami😊. Je to sice jiný overal, nez ten váš, ale byl super, netahlo na zada.. Na záchod jsem neměla potrebu v noci chodit. Měla jsem ho nekolik let.. Pak jsem tyhle spací overaly viděla i na tržnici.. 

To je ale GENIÁLNÍ!!!

To učiním s tím přiblblým saténovým spacím oblekem, který se mi nechce nosit právě kvůli zádům (ehm… zadku…)! Skvělá inspirace, děkuji 🙂

Buggyra
Buggyra 01.07.2024, 15:52:21 xxx.xxx.198.226

Jiný věci mě nezajímaj, já chci vidět robopsa na skejtu.

Buggyra
Buggyra 01.07.2024, 15:51:50 xxx.xxx.198.226

Bobčo, takhle se na to musí! Žádné užírání kvůli vzhledu nemá cenu, člověk se musí líbit sám sobě, a nikomu jinému do toho nic není  🙂

Buggyra
Buggyra 01.07.2024, 14:16:02 xxx.xxx.198.226

vějíř - rozmístíte bariéry na zem do vějíře a instruujete děti, aby vedly koně tak, aby do každé mezery šlápl jen jednou nohou. Pak můžete zkusit, aby do každé mezery vyšly dva kroky. Lze v kroku i později v klusu.

bariéry na zemi a ovládání koně plus odhad - instruujete děti, že musejí x kroků před bariérou zastavit a rozejít se a musí jim to vyjít na ty kroky k bariéře. Za bariérou za daný počet kroků zase zastavit. Podobně lze s naklusáním z kroku a přechodem zpět do kroku. Podobně naklusat ze zastavení a zastavit z klusu.

couvání - nezapomenout na couvání, zlepšuje schopnosti všem. Zpočátku na středové linii rovně, jeden dva kroky, když je kůň prostupnější, lze přidávat, opět se dítě učí odhadnout kroky a včas dávat pomůcky. Po couvání rovně (třeba mezi bariérami pro zjednodušení) lze zařadit couvání do obrazce - na kruhovce půjde snadno couvat do oblouku, na středu kruhu pak lze z bariér naznačit třeba couvání do L a nebo koním a jezdcům, kteří už jsou dále (tj. třeba po měsíci postupného zařazování, když na to koně nejsou zvyklí), lze zařadit couvání do “U” třeba kolem kuželu.

stranová práce - obyčejné ustupování na holeň udělá též službu. Naučit se koně ovládat i do strany v mnoha situacích může pomoci. Zpočátku chceme po jezdci a koni pouze, aby předvedli náznak pobídky a pohybu správným směrem, za pomoci cvičitele na zemi. Později lze vyžadovat opět přesný počet kroků, případně ze stěny vykročit určitý počet kroků dovnitř kruhu a poté zase opačným směrem ustoupit ke stěně. U rutinovaných koní lze pokročit k ustupování nad bariérou nebo dokonce kavaletou, kdy vyžadujeme překročení překážky předníma nohama, určený počet kroků do strany, a pokračování překročením zadními směrem dopředu a nebo opětovným vycouváním.

Pro případné pokročilejší: obyčejné “naklusej, udělej deset klusových kroků, přejdi do kroku” dokáže pěkně zamotat hlavu 🙂 Další cvičení může být “naklusej, prvních pět kroků vysedět, druhých pět kroků vysedávat, třetích pět kroků vysedět, do kroku”. 

Pro děti se hodí umět odhadnout reakce koně na pobídky předem kvůli přesnosti u drezurních písmen, takže rozvěsit si po kruhu značky (třeba čísla, ať to nemate, nebo nějaké symboly, postavičky…) a trénovat přesnost provedení jednotlivých úkolů. ("u králíka klus, u veverky malý kruh, zastavit, docouvat k sově, krokem vchod, u berušky zastavit stát a pozdrav").

I na kruhu se dá postavit slalom z kuželů po obvodu 🙂 Případně pár kuželů na středové linii.

Umějí děti “na kruhu změnit směr”? “Kruh zmenšit”, “kruh zvětšit”? Dá se spojit s nácvikem stranového působení pomůckami a je to pěkně názorné. Zároveň pro koně gymnastické.

Buggyra
Buggyra 01.07.2024, 13:48:15 xxx.xxx.198.226

Já právě taky ne. Tak jak sem nakouknou zkušenější holky, určitě nám řeknou 🙂

Buggyra
Buggyra 01.07.2024, 13:44:18 xxx.xxx.198.226

Tak v tomhle bych ušla dva kroky a vyrobila zlomeniny na dva roky.

Buggyra
Buggyra 01.07.2024, 12:44:50 xxx.xxx.198.226

No ale zase ve slepičárně nemá slepice pauzu na přepeření a nemá pauzu kvůli zimě nebo krátkému dni. Také v té slepičárně nemá slepice životnost. Ve slepičárně mají slepice optimální podmínky pro začátek snášky, ale už jen ta výměna peří je pro drůbežárnu natolik nerentabilní, že slepice raději zrotují. Tj. sice jako by bylo pěkné mít intenzivní chov ve stodole, ale při těch nákladech na elektrice a následně na obměně osazenstva se to v malém podle mě opravdu nevyplatí. Jedině fakt tak, že budu tvrdit, že těch deset, co vidí na dvorku, jsou ty šťastné matky jejich vajec a budu si za to říkat příslušnou částku. A to nemluvíme o tom, když ten chov skosí nějaká nákaza.

Buggyra
Buggyra 01.07.2024, 11:19:58 xxx.xxx.198.226

Mno já jsem taky opálená, protože půl dne lítám po venku, že. Ale jsem opálená jen na rukou, krku a dekoltu. Vše ostatní sýrový styl 🙂 

Já po venku nechodím zababušená proto, že by mi byla kdovíjaká zima. Ale prostě je to praktické. Sandálama se blbě nahrabuje čerstvé slizké hovno na lopatu, mňo. Taky kolem koní lítaj různý krvežíznivý potvory, který se jen třesou na moje odhalené kotníčky! Za další věčně jsem domlácená na nohou od nějakých ohrad, od kopyt při čištění, od věcí, co překážejí (kurník má úzká dvířka…), od toho, jak věčně nohama nebo bokem něco podpírám, odtlačuji, posouvám… To by ty nohy vypadaly, kdybych na nich neměla tepláky. No a brouzdání vysokou travou, když vedu dítě na vyjížďce, taky bez tepláků nic moc. Taky si často klekám…těch důvodů se najde. No a jezdím. Takže holá stehna na holém sedle fujky, lepí se to, pálí se to, skřípe se to pod řemeny… Tepláky mi trochu drží tvary, bez nich by se mě taky mohli leknout a ještě bych mohla za nějakou hromadnou havárku. Si na svědomí nevezmu, no ne. No a taky holiny se strašně blbě sundavají, když je máte na holé noze a zapotíte. To pak fakt potřebuju druhého člověka, a většinou nemám. Dlouhé rukávy jak řečeno nosím hlavně kvůli zaměstnání, tu je zima. Spodek (sukně, punčochy) si ke koním převlíkám, vršek ne, takže polítám s těma vyhrnutýma rukávama u koní.

O víkendu jsem šla na houby v něčem takovém (obr.) a chlap málem padnul naznak. V lese jsem byla tak sexy, že se na mě slítli všichni kloši z širokého okolí, takže jsem se zase na dlouho vyléčila. Ještě že jsem byla (páč většina odhalených tělesných partií nese odstín “eidam 30”) napatlána mohutnou vrstvou opalováku No. 50, tak jsem jim moc nechutnala…

Obrázek
Buggyra
Buggyra 01.07.2024, 11:08:05 xxx.xxx.198.226

Tak co? 

(kopyta jsem záměrně nefotila 🤪)

Už to nemá kryté, vlastně mu ten vixlajvant na noze vydržel jen jeden den (ta plachetka), druhý den měl přes karpus jen tu reflexní kamaši, třetí den volné. Už jen mažeme 🙂

Měli jsme vážně štěstí 🙏 Díky všem, co B fandili 🙂

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Buggyra
Buggyra 01.07.2024, 11:02:59 xxx.xxx.198.226

Cha, a hele, upe nejlíp to budete mít tak, že tu nevyužitou část statku prostě oplotíte zvlášť (aby vám lidi necourali do obytné části, pokud bydlíte jinde, máte tuplem vyhráno) a za tu desítku měsíčně (plus údržbu) pronajmete. Ať si tam někdo dá co chce, prasata, kozy, krávy, koně, krokodýle.

Čistá ruka, čistá mysl. Domů si pořiďte dvě morčata nebo králíky na cicmání a do voliéry na balkon dvě zebry a máte i ten zájmový chov odškrtnutý.

Takhle se vydělává.