Aktuálně: 3 423 inzerátů217 656 diskuzních příspěvků18 335 uživatelů

Příspěvky uživatele

Buggyra

Buggyra
Buggyra 10.07.2024, 07:32:39 xxx.xxx.198.226
Ronja s motejlem:

No tak ta se podruhý narodila. Nesnáším bordel venku. 

Já když někde vidím odpadek, tak vždycky říkám “kdyby za každou vyhozenou věc prstíček upadl. To by si to po sobě hnedle sbírali!”

Buggyra
Buggyra 09.07.2024, 14:50:41 xxx.xxx.198.226

Jakože když škola nemá kantora, tak musí vybírat pouze lidi v okruhu 60 km? 😀 To je pecka, to by u nás koukali…

A taková Škodovka by mohla rovnou zavřít krám. Čtyřicet tisíc zaměstnanců v okruhu 60 km, teď si představte, že těch 40 tisíc musí ještě někdo živit, šatit, bavit, dodávat jim teplo, elektřinu a PHM… To by ta Škodovka musela stát na Václaváku, aby se ti lidi a služby vešli do okruhu 60 km 😀

Buggyra
Buggyra 09.07.2024, 14:15:09 xxx.xxx.198.226
Doron:

Musíte pořídit klobouky  🙂!

Mám jich asi deset. Vím, že minimálně jeden člen výpravy nesnese na hlavě nic.

Spíš bych měla tedy pořídit slunečník…

Buggyra
Buggyra 09.07.2024, 14:05:23 xxx.xxx.198.226

Tak my třeba evidujeme, jakými auty a na jaké vzdálenosti a s jakým vytížením zbylého prostoru ve voze se vozí naše zásilky 🙂 Jak od nás, tak k nám. A mj. tlačíme na naše dodavatele (jak materiálu, tak dopravních služeb), aby se eko stopa snižovala. Tákže - 😀

Potřebuju to elektrokolo. Vlastně nepotřebuju, nechám spravit kolo, které už po pořízení elektrokola nebudu  potřebovat, postavím ho do klece pro zaměstnance (ehm… klece pro kola zaměstnanců) a budu si dál jezdit svou véosmičkou.

Buggyra
Buggyra 09.07.2024, 12:33:37 xxx.xxx.198.226

Já ty čtyřicítky dám, což o to, aspoň vypotím nějaké to sádlo. Ale příbuzné budu vomejvat asi… Mám tajný plán, že přes den se budeme válet někde v kanále a cajdat budeme ráno a večer. Ono to asi jinak nepůjde. Jen teda se bojím úžehů a úpalů, musím nabalit šanel číslo 50.

Buggyra
Buggyra 09.07.2024, 10:08:40 xxx.xxx.198.226

My jsme po kousnutí koněm chodili s lidmi k našemu veterináři pro potvrzení, že kůň je na vzteklinu očkovaný 😂 To bylo dobrý, tak jednou do roka byla výprava, veterinář se smál, ale vzteklinu nám očkoval.

Buggyra
Buggyra 09.07.2024, 10:06:00 xxx.xxx.198.226

Já právě bankovnictví přes mobil nemám vůbec aktivované, protože to odmítám. Si to MOŽNÁ zřídím jen na tu dovo.

Nepsala jsem, kam frčím, ale je to jihovýchod mimo EU, tak snad to bude v poho… Já to raději napíšu až jestli se vrátíme 😀

Pojedu na déle než 3 dny do zahraničí asi po 15 letech 😂 A to jen proto, že jedu jako dozor s příbuzenstvem (starším)… Takže “dovolená” je jen takový pracovní název…

Nás čekají čtyřicítky ve stínu, jsem dost zvědavá, s kým to sekne nejdřív.

Buggyra
Buggyra 09.07.2024, 08:39:46 xxx.xxx.198.226

Však Kosičky teď vyprodávaly državu právě kvůli přestavbě technologie z klecí na podestýlku, takže výrobní kapacity zjevně budou. Pokud se pokles výroby vajec někde projeví, tak leda v obsahu vajec v zpracovaných produktech, kde každá položka je držená na minimální hodnotě, tak se konečně místo vajec do křehkého pečiva začne dávat sliz od slimáků a bude klid.

Buggyra
Buggyra 09.07.2024, 08:36:06 xxx.xxx.198.226

Dámy, já si objednala na dovču chytrý telefén.

Docela se toho děsím, jsem konzerva a umím jen tlačítka, šoupací jsem už v ruce sice párkrát měla, ale to “intuitivní” ovládání je nějak nad moje síly… 

Mám v oumyslu si v zahraničí (mimo EU zónu) koupit jejich simku na internet a právě chci “nový” telefon, aby v něm nebyla žádná moje data, kontakty.. Svůj nejspíš vypnu, ať se mi ani nikdo nedovolá, sice chci aktivovat rouming, ale stejnak strhávají peníze i za moje i za příchozí hovory, tak to nechám jen jako zálohu, kdyby se něco pos…

Chci v zahraničí se spolucestovateli, když se rozdělíme, volat přes “vocap”, to bude taky drsná výzva, já nikdy žádnou aplikaci neinstalovala, to si tam budu muset udělat nějaký účet a přihlášení, no to bude zase akce, jen co je pravda. Chlap má taky tenhle chytrouš (xiaomi redmi), tak mi určitě všechno nastaví a řekne, umí to ovládat.

Nechci se tam v “stánu” připojovat přes nějaké veřejné wifi, navíc s vlastním telefénem, tak jdu do takovéhle “výměny manželek”, je to asi to nejděsivější na celé té cestě 😀 A to ještě netuším, co tam budou stát data, snad to půjde nabíjet třeba v bankomatech, po cestě potkáme asi dva, v nejhorším holt nainstaluju žórže, páč mám spořku pro milionáře a bába od spořky tvrdila, že žórž je nejbezpečnější varianta správy financí, na rozdíl od potvrzovacích esemesek, no tak to bude legrace, až jí budu referovat, jak mi v “stánu” vybílili účet.

Snad aspoň ten foťák v tom telefénu bude výhoda. Můj foťák dva megapixely, jehož prezentaci vidíte v každém příspěvku s fotkou, není asi na dovolenou důstojným partnerem. No ale zase by bylo pěkné pak doma luštit, co jsem to vlastně kde fotila 😀

Buggyra
Buggyra 09.07.2024, 07:38:48 xxx.xxx.198.226

Na druhou stranu může jít paní nejprve s dítětem k doktorovi,  potvrdit si, že nebyla porušena kůže, že nebude potřeba injekce, a pak to jít hlásit.

Buggyra
Buggyra 09.07.2024, 07:06:15 xxx.xxx.198.226
Peťka:

Hezký den, psala jsem že má noze jen otištěny zuby není to do hloubky. Dcera byla v šoku tak plakala, ani mi tak nejde o vzteklinu, věřím že to bude v pořádku ale jde mi o princip a přístup té paní, kterou mají všichni zaškatulkovanou jako podivnou. Starosta s ní nechce taky nic mít, jen řekl neřešte to však ji všichni známe. Ano známe ale kdyby došlo k horšímu pokousání třeba někoho dalšího nebo pošťaček, tak co potom 😠

Pro ten princip bych to hnala přes policii. Víte, ono když o tom není záznam, zápis, tak se nikdy nic nehne. Až když to bude u paní a jezevce opakovaný incident, tj. bude někde v análech zaneseno, že se to už stalo, tehdy teprve policie nebo st. správa něco tak nějak líně zkusí konat. Když je to první případ, nikdy se nic nestane, majiteli psa se pohrozí ukazováčkem a jde se dál. Když to nebudete hlásit, za půl roku se tu může na totéž ptát u téže osoby jiný člověk. Takže napráskat, udělat z toho humbuk, jakou má dítě modřinu a trauma, a co kdyby se to stalo znovu, osoba je nezodpovědností známá, všechno do zápisu. Jinak se nepohnete. Pokud jde o princip, nejde to jinak, musíte do toho šlápnout 🙂

Buggyra
Buggyra 09.07.2024, 07:00:10 xxx.xxx.198.226
Fikovnice:

Počkej, teď mi došlo, že tím implikuješ, že jsem vzteklá!🤣😂

Tím implikuji, že jsem vzteklá já! A nositelka jistě mnoha dalších romantických nákaz. Se svou ústní hygienou bych se nedivila tomu, kdybych fungovala jako varan komodský.

Buggyra
Buggyra 08.07.2024, 14:18:50 xxx.xxx.198.226
kometa:

Jaký vliv má na srovnání poptávky po vejcích a štěňatech 

Tady s anonymem souhlasím. Vejce jsou potravina pro lidi a pod veterinární kontrolou aspoň víme, že jsou bez antiparazitik a ATB. Že se tam slepice nemají úplně hyper super, je věc jiná.

Množírny jsou pro produkci štěňat ("věc" zbytná) a hlavně pro výdělek dotyčných. Nezdaněný.

Vy jste mě nepochopila. Kontrola chovu je něco jiného než co srovnávala assil. Assil srovnávala nabídku a poptávku produktu, ilustrovala na jiném příkladu, dalo by se ilustrovat na bazénech nebo mobilech, tam žádná kontrola chovu neprobíhá, a pořád je to v tomto ohledu srovnatelné.

Kdyby se prodávaly nápojové lahve s upevněnými víčky a bez upevněných víček (nabídka), lidi by kupovali ty bez upevněných víček, nehledě na ezobioeko. Poptávka je po neupevněných víčkách. Pokud chceme neupevněná víčka dostat z trhu, protože želvičky, musíme nařídit legislativně, že nikdo nesmí prodávat lahve s volnými víčky. Nápojářské firmy sice zdraží nápoje, ale nikdo nebude mít na výběr, systém nabídky a poptávky je vyřazen.

Stejně tak musíme legislativně nařídit, že nikdo nesmí chovat slepice v klecích, protože jinak by kvůli nákladům a efektivitě každý choval slepice v klecích. Bohužel to nezajistí, že budeme mít na trhu jen neklecová vejce, protože jsme legislativně neomezili efekt nabídky a poptávky. Poptávka je po levnějších vejcích, nehledě na državu, a pokud dovezeme klecová, budou se kupovat klecová. Teprve až se legislativně omezí i dovoz (nabídka), bude efekt poptávky zrušen a neklecová vejce se prosadí v celém trhu.

Paralelně poptávku po levných štěňatech sytí množírny. Pokud budeme chtít efekt poptávky eliminovat, budeme muset odstranit z trhu množírny (nabídku). Teda to je samozřejmě jen teorie, v praxi bez šance. Ale paralela na vysvětlenou funguje. Srovnáváme z pohledu spotřebitelského chování, nikoli z pohledu legislativy, vet. kontroly, atp.

Buggyra
Buggyra 08.07.2024, 13:59:28 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 08.07.2024, 12:28:06

když hulej zvenčí, větrám do chodby…

Buggyra
Buggyra 08.07.2024, 12:20:34 xxx.xxx.198.226
Fikovnice:

No ale to je dost závažné téma! Co bych dala za jeho (vy)řešení. Ze všech stran mám sousedy kuřáky. Při permanentně otevřeném balkónu mám v bytě jak v zahulené putyce!😠 Ale nic prý s tím nelze dělat…

No s tím skutečně ne, jestli jak píše assil výše kouří z okna. U nás zásadně hulí z okna, takže já mám přesně v pokoji zmapováno, kudy mi proudí vzduch. Jak ucítím kouř, vystřelím zavřít okno, a vím, že si můžu sednout o kousek vedle, a nedojde mi to tam.

Buggyra
Buggyra 08.07.2024, 12:14:32 xxx.xxx.198.226

Ano, musíte volat policii. Musíte ji volat přímo na místo v okamžiku incidentu, momentálně to bude slovo proti slovu, optimálně si paní při nějakém rozhovoru ještě nahrajte na telefon, jak vám potvrzuje, že dceru pokousal tehdy a tehdy její pes, protože před policií může krásně obrátit o stoosmdesát stupňů. 

Bez policie se nejspíš nehnete. Nevím, do jaké míry vám může pomoci třeba samospráva - můžete podat stížnost na osobu i obci, která také má prostředky k tomu, vymáhat po osobě doložení stavu věci, ale jak říkám, nejsem si tady v tom jistá, policie je na jistotu. Policie může zajistit svědectví a pořídit záznam a předat věc pak do toho správního řízení, ale už je podklad od vyšetřování policií…