Aktuálně: 3 424 inzerátů217 570 diskuzních příspěvků18 335 uživatelů

Příspěvky uživatele

Buggyra

Buggyra
Buggyra 31.07.2024, 10:45:15 xxx.xxx.198.226

Však podbřišníky stojí pár šupů, to je zbytečné, ta práce by stála víc než pořídit něco. A nebo třeba zkuste po okolních stájích poptat, zda by někdo na přechodno nepůjčil, pokud po březosti se budete vracet zase k nějakému normálnímu kurtu?

Já mám ráda obyčejné bavlněné Kentaury, ty jsou pěkně ploché, ale nejsou tvarované. Na druhou stranu zpravidla se nám pěkně přizpůsobily všem koním. V anatomických se nevyznám, asi by bylo dobré hledat nějaký s volnými přezkami, tj. nepodloženými materiálem podbřišníku (jak říkáte - ne drezurní, ten počítá s tím, že je zapnutý až pod bočnicí, a tak jsou přezky vypodložené zvlášť).

Buggyra
Buggyra 31.07.2024, 10:40:20 xxx.xxx.198.226

Fikovnice, ty si krev můžeš nabrat sama a poslat ji k lékaři po přátelích? Zkus to, jestli bude někdo ochoten. Třeba i ta vetka, co ti byla za Fidem, by to mohla vzít na rozbor.

Buggyra
Buggyra 31.07.2024, 09:39:41 xxx.xxx.198.226

Máte pravdu “Po velké expozici oka zůstává rohovka průhlednou, avšak necitlivou a teprve za 7 až 10 dní se může zakalit a může se pak i dále projevit katastrofální poškození oka, pronikající do hloubky a vedoucí ke slepotě.” ( https://theses.cz/id/xfuu2p/Bc_Lenka_Chocov.pdf )

Takže řekněme pokud by kuřice byly v prostředí s vysokou koncentrací amoniaku právě den před rozvozem, mohlo by se u držitelky poškození očí postupně projevit do 14 dnů od převzetí. Kuřice by frčely zpět k dodavateli a naúčtovala bych mu pěkně i čas a PHM.

Buggyra
Buggyra 31.07.2024, 08:03:16 xxx.xxx.198.226

Nevím, jak moc veselé to bylo pro zúčastněné (obešlo se bez vážnějších zranění), ale zařazení článku se Drbně moc nepovedlo 🙂

Obrázek
Buggyra
Buggyra 31.07.2024, 07:18:34 xxx.xxx.198.226

Dájo, super přístup. Já to tady jen čtu a nestíhám se divit 🙂

Buggyra
Buggyra 31.07.2024, 07:12:14 xxx.xxx.198.226

Dobře, ale amoniak působí jen dokud je přítomen v prostředí. Tj. pokud slepice viděly, když si je zadavatelka přebírala, není důvod, aby u ní dál sleply, pokud by byla příčina v amoniaku.

Buggyra
Buggyra 30.07.2024, 14:29:01 xxx.xxx.198.226

Já si našla, že Markova nemoc způsobuje mj. slepotu. No ale podle dalších info všechny ty ochrnutí, apatie, nežravost apod. přicházejí současně, tak to by bylo divné, že by zadavatelka zmiňovala jen to slepnutí a ne to, že jí slepice u toho taky mřou.

Buggyra
Buggyra 30.07.2024, 14:19:29 xxx.xxx.198.226

Já kdybych se rozhodovala znova, tak podkovář nebo sedlář. Momentální dovolená stála za deset dní třetinu toho nejlevnějšího na míru postaveného sedla (a sedlář byl skutečně hodnej, když viděl koně, stáj, zázemí…).

Veterináře, jako toho, co jezdí po lidech, ani náhodou. Někomu bych hodně ublížila asi hodně brzy.

Buggyra
Buggyra 30.07.2024, 11:55:12 xxx.xxx.198.226
-Elvira-:

Jen aby to Myš nedotáhla k dokonalosti 😄 Znala jsem jednu, co žrala i ve cvalu, “parádní pocit” když před člověkem ve svižném cvalu není ani hlava ani krk, prostě kohoutek a nic 😂 Ale tempo držela, to zas jo 😄

Kohoutek? Náš huculoid umí žrát v každém tempu za každého náklonu zemské osy a atmosférického tlaku a kohoutek nemá. Prostě sedíte na sedle a plujete krajinou, otěže se vám ztrácejí někde u kolen. A doufáte, že si o tu držku nezakopne.

My všechny koně naopak učíme velmi pečlivě, aby uměli žrát za jakékoli situace v jakémkoli místě pokud možno. U některých nežravců to je vážně výzva. Také se setkávám  s lidmi, kteří razí metodu “s udidlem se nežere”, tak ti pak holt stojí a čumí 🙂 My stavíme na popasení na konci každé louky, zejm. směrem k domovu, a někdy je to s neurozami plnokrevnými těžká zkouška, přimět je aspoň dvakrát si kousnout. Nám se hodí, když někdo spadne, aby se všechno na konci každé louky zastavilo. Nebo když rupne třmen či otěž, aby se to aspoň zamyslelo, že tady se někde přece něco dělá, a nepokračovalo to plavmo přes hlavní třídu 😀

…a to se pak prostě člověk tak nesoustředí, což je chyba, protože ona to hned pozná a zkouší žrát. Když jdu s ní sama a soustředím se výhradně na ní a ne na to, co kde lítá, tak je to taky v pořádku, ale jak člověk vypne mozek, ona prostě ví. A šup a je to v tlamě😄

To mě plnokrevník po očku pozoruje, jestli dávám pozor, a jak moje pozornost poleví (prohodím větu s doprovodem…) přestává žrát a vydává se na pochod!

Chci mít vaše (zejména cobí) problémy 😀

Buggyra
Buggyra 30.07.2024, 11:13:02 xxx.xxx.198.226

Pro mě byl důvod k odchodu vždy přístup vedení. Jak si to teď zpětně promítám, tak vlastně pokaždé, kdy jsem odcházela. Zpravidla vedení zaměstnance opravdu šikanovalo nebo potápělo a nebo neposkytovalo adekvátní podporu při procesních potížích. Tak s tím já mám docela problém, hlavně pokud se to týká nějakých kolegů, u kterých vím, že si to nezaslouží.

Já jinak vyjdu s každým 🙂 Nebo vyběhnu. Ale pro mě to není důvod k odchodu, zpravidla já vadím těm lidem víc, než oni mně. Holt mi na tom tak nesejde, nepotřebuji si v práci dělat kamarády a lidi umím úspěšně ignorovat. Pro mě by byla zlo jakákoli práce, kde bych musela přijít do kontaktu s lidmi zvenčí, tj. třeba práce na přepážce, na pokladně. Nedělá mi ani problém práce v týmu, ale v nějakém kolektivu lidí, kteří jsou stabilní (jakkoli osobnostně ne/kompatibilní). Když si na ně zvyknu, funguje to. Jen teda dost možná bych měla problém s lidmi nepříliš nadanými inteligencí, kde by tato jejich nevýhoda zasahovala do toho pracovního procesu a ještě ke všemu by byli zarputilí ve svých názorech. I s hloupým člověkem si dovedu pokecat, když je vstřícný, ale když je to hloupý fanatik, tak je zle. Kdyby si seděli u svého stolu a dělali si svoje, tak je to v pohodě, ale pokud bych na nich pracovně byla závislá, tak nevím nevím. A to by se ve státní sféře mohlo stát…

Já jsem ta dálková studia moc nelustrovala, tak nemám nejmenší tušení. Nechystám se si ještě k současnému zaměstnání a starosti o jezdecký oddíl hodit na krk vysokou, to bych nedala.

Buggyra
Buggyra 30.07.2024, 10:56:40 xxx.xxx.198.226
Orionka:

Je fajn, že jste zpět. Konečně zas bude sranda. Který atentát?

No ten na Trumpa.

Buggyra
Buggyra 30.07.2024, 10:06:11 xxx.xxx.198.226

Buggyro, nene😄! Tak mě když něco nedává smysl, tak je to tím pádem nesmysl a nesmyslama já nehodlám trávit život.

Když mně moudrá maminka vysvětlila v útlém dětství, že zaměstnání tu není od toho, aby mi dávalo smysl (je účetní… 🤪), ale od toho, aby sypalo mergle - a díky jí za to! Takže teď by mi v zásadě nevadilo 8 hodin kopat a zasypávat díru, kdyby mi za to slušně zaplatili 😂 Velká výhoda!

Stejně v tej práci musím trčet, stejně to nedělám “pro sebe”, ale pro prachy, tak mi může být jedno, čím se v té době zahazuju, pokud mě to nestojí zdraví (zdraví za žádný prachy nekoupíš).

No vidíte, mě lanaří veterináři, zubaři, ať si dodělám VŠ jejich obor a jdu jim pomáhat! To bych si krásně za prachy daňplatníků mohla vystudovat a pak se vrtnout někam, kde se točí skutečné peníze 🙂 Třeba na KVS (to by bylo ouplatečků!).

Mimochodem, našla jsem tady nedaleko paní, co je registrovaný prodejce syrového mléka ze dvora. Juch. Musím k ní zajet a zkusit mléko od krávy, jestli to pro mě vůbec bude chutné. Já porád básním o pořízení těch dexterek, tak abych za padesát tisíc neměla krávy na dívání (nebudu, nemáme vodu).

kometo, stínka taky není hmyz 🙂 chystám se založit si stínkárium, konečně budu mít chov něčeho pro slépky. Stínky mají výhodu, že jsou hodně vápenaté, slépky budou spokojené 🙂 Stínky jim jedou, to jsem si už ověřila. Kamarád má takové větší a krásné strakaté stínky, tak to budu mít v akva i vizuálně atraktivní.

Vývar tahám v pomalém hrnci, ono se to nějak udělá samo, to je výhoda. Šoupnu to tam večer a ráno to vypnu 🙂 Nebo to tam taky nechám ještě do odpoledne. Ono se tomu vlastně nemá co stát. Masíčko se pak úplně rozpadá. Musím si zase koupit kus krávy a něco s ním podniknout! Ale nejprv vyprázdnit mrazák, příští týden jdu vedoucovat na tábor a tam zase z táborové kuchyně dostanu vejslužky, že se mi to nebude mít kam vejít.

Co jsem to ještě chtěla… jo zarostlé zuby v prstech - já mám ještě v prstě zarostlý poslední kus trnu z ježovky. Památka na “dovolenou”. Ježovek tam byly mraky, koupací boty byly moudrá volba. Takže nohy byly v suchu, ale že jsem furt tahala nějaké mušle a ježovčí schránky a další poklady, sem tam jsem si na ježovku šáhla. No asi deset kousků jsem měla pod kůží. Dlaň mám jak po neštovicích 😀 Tak ještě ten poslední kousek v ohybu kloubu, možná ho tam nechám, když nezahnisá. Budu mít památku na móře 🙂

Buggyra
Buggyra 30.07.2024, 07:46:16 xxx.xxx.198.226

Mně se zdá podle popisu zúčastněných, že ve státní sféře by se mi naopak mohlo hodně líbit. Tady v soukromnu se po mně pořád něco chce, a když udělám chybu, ještě hudrujou. To by se mi ve státní správě nemuselo stávat 😀 A já umím být velký ignorant, co se smysluplnosti práce týče. Předvádím to celkem denně.

A zevlit bych krásně uměla u melouchu, já bych si práci na ten zbylý čas našla, žádný problém, umím si do práce práci v pohodě přinést 😀 Tady to nejde, tady lapám po dechu, abych stíhala, s nutnými prokrastinačními a mozekoplachujícími pauzami u vás…

Buggyra
Buggyra 29.07.2024, 16:40:31 xxx.xxx.198.226

Strašíte správně, to je von, hajzl jeden. No, co už. Já to nějak přežiju. Staříci možná ne. Já se chránila, až zbytek osazenstva si klepal na čelo. Ale oni to neřešili a komáři je jedli jak na běžícím páse. Nicméně tamní obyvatelstvo to neřešilo a nemocní nevypadali, tak uvidíme, co se vyvrbí. Staříky by to v každém případě sejmulo první, tak snad mě kdyžtak jejich osud upozorní.

Třeba budu mít konečně nějakou tu odpočinkovou dovolenou, jestli mě skolí nějaká ta choroba 🙂 Jdu si načíst příznaky a připravit do pohotovosti teploměr!

Buggyra
Buggyra 29.07.2024, 15:38:13 xxx.xxx.198.226

A teď já 🙂

lesnizinko, děkuji za přání, mazala jsem se padesátkou a nepomohlo, stejně se loupu. Ale žádná hrůza. Zato jsem zčernala jak domorodec. Naštěstí jsem si s sebou přibalila moskytieru, jinak bych nepřežila. To bylo horší než slunce. Taky jsem nosila klobouk, takže hlava se mi neodpálila, dokonce mě bolela jen jeden den, ale to mohlo být i náročným přesunem.

U móře jsme potkali taky saranči. Hnědou, měla oranžová křídla a poletovala. Mám tucha, že takovou lze potkat i u nás. A na pláži na oblázcích seděla kudlanka, maličkatá hnědá, tu mám vyfocenou, ta jen skákala.

Mimochodem, ten chytrej telefon je úplně blbej! Je dobrej akorát na hraní her a focení, jinak nebyl celkem k ničemu. Teda mně. Já jsem tam koupila simku s místním internetem ani ne za stovku a týden nám to vydrželo, nicméně internetovat na mobilu musel chlap, páč já bych to zahodila okýnkem z jedoucího auta asi tak po pěti minutách, jak to je blbý. Jak ščastně jsem se vrátila k tlačítkové cihle po návratu do civilizace!

No zelenina mi nijak extra neposkočila, rajčata už jsou, ale zelená, ještě nezačala červenat. Melounky nějaké vznikly a jeden je už i velikosti větší než tenisový míček, takže sklizeň bude! A dvě okurky jsem sklidila, jednu polňačku a jednu zavařovačku, tak i okurky mám odškrtnuté. Tradičně nejlíp jdou cukety, jedna pětikilová, druhá desetikilová, nikdo jiný to nežere, tak mi je tam nechali takhle dorůst, snad z toho půjde udělat salát, páč jinak to taky nežeru (dělal jste někdo bábovku s cuketou nastrouhanou v těstě? Kolik se té cukiny do toho dá nacpat, aby to ještě chutnalo jako bábovka?). Přemýšlím, že zkusím cuketu zavařit do deka jako okurku, zkoušel někdo, je to k něčemu? Že bych si tatarku dělala z cukety a cuketu strkala k čočce s párkem...

Jinak když jsem přišla ke koním, všechny plodiny byly zvadlé... To tomu zalévání asi holky moc nedaly. Ale sklidila jsem nějaké cibule a zbytek i s mrkví zalila. No a začala sklizeň brambor, je to bída, jak nepršelo. Mám sklizenou asi čtvrtinu záhonu a zatím teda nic moc. No do zbytku asi ještě vypustím trochu vody, jestli to nenabobtná, ale už jsou natě suché, tak asi nic nemám čekat, že? Každopádně do té momentálně uvolněné čtvrtiny záhonu mám v oumyslu šoupnout druhou sadbu, co se krčí naklíčená od jara v lednici. To jsem zvědavá, co do listopadu předvedou. Ty hodlám v suchu zalévat.

V Bosně jsme taky zažili jednu bouřku. Hodně mračen, blesků a bububu, a deset, slovy deset kapek. Zažili jsme v autě, než jsme dojeli do cíle, bylo po, ani ve vzduchu o tom vědět nebylo. Kamarádka reportovala, že v CZ bylo dokonce 38 stupňů jeden den, no to jsme tam měli jako maximálku, jinak denně 35 stupňů ve stínu.

Jo, repelent jsem tam taky dost využívala, když jsem nespala pod moskytierou, ale cajdala v podvečer nebo po ránu někde po venku nebo i vevnitř (muselo být pořád otevříno, aby se dalo v interiéru vůbec být....), tak se slétaly komářice ze všech stran. Nějaký druh, co u nás není, černobíle pruhovaný, vyloženě výstražně to vypadalo, no to jsem jim chutnala! Snad jsem si nepřivezla nějakou hnusobu, jsem po dovolené pěkně jetá, tak ještě že dovolená je od slova odpočívat, že ano.

Abych trumfla Nikču, dali jsme si s dobrodružně smýšlejícím chlapem jednu noc na pláži, já věděla od první chvíle jaký to bude vopruz, no já jsem naspala tu noc 4 hodiny, milý dobrodruh 2 hodiny, neb na pláž celou noc courala místní děcka a vyváděla tam alotria. Takže shrnuto podtrženo romantika jak malovaná, všechno otlačené od betonového mola, na kterém jsme spali (to bylo aspoň rovné, na rozdíl od oblázkové navážky na pláži mezi ostrými skalisky) a jak jsem si bláhově myslela, že u moře komáři nebudou, tak chyba lávky, tj. bez moskytiery a repelentu jsem střídavě lapala po krvežíznivých potvorách a střídavě lapala po dechu pod přehozem přes hlavu. Ještě tak někdy na nějaký takový pitomý nápad kývnu. Chlap se pak dospal v autě, na zadním sedadle, no já jsem v autě spát nemohla, protože na předním sedadle namáčklá na palubce, aby dáma za mnou měla místo na nohy, to se nedalo. Dacia Duster je příšerně nepohodlné auto a na dlouhé cesty vyloženě zdraví a morálce nebezpečné.

Canko, máti koupila na ostříkání koní nějakou polskou vapku na akumulátor, jede to jak dráha, stálo to do dvou tisíc, zkuste :-) Má to sosáček se sítkem na konci, takže to jde strčit do kýble téměř s jakoukoli vodou a když na to zvěř navyknete (dělá to kravál), tak je to pohoda. My tím už myjeme i auta a kýbly a všechno. No a dá se to i prostě jen posadit někde na prkno, zapnout (čudlík přilepit) a nechat "dělat mlhu" - jen hlídat, aby to nevyčerpalo vodu a neuvařilo se to :-) Je to dost silné, nedá se tím na ty koně stříkat moc zblízka, tak jen na to pozor, raději nejprve vzdálnost od trysky vyzkoušet na sobě.

Lesnizinko, to by se musel někdo snažit, bych se utopila :-) já jsem jak vydra.

OT: Ještě tak mě někdy někdo dostane někam do zahraničí na "dovolenou"! Tahle parta naštěstí ne, ta jela naposledy, jsou to důchodci, my s mladým jsme jeli jako dozor...

Lesnizinko, záchrana rybek z náhonu není pytlačení anébrž zabránění týrání zvířat, tj. zabránění porušení zákona a zabránění škodám, čiže to je akt záslužný a chtěla bych vidět toho, kdo by vám chtěl za to nějaký postih strojit.

Sago, k tomu vyhoření, já jsem to absolvovala a to tak, že jsem byla schopná tou dobou jen chodit do práce. Nevynášela jsem odpadky, nevařila, neuklízela, nechodila ven, jen práce a doma, a doma jsem ležela u puštěné televize a nevnímala (no, u koní to bylo asi vyhoření, u toho ostatního asi depréze). Bylo to divné období. Mnozí leccos radili, nakonec jsem se z toho vykopala postupně sama, když jsem si řekla, že to tak dál nejde, a že si musím najít nějaký důvod pro fungování. Naštěstí rutinní činnosti tou dobou u koní byly schopny převzít holky, co tam chodí, a tak nyní jsem celkem v poho, protože dělám jen to, co chci. Až budu mít splaceno, co musím splatit, uvažuji, že k těm koním prostě pořídím brigádníka, který ty rutinní činnosti bude dělat jednoduše za peníze, pořád to bude levnější, než mít koně v ustájení (natož pět koní). No a bude. Třeba by to bylo řešení i u vás?

Lesnizinka: jop, při čumění na TV mi moskytiéra skutečně vadí. Ale raději vejrám na TV přes tu síťovinu než se vzbudit ďobnutím (vzbudím se vždy, i když mi jen ta mrcha bzučivá přeletí nad frňákem). No a vstávat, rozsvěcet a skákat po posteli a lovit komára, na to mám noc fakt moc krátkou. Taky si na noc zavírám okno, tedy hlavně večer když svítím, pak třeba v pokročilé noci, když je déle zhasnuto, tak ho zase otevřu, no ale jen když mám tu moskytiéru nainstalovanou. Na TV se přes to čumí blbě, ale to vnímám jen prvních pár minut, já na TV v leže nekoukám dlouho, to se ukládám už ke spaní, takže to už jen u TV usínám... Tak mi to moc nevadí, většinou se do půl hodiny převalím na bok a obrazovku stejně nesleduji.

Buggyra
Buggyra 29.07.2024, 15:35:53 xxx.xxx.198.226

Jak lidem z určité sorty nehrozí tělesný trest, tak je jim leccos jedno. Kdyby měli stát odpůldne na náměstí se zmalovanýma zadkama, třeba by si to rozmysleli. Aspoň veřejně prospěšné práce kdyby dostali, prostě nějaké nepohodlí kdyby se jim způsobilo. Hm.

Buggyra
Buggyra 29.07.2024, 10:11:27 xxx.xxx.198.226

Včera jsem byla doma u chovatele, po 14 dnech po dovolené krmil pavouky, jeden byl podle vybarvení ta Brachypelma smithi, má čtyři kousky různých druhů, jeden z nich stromový, tak jsem je všechny viděla v akci, no nechtěla bych, aby mě vyhodnotili jako něco k jídlu 🙂

Buggyra
Buggyra 29.07.2024, 09:05:03 xxx.xxx.198.226

Tady bych se taky zastavila u možnosti zlomeniny bodcové kosti, je křehká, může se zlomit snadno, při “blbé" ráně. No a úlomek může cestovat a dál se rozpadat a dělat neplechu… takže RTG je na místě.

Buggyra
Buggyra 12.07.2024, 12:02:21 xxx.xxx.198.226

Já jsem nakombinovala u B pozitivní a negativní motivaci. No a chodil přes tu ukopnutou kavaletu dokola tak dlouho, než ji přešel čistě. A pak zase další. Rychle mu došlo, že pokoj bude mít, jen když ty hnáty bude zvedat.

Teď ještě to umět přenést na překážky a pak do parkuru. Hm, to už je ale zase jiný level pro mě. Kavalety už si hlídá, když ho upozorním, že může zase nastat pruda.