Aktuálně: 3 425 inzerátů217 547 diskuzních příspěvků18 334 uživatelů

Příspěvky uživatele

Buggyra

Buggyra
Buggyra 02.08.2024, 15:42:51 xxx.xxx.198.226

Jaký je správný všeobjímající název pro tyto osoby se změněným pohlavím, klonícím se k pohlaví jinému než je jejich fyzické vybavení, s chimérismem, s hormonálními poruchami, s obojetným orgánovým vybavením, a jistě existují další varianty, které se mi teď nevybavují? Transgender? Jak to mají v tom odkazu? Nebo “nebinární”? Moc se v problematice nevyznám…

Buggyra
Buggyra 02.08.2024, 12:52:43 xxx.xxx.198.226

Nejprve zjistěte, jaké krmivo a případně doplňky dostává od majitele, ustajovatele (solný, minerální liz…) a jestli nejsou k dispozici nějaké výsledky rozborů krve ohledně deficitu/přebývání prvků a sloučenin v metabolismu. 

Pokud kůň nedostává krmivo s minerálním premixem a nemá k dispozici mineralizovanou sůl, můžete zvolit jakýkoli krmný doplněk vit-min určený k objemové krmné dávce. Pokud dostává kůň mineralizované krmivo, tak musíte zahrnout do výpočtu dávky vit-minu i podíl minerálních složek, které kůň přijme v krmivu. U soli se těžko dopátráte, kolik jí přijme, takže tam bych byla s podáním vit-minu dost opatrná. 

Co se doplňků na pohybový aparát týče, pokud kůň nic nedostává, můžete dát cokoli dostupného na trhu v základním provedení, zpravidla obsahuje tedy hyaluronáty, chondroitin, glukosamin a MSM. 

Pokud budete podávat zároveň vit-min a pohybový doplněk, dejte pozor, abyste v obou najednou nedávala stejný mikroprvek, do pohybových se občas přidává třeba hořčík, mangan, selen. Ať nepředávkujete. 

Všechna přilepšení konzultujte s majitelem koně. Optimální je konzultovat celou krmnou dávku v souvislostech (režim, ustájení, kvalita píce…) s výživářem, kolikrát koni můžete udělat lepší službu úpravou krmné dávky než podáním nějakého doplňku. Výživář vás může uchránit vyhozených peněz a konzultace stojí jako sada doplňků na dva měsíce.

Lidé si chválí Perfect Equi, Dromy Vit-Min, Reformin, Nutrihorse, Mikros, Premin… Na klouby a pohyb pak Arthroregen, Orling, Alavis, Geloren, ArtiVit Pegas Forte, bylinné výluhy čertova drápu a kadidlovníku… na imunitu dávají Immunoregen nebo se to snad už jmenuje jinak.

Buggyra
Buggyra 02.08.2024, 11:56:53 xxx.xxx.198.226
bassrock:

Ano ano, trochu jsem to doladila a vyrábím tři typy. Zkusím sem hodit nějaké foto.

Prosila bych i cenovky, jestli by se nám třeba také nehodilo.. 🙂 Děkuji

Buggyra
Buggyra 02.08.2024, 11:56:20 xxx.xxx.198.226
Lenacia:

Čus lidi, mám takový hloupý dotaz…

Vůbec nevím kde mám papíry s výsledky krví pro převoz koní. A v pondělí si jedu, frajerka na přehlídku 😅🙈… 

Nevíte náhodou jestli by se nedalo někam zavolat, zda ty papíry nemají v elektronické podobě a nešly by zaslat…. respektive vím že by to jít mělo, už sem to jednou takhle řešila, ale vůbec už si nepamatuju, kam sem to zaboha volala.😅

Však stačí potvrzení v průkaze, ne? Tam je zápis, že negativní a razítko veta?

No a pokud potřebuješ duplikát, asi bych si adresu zařízení, kde test proběhl, vyžádala právě od toho veta…

Buggyra
Buggyra 02.08.2024, 09:59:44 xxx.xxx.198.226

Být Nikčou, tak se na nějaké hubnutí srdečně vykvajznu, taková krasavice výstavní! Radost pohledět. Jen držet váhu a je to, úplně ideál.

Buggyra
Buggyra 02.08.2024, 09:58:05 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 02.08.2024, 09:10:13

Já to nechtěla říkat, ale souhlasím. Doktoři jsou nejhorší pacienti 😀 Proto asi všichni reagovali pak s takovou ouctou, když to Fikovnice zmínila…

Buggyra
Buggyra 02.08.2024, 08:09:26 xxx.xxx.198.226

Jozefčíku, už máte dexterku? Koukala jsem, že dáváte pryč jerseyku… zajímaly by mě zkušenosti s dexterkou pak do budoucna 🙂 Jsem naprostý kraví laik, ale dextery se mi moc líbí a ráda bych někdy měla doma, osud tomu zatím nechce, tak aspoň nasávám informace 🙂

Buggyra
Buggyra 02.08.2024, 07:38:50 xxx.xxx.198.226

Bosna a Hercegovina. Do Albánie jsme nejeli, ani jsme tím směrem nekoukali 🙂

Buggyra
Buggyra 01.08.2024, 11:37:24 xxx.xxx.198.226
StydimSePrihlasit:

Proč se u profilu dají dohledat moje komentáře když jsem registrovaného. 

Se klidně registrujte a přispívejte pod svým profilem jen ty nekontroverzní příspěvky.

Komentáře, které nechcete, aby byly ve výpisu u profilu vidět, pište nepřihlášený.

Jednoduché.

Buggyra
Buggyra 01.08.2024, 09:56:52 xxx.xxx.198.226
Bobca:

ta kredenc,nebo ten kredenc??otázka pro Kometku..bez kredence-bez stroje?🤔hm?

Snad neurazí, když budu reagovat za kometku 🙂

https://prirucka.ujc.cas.cz/cs/?slovo=kredenc

oba rody možné, mužský řidčeji

Pro mě docela překvapení, já vždy měla za to, že je jen ta kredenc 🙂

Buggyra
Buggyra 01.08.2024, 09:54:32 xxx.xxx.198.226

hoďte, hlavně že dále poslouží. Já někomu v okolí v případě potřeby oberu pár hrnků z plotu (možná i po dohodě 🙂)

Buggyra
Buggyra 01.08.2024, 09:00:47 xxx.xxx.198.226

Bodlinko, ty vyhazované hrnečky jste postavila ke konťáku nebo máte kam je umístit do dobrých rukou? My máme v práci nějaký nedostatek hrnků, klidně by se dalo pár kousků tady umístit, budeme je mýt v myčce a dávat do nich kvalitní kávu a uvědomujeme si, že je to závazek na pár let, než je zase někdo rozkrade 🙂

Buggyra
Buggyra 31.07.2024, 15:23:27 xxx.xxx.198.226

Což majonéza. Ale podle všeho si někteří lidé k pizze standardně dávají kečup. Jakože si ho napatlají  na hotovou pizzu. Teď na dovče nám posílali balení kečupíčku v krabici s pizzou 😀

Buggyra
Buggyra 31.07.2024, 13:28:03 xxx.xxx.198.226

V tom případku asi zavolat záchranku, ať tě do toho špitálu hodí a odeberou tam. Pak se můžeš zase nechat odvézt dom… Ale to se mi snadno povídá, že. Člověku se nechce cestovat a měnit prostředí v takovém stavu.

Buggyra
Buggyra 31.07.2024, 12:38:40 xxx.xxx.198.226

Skrytá vada - odstoupení klidně po celou snáškovou životnost slepic 🙂

Slípky z Kosiček vypadají po rozvezení úplně stejně jako když mi je vytáhnou z drůbežárny před mýma očima. Jen tolik nepáchnou 😀 A nádavkem mám v bedýnkách tak od poloviny cestovatelek pěkně po vajíčku (nerozbitém - takže cestují v klídku). Jo, jedna byla zřejmě manipulací nebo cestou nějak pochroumaná, ale postavila se brzy na nohy. To se mi jinak taky stalo, že jsem jim přímo u drůbežárny dvě slepice i vracela, protože vypadaly blbě, tak jsem je rovnou vyměnila na místě za jiné životaschopnější. Pan ošetřovatel se omluvně usmál a s veškerou ochotou mi vybral ty nejkrásnější z další klece.

Buggyra
Buggyra 31.07.2024, 12:32:15 xxx.xxx.198.226

Taky jsem uvažovala o tom, že byste mohla dát na přechodno prostě na obě strany sedla jednoduše prodlužky zápinek a bylo by vyřešíno (na rok…). Jenže pak mě napadlo - nebude přeci jen poníkovi a ještě s tím vydutým břichem vadit přezka za loktem? Hm…

Buggyra
Buggyra 31.07.2024, 12:28:49 xxx.xxx.198.226

No nazdar. Ještě že to jezdectví to neřeší… Tak se snad podobným magořinám vyhneme (máme svýho dost…).