Jaký je správný všeobjímající název pro tyto osoby se změněným pohlavím, klonícím se k pohlaví jinému než je jejich fyzické vybavení, s chimérismem, s hormonálními poruchami, s obojetným orgánovým vybavením, a jistě existují další varianty, které se mi teď nevybavují? Transgender? Jak to mají v tom odkazu? Nebo “nebinární”? Moc se v problematice nevyznám…
Příspěvky uživatele
Buggyra
Nejprve zjistěte, jaké krmivo a případně doplňky dostává od majitele, ustajovatele (solný, minerální liz…) a jestli nejsou k dispozici nějaké výsledky rozborů krve ohledně deficitu/přebývání prvků a sloučenin v metabolismu.
Pokud kůň nedostává krmivo s minerálním premixem a nemá k dispozici mineralizovanou sůl, můžete zvolit jakýkoli krmný doplněk vit-min určený k objemové krmné dávce. Pokud dostává kůň mineralizované krmivo, tak musíte zahrnout do výpočtu dávky vit-minu i podíl minerálních složek, které kůň přijme v krmivu. U soli se těžko dopátráte, kolik jí přijme, takže tam bych byla s podáním vit-minu dost opatrná.
Co se doplňků na pohybový aparát týče, pokud kůň nic nedostává, můžete dát cokoli dostupného na trhu v základním provedení, zpravidla obsahuje tedy hyaluronáty, chondroitin, glukosamin a MSM.
Pokud budete podávat zároveň vit-min a pohybový doplněk, dejte pozor, abyste v obou najednou nedávala stejný mikroprvek, do pohybových se občas přidává třeba hořčík, mangan, selen. Ať nepředávkujete.
Všechna přilepšení konzultujte s majitelem koně. Optimální je konzultovat celou krmnou dávku v souvislostech (režim, ustájení, kvalita píce…) s výživářem, kolikrát koni můžete udělat lepší službu úpravou krmné dávky než podáním nějakého doplňku. Výživář vás může uchránit vyhozených peněz a konzultace stojí jako sada doplňků na dva měsíce.
Lidé si chválí Perfect Equi, Dromy Vit-Min, Reformin, Nutrihorse, Mikros, Premin… Na klouby a pohyb pak Arthroregen, Orling, Alavis, Geloren, ArtiVit Pegas Forte, bylinné výluhy čertova drápu a kadidlovníku… na imunitu dávají Immunoregen nebo se to snad už jmenuje jinak.
https://liberecka.drbna.cz/zpravy/spolecnost/36730-za-zastreleneho-divocaka-nad-80-kilo-dostanou-lovci-nove-odmenu-10-tisic-korun.html
No snad to bude motivace, pašíci se po vsích procházejí jak kdyby jim to tam patřilo…
bassrock:Ano ano, trochu jsem to doladila a vyrábím tři typy. Zkusím sem hodit nějaké foto.
Prosila bych i cenovky, jestli by se nám třeba také nehodilo.. 🙂 Děkuji
Lenacia:Čus lidi, mám takový hloupý dotaz…
Vůbec nevím kde mám papíry s výsledky krví pro převoz koní. A v pondělí si jedu, frajerka na přehlídku 😅🙈…
Nevíte náhodou jestli by se nedalo někam zavolat, zda ty papíry nemají v elektronické podobě a nešly by zaslat…. respektive vím že by to jít mělo, už sem to jednou takhle řešila, ale vůbec už si nepamatuju, kam sem to zaboha volala.😅
Však stačí potvrzení v průkaze, ne? Tam je zápis, že negativní a razítko veta?
No a pokud potřebuješ duplikát, asi bych si adresu zařízení, kde test proběhl, vyžádala právě od toho veta…
Být Nikčou, tak se na nějaké hubnutí srdečně vykvajznu, taková krasavice výstavní! Radost pohledět. Jen držet váhu a je to, úplně ideál.
Já to nechtěla říkat, ale souhlasím. Doktoři jsou nejhorší pacienti 😀 Proto asi všichni reagovali pak s takovou ouctou, když to Fikovnice zmínila…
Jozefčíku, už máte dexterku? Koukala jsem, že dáváte pryč jerseyku… zajímaly by mě zkušenosti s dexterkou pak do budoucna 🙂 Jsem naprostý kraví laik, ale dextery se mi moc líbí a ráda bych někdy měla doma, osud tomu zatím nechce, tak aspoň nasávám informace 🙂
Bosna a Hercegovina. Do Albánie jsme nejeli, ani jsme tím směrem nekoukali 🙂
StydimSePrihlasit:Proč se u profilu dají dohledat moje komentáře když jsem registrovaného.
Se klidně registrujte a přispívejte pod svým profilem jen ty nekontroverzní příspěvky.
Komentáře, které nechcete, aby byly ve výpisu u profilu vidět, pište nepřihlášený.
Jednoduché.
Bobca:ta kredenc,nebo ten kredenc??otázka pro Kometku..bez kredence-bez stroje?🤔hm?
Snad neurazí, když budu reagovat za kometku 🙂
https://prirucka.ujc.cas.cz/cs/?slovo=kredenc
oba rody možné, mužský řidčeji
Pro mě docela překvapení, já vždy měla za to, že je jen ta kredenc 🙂
hoďte, hlavně že dále poslouží. Já někomu v okolí v případě potřeby oberu pár hrnků z plotu (možná i po dohodě 🙂)
😄
Bodlinko, ty vyhazované hrnečky jste postavila ke konťáku nebo máte kam je umístit do dobrých rukou? My máme v práci nějaký nedostatek hrnků, klidně by se dalo pár kousků tady umístit, budeme je mýt v myčce a dávat do nich kvalitní kávu a uvědomujeme si, že je to závazek na pár let, než je zase někdo rozkrade 🙂
Lohman bílý během srpna v nabídce v Kosičkách https://vejcekosicky.cz/prodej/prodej-slepic-a-kuric/
Což majonéza. Ale podle všeho si někteří lidé k pizze standardně dávají kečup. Jakože si ho napatlají na hotovou pizzu. Teď na dovče nám posílali balení kečupíčku v krabici s pizzou 😀
V tom případku asi zavolat záchranku, ať tě do toho špitálu hodí a odeberou tam. Pak se můžeš zase nechat odvézt dom… Ale to se mi snadno povídá, že. Člověku se nechce cestovat a měnit prostředí v takovém stavu.
Skrytá vada - odstoupení klidně po celou snáškovou životnost slepic 🙂
Slípky z Kosiček vypadají po rozvezení úplně stejně jako když mi je vytáhnou z drůbežárny před mýma očima. Jen tolik nepáchnou 😀 A nádavkem mám v bedýnkách tak od poloviny cestovatelek pěkně po vajíčku (nerozbitém - takže cestují v klídku). Jo, jedna byla zřejmě manipulací nebo cestou nějak pochroumaná, ale postavila se brzy na nohy. To se mi jinak taky stalo, že jsem jim přímo u drůbežárny dvě slepice i vracela, protože vypadaly blbě, tak jsem je rovnou vyměnila na místě za jiné životaschopnější. Pan ošetřovatel se omluvně usmál a s veškerou ochotou mi vybral ty nejkrásnější z další klece.
Taky jsem uvažovala o tom, že byste mohla dát na přechodno prostě na obě strany sedla jednoduše prodlužky zápinek a bylo by vyřešíno (na rok…). Jenže pak mě napadlo - nebude přeci jen poníkovi a ještě s tím vydutým břichem vadit přezka za loktem? Hm…
No nazdar. Ještě že to jezdectví to neřeší… Tak se snad podobným magořinám vyhneme (máme svýho dost…).