Já bych zase byla pro bití exemplárně před lidmi na náměstí. A pro zářezy na uchu, tetování nebo jiná označení, aby si na takovou osobu (vraha, násilníka, apod.) mohl každý dát patřičný pozor.
Příspěvky uživatele
Buggyra
Já si myslím, že pokud jsou ty boty z uměliny, měly by vydržet víc než osiny. Co takhle zahrabat do kompostu na měsíc, aby se osiny rozložily, boty pak hodit do pračky nebo do vody s práškem a počvachtat…
Špatně vedenými majitelem.
Prasátko, kterému to v hlavě jede “chtěl bych se kamarádit a sluníčkovat na vše živé” vs. “páník chce, abych štěkal a hlídal a všichni jsou nepřátelé” a kolikrát jak je ten pes držený od všeho živého (ne-li hůř), tak se i bojí a přemýšlí, jestli mu nechtějí všichni vlastně ublížit…
Verun:U anglickýho bulteriera- bulíka, už jen z popisu vyplývá, že ostrý opravdu prvoplánově není a opravdu si jej lidé pořizují jako “roztomilého” společníka - prasátko na rozdíl od amerického pitbulteriera.
Naši místní cigoši uskokujou z chodníku, když mě potkají s Ronjou…to je to bojové plemeno, pani …máte hezkého psa🤣
Mno jo, kdyby si každý přečetl popis plemene správně, tak bych nepotkávala lidi se zmatenými prasátky.
Já bych ráda poznamenala, že jsem úspěšně přežila letošní koňský tábor (coby vedoucí), nikdo se nám nezranil, pády se obešly bez následků. Bertíček odchodil obden tříhodinovou vyjížďku bez ztráty kytičky, takže snad máme úspěšně nastartováno na nějaké to letní a podzimní ježdění.
Nechodí stopro čistě, ale já z toho mám takový dojem, že asi už chodit nebude, po verdiktu ortopedky, že bude chyba v měkkých tkáních měl ještě 2 měsíce pauzu a situace stále identická, no tak přijede dornovkářka a uvidíme, co mi k tomu poví, třeba je to nějak zhoršená ta jeho křivota. (tím “ne stopro čistě” myslím, že vidím trávu růst, když jsem ho tak předváděla té ortopedce, tak tvrdila, že nekulhá - musela jsem ho honit na betonu na mini kruhu, aby zakulhal…)
A konečně dokopu sedláře, protože sedlo stále na jeho pokyn podkládám a sedlo nesedí, jak bych si představovala, takže ho snad konečně docpe na kondici, v jaké kůň je, a basta. Kůň je starší, kondice o moc lepší nebude, a nová výplň se stejně sesedne, ale já nechci jezdit s tím beranem mezi sedlem a podsedlovkou, blbě se to sedlá (nesnáším tisíc vrstev) a sedlo mi ujíždí dozadu, mám sice poprsák, ale takhle utažený ho mít nemůžu, aby se to neposunulo ani o píď. Už mě to neba. Posledně sedlář odmítl docpat, že počkáme, až bude kůň v lepší kondici ve hřbetě, no pak kůň 4 měsíce stál, takže to jsme si pěkně počkali 😀
Ještě přidám, že Zorro je lepší. Chrčí tak nějak provozně normálně a záchvat už jsem hodně dlouho neviděla. A tuhle jsem ho musela několikrát vyexpedovat od B kýble s dobrotama, a potřetí jsem ho už hnala nemilosrdně kolem přístřešku směr pastvina, a ani se nezadýchal. Dobrali jsme ty kortikoidy, tak snad se to nějak usadilo, možná taky že už není takové vedro.
Takže u nás snad k světlým zítřkům.
Asi to zajímá toho, kdo se zeptá 🙂
Vozíčkáři jsou přece vyřešení, každá nově schvalovaná veřejně přístupná budova musí mít bezbariéry, stejně tak každá rekonstruovaná, stejně tak každé nástupiště atd. Soukromí dopravci jsou tlačeni k bezbariérovým řešením. Slepcům se na přechodech dělají naváděcí dlažby, též je to vše předepsáno, je kolem toho milion papírování, ta dlažba musí být spešl schválená s atestem, aby poskytovala dobrou hmatovou odezvu, ale zároveň nesmí klouzat namoklá a namrzlá, musí mít jakous životnost a tak dále. Dál už je to jen “o lidech”, když si skutečně odvedenou práci úředník nezkontroluje a nebo to dělníci odfláknou, vedou pásy slepce mimo přechod nebo do louže, dlažba na rampě pro vozíčkáře klouže a nebo je vyvede k místu, kde je vysoký práh…
No o jednotlivce mi nejde tak úplně, že. To já mám taky svoje problémy a vy jistě taky a nikoho nezajímáme. Vzdělání předchází nepochopení. Naše obyčejné problémy nejspíš kde kdo chápe, problémy lidí s krizí genderové identity já osobně třeba nechápu.
Taky mi třeba vadí, že se kašle na chudé důchodce. Ale o těch se tady teď nebavíme, žejo. A tam taky platí, že sytý hladovému nevěří, dokud nejsem v důchodu na almužně, tak to těžko pochopím, co má babka z toho, že má barák, omítky se nenají…
Místo slova “komunita” si dosaďte “skupina osob”. Doufám, že to váš problém vyřeší.
Tož jsem ráda, že nejsem sama. Jen se nesnažím ani naznačit, že se mi mimina líbí. Klidně řeknu, že mě fotky dětí nezajímají, a ať naservírují fotky zvířátek. Reaguji odporem až když mi mimísky někdo nabízí nebo se ke mně to mrně přimrcasí a snaží se mě dotknout. To zase ten přimrcasený péf, který se bez dovolení kohokoli lísá, mi nevadí, ovšem než ho radostně zmuchlám, optám se samozřejmě páníka, zda je to žádoucí a nebo zda mám nereagovat (někdo třeba zrovna vychovává štěně a nemá zájem, aby letělo přes ulici za každým, kdo se usměje). Nikdy na sobě nemám nic tak výstavního, aby to nemohl zamazat nějaký láskyplný chlupáč 🙂 Já s sebou nemívám psa, no.
balu, to asi neřešte 😀
Já mimina upřímně nesnáším a ještě se nestalo, že by mi ho někdo nečekaně vrazil na chování 😀 To já už zdálky srším odporem a nikdo vám dítě, když se na něj tváříte “fůůůj, co to jééé, dej to pryyyč”, nedá. Na to ho mají moc rádi 😀
Kupodivu, pokud se tváříte, že se bojíte psů, tak je problém úplně opačný, spousta pejskařů ještě nadšeně toho svého přistrčí, že “von je ale úplně hodnej, nekouše a tak”, no to bych jim dala korunu.
Myslím to tak, že když ho neobjedná teď, tak ho nebude mít. Pár navíc jich mít asi budete, kvůli tomu zaokrouhlení té tiskárny, no ale to je otázka, kolik, to můžou být taky tři kusy. Dáte těsně před tiskem vědět, že jich určitě bude pět navíc a během pěti minut budou rozebrané.
Za mě vzdělávání v každé oblasti je přínosné.
Bohužel denní stacionáře jsou úplně odlišná problematika, ohledně nákladů a odborné náročnosti. Tam asi nějaké přednášky na základních školách nepomůžou.
Tak jasně, přesně to je ten problém, který je na veřejnosti známý. A pak je jich spousta skrytých, o kterých veřejnost včetně mě neví, a proto má veřejnost pocit, že přeci dneska už tahle komunita žádné problémy nemá.
No ale jak jsem se teď začetla do těch článků, tak i třeba to blbý uvedení toho tématu ve škole do prostoru. Děti rády zopakují stereotypní přístup svých rodičů a na učiteli je, aby to správně usměrnil. Jak to usměrní, pokud on také nic jiného než ty stereotypy nezná? Snadno v dobré víře může způsobit ještě větší problémy, pokud to uchopí nešikovně.
Umím si představit, a tak o tom i píší, že spousta těch programů není zaměřená jen na děti, ale také na ty pedagogy a na ukázku práce s kolektivem a dobré praxe. To má podle mě smysl.
Každý toho svého bulíka má rád. No ale někdo má za to, že posláním bulíka je prát se.
Například u toho chození na záchody. Proč je problém udělat na škole jeden obojetný záchod. Kdo chce, ať chodí tam, kdo nechce, ať chodí na panáčka nebo panenku. Záchod pro vozíčkáře není nikdy problém udělat, když ta situace nastane.
Anonymní:Určitě si kalendář koupím, ale ještě je čaaaaaas 🙂 až na konci roku.
To si budete muset koupit ale nějaký jiný 😂
I na té druhé fotce vypadá ten postoj a zadnice divně. Ale uznávám, že ne tak divně.
Kdo ví, co je to za inzerát, jinde zase píšou “Prodám valacha AQH Eyed Bart Bonanza, prokvetlý sorrel, nar. 3. 6. 2017” a taky “Prodám valacha AQH Eyed Bart Bonanza, prokvetlý sorrel, nar. 3. 6. 2018” Mají v tom nějak nejasno, v těch datech narození… Vtipný je, že u Radka Holuba byl v tréninku na práci s dobytkem pořád v r. 2018, takže jednou byl roční a jednou asi ještě pod kobylou na tom tréninku 😀
Inzerentka umí být z Plzeňska, okolí Prahy i z Českobudějovicka (a Olomouce)…
A hele na výpis u inzerentčiny přezdívky https://hyperinzerce.cz/profil/716420714-gabriella?_gl=1*6o5lby*_up*MQ..*_ga*MTMwODU3ODY1My4xNzIzMDk2NjY5*_ga_4YCW2ME61K*MTcyMzA5NjY2OC4xLjEuMTcyMzA5NjY3NC4wLjAuMA.. Tak kdo ví, jestli je na těch fotkách vůbec kůň.
Kocour se jmenuje Kocour. To dá rozum. Jinej kocour tam není, tak proč si to dělat složité 🙂
Málokdo si totiž pořídí bulíka, protože je to takový přátelský roztomilý prasátko, se kterým se dá vesele dovádět a bude vždycky pozitivně naladěný. Spousta lidí si pořizuje bulíka proto, že je to přece vostrej pes a mají v úmyslu s ním trénovat a navlíct na něj ostnatý obojek a asi by měl hlídat a dělat osobního strážce a tak. Takovýho psa nemůžete přece mazlit a vychovávat hrou, to má být pozorná a stále nabitá zbraň.
Myslím, že s rodiči je potíž v tom, že vám je nikdo nenažene na jedno místo a nemusejí se povinně něčeho účastnit. To by musela poskočit firemní kultura, aby se kromě školení proti alkoholu a drográm na pracovišti a proti diskriminaci ze strany nadřízených ještě zavedla školení na porozumění a sžití s queer (je to ten správný výraz?) realitou.
Na školách je snadné podchytit kolektiv, protože na školách jsou ty děti naměstnané na jednom místě a nemají na výběr.
Rodiče můžu na přednášku dostat tak leda tím, že jim nahážu letáky do schránky, a to mi nikdo nepřijde.