O omezování aktivity koček mluví myslivecký zákon https://www.ifauna.cz/clanky/1718-pohyb-psu-a-kocek-v-lese-jak-se-na-to-diva-zakon.html
Pak si to ještě vyhláškou mohou zregulovat obce na svém území.
Jiné omezení jsem nenašla.
O omezování aktivity koček mluví myslivecký zákon https://www.ifauna.cz/clanky/1718-pohyb-psu-a-kocek-v-lese-jak-se-na-to-diva-zakon.html
Pak si to ještě vyhláškou mohou zregulovat obce na svém území.
Jiné omezení jsem nenašla.
My byli venku v neděli přímo přes poledne a naštěstí žádné extrovní vedro. Hlásí tu teploty do 28 následující dny, tak žádná kalamita…
U nás volno nehrozí, dneska odpo holčička na B, zítra tři holčičky na tři poníky, čtvrtek zase B a pátek zase tři na tři 🙂 A o víkendu zase závody na louce za barákem.
Máte pravdu, mají být tropy! Tak to je super, konečně se ohřeju. Snad dneska nebude plnokrevník tak naspídovanej, když jsou ty tropy. Že bych na něm vzala pak holčičku do řeky? Tam se vždycky zklidní, když má po břicho vodu a nemůže rychle mrskat nožičkama. Bychom si tam mohly dát silovou jízdárnu 😀
Jo, dobrá poznámka s tím autorádiem.
Zase až bude koček opravdu málo, bude stát za to přemýšlet způsobem, že nechám kočku jednou mít koťata, o ta bude vážně zájem, a pak ji vykastruji, a třeba si nechám i nějaké kotě doma, protože nebudou tak snadno dostupná. Každá kočka bude mít jednou za život koťata, z těch budou jen půlka holky, kdyby to tak fungovalo, tak super.
Ano, komfortní funkce jako je klimatizace, stahování oken, nastavování sedadel a podobně řídí u novějších aut zpravidla samostatná jednotka - komfortní jednotka. Na hlavní ŘJ bych určitě nesahala. Max. tak odpojit baterii v autě třeba večer a ráno zase připojit, to by mělo vyresetovat některá nastavení a může to pomoci (často ovšem jen dočasně). Co se relátek týče, to už je fakt na elektromechanika, chce to orientovat se ve schématu a umět identifikovat to správné a nebo najít podrobný a správný návod na internetu. Já bych se osobně na stahování kteréhosi okna v autě vykašlala a řešila to až při příští návštěvě servisu. Závady si sepisuji na papír, který nechávám v autě, a vysypu je na servisáka třeba při přípravě na technickou a nebo když jdu do servisu s něčím závažnějším. Ta klimatizace je zřejmě problém, tak holt možná nebude zbytí a budeš muset servisáka pořešit. Ona to klidně může být nějaká drobnost, jako pokles tlaku v systému, kdy se vypne z bezp. důvodů kompresor… a pak stačí klimu doplnit a zase jede. (A nebo třeba u octavky tradičně padá z kompresoru setrvačník, nevím konkrétně, proč se to děje, ale oprava je za stovky, asi se utřepou nějaké držáky, je to vtipné.)
Pokud ta dotace pokryje celé náklady projektu, tak do toho člověk nemusí vložit nic 🙂 Ale pokud projekt je třeba na dvě stě tisíc a dotace je těch 140, tak 60 tisíc musí člověk doplatit samozřejmě ze svého.
Děkuji, kamarádka má hotovo 🙂 Víc než těch 140 tisíc nebo kolik to je jí stejně nedají, takže vyřízeno. Třeba se bude hodit někomu jinému, kamarádka byla nadšená, také měla místní slušné kluky na ty práce (doporučila ta asistentka z toho úřadu).
Právě si třídím témata diskusí, už si nepřeji, aby se mi ve výpisu zobrazovalo včelařství. Je uživatelsky celkem nekomfortní, když se mi po každém označení připínáčku nabídka zase schová. Pokud si někdo chce naklikat více témat, musí nabídku vždy znovu vyvolat (zatrhávám z diskuse).
Vrabčáci už mají asi vyvedeno. Navíc nevím, jestli berou na hnízda osiny.
Nehledě na to, co už osmileté děti umějí vymyslet za bejkárny, že ano. V devadesátkách se v osmi začínaly testovat cigarety, co asi ty děti dělají v osmi letech teď, momentálně jsem slyšela dokonce o nějakém “harašení” v tomhle věku…
orionka-2:Jen jsem z vašeho trochu zmateného psaní nepochopila, jestli je to dobře nebo špatně. A pak mě překvapuje, že jen staré báby. Myslíte, že mladé rodiny bydlí všechny v novém s rekuperací ?
Spíš asi myšleno tak, že mladé rodiny jsou ekonomicky a fyzicky aktivní, také mají lepší přístup k technologiím a informacím, takže i když bydlí ve staré barabizně, tak za prvé to lépe utáhnou než osamělý důchodce, za druhé když chtějí, umějí si prostředky opatřit, ať už přivýdělkem, vyřízením příspěvků, no a když chtějí, umějí si situaci též svépomocí zlepšit, tj. například sami něco málo zrekonstruovat a nebo dostanou půjčku na zateplení, což se důchodci těžko stane.
Kamarádka vyřizovala NZÚ “oprav dům po babičce” a musela jí jezdit ta seniorská asistentka několikrát do domu, aby to vyřídily, vše je online a kamarádka je sice zdatná serfařka, ale formuláře nedává, navíc její připojení tuna na kopci za vsí v lesích není tip ťop, takže to pořád padalo… Po dokončení prací zase asistentka musela dorazit to vše nafotit a sepsat a dovyřídit. Zase ale super, že tam na tom úřadě na to tu babu mají a takhle ji posílají, páč bez toho by se kamarádka mohla tak zasmát u zpráv.
Teď má jedinej jeden soused nekastovanou kočku a strará se o ni hnusně, tedy nestará a vyhodil ji z domu po smrti svojí paní.
Jestli kočka chodí bezprizorně povenku, tak jasné řešení - ukrást kočku. Domluvit se na umístění někde daleko předaleko, čapnout a odvézt, v jakémkoli stádiu čehokoli.
No, dobře. Ještě teda abychom nepominuli legální řešení, tak zkusit kočku od pána koupit. Nejlíp přes toho souseda, aby nevěděl, kdo ten zájem opravdu měl. A když neprodá (byl by blbej), tak pak teprv ukrást.
V Lbc mají i venkovní výběh (nosál červený) a běhali tam i v zimě, tak možná s tím teplem jak který druh…?
Kolik je “4 přepravky” tak asi na kila?
Mně asi slimejši do brambor nevlezli, mám doma čtvrt políčka, byla to bída, některé brambory vůbec zřejmě nevzešly a degradovaly ty mateční rovnou v půdě, a to ty řádky zjara vypadaly zarostlé, no, asi to nějak uschlo nebo jinak pošlo. Jen pár jich bylo kousnutých, řekla bych procento. No a ty ostatní, které to přežily, byly pěkné, bez strupů a nepravidelností, některé i pěkně velké. Ale řekla bych z té čtvrtiny políčka že toho je tak deset kilo. Na to, že jsem sázela třicet kilo sadby… Snad v té vlhčí a otevřenější části políčka, kde nekradou vláhu tolik břízy, toho bude trochu víc… Upe výnos 1:1 mi nepřijde rentabilní 😀
Vyorávače nemajíc, ani nikoho, kdo by mi poskytl, patlám se s tím ručně, nejprv vytrhat plevel, co na políčku narostl (slibovala jsem si, že do meziřádků dám geošku, no nedala…), pak rycí vidle a ruče do toho. Taky mi pomáhá chlap, ale je to asi trochu zdlouhavější. Musím se nějak dostat ke sklizni zbytku nebo mi to hryzec přepočítá.
Orionka:Pro vás o divočácích a myslivcích…..Měla jsem na návštěvě myslivečka…ve 20,30 odešel do lesa, přišel v jednu po půlnoci…. střelils? Jo, leží nahoře (rozuměj nad vsí) na strništi. Naštěstí sucho, tak se dalo cestou necestou, loukou neloukou, polem nepolem. Rodinným osobákem, žádný terénní vůz. Vyvrhnout (nevrhnout u toho ), zvednout prase do kufru, hnus do pytle a odvézt na myslivnu. Odebrat vzorky, prase do chlaďáku…umýt chodbu na myslivně, kufr u auta… ve tři jsme byli hotovi, dojet se vzorky na veterinu a ráno jde do práce. Kolikrát do týdne to asi může dělat? A to je ve sdružení z těch mladších.
Mno jo, já vídám myslivce s ladou nivou (takové ty vraky, co je udržuje v provozu jen silná vůle majitelů) s klecí na mršiny na kouli. Klec asi ostříkají hadicí.
Tak to měl mysliveček štěstí, že vůbec střelil, paráda. Fandím, mě by to dělat nebavilo.
assil:Mě by stačil i pranýř na náměstí s popisnou cedulí, jako obecně se mi pranýř zdá jako celkem dobrý vynález.
Však ony by stačily tři rány přes zadek, ani by moc bolet nemusely, ale to ponížení… no a samozřejmě k tomu důkladný výklad pro obecenstvo.
H:Pro případ, že by na rande chvíli hrozilo trapné ticho 😄
Kdybych tohle udělala na rande, bojím se, že ticho by pak už neměl kdo prolomit 😂
Já jsem viděla ve zveráči k prodeji (za slušné peníze v té době, asi za pětku) nosála. Měl klícku asi dva metry na metr na metr a vykazoval stereotypní chování. Bylo mi ho líto, ale domů bych ho nechtěla. Netuším, jaké má nároky. Líbil se mi, no asi to nebude chovací mazlík. Kočka je lepší.
Jezdím bez klimy, ale no… jsem zdravá… Snad to na tu chvíli přes město bude v poho? Já to v létě vůbec nezapínám, to foukání. Ani na studeno.
V té Bosně jsme byli klimatizovaným autem a já tam celou dobu bojovala s nachlazením, kdykoli jsme jeli. A to v tom autě bylo nastavených nějakých 25 stupňů. Vůbec na to nejsem zvyklá, na ty prudké přechody…