Aktuálně: 3 544 inzerátů216 748 diskuzních příspěvků18 330 uživatelů

Příspěvky uživatele

Buggyra

Buggyra
Buggyra 04.12.2024, 15:45:32 xxx.xxx.198.226
Sarah01:

Já chodím do firemní jídelny, vaří docela dobře, na výběr je ze 4 jídel, většinou nejím sladká jídla a omáčky. Pokud si nevyberu, tak si uvařím. Ale je to málokdy.

K tomu bych ráda poznamenala, že my tu máme takový pošahaný systém, že pokud berete obědy, tak máte nárok na příspěvek od zamtele pouze a jedině v případě, že odeberete jeden oběd denně po celý týden. Neexistuje jídlo vynechat, a už vůbec třeba si vzít jindy dvě porce, druhou porci máte automaticky za plnou cenu (ne, že by ta cena byla vysoká, pro někoho, kdo neškudlí na jídle jako já).

Má to prosímvás v zaměstnání někdo také tak? Důvody pro tuhle pakárnu jsou pouze administrativní, aby “se to dobře počítalo”. 🤦‍♀️

Buggyra
Buggyra 04.12.2024, 15:38:00 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 04.12.2024, 12:40:20

Myšlenka je to pěkná, že našich pár kanárků v sedmisethlavé klícce v Bruselu něco spraví. Snad kdyby všichni táhli za jeden provaz. A ještě ukecali zástupce V4, ať taky táhnou 😀

Počkám si na ty divy, které tam pro CZ vyjednají.

Buggyra
Buggyra 04.12.2024, 14:49:24 xxx.xxx.198.226

Kdo by neměl v dlouhém zimním večeru co poslouchat nebo na co koukat - naprosto dokonalý pan doktor Radkin Honzák

Buggyra
Buggyra 04.12.2024, 12:46:24 xxx.xxx.198.226

berou se míchaná vejce jako vaření? Případně kuskus, nakrájená zelenina, tofu osmažené na pánvičce a k tomu dresing?

Já tomuhle “vaření” říkám. Ale jinak já tvrdím o sobě, že vařit neumím, že jen připravuji jídlo.

Buggyra
Buggyra 04.12.2024, 12:40:22 xxx.xxx.198.226
Sarah01:

Já nějak neumím vařit pro jednoho, takže radši v práci na to dotované jídlo. I když vařit pro jednoho se spíš asi nevyplatí, snad jedině jíst celý týden to samé.

Umím si uvařit přílohu a pak ji zkonzumovat na několik různých způsobů 🙂 Nevadí mi několik dní po sobě jíst podobně. Nakonec jsem v tom vyrostla, jak jsem uměla umíchat krupicovou kaši, dělala jsem si denně k večeři krupicovou kaši.

No a jinak taky umím udělat takové jídlo, co se dá nastrkat do mrazáku, a pak si odebírat po porcích. Takže já toho navařím pro čtyři lidi a pak to zbagruju postupně sama 😀

Používám vlastně levná hotová jídla v podobě prefabrikovaných rybích prstů, smažáku, sardinek v plechu, taky už jsem se naučila na kukuřici a fazole v plechu. Jo a párky mám v mrazáku taky 🙂

V práci si často ze tří variant horko těžko vyberu jednu (umějí udělat fantastickou kombinaci typu játra první jídlo, druhé jídlo rýžový nákyp a třetí jídlo čevapčiči, a to se pak nechytám) a abych to kupovala kvůli polívce a zbytkem krmila slepice, tj. obědváky udržovat dvoje v kondici, tahat to domů, vyškrabovat, denně umývat… to už pak ty korunky k tomu naskakují - my tu nemáme jídelnu, kde by se vydávalo z varen na talíře 😀 Tak max bych tu mohla ty obědváky vyškrábat do kyblíku na zbytky a myje nám to tady obsluha v myčce, to je pak jediná výhoda, ale půl oběda někomu věnuji pro prasátko, že.

Buggyra
Buggyra 04.12.2024, 12:02:17 xxx.xxx.198.226

Já vařím a peču proto, že je to ekonomické. Obtěžuje mě to a vadí mi to, ale prostě takhle levně hotové jídlo nekoupím, žiju daleko od zdrojů levného hotového jídla. V práci nám dávají dotované obědy za 25,- a já si z domova donesu levnější porci. Dneska brambory na loupačku, ňamka.

Buggyra
Buggyra 04.12.2024, 11:56:59 xxx.xxx.198.226

když jsem v práci, tak prostě nevyvařuju

Tak si představte, že byste od kuropění (kdyby…! - když vstávám, slepice mají hlavy pod křídlama ještě dvě hodiny…) mrskala do práce, z práce obstarat zvířata a přišla domů za tmy, teď je to pohodička, chodím domů na šestou. Ale v létě třeba v osm. To nejen, že se vám nechce. Ale vlastně ani nemáte kdy…

Mně by zbývaly na vyváření víkendy, ale věčně v luftě. Poslední víkend jsem z práce sedla do auta a rovnou jela pryč, vrátila jsem se  v neděli ráno a padla do peřin a zmátořila se ve dvě odpoledne, šla pomlátit zvěř a domů jsem dolezla zase za tmy 😀

Další víkend budu jistotně v sobotu nemožná a v neděli zase vymýšlí chlap, že by rád na procházku nebo výlet nebo pokračovat s rekonstrukcí domu nebo… hm. Ten raději koupí kebab než bych se zdržovala u plotny.

Vedle jsem vítězoslavně psala, jak jsem včera napekla bábovku a rafaelo řez (stejné těsto…) a to je vrchol mého kulinářského umění, příprava těsta deset minut, slovy deset, nejvíc času zabere vymazat formu na tu bábrdli, a pak se to už dělá samo 😀

Buggyra
Buggyra 04.12.2024, 11:49:10 xxx.xxx.198.226
Stelle:

Správně poskládáno-Ona ta mluvčí v té větě nedala čárky na špatná místa. Správně?

Ještě tam někde chybí to “určitě”, protože to dává té větě trochu jiný význam. Vlastně mě nenapadá, jak by to mělo být jakože spisovně nebo stylisticky správně (za stylistiku jsem vždycky dostávala čtyřky).

Ona tam ta mluvčí v té větě určitě nedala čárky na špatná místa.

Někde jsou jistě nějaká pravidla pro skládání vět oznamovacích, jakože v češtině je první podmět, původce děje, s případným přívlastkem, pak závislé členy na podmětu, pak přísudek a pak závislé členy na přísudku. Třeba, nevím. To bude určitě někde popsané.

Buggyra
Buggyra 04.12.2024, 11:43:14 xxx.xxx.198.226

Já si tu s dovolením odložím (vlastně bez dovolení):
Mě by zajímalo, jaká je to generace. Jestli třeba myslej 15-ti letý, 30-ti nebo 50-ti letý.

Všichni si dneska myslí, že pokud nedají za číslovku příponu písemně, tak to nikdo nebude umět přečíst. Ale je to špatně a mně to trhá oči ze stopek 😀

Schválně jestli umíte přečíst správně tyto číslovky:

V Praze narazíme na mnoho památek z doby Karla IV.
Tato akce je naplánovaná na 15. dubna.
5leté dítě by se již mělo umět základně vyjadřovat.
Tento 800metrový svah ještě nikdo nepřekonal v čase kratším 1 minuty.

https://prirucka.ujc.cas.cz/?id=790

Buggyra
Buggyra 04.12.2024, 10:05:47 xxx.xxx.198.226

Jo ták. Díky za vysvětlení. No, co vládne v Bruselu, to já neovlivním, takže budiž jim přáno.

Seznam teda opravdu nesleduji, děkuji pěkně.

Na ČT sleduji Nedej se a Černé ovce. A občas AZ kvíz.

Buggyra
Buggyra 04.12.2024, 10:02:21 xxx.xxx.198.226

Pomohl (mám), ale ten můžu dát jedině na suchého a čistého koně, navíc ty deky, co mám s flísem, nemají krk, takže návlek by natáhl vodu (když prší), on totiž na tom krku ty deky směrem dopředu přečuhuje.

Ty deky s klouzacím podšitím to řeší, můžu je dát klidně i na koně dopocujícího, vyváleného ve výběhu, v záhybech těhle dek se neusazuje prach a chlupy. Občas se stane, že ta podflísovaná deka se škubne, třeba při válení a tak, a to pak koukám, co se mezi tím flísem a tou vnější tkaninou nahromadilo chlupů, které ta flíska vytahala koni ze srsti a usyslily se podél švů… Některé ty staré deky (10let plus) mají podél té boční hrany úplně “hada” z těch nánosů. A dokud se ta deka někde neotevře, tak se k tomu nedostanete. Pračka to asi vypere (jakože vyčistí ty chlupy tam usazené, nezbaví vás jich), ale jak to zmokne a kůň se v tom poválí v bahně a seně, tak už si to pak žije svým životem. Deset z deseti myší doporučuje na hnízda, když vykoušou díru do deky….

Buggyra
Buggyra 04.12.2024, 09:54:10 xxx.xxx.198.226

Automobilový vůz.

To chápu, že se na to musíte soustředit!

Obrázek
Buggyra
Buggyra 04.12.2024, 09:49:56 xxx.xxx.198.226

To je snad stejná baba jako komentovala ten válečný snímek se starou tramvají z Prahy, tam mám dojem taky zazněl “klyd”, až na to lidi v komentářích upozornili (teda krom toho, že snímek byl z roku ´38, takže si nejsou jistí, zda by tam ona diskutérka skutečně chtěla).

Buggyra
Buggyra 04.12.2024, 09:46:38 xxx.xxx.198.226
Doron:

Je to celý citace, tak se asi špatně vyjádřila ta mluvčí 🙂)).

Ona tam ta mluvčí určitě nedala čárky na špatná místa, v té větě 😄 (← mimochodem tohle je taky příšerně poskládaná věta)

Buggyra
Buggyra 04.12.2024, 09:43:00 xxx.xxx.198.226

Přenáším téma z Veselého okénka, že dnešní slečny nebudou umět jako babičky vařit:

Hádám to bude jako s uměním šít a spravovat oblečení, příp. ušít, uplést oblečení dětem. Proč by někdo pekl dorty, když může jít a koupit a stojí to méně než to péct doma? Proč by někdo šil nebo pletl v dnešní době dětem oblečení, když jde a koupí to levněji, než by koupil materiál na tu výrobu? Plete někdo šály? Já když byla mladá, tak půlka holek ve třídě se učila plést, my měli doma pletací stroj a normálně nás babička oblíkala celou rodinu, na chalupu se jezdilo poblíž barvírny přízí, takže se nakoupilo za režijní ceny a pak se z toho žilo celý rok. Jen teda sukni pletenou jsem ji nepřiměla vyrobit 😀 Ale svetr od ní nosím dodnes! No a sukně našité z běžných látek, těch mám od ní asi pět, co pořád nosím, jednu vlněnou, strašně kousavou… nedám! 😀 Dneska, kdo by se s tím prosímvás šil. Když vrstevnici řeknu, že jsem si koupila šicí stroj, tak na mě kouká jak vyvoraná myš, co blázním, a když tetě, co jako mladá pletla na stroji a šila zimní bundy s výplní řeknu, že si zašívám ponožky a tepláky, tak kroutí hlavou, že jsem se zbláznila, proč je nevyhodím a nekoupím nové. Ani ta teta dorty nepeče a radši si ho nechá upéct od sestřenice, která se tím živí.

Buggyra
Buggyra 04.12.2024, 09:33:24 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele trojAAAcko z 04.12.2024, 08:00:14

To je fantastický přístup, kéž by ho měli všichni! 🙂

Buggyra
Buggyra 04.12.2024, 09:23:52 xxx.xxx.198.226
Anonymní:

Říkají libtardi. Extrémní levice nejsou lidi, normální. 

Jo jen tak na okraj, chtěl bych se jednou divit svojí volbě, ještě k tomu nedošlo. Prozatím se všichni divime vaší volbě. Ta celou společnost žene do zahuby. I když podle vás je to správné, na úpadku nás všech to nic nemění.

No mojí volbě se určitě nedivíte 😂 za to vám můžu ručit.

chtěl bych se jednou divit svojí volbě, ještě k tomu nedošlo
Tož tak jestli volíte SPD nebo jinou alternativu k mejnstrýmu, tak to chápu, že se ještě nedivíte. Jen abyste se divit nezačal, až to přijde.

Tak už chápu vaše omezené chápání mých odpovědí. Vyznavači extrémní levice mají omezený prostor , vím. Bylo by to marný, tak zas někdy vám udělám pěkný den.
Bez dovolení si to tady vztáhnu na sebe 🙂 Děkuji za pěkný den a Vám přeji také pěkný den! 😘🍀

Buggyra
Buggyra 04.12.2024, 09:21:46 xxx.xxx.198.226
megi-the-pes:

Bezva. Mně stačí taková “blbost” a člověk u mě skončil. 

No, moje informace je takové to JPP.. Zase bych asi kvůli tomu nešla k soudu nebo tak 🙂

Buggyra
Buggyra 04.12.2024, 08:51:06 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 04.12.2024, 08:39:42

Nejspíš to smazal správce toho profilu, tipuji to je ABJ… Stává se jim to 😀 teda… lidi říkaj…

Buggyra
Buggyra 04.12.2024, 08:49:48 xxx.xxx.198.226

anonymovi:

Ne, ono je úplně jedno, kdo je tak prezentuje. Pokud výsledkem je, že ta strana potenciálně bude hlasovat pro řešení, která já neschvaluji, pak je prostě nebudu volit. Jednoduchý jak žebřík.

A copak, anonyme, že se těch SPD tak zastáváte? 😀

Mně, na rozdíl od vás, nevadí být konzumentem propagandy. Já mám kachní žaludek a p*l už si to přebere 😀 Vy se asi necítíte být konzumentem propagandy, no, abyste nebyl jednou velmi překvapen, chichichi 🤭

Vemte si, když lid zvolí do svého čela nějakého svého typíčkého zástupce, jak to tak lid rád dělává. Co mi pak zbývá, než konzumovat propagandu? Já ji vlastně konzumuji ráda: Když už se vezeme do té všeobecné záhuby, jak věčně někdo prorokuje, aspoň na té propagandě je něco pozitivního a můžu se nechat hýčkat pěknýma řečičkama 🙂 Lepší než mít pěst opuchlou z mlácení do stolu v hospodě nebo na nějaké diskusi nadávat lidem okolo, jak to v té politice blbě dělaj, no né.

Chápu, že jako naprostý politický pohodář vás zřejmě rozčiluji, ale nenechte se, nestojí to za to 🙂 Myslete si něco o p**ích a dejte si něco sladkého na nervy 🤗