Aktuálně: 3 437 inzerátů217 388 diskuzních příspěvků18 334 uživatelů

Příspěvky uživatele

Buggyra

Buggyra
Buggyra 22.08.2024, 12:41:32 xxx.xxx.198.226

No a co záclonové kalhoty? Vemínko je zrovna taková blbá intimní partie, to je pravda, ale takhle by se to dalo vyřešit. Normálně gumu kolem břicha ve slabinách, kolem kořenu ocasu a kolem každé nohy a jinak všechno zakryté v takovém “balonovém” střihu… hucul by si mohl zvyknout 🙂

Co já jsem čítávala muchařské litanie dříve, tak platilo, že jediná spolehlivá ochrana je muchařská deka. A začít s ní ještě než začnou pičury lítat a skončit až v mrazu.

Buggyra
Buggyra 22.08.2024, 12:37:34 xxx.xxx.198.226

Já chuť vajec taky nepoznám 😀 Ale holčině prý přestalo chutnat, když vidí, co do nich její panímáma sype. Tak dostala vajíčka ode mě, u které neví, co do slepic sypu (raději), ale vidí, že se pasou na zeleném a hrabou červíky a sluní se a to se jí asi líbí. Oni mají prý  u slepic taky potkany, jsou u potoka, tak nevím, jak to tam s tím jídlem je. Já bych potkany chytala do pastí a nosila slepicím, to by byly žloutky rudé. Mimochodem, nechytila jsem do živochytek jedinou myš, musím se do toho naplno pustit v zimě, teď v létě mě to ani tolik nepálí, slepice si nahrabou 🙂

Buggyra
Buggyra 22.08.2024, 12:30:24 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Saga z 22.08.2024, 09:43:32

Díky díky, já jak čtu “měkký salám”, tak vím, že toto ne-e 🙂

Leda bych do toho nastrouhala ten vídeňský párek 😀

Buggyra
Buggyra 22.08.2024, 12:25:41 xxx.xxx.198.226
kometa:

Rozpatlala bych jíl s nějakým mastným repelentem

Nestačila by obyč vazelína?

Když ta vazelína je jen tuk, tj. když se nahřeje, tak steče. Na intimních partiích se nahřeje hned, na těch vystavených slunci ještě rychleji.

Předpokládám, že jíl se na intimních partiích taky neudrží zrovna lehce, ale zase kdyby aspoň “ušpinil” a těm pičurkám se ten jílový prach lepil na pařátky a sosáky, ještě ve spolupráci s klidně repelentem a nebo klidně i tou vazelínou… no jen mě to tak napadlo, že prostě některá zvířata ty bahenní lázně proti pičurkám využívají, tak by mohl i koník.

Buggyra
Buggyra 22.08.2024, 12:16:46 xxx.xxx.198.226

Jo, jen ještě připomenout paní majitelce poníků, že se mohou schvátit i ze sena.

Buggyra
Buggyra 22.08.2024, 12:15:10 xxx.xxx.198.226

Zkoušel jste někdo ta citlivá místa namazat jílem? Rozpatlala bych jíl s nějakým mastným repelentem a lupho mezi nohy… To je dost neproniknutelná záležitost a při tom, jak určité typy bahýnka umějí na koních bezpečně ulpět si říkám, že by snad šlo vychytat konzistenci a složení tak, aby to toho koně dostatečně “umazalo”, aby to trochu chránilo.

Buggyra
Buggyra 22.08.2024, 12:10:57 xxx.xxx.198.226

Zrovna tady si můžu blahopřát, že máme koně na místě, kde tyhle potvory nejsou. Máme mizernou trávu, mrazovou kotlinu, jsme vyložení na větru, že to bere střechy i s pokrývačema, jsme na skále, takže se tu neudrží žádná voda a ani nikdy žádný zdroj vody mít nebudem, na druhou stranu si poslední dobou říkám, že díky naprosté absenci hmyzu se nám to sakra vyplatí… Přemýšlím, že si koupím ve slevě muchaře, až budu shánět koně. Hodím ho pod záclonu a budu vysmátá.

My říkáme (a už jsem to tu taky viděla) pičurky. Nebo taky s oblibou (převzato ze Sibiře) říkáme “gnus”.

Buggyra
Buggyra 22.08.2024, 09:06:36 xxx.xxx.198.226

Co je prosím “sloní žrádlo”?

Ke mně teď přišla známá, že její máti krmí slepice zbytky z jídelny, a ta vejce se nedají  žrát, že by ode mě ráda pár vajec, že budou určitě lepší. Tak jsem ji ujistila, že krmím granulemi s konzervanty a vůbec hrozně (aspoň už slepice ve voliéře nepijí tu vodu z pneumatik…) a ona říkala, že to okoštuje a uvidí se 😀 Zase ty jejich slepice prý běžně připálený olej se strouhankou, no tak nevím, co je lepší… Ty moje mají aspoň dost bílkovin.

Buggyra
Buggyra 22.08.2024, 07:46:21 xxx.xxx.198.226

Pokud je podezření na ohrožení zdraví či života (člověka i zvířete), tak vstoupit mohou bez povolení.

Pokud by se těch svědků našlo více, kteří by potvrdili, že by uvnitř mohlo být týrané zvíře, tak by podle mého měli konat. Ale podle mého není podle rozhodnutí onoho člověka na místě… asi to pak záleží na konkrétním příslušníkovi.

Buggyra
Buggyra 22.08.2024, 07:40:53 xxx.xxx.198.226

Inkubace křepelek píšou 16-18 dní, slepice nějakých 21 dní, ale vím, že pod kvočny se dávala na iF i husí vejce a s úspěchem vyseděly i odvodily, kde inkubace píšou kolem 30 dní 🙂

Buggyra
Buggyra 22.08.2024, 07:34:54 xxx.xxx.198.226

Napadá mě jen jestli nemáte někde ve výběhu sršní hnízdo/hnízda. Po sršních jsem měla v místě vpichu fakt krátery do kůže, to by mi tak odpovídalo. No a i ten rozsah štípance by na to odpovídal.

Buggyra
Buggyra 22.08.2024, 07:31:22 xxx.xxx.198.226

Pokud jde o sluníčko, úplně nejlepší jsou pokryvy na okna zvenčí. Jestli do oken umíte skřípnout prostěradlo, aby na okně leželo (ještě lépe bylo napnuté kousek od skla) zvenčí, máte vyhráno.

Buggyra
Buggyra 22.08.2024, 07:11:28 xxx.xxx.198.226

No a trvale štěkající psi, jako má třeba máti sousedy, tak u těch by mě vůbec nenapadlo, že je nějaký problém. Oni jedou celý boží den, když jsou majitelé v práci, sousedi jsou zvyklí. Max. by si oddechli, kdyby psi najednou ztichli. Nikoho by nenapadlo, že je něco špatně, všichni by si řekli, že snad konečně ty psy dali pryč nebo s nimi odjeli nebo…

Buggyra
Buggyra 21.08.2024, 15:18:33 xxx.xxx.198.226

Berňák mě taky napadl, jenže hodně záleží na povaze, kolegyně ho má, a celé dny trávívá ten její na zahradě a jde se podívat domů jen když se něco vaří. Zato tady Sardul berňák je socka a potřebuje se furt šmrdlat okolo. Berňák kolegyně si obejde přesně to svoje vycházkové kolečko, max. kolegyni odvleče padesát metrů z cesty na něco, na co se musí nutně podívat, a pak kouká, aby se vrátil zase za plot na ten svůj pahorek střežit salaš, přesně jako Gina, a pak kolegyni zase nemusí den nebo dva vidět.

No a je velkej a těžkej, 30 váží jen ty chlupy na něm.

Buggyra
Buggyra 21.08.2024, 15:11:03 xxx.xxx.198.226

Přemýšlím. Sousedi mají jakoborderu. Vídám je sporadicky, ale už párkrát jsem jakoborderu viděla jít do jejich bytu. Slyšet ten pes není, ani když jsem o víkendu náhodou přes den doma.

Kdyby ten pes za měsíc byl pošlý v kleci, byla jsem lhostejná? Pes neštěká, jestli by lomcoval klecí zrovna v době, kdy bych byla doma…. taky v tom bytě bývají děti, takže kdo ví, zda by mi došlo, že to lomcuje pes. A kdyby mi to bylo divné a šla bych na byt zaťukat a nikdo by neotevřel? Nebo by někdo otevřel, a jak je jeho dobrým zvykem, by pravil, co je mi do toho, že je tam kravál?

No, nevím. A priori bych určitě neočekávala, že tam zmírá jaté zvíře.

Buggyra
Buggyra 21.08.2024, 12:38:31 xxx.xxx.198.226

Já opékám vídeňské párky 🙂 Buřty a špekáčky jsem zavrhla, moc přebírání. Ještě tak točeňák, ale jen některý, taky ne každý je zcela hladký bez křupek.

Buggyra
Buggyra 21.08.2024, 12:24:37 xxx.xxx.198.226

Chytrý pes 🙂

Když dáte odkaz videa z youtube přímo do toho řádku pod políčkem na text, co je tam psáno “Youtube video:”, tak se náhled videa zobrazí přímo v příspěvku a není třeba otvírat nové okno v youtube 🙂

Buggyra
Buggyra 21.08.2024, 12:11:22 xxx.xxx.198.226

Však Sardullah chodí na procházky pořád? Ale jsou to chodící procházky, několikrát popisovala, že Gina má ráda obejít si svůj okruh, ale do neznámého se nijak nadšeně nehrne. Asi nebude čuvač nadšený z nějakých horských túr a cestování. Spadá pastevecká povaha do tazatelčina “lehko ovladatelné”? Chápající pastevec je, jen jestli zrovna tím správným směrem 🙂