Aktuálně: 3 450 inzerátů217 348 diskuzních příspěvků18 334 uživatelů

Příspěvky uživatele

Buggyra

Buggyra
Buggyra 29.08.2024, 08:27:28 xxx.xxx.198.226
Anonymní:

Je to super materiál na mulčování jestli máte hobby👌

Nemnoží se pak v tom mulči nějaké larvy, mouchy, kadáverožraví členovci? (že bych si zmulčovala vlnou? 🙂)

Buggyra
Buggyra 29.08.2024, 08:14:19 xxx.xxx.198.226

šmarjá Bobčo, vy na sebe dávejte taky pozor…

Vrtá mi hlavou ta Fikovnice… snad je v cajku.

Buggyra
Buggyra 29.08.2024, 08:05:58 xxx.xxx.198.226
kometa:

Hadům se taky často dává živá potrava.

To je hádám z toho důvodu, že mnoho jich mrtvou prostě nežere. Na druhou stranu had nebo pavouk si nebude s krmením hrát a pokud je hladov, prostě udělá ham. Jak zařídit, aby spokojená nakrmená kočka, která dostane jen zpestření, myši rychle ukončila trápení, to nevím.

jo, už vidím, že to psali přede mnou… Tak aspoň nejsem v náhledu osamocena.

Na podávání živého hmyzu koukám trochu jinak, přeci jen tam není tak komplexní nervová soustava a kognitivní funkce, no… Na druhou stranu, že bych kocourovi podávala hmyz záměrně, to taky nenastane. Ale slepicím budu nosit stínky živé, to jo (to je vlastně korýš).

Buggyra
Buggyra 29.08.2024, 07:35:31 xxx.xxx.198.226
Anonymní:

Množí se rychleji než my, brzy to bude jejich Evropa, ne naše a teď už je to jasné všem. Brzy budou vítězit volební programy které zahrnují zvýšení pravomocí policie a zrychlené vykázání ze země, přísnější pravidla pro vstup přes hranice. 

Na druhou stranu je mezi těmi lidmi spousta normálních, hodných lidských bytostí, které utíkají před režimem, jak je třídit?

Skoro bych si tipla, že ty hodné lidské bytosti nepostávají po parcích s mačetami? A taky že ty hodné lidské bytosti utekly právě před právem šaría a nebudou ho chtít hnedka zavádět. A taky když jsou hodné, budou respektovat kulturu, do které se přistěhovaly.

No a třídění jednoduché: budeš v naší zemi x jedeš domů (/do země, která je ochotná si tě vzít)

Buggyra
Buggyra 29.08.2024, 07:29:42 xxx.xxx.198.226
N:

Nejen v Rusku..😐 Když zabíjíte ty “správné” na které ukáže někdo prstem, tak dostanete “omluvenku” téměř za cokoli.😐 Na druhou stranu znám pár lidí, kteří kvůli kritice “vojenské” politiky měli problém se zákonem i s ohodnocením. Když to řeknu obrazně,tak výbor proti americké činnosti stále funguje.

https://www.irozhlas.cz/zpravy-svet/americti-vojaci-pred-lety-postrileli-irackou-rodinu-do-vezeni-ale-nepujdou_201201281647_epres

Tak o to snad u vojáků jde, aby moc nepřemýšleli o nesmrtelnosti brouka, a zabíjeli toho, na koho se ukáže? To by nám to vojsko moc nefungovalo, kdyby měl každý svůj názor.

Buggyra
Buggyra 28.08.2024, 15:56:08 xxx.xxx.198.226

Ale můžete chovat myši a vypouštět je naživo.

A není to týrání?
Já jsem přemýšlela o pouštění myší slepicím naživo, ale přišlo mi to…. no…

Buggyra
Buggyra 28.08.2024, 15:55:19 xxx.xxx.198.226

Baba, co má doma servala a ocelota, kupuje mražená ochmýřená kuřata v pytlích, tak se to asi sehnat dá. No a myši na zkrm jsou běžné, i mražené. Jinak ale co se peří a srsti týče, nemusíte jim dávat obojí, je to dost podobné, co do složení. A třeba můj kocour srst spíš zvrací než žere, když na to přijde, z toho jsem došla k názoru, že srsti má dost 😀

Buggyra
Buggyra 28.08.2024, 15:41:40 xxx.xxx.198.226

Tak to pak jo, ve válce je povoleno cokoli, to my víme. To si pak můžou v Rusku zatýkat koho chtějí za co chtějí, to dá rozum.

Buggyra
Buggyra 28.08.2024, 10:04:56 xxx.xxx.198.226

K obrázku - možná je to jen dojem z fotky, kůň stojí trochu šikmo k fotografovi, foceno z podhledu atd. - ale mám z toho takový pocit, že sedlo je naklopené dozadu (je do kopce).

Pokud máte nejhlubší místo posedlí za polovinou sedla, může se vaše váha rozkládat nerovnoměrně a přetěžovat koni bedra. Krom toho i vy nebudete mít kýženou stabilitu, sedlo si vás bude posouvat dozadu.

Já přidám ještě jednu studnici moudrosti https://www.dsp-pferde.eu/?p=577

Buggyra
Buggyra 28.08.2024, 08:20:47 xxx.xxx.198.226

To já bych měla práci na trase ke koním 😀 kdybych se rozhodla dojíždět.

Buggyra
Buggyra 28.08.2024, 08:11:20 xxx.xxx.198.226

4xJana: Vypadá to báječně, tak držím palce, ať jste s kobylou spokojené 🙂

Buggyra
Buggyra 28.08.2024, 08:00:27 xxx.xxx.198.226

Hm, půl hodina / 30 km by pro mě opravdu bylo takové hraniční. Přemýšlela jsem, že bych dojížděla do jedné liberecké stáje a mám to asi tak daleko a došla jsem k názoru, že to by ještě šlo. Teda autem. Kombo bus/vlak nebo bus/bus/vlak na třiceti kilometrech a ještě dotlapkat pak pár km od zastávky, to zas takový hrdina nejsem.

Buggyra
Buggyra 28.08.2024, 07:32:51 xxx.xxx.198.226

Zkuste oslovit fyzio, který se vyzná i v sedlech, případně sedláře, který umí i fyzio -  a nebo pozvěte oba najednou, ať se spolu pobaví.

Mně se sedlem dost pomohla Monika Plachá, umí vám porovnat i více sedel na jednom koni, ale sedlářka není, jen s nimi spolupracuje. Nejsem si jistá, jestli Magda Frantlová nemá nějakou fyzio průpravu, minimálně v rámci těch zahr. kurzů.

Jen k tomu - fyzioterapeut by si měl koně prohlédnout i v pohybu na různých površích, pokud máte pocit, že kůň má se sedlem nějaké potíže, může si fyzio koně prohlédnout i v pohybu pod sedlem i v pohybu pod jezdcem.

Další faktor, který do kondice zad může hovořit, je jak řečeno způsob sedlání, to by vám měl schválit sedlář (a klidně i ten fyzio), stejně jako způsob dotažení, vhodné podklady pod sedlo atd. Teď jsem na závodech viděla závodníky, kteří měli podsedlovou dečku krátkou a hrana dečky končila pod sedlovými polštáři, a takto někteří skáčí a zřejmě si problém neuvědomují.

Další faktor je správnost pohybu koně při samotném ježdění, zda nechodí ve špatné konformaci, vyvrácený, zda se s ním pracuje tak, aby nebyl neustále v tenzi.

Další faktor je sed jezdce, schopnost jít s pohybem, stabilita…

No a v neposlední řadě jsou to zdravotní hlediska, tj. zátěžové metabolické poruchy, poškození nebo vady pohybového aparátu, ortopedické zdraví, vředy.

Ještě dodám, že posouzení vhodnosti sedla po internetu je obtížné a fotky mohou být zavádějící, a pokud máte pasováno sedlářem a není to nějaký podvodník, tak vám to tady nemáme šanci rozseknout, leda že byste opravdu sedlala nějakým hrubě nevhodným způsobem. Pozvat si odborníka/y na místo je nejlepší volba. A pokud “váš” odborník k zodpovězení vašich otázek nestačí, pozvěte jiné.

Buggyra
Buggyra 28.08.2024, 07:14:11 xxx.xxx.198.226
N:

Ono ČR není ve válce snad,ne? 🙂 Tak až bude, možná se taky bude zavírat za podrývání důvěryhodnosti a schopností všech pěti “našich” vojáků.😀😀

Ale Rusko snad podle všeho také není ve válce, ne? To provádí jen bezpečnostní operaci na v podstatě dalo by se říct svém vlastním území…

Buggyra
Buggyra 27.08.2024, 14:54:15 xxx.xxx.198.226

Já to na kočku taky nevidím, chybí hlava, a to je takový se říká poznávací znak lasicovitých… 

Buggyra
Buggyra 27.08.2024, 13:31:06 xxx.xxx.198.226

Hezky si to okecali.

Já taky nesmím pronásledovat zloděje svěřeného notebooku?

Buggyra
Buggyra 27.08.2024, 12:26:18 xxx.xxx.198.226

Vojenská policie a týrané zvíře? Zajímavé.

Buggyra
Buggyra 27.08.2024, 11:41:22 xxx.xxx.198.226

Fikovnice má. Zajímalo by mě, zda se jí už cit do palce a ukazováčku vrátil… Byla s tím i u neurologa, myslím, že jí v podstatě řekl, že to má pohmožděné (od velkého stříhání nůžkama) a že by se měl cit po nějaké době vrátit (?).