Taky vám sem dám foto ze začátku srpna, jak se B zhojila nožka 🙂 A nějaké foto z pilotáže, to je jen pro zajímavost, styl bych nerozebírala 😂
Příspěvky uživatele
Buggyra
1) vychytané skladování balíků sena
2) B rozkopnutá noha po zhojení
3) meloun! Mám asi 4 kousky, tohle jsem fotila kdoví kdy na začátku srpna (všechna foto z příspěvku), takže tenhle je teď už sežraný (měl tak tři kila) a další 3-4 mi nabírají ještě hmotu. Bohužel se mi nedaří každý den zalévat, takže jsou kytky střídavě zavadlé a to melounům moc nesvědčí, teda samozřejmě rajským a okurkám taky ne, takže kdo ví, zda ještě nějakou hmotu naberou - ale každopádně další plody už nebudou, protože květy ve chvíli nouze zčernají.
4) melouny
5)-6) taky mám vážku. Tato nejspíš v posledním tažení, jen tak tam seděla.
7) parkur před nějakými z našich závodů
Je tu celkem teplíčko, o tom žádná. U vás na té vyprahlé rovině bude asi víc, my tu míváme kolem 30.
kozám to neprospělo, je jich cim dál míň.
Kozám to prospělo, těch nešťastných je čím dál míň.
Plemenná koza bez registrace a kontrol je stejně k ničemu, je na stejné úrovni jako kříženec, takže tento konkrétní případ, kdy uvažuje tazatel o tom, jaké vůbec má koza základní životní potřeby, rozhodně nepodpoří ani populaci ani kvalitu chovu našich národních plemen. Takovému držiteli ostatně nikdo jsoucí svou vymazlenou plemennou kozu neprodá. Opravdu čekáte, že chovy koz spasí majitelé s jednou kozou?
Náhodou jsem popatřila na nové články v oboru “Skot a prasata” a asi se nějak nepovedla kategorizace článků od JaVora… Asi by měly být pod ovcemi a kozami? 🙂
Ahoj, znovu vířím téma. Známá má téměř plnoletého kocoura se stařeckým odcházením ledvin. Nějakou renální dietu prý dlabe, tuším od RC (ale nevím, zda granule nebo jen kapsy). No a známá by potřebovala vědět, co z doma připravitelných komponent mu může ještě dát? Svalovinu teda ne, ale co třeba vývar? Přílohy mistr samozřejmě nežere, možná by si dal třeba rozkňafanou uvařenou mrkev v něčem… nebo hrášek. Je něco, čím by šel jídelníček domádo opestřit?
Doporučím jí ty podpory, co tu jsou ocitované od hmn, děkuji. (Amin Avast, Pronefra, Ipakitine - v případě nadbytku fosforu v krvi)
Kocour je pod veterinárním dohledem, nevím, do jaké míry se o tom známá s veterináři bavila, ti jí jistě doporučili ta dietní kompletní krmiva. Tak jen tak sonduju, zda má někdo další zkušenost. Minimálně jako alternativu, kdyby si milostpán tu oblibu té kompletky rozmyslel.
Jsou placení od úderu. Tak holt plodí kdejaké nesmysly. Kdyby raději opublikovali, kdo vyhrál pečení bábovek v Horní Dolní a zveřejnili recept k vítěznému kousku.
Smlouva se uzavírá i ústně. A pokud řeknete “já ti to neprodám, když mi neukážeš občanku” a druhý řekne “tak to nechci”, tak jste ji svobodně neuzavřeli, pokud druhý řekne “tu máš občanku a peníze”, tak jste smlouvu svobodně uzavřeli za vzájemně odsouhlasených podmínek.
Když nám teď přijdou vlci prověřit koně, tak mám adepta, který to odskáče - ten, co nedýchá. Dvakrát se proběhne a dál to neudejchá a padne. Bylo by fakt nepříjemný ho najít polorozebraného ještě se cukat… No říkám si, jestli to není další argument pro utracení… chjo. Vedle loni sežrali dvouletou krávu zabředlou v bahně.
Anonymní:Kolena poděkují😃
a záda 😀
megi-the-pes:díky za dva hlasy, ale napsala jsem to špatně, třetí osoba je to, i když je druhá
první je samozřejmě mulder
třeba to byl rozkaz a ztratilo se to v překladu 🙂
Je vaše svobodné rozhodnutí prodat věc za jakýchkoli podmínek (pokud neodporují zákonu, tj. třeba alkohol nezletilému). Vy si můžete klidně vymínit ve smlouvě, že než prodáte hada, chcete vidět chovatelské zázemí. Nebo právě ty doklady. Klidně si můžete vyžádat i občanku na základě smlouvy o prodeji. Protože prodej je svobodný akt dvou svéprávných osob, můžete se mezi sebou dohodnout na čemkoli, a pokud to obě strany akceptují, je to smlouva. Na smlouvě o prodeji auta jsem měla čísla občanek a navzájem jsme si je ověřili. Normální věc.
Kde zákon explicitně nevyžaduje, aby prodejce ověřoval nějaké skutečnosti u nabyvatele (zbraň - zbrojní průkaz, alkohol, cigarety - zletilost…), tam můžete prodat do značné míry cokoli komukoli.
No dobře, tak ať taky napíšu - já v pátek před víkendem naložila nějaké takové slušné dvě tuny briket za letní slevovou cenu a vezla to v neděli na otočku do jižních krajů rodičům na chatu, ať mají čím zatápět. No a bylo toho hodně, tak podělili i sousedy. Sobotu jsem musela hlídat zvěř, protože máti byla s holčičkama na dvoudenních závodech s poníky, ale v neděli dopo jsme vystřelili směr jih a překvapivě velmi úspěšně (auto neprotestovalo, vozík na svůj technický stav jel báječně, pneumatiky držely tlak… co víc si přát) jsme brikety dovezli, vyložili, dostali oběd a s padajícím večerem jsme vyrazili zase domů. Rodiče vyprávěli, že se jim tam vyrojil nějaký hnusný hlasitě bzučící a silně kousající hmyz, tak jsem vzdala myšlenku tam přespat a raději jsem vyklidila pole. Protože kvůli závodům jsem měla víkend posunutý a myslela jsem, že na jihu budu spát, dala jsem si pondělí dovolenou. Když jsme přijeli domů v neděli večer, rozhodli jsme se tedy, že pondělí dáme válendo se vším všudy a fakt jsme to dodrželi, jen asi na hodinu jsme vypálili ke koním nachystat krmení, a jinak jsme se koukali na TV, já jsem připravovala kokardy a medaile a poháry na finálové kolo našich závodů, které se kvapem blíží, a teď už jen doufám, že mi včas přijdou ještě doobjednané materiály, abych měla po kupě všechny ceny.
Včera volal pán od Nymburka, od kterého jsem loni, když jsme tam byli na závodech a měli ho po cestě, brala vojtěškové malé balíky, že zase má a dá mi je klidně zadarmo, hlavně ať se mu uvolní skladovací prostory. Tak jsem nažhavila drát a dneska odpo razíme směr Nymburk, když to bude stát jen naftu, neber to. Tak bude mít B na zimu co do zobáčku. To mám celkem radost, jen musím lépe než loni vychytat skladování, protože loni se mi balíky pod plachtou zapařily a spousta jich shnila. Tentokrát je musím uložit s nějakými proložkami, aby to dýchalo, a plachtu na nich nenechat ležet… no nějak to musím vymyslet. Bohužel suchou stodolu nemáme. Utažené kulaté balíky už skladovat umíme bez ztráty kytičky, ale tyhle malé, to je výzva. A taky budu muset vymyslet nějak chytře způsob podávání, aby to nežrali poníci, škoda vojtěškou krmit tlusťochy, potřebuju, aby šla na tloušťku plnokrevníkovi 🙂
Měli jsme dnes připravovat materiál na závody, ale… no bude se připravovat v pátek a sobotu, no.
Nejspíš nějaká porucha v rozmnožovacím traktu, vejcovodech. Pokud ve stejných podmínkách ostatní samice nemají problémy. Každopádně to nebude optimální jedinec pro další chov.
Já mám problém vyhrabat se už i z tý octavky, tyhle otvíráky na kanály nechám zase jinejm 😀
JanaJanaJanaJana:Uhnat Magdu je těžké, když je člověk v benešovském okrese, tak dobrý. Asi třeba měla i cestu, tak Vás hned vzala.
Ale holky, fakt se nevažte jen na Magdu, ona i ta Kmaila je dobrá a mají stejný sklad a jezdí společně do Anglie na školení. Nebojte se toho.
O té paní Hruškové jsem před rokem nevěděla, no.
Tak to jsou fantastické zprávy! Blahopřeji.
Já mám zkušenost s Hauzrem (Zbyněk, jeden z bratrů), je z Liberce. Nechala jsem si od něj postavit sedlo na míru (zkoušel na koni holou kostru). Sedlo od novoty sedělo krásně, na koni jsem změnu pohybu nepoznala (měla jsem dřívější sedlo dobře podložené a také nejsem na tom stupni jezdeckého umu), ale moje schopnost usedět koňův pohyb se zvedla neuvěřitelně (jakože jsem byla schopná cválat bez třmenů třeba).
Sedlo jsem teda měla od začátku padnoucí, ale samozřejmě nová výplň polštářů si sedla, jak mě sedlář upozornil. Pravil, že až se to stane, mám sedlo podložit beránkem a jezdit dokud nedorazí sedlo docpat. No na jaře nějak přijet nemohl nebo jsem se nedokopala ho zavolat a dovlekla jsem ho ke koni až v červnu (půl roku od nového sedla).
Pan Hauzr přijel, shlédl sedlo na koni a nějak se trochu vyplašil, protože říkal, vždyť ten kůň nějak strašně moc zhubnul, vůbec mu to nesedí, tak povídám, no jasně, proto to chci taky docpat, že ano. Kůň asi nemůže mít hřbet jak z partesu, když teď tři měsíce stojí (skrz nějaké obskurní kulhání), ale ve svých skoro 20 letech jako plnokrevník nebude mít asi hřbet už kdovíjaký, zdravotně taky na tom už líp nebude, dají se očekávat pauzy bez ježdění, tak ho napasujte na tenhle nenasvalený hřbet a je to. Jenže Hauzr pravil, co už jsem slyšela (a jako jo, u normální situace s tím souhlasím), že by se mělo pasovat na střední kondici, protože do tlusta to pak vyberou špeky a do hubena se to dá podložit. A odjel.
Mezitím před touhle návštěvou mi sedlo na koni začalo v terénu ujíždět dozadu (ale uznávám, že máme fakt drsný terén), což nebyl předtím u nového sedla problém. Takže jsem fakt potřebovala už ten zásah, protože jednak nesnáším tisíc podložek pod sedlem, sedlat berana tak, aby všude všechno bylo správně, je trochu na palici, za druhé nesnáším řemeny navíc, takže doporučení “jezděte s poprsákem” mě mírně vyvedlo z míry. A já mám navíc vtíravý pocit, že to sedlo (polštáře) se ježděním s těmi přídavky tvaruje dál někam, kam nechceme…
Takže jezdím s beranem a poprsákem, teď teprve se kůň začíná zase dostávat do kondice po další pauze neježdění, a já musím zavolat Hauzra, jak na to budu mít peníze. Jestli mi řekne znovu, že kůň nemá hřbet na to, aby na něj napasoval to sedlo, co je na něj vyrobené (páč u návštěvy v červnu jsem zaslechla (možná se přeslechla?!), že to sedlo na taková záda docpat nepůjde), tak jsem trochu v koncích, protože odmítám jezdit s beranem a poprsákem, a asi by to skončilo tak, že tohle sedlo by zůstalo jako závodní a do terénu bych jezdila dál na drezurním Kiefferovi s přírodní plstěnkou vypodloženém dvěma vrstvami karimatky, jako jsem to měla předtím (který kupodivu nikam neujížděl).
Tak právě čmuchám, jestli v takovém případě by právě Magda nepomohla. No ale sever republiky, otázka je, jestli bych se jí dobrala, stejně jako loni a předloni.
No a zkušenost s panem Hauzrem zatím ta nejlepší, on se skutečně snaží uplatnit veškeré své profesionální know-how, jen nevím, zda v našich podmínkách to bude proveditelné. Zkoušky různých koster v různých sedlech probíhaly přesně jak popisovala Nyin u Magdy, tj. nejprve statické posouzení, potom statické pod jezdcem, potom v pohybu na koni, v pohybu pod jezdcem, i s cvalem, a já jsem si ještě spešl vyžádala zkoušky bez třmenů, abych si ověřila, jak jsem v tom stabilní, ve všem mi bylo vyhověno. Pak dojel ještě vyzkoušet tu skoro hotovou kostru. Vybírala se zvlášť kostra, zvlášť polštáře, zvlášť tvar posedlí, bočnice… mám nějakou kombinaci typů díky tomu. Pana Hauzra mi doporučila krom jiného jedna z fyzio, které se u mě protočily.
Já jsem Magdu sháněla různými kanály nějaký půlrok a prostě nesehnala, ačkoli moje zprávy četla a dokonce její stálá zákaznice ji na mě upozorňovala. Tak nemám bohužel žádnou zkušenost. Také by mě bližší info zajímalo - jestli nejela k někomu do stejné stáje atd.
Hm, podle mého toto už není potřeba řešit. Vypadá to čistě, okraje rány se zatahují, zjevně z toho neteče žádný sekret ani hnis… Když doteď zvládal, nechala bych tak.
Jinak pokud budete chtít příště něco takhle konzultovat, vemte tu fotku a pošlete ji mailem na nějaké ty veterináře v okolí. Někdo se vám s cenovkou určitě ozve.
Jen teda upozorňuju, že na rozdíl od komety nejsem veterinář, jen lajka. Takže pokud veterinářka kometa říká, že by to chtělo ošetřit, tak věřte spíš jí…
Nás to včera krásně minulo, taky se bouřilo, ale na východě. Ať si to tam nechaj 😀
A jo, podle radaru se jeví, že se vám tam něco blíží, nás to naštěstí tak max lízne, na tohle je ten Turow dobrej…