Aktuálně: 3 444 inzerátů217 270 diskuzních příspěvků18 333 uživatelů

Příspěvky uživatele

Buggyra

Buggyra
Buggyra 06.09.2024, 07:52:46 xxx.xxx.198.226

Bobčo, je to úplně jinak. Vedra právě způsobí, že se zpotím, a to je jedno, že je pořád vedro, když v tom pak někde zastavím mokrá. Jak se to odpařuje, hrozně to ochlazuje, no a nejvíc se zpotím pochopitelně na zádech, kolem břicha, tam to všechno steče… a jak stojím a ono se to studené a mokré na bedra nalepí, ještě tradičně se k tomu mírně ochladí, protože kmitám do večera a nebo slezu z koně a sundám si vestu, která mě do té chvíle ohřívala a izolovala. Oblečení má třeba jen pětadvacet a venku je třicet a nebo je venku pětadvacet a to promočené oblečení chladí na dvacet, ale to je přesně stejné jako s tou klimatizací. I když normálně bych v takové teplotě nikdy nenastydla, jak je to takhle lokální, tak šup, už je podbřišek proti zbytku těla podchlazený a už to jede. Neumím to líp vysvětlit. Děkování za vedra bylo ironické… Už mám ale u koní zásobu triček, tak se také převlíkám do sucha, a to hned.

Buggyra
Buggyra 06.09.2024, 07:45:13 xxx.xxx.198.226

skútr:  Týjo, ten je! Úplně na mě dýchla nostalgie z něj, vůbec nevypadá jako ty moderní “slizáci” 🙂

Buggyra
Buggyra 06.09.2024, 06:59:55 xxx.xxx.198.226

Kluk ale nemá ukrajinské auto. Kluk si koupil v CZ české auto (nevím úplně, proč teda měnil RZ). Proto to auto má vše, co by mělo mít, tj. český techničák, českou technickou, českou evidenčku. Vždyť jestli mělo nálepku a ta technická měla někdy touhle dobou končit, to auto muselo být v CZ už minimálně dva roky 🙂

Já teda v chování toho chlapce (ani tedy samozřejmě příslušníků) také nevidím nic špatného, jedná s odstupem, ale podrobuje se všem pokynům, pouze k nim požaduje vysvětlení a zákonný postup, ostatně to po nás chtěl před lety i nějaký ten ministr vnitra, abychom hlídali práci policie a nahlašovali ty nečestné a nesportovní (máti se rozčilovala, co má co občany úkolovat dozorováním orgánů činných v t. ř.).

Buggyra
Buggyra 05.09.2024, 16:22:41 xxx.xxx.198.226
assil:

On vás ten smích přejde, až vám zaklepou na dveře. 😀

Kamery už dneskas umí rozpoznat i zakukleného člověka, rozpoznat normálního člověka na ulici je hračka.

Nezaklepou, toho se nebojte. Mně ne 😀

Buggyra
Buggyra 05.09.2024, 14:40:45 xxx.xxx.198.226

A teď co tě vytočilo? Chování příslušníků a nebo chování kontrolovaného? Jsou na to koukám v diskusi pod videem dost rozporuplné názory 😀

Buggyra
Buggyra 05.09.2024, 14:00:14 xxx.xxx.198.226

Píšu, že chce alternativu k tomu něčemu, co žere. On toho totiž nežere moc. A když se rozhodne, že ani ta určitá značka, co vzal na milost, mu nevyhovuje, tak samo známá zkusí znovu předložit všechny, co jsou dostupné, ale pokud se kocour nechytí, potřebuje do něj dostat něco domádo. Pečená kuřata mistr žere. Takže tím je to vyřešené. 

A jo, známá kombinuje grancle a vaření, protože je to u těch koček levnější než krmit to konzervama. Při dvaceti kočkách. Dostávají od řezníka zbytky a dělají z toho šmakuládu, kterou pak kočkám frknou v zadělávací míse (vydrží to dvacet minut).

Buggyra
Buggyra 05.09.2024, 13:07:34 xxx.xxx.198.226

A tak to já zase tady budu spíš s trojAčkem, mám milion slepic a o rozmnožování vim prdlajs 😀 A slepice vypadaj v cajku, dokonce mi holčička tvrdí, že moje vajíčka jsou chuťově lepší než ty z obchodu i než ty, co dělají slepice její mamky, která krmí zbytky ze šk. kuchyně. No a měřítkem mi je, že slépky furt nesou, tak asi nestrádají. Taky se chystám založit terárium se stínkama a nevím o tom zbla, jestli se páří nebo kladou spermatofory nebo partenogeneze (to mi něco říká, dost možná o tom stínkař mluvil) nebo kreacionismus, a je mi to taky celkem fuk, budu se snažit, aby se množily, protože slepičky si rády pochutnají, ale jak to dělají, vědět nepotřebuji. Teda doufám. Začnu se zajímat, až jestli se množit odmítnou. 🙂

Buggyra
Buggyra 05.09.2024, 13:01:53 xxx.xxx.198.226

Telefon najdete, ale když nevíte, kdo ho drží v ruce, tak jak víte, který telefon máte hledat? 😀 Jasně, pokud ho dotyčný používá jako kontaktní všude po netu a úřadech uložený, tak ten telefon můžete hledat. Ale když s sebou nosí hloupý telefon, který používá jen pro běžnou mezilidskou komunikaci…

Tor taky neznám 🙂

Buggyra
Buggyra 05.09.2024, 12:51:47 xxx.xxx.198.226

Byl čerstvě po úpravě kopyt, tak aby ho na kamínkách nebolely ťapičky (neměly by bolet, ale asi jsem to vzala víc než zdrávo, tak abych nemusela na kamínkách seskakovat a pak zase šplhat na tu žirafu). Je to plastový návlek, co se upevní kolem kopyta a poskytuje mu polstr, když kopytu nestačí jeho vlastní hmota (ať už kvantita nebo kvalita). Taky se dá používat na změkčení dopadu na tvrdém povrchu pro koně s artrozou. Boty pro koně jsou dneska dost sofistikovaná záležitost, vyrábějí se jako boty pro sportovce, s podporami chodidla nebo jeho částí, sendvičovým způsobem, s různými zónami měkkosti, s mnoha způsoby upevnění. Na fotce je nejlevnější economy varianta jen o trochu lepší než kus uříznuté pneumatiky a lepící páska 😀 A taky už mají nejlepší za sebou, resp. v tuhle chvíli už “to” mají za sebou, protože na jedné vyjížďce se u jedné z nich ulomila podpora toho upevňovacího mechanismu, a teď je mám už druhým týdnem nastrkané v autě v naději, že až budu mít peníze, zkusím je dát opraváři obuvi, zda by je ještě dokázal zresuscitovat (nanýtovat přes ně nějaký pásek nebo kus kurtu, kůže, podrážky, tu pneumatiku….). 😀 Koupila jsem je před drahnými lety (asi deseti) na bazoši za tisíc obě a teď na bazoši vyskakují dvě boty naší velikosti za tři tisíce plus… To ty tři tisíce radši dám zase za pasování sedla nebo pravděpodobněji za rentgeny.

Buggyra
Buggyra 05.09.2024, 10:24:33 xxx.xxx.198.226

Co je BFU?

Našla jsem si… no u předplacené karty, kterou si nabíjíte ze zakoupených kuponů asi těžko dohledáte konkrétní osobu 😀

Buggyra
Buggyra 05.09.2024, 10:22:55 xxx.xxx.198.226

Já zmrzlina vobecná jsem dneska celou noc spala u otevřenýho okna a nahá… do pustého rána, kdy normálně mě vzbudí zima a okno zavřu a ještě se zachumlám, tak teď nic, aspoň jsem se teda nepropotila skrz postel na zem, to je fakt - takže ještě je tam rezerva.

Buggyra
Buggyra 05.09.2024, 10:20:12 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 05.09.2024, 10:07:36

A pak tu někdo straší tím, že když s sebou nosím mobil, tak vrchnost už dávno ví, kde a jak se pohybuju, co nakupuju, a tak dále. No já nepopírám, že by vrchnost MOHLA vědět. Ty technologie na to jsou. Ale to by se muselo chtít. Stejně jako u tech mejlů.

Buggyra
Buggyra 05.09.2024, 10:17:54 xxx.xxx.198.226

Moje otázka, jen pro jistotu zopakuji: 

No a známá by potřebovala vědět, co z doma připravitelných komponent mu může ještě dát?

Asi nesmí dostat komplexní bílkoviny hádám? Ale to fakt jen hádám. A co jiného teda? Protože “blbý ledviny - nízkobílkovinná dieta”, to umím vyplivnout na známou i já. No a známá odpoví “a co teda mu mám uvařit?” Říkám, že teda další základní komplexní živiny jsou cuky (sacharidy) a tuky, žejo. Tak jako dobrý, ale “a co teda mu můžu uvařit?”. Tak jen jestli se někdo setkal s něčím, co by kočku bralo. Musím se podívat, do jakých procent může být obsah proteinů. Třeba by moh´ zakysanku. To on by asi i rád. Nebo Pacholíka. Ale to už je mix s tvarohem, tak musím naštudovat ty proteiny.

Tak jsem našla https://www.vaschovatel.cz/blog/1142-zaklady-ledvinove-diety-nejen-pro-barfisty.html?srsltid=AfmBOoqeD_C41JI5b-iHonkoAfwNv41EQ0vldu1gWWKT7HinP92QvZQ7 kdyby to někoho ještě zajímalo.

A koukám, že ještě větší problém asi je fosfor, než bílkoviny… 

ještě nějaké info o psech, kočky to mají asi trochu jinak https://www.dromy.cz/blog/ledvinova-dieta-barf/ Jen tady teda spíš vylučují ty mléčné výrobky kvůlivá tomu fosforu. Asi by se dalo tomu pomoct těmi vyvazovači fosforu, nakonec od toho jsou 🙂

Buggyra
Buggyra 05.09.2024, 09:38:15 xxx.xxx.198.226
Ronja s motejlem:

To jsem si teda myslela, že aspoň  tady si můžu v klidu zažehrat, člověk se halt musí politovat sám😉.

Jsem si uvědomila, že máme úplně blbej pozemek, tam, kde potřebuju makat, tam pere sluníčko. Huž přemýšlím, jak zakomponovat deštník do oblečení, aby mi to pěkně stínilo🤣. 

takhle 😀 dá se koupit - koukám Coudas byla rychlejší 🙂

Obrázek
Buggyra
Buggyra 04.09.2024, 14:59:16 xxx.xxx.198.226

Tak to on něco žere, zatím. Zatím je tam to klíčové slovo. Samozřejmě pokud žrát přestane a odmítne jakoukoli renal dietu, tak do něj bude cpát zase pečená kuřata (jako vážně, peče kočkám kuřecí hřbety v troubě…). Protože zase játra, žeano. Tak jen vymýšlíme, co by se dalo případně ještě vylepšit.

Buggyra
Buggyra 04.09.2024, 14:55:58 xxx.xxx.198.226

No jen nežehrejte. Já se vždycky u práce venku spotím a pak nedejbože v těch mokrých věcech zůstat na chvíli někde stát a kecat. To mám zánět močáku hned. Díky moc za vedra.