Ale nabídla jsem nějakému psímu depozitu, co na netu žádalo dočasné umístění psů, tak možná budu mít doma na víkend nějakého pséka 🙂
Nicméně úhrny se snížily asi tak na pětinu původních hororových prognóz, tak zase nečekám nějakou apokalypsu.
Ale nabídla jsem nějakému psímu depozitu, co na netu žádalo dočasné umístění psů, tak možná budu mít doma na víkend nějakého pséka 🙂
Nicméně úhrny se snížily asi tak na pětinu původních hororových prognóz, tak zase nečekám nějakou apokalypsu.
No, u nás se deštěm docela straší, máme tu sice jen takový potok, co by plivnul, ale vylít z koryta se umí, no tak snad budem v pohodě, koně i bytovku máme na kopci. Spíš přemýšlím, zda známé, co má koně hned u řeky, nenabídnout azyl, ale snad na to myslí a má to nějak vymyšlené. Azyl by musel schválit majitel areálu totiž….
plovoučka klouže i bez puelly. Mimochodem, stále dojíždím puellu od Canky, moc děkuji, většinou peru v tom voňavém Arielu, tak to nepotřebuji, ale když potřebuji protáhnout pračku normálním práškem, který tolik nevoní (peru na málo, kapsle se špatně rozpouští, tak musím občas vzít práškem, aby se nic nezanášelo), tak tam cmrdnu tu puellu, mám ten jeden sáček asi na 7 praní 😀 A dobrý.
No když vytřu plovoučku v pokoji čímkoli, tak pak jede jak na másle, takže kolikrát Kocour, když chce rychle vypálit, vypadá jako Tom a Jerry, jak mu ty nohy dělají rychlé kolečko ve vzduchu a on stojí na místě 😂
lesnizinka:Oběma😉 Tom přijel večer z valachů, tak mu to popisuju, jak jsem sebou majzla a že se divím, že jsem nepropadla do přízemí, jaková to byla rána a on na to: ještě, že máme ty betelné železobetonové stropy😛
Vy budete moje krevní skupina 😀
Ale sumeček by mohl ďobnout, jakože co se to nad ním mrská, kdyby si nevšimnul, že je to připojené k zbytku těla 😀
lesnizinko, vy si taky umíte udělat dobře, že jo! 😀 Tak hlavně ať z toho není nějaká delší polízanice…
lesnizinka vesluje 🙂
Koukám, že jediná, kdo by ho majzla šutrem po hlavě, by byla Buggyra😄.
Jsem humánní, ušetřila bych mu trápení.
Kdyby večerka nebyla relativně slušná, tak to vypnu a nedoposlouchám. Na fejsbůk tady nemůžu, tak ještě dobře že tak.
Jste neměla plavat až k břehu, bych se otočila 50 m od břehu a čágo.
Jako vážně jsou ty amíci tak vypatlaný? Jakože voličstvo jsou horší lopaty než Cecílie z Hoštic? Pomoc.
https://www.irozhlas.cz/zpravy-svet/pojidaci-psu-a-zabijaci-nemluvnat-harrisova-se-dostala-trumpovi-pod-kuzi-soudi_2409120600_pj
mlátit, mlátit, mlátit… (souseda)
Dobrýýý! 🤣
Křemelina: webový obchod se jmenuje přímo Vinařské potřeby a jak píše Varaxi, je to filtrační potravinářská křemelina frakce F4. Kupuji dvoukilové balení a vydrží mi na rok s těmi plus minus pěti slepicemi. Teď s plus minus deseti to vydrží půl roku, přeci jen, musím kurník čistit častěji.
lesnizinko, canko, to máte za to, že jste vlídné k lidem. O mě by dotyčný ani pohledem nezavadil, a kdyby zavadil, vrátil by se mu tak zamračený pohled, že by mu koule zalezly. Výmluvy nepotřebuji. Já jsem huba voráchlá, řeknu “nechci si s vámi povídat, děkuji” a bylo by vyřízeno na to tata. Taky že se mnou vydrží jen velmi tolerantní lidi, nevýhoda jedináčka 😀 Nemusela jsem s nikým vycházet, s každým jsem vždycky vyběhla.
Včera jsem Kocourovi věnovala pekáč se zbytky z pečeného kuřete. Říkal, že tohle zpestření je bezva, a i já jsem ocenila nové podněty, když jsem ráno v koupelně šlápla na pár obratlů 🙂
Starší vejce vždy vařím, protože ta odleželá jdou dobře od skořápky 🙂 Tak se salmy bát nemusím, naštěstí. No na přípravy ne zcela vařených pokrmů používám ta čerstvá (třeba příprava těst, ze kterých uždibuji), protože si nechci plýtvat těmi uleželými 😀
To je fakt, teď už by to mělo být nějak propojené přes identitu občana, takže třeba by to šlo občankou. No, snad mi brzy doktorka pošle recepis na kontracepci, tak bych mohla vyzkoušet, jak jsou “daleko” u nás 🙂
Já mám za to, že to bude promyšlenější. Budou se platit emisní povolenky jak na krávy u nás, tak při dovozu emisní clo na krávy dovážené, a to bude přesně vyšší o tu dopravu a nutnost chlazení po cestě atd., takže kráva z Argentiny najednou bude stejně drahá jako naše a bude to stejné jako teď, akorát to bude prostě zase jednou krmení pro bohaté. Však ono národu nedělá dobře, žrát moc masa. Tak je to i ozdravné.
To ještě chválabohu nepřišli na to, kolik metanu se uvolní z podestýlky z podestýlkového velkochovu drůbeže, protože kdyby to věděli, tak máme slepice zase v klecích 😂
To se nemá, mít vejce v lednici? Jsem ani nevěděla. Dokud jsem si nepořídila vlastní slepice, měla jsem vejce v lednici, měli jsme je tak vždycky. Od té doby, co mám slépky, skladuji vejce u slépek, protože tam prostě mám i ty vejconosiče (obaly) a jak je naplním, jen je strčím na stranu, neběhám s tím hned domů. Doma nemám místo na pět vejconosičů 😀
Na tom foru proti čmelíkům jednoznačně doporučují Exzolt. Počtěte si o něm, je to jediný přípravek, který se aplikuje přímo zvířatům, který nemá ochranné lhůty na vejce. No a jinak já nedám dopustit na křemelinu, kterou pravidelně práším kurník, hřady i hnízda zevnitř, nějakou výraznou invazi čmelíků od té doby neznám, a když je někde objevím, vypráším hřady jen tak, mimo “pořadí” a čmelíci zase zmizí.
Já nedávám křemelinu do popeliště, protože teď mají chudáci holky popeliště pod širým nebem, tak mají smůlu (v suchu bych ji tam hodit mohla, ale v dešti nesmysl). Popeliště si holky udělaly samy, prostě si vykutaly jámu, kde se v prachu vyválí dle potřeby 🙂 Pokud ty vaší mamky mají přístup někam na hlínu, určitě mají také nějaké jamky, v kterých se válí a čechrají peří.
Popel do popeliště taky dle mého není potřeba, pokud mají slípky k dispozici jemný hliněný prach nebo písek.
Asi před dvěma lety mě zaujala CK Kormidlo, jim tady udělám reklamu, ta dělá zájezdy k moři klidně na den (pátek odjezd, sobota u moře, neděle příjezd, přespání v busu během cesty). Dělají i delší, víkendovky, prodloužené víkendy, můžete se podívat, zda vás něco nezaujme 🙂
My se s částí rodiny chystáme před Vánocemi na vánoční trhy do Chorvatska tímhle způsobem (neptejte se mě, koho to napadlo, mě ne, proboha proč do HR na trhy… no nic, zaplatili to i mně, tak pojedu…). Tak pak můžu poreferovat, jak to dopadlo.