Aktuálně: 3 505 inzerátů217 154 diskuzních příspěvků18 333 uživatelů

Příspěvky uživatele

Buggyra

Buggyra
Buggyra 24.09.2024, 07:50:33 xxx.xxx.198.226
megi-the-pes:

A kdo je tam dostane, když silnice jsou propadlé? 

Zkusila bych vrtulník, ale zrovna žádnej v kůlně nemám.

Kde jsou propadlé silnice tak, že se tam nedá nikudy dostat?

A co si ti lidi koupí za ty peníze, když se tam stejně nedá dostat?

Nějaké vrtulníky lítaly, co já vím. Někde to psali.

Buggyra
Buggyra 23.09.2024, 16:18:09 xxx.xxx.198.226

Pani z Ukrajiny ten pracák asi neměla po kolena zatopený vodou, hádám. 

Ono by šlo, ale co tam s penězma. Co si nakoupíte ve vytopenym Lídlu? Lepší, když vám dovezou rovnou chleba a pomazánku, ne? Sbírat peníze je fajn na ty větší investice, obnovu mobiliáře, rekonstrukce, teď se hodí spíš ty materiály, jako zrovna ty elektrocentrály, Sava, kýble a podobně.

Buggyra
Buggyra 23.09.2024, 16:11:15 xxx.xxx.198.226
megi-the-pes:

a dálniční známka od ledna znovu zdraží

eště že se po těch polňačkách nedá jezdit, ušetřim

Dokud byla “levná”, kupovala jsem celoroční na tři vozy.

Teď, když je drahá (a ještě dražší), kupuji si pouze na den, max na 10 dní.

Ještě jsem letos neutratila tolik za všechny 3 vozy, jako loni za jedno auto. Ani neutratim. Kdo to ještě udělal jako já? 🙂

Takhle státní kasa vydělává, jojo.

Buggyra
Buggyra 23.09.2024, 15:04:13 xxx.xxx.198.226

assil, máte již informace o některé zemi, v které by se centrální banka chystala svoje devizové rezervy převést na kteroukoli digitální měnu?

Buggyra
Buggyra 23.09.2024, 14:58:07 xxx.xxx.198.226

Ten, který neví, že pes bude žít na dvoře?

Buggyra
Buggyra 23.09.2024, 09:00:35 xxx.xxx.198.226

Myslím si, že müsli je jedna z forem krmiv pro koně, a pokud je vhodné složení a zpracování komponent, může to být pro některé kategorie koní  dokonce optimální žlabové krmivo. Zkušenosti s ním mám, ale používám ho v podstatě pouze pro zchutnění krmné dávky, ve vyšší zátěži pak müsli řady PUR proti vředům.

Značky a firmy na vás vyskočí hned jakmile zadáte “müsli pro koně” do vyhledávače.

Buggyra
Buggyra 23.09.2024, 08:41:47 xxx.xxx.198.226

My pozorovali první tento záchvat loni v říjnu. Nicméně podle toho, co utrousila majitelka, možná se kůň října nedožije, takže třeba nás to nikoho nebude muset trápit.

Verun: já si ten článek četla, žádné další průvodní příznaky ten kůň nemá. Aspirace krmiva, špatné polykání, výtoky atd.

Starý bílý kůň mi automaticky evokoval prostě rakovinu (to je ten neoplastický proces, ne), tak jsem chtěla vidět dýchací cesty, jestli mu rakovina nebrání třeba v dýchání nebo něco. Také jsem to jako teorii té veterinářce řekla.

Horsana: mno jo, co bylo, už není. Škoda, že jste nám tam neasistovala, určitě byste měla silnější hlas, když jsem říkala vetce, že bych ráda vyšetřila vzdušné vaky a vetka mi říkala, že tam určitě nic nebude, protože vidí, že je to tam čisté a že ona by je nevyšetřovala. Je fakt, že jsme ho mohli dát utratit už na jaře, ušetřili bychom si starosti… Foto a video z vyšetření mám, můžu přeposlat.

Buggyra
Buggyra 19.09.2024, 15:06:28 xxx.xxx.198.226
Kilian:

….nebyla ona kdysi na IF debata o chovu koně o samotě?….tuším, že vy jste také tak chovala, pokud se mýlím, tak se hluboce omlouvám…

Ježiš už to nerozviřujte 😀

Buggyra
Buggyra 19.09.2024, 15:02:06 xxx.xxx.198.226

Ale u koníka dornovkářka prohlásila, že takhle rovně nasvaleného a srovnaného ho snad ještě neviděla (a to letos prohlásila už podruhé), tak mám radost, že aspoň on je celkem v cajku. Tak doufám, že mu toho nerovnala tolik jako mně, že ta celkem rychle nastoupivší zátěž po tom pohovu nebude mít nějaký neblahý dopad. No zdá se, že o co je rovnější kůň, o to jsem křivější já 😀

Buggyra
Buggyra 19.09.2024, 15:00:08 xxx.xxx.198.226

A ano, krom jiného jsme křiví oba. Ale to je většina koní (i většina lidí). I hiporehabilitační koně mívají fyzioterapeutická ošetření, i právě proto, že se na nich vozí právě ti různě znevýhodnění lidé, kteří mohou toho koně “křivit”, resp. nerovnoměrně zatěžovat. Nepravidelně chodící kůň se též na hiporehabilitaci nehodí, i kdyby mu to v životě samotnému třeba tolik nevadilo.

Buggyra
Buggyra 19.09.2024, 14:57:48 xxx.xxx.198.226

No jednak mám koníka, který se mechanikou pohybu fakt nehodí (ale ne, že by chodil nějak vadně, jen chodí hodně klátivě, a to prostě na tu páteř dobré není) a za druhé nejezdím tak, aby mohlo k hiporehabilitaci docházet. Rehabka probíhá přísně v pomalém kroku, na rovném povrchu, bez sedla, v kontaktu s koňskými svaly, kolikrát i koňským tělesným teplem. Já jezdím v sedle, aktivně, v kroku toho nachodíme minimum, a zpravidla nikoli na rovném terénu. Kreace jako je cval, skoky, překonávání terénních vln, příkopů, jízda do kopce a z kopce, to není nic, při čem by si svaly mohly relaxovat a přijímat správné signály 🙂

Buggyra
Buggyra 19.09.2024, 14:45:02 xxx.xxx.198.226

Tývogo, vono to funguje! Jsem předtím mačkala něco jinýho! Zkoušela jsem asistivní čtečku a tam to nešlo. A ono to čtení nahlas má svoji vlastní ikonku… To je sranda 😀 Už nebudu články na irozhlasu číst v přestávce, prostě si je pustím při práci! (a udělám ho*no zase…)

Buggyra
Buggyra 19.09.2024, 14:44:17 xxx.xxx.198.226

To když mám ten chrombůk nebo jak se ten krám jmenuje, to by mohl dát. Na něčem to zkusím 🙂 Edž v práci teda tohle neumí, ale jestli tam musí být aktivovaná nějaká utilita, kterou v práci neaktivovali, tak jsem v koncích.

Buggyra
Buggyra 19.09.2024, 14:40:43 xxx.xxx.198.226

🤣🤣 chudák! Neměla jsem to srdce dokoukat, jak toho kluka zabije, ale brečím smíchy 🤣

Buggyra
Buggyra 19.09.2024, 14:35:53 xxx.xxx.198.226
megi-the-pes:

Vasilisa.

Tak vona ani neví, co napsala ve vlastní knížce. 😀 To si kupte, to musíte mít. 😀 😀

joaha. Tak to teprve uhlídám.

Ne, že by morče šlo uhlídat.

Nebo krysa?

Buggyra
Buggyra 19.09.2024, 14:34:16 xxx.xxx.198.226
Zrzavci:

divňousi z Hory

sem četla hovňousi 😀 😀

ešče, že já nečtu horory

😂 Já taky ne. Já vlastně nečtu vůbec. Já už jsem zcela jata interaktivitou.

Ehm… nechystáte se ten kalendář namluvit jako audiokalendář? No nic. Tak teda audioknihu? Třeba tu příští?

Ona to umí číst nějaká AI (í á) určitě… Když umí přečíst esemesku. No ale já to potřebuju mít komplet přežvejkaný a ne že se budu s knížkou v pédéefku krmit do nějakého bota. (rozuměl mi někdo?)

Buggyra
Buggyra 19.09.2024, 14:32:07 xxx.xxx.198.226
megi-the-pes:

Nevim, esi Vám to říkat. Třeba Vás přiměju ke čtení. 😀 Vaše zvířátko je v knížce.

PRO TY, CO NEČETLI KNÍŽKU - BACHA SPOJLER

Je tam přímo na té Šumavě. Protože šli kolem výběhu s koníky a pani Zrzavá potřebovala vysvětlit panu Zrzavému, že se to nehoní a jen se na to v klidu patří (← od slovesa popatřit na něco), tak demonstrativně krmila (cizí koně?!) travou, přičemž jí nedošlo, že pan Zrzavý vyžaduje veškerou krmi pouze pro sebe, a tak když už to nemohl vydržet, jal se sežrat aspoň tu trávu kolem, jako aby už neměla těm koním co dávat 🙂

Buggyra
Buggyra 19.09.2024, 14:26:56 xxx.xxx.198.226

Naše lány kopřiv teda lákají tak leda moje odhalená lýtka k opupínkování. Motejla jsem viděla akorát na žbrdečku, který jsme osadili souborem semen “květnatá louka”. Kopřiva nikoho nezajímala… Možná kdyby ta kopřiva byla na té květnaté louce?

Buggyra
Buggyra 19.09.2024, 14:25:09 xxx.xxx.198.226

Jako byl v tom kýbli fakt humus… Já mám ručku jako ještěrka a stejně jsem ji tam neprolámala, abych to vyčistila. A jak praví příručka dobré praxe zootechnika, mechanické očištění je prazáklad zoohygieny. Inu každému co jeho jest.