Víte, jak těžké je dostat se ke klin. psychologovi, psychiatrovi?
Tohle je velký problém. Je spousta lidí, kteří by rádi svou situaci řešili, a péče se jim nedostává, terapeutických sezení se jim dostává zřídka, pravidelné návštěvy v řádu měsíců, co pak má takový depresivní opilec se sebevražednými sklony a nulovou podporou ve svém okolí dělat, když to na něj přijde?
Třeba by Leithian (nebo i jiní) poznali, zda tehdy šlo o kousnutí hadem (pravděp. užovkou).
Já ti nevím, kdykoli jsem viděla obojkovou užovku v ohrožení, hrála mrtvou… A srdnatě se tvářila velmi mrtvě i když ji okusovala kočka… Měla jsem za to, že je fakt chcíplá, ale když se kočka dostatečně načmuchala toho smrádku, tak odešla, a užovka se rozbalila a odešla taky.
Jano, blahopřeji, mobilita je pro mě základ, a v poslední době jsem zažila několik lidí, co si v pokročilejším věku udělali dokonce řidičák a začali řídit a jsou nadšení. A tfuj tfuj přeji ať je kůň v novém spokojený a s ním i vy!
Jani,jako tvých zubů?nebo hada?ten má ale jen 2 né??Vypadá to teda hrozně..člověk se počád učí😟
Krajta žuby 🙂
Dva žuby maj možná jen ty jedovatý a taky jen některý, některý maj žubů plnou hubu, aby si tu kořist mohli dobře přisouvat do tlamy. (druhý obr. zmije útočná)
Naše užofka schovává žuby v dásni, ale kousnout byste od ní nechtěla (třetí obr.)… Některé užovky jsou jedovaté a jedové zuby mají v zadní části tlamy (tuším bojgy?), takže na první pohled to nevypadá, ale když se užofka posnaží a zakousne se “na plnou hubu”, tak je to “otravné” 🙂
Já se musím vrátit k ježdění. Milé dámy, moc jste mě potěšily, moje sebevědomí stoupá ku hvězdám. Já z naší vesničky dojedu veřejnou dopravou kamkoliv. Jízdenku si koupím na internetu, v autobuse či vlaku….spojení si najdu na Idosu. Praha, Brno, Příbram……Jsem prostě 1. 🙂)
Gratuluji! Já si spojení najdu na idosu, ale klidně i v knížkovém jízdním řádu, sebraných spisech 😀
Když jsem ještě jezdívala pravidelně mastnou tyčkou na jih, tak mi idos nikdy nevyhodil ideální spojení a naprosto ignoroval některé linky nebo možné přestupy, o kterých jsem z papírových řádů věděla! Takže většinou na něj kouknu, ale když mi o to jde, tak si klidně prolustruju jednotlivé linky sama, abych věděla, jak mi to navazuje. Některé údaje o pěší vzdálenosti a čase přestupů jsou na idosu taky tak trochu vybájené, no a konkrétně v Liberci na přechodu mezi vlakem a busem je to už legendární, tam píše přesun pět minut 😀
No ale jízdenku si musím koupit někde u nějakého člověka, nejhůř ještě tak v tom analogovém automatu u zastávky. Jinak jsem bez šance.
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 03.10.2024, 13:53:23
já mám na tom eeepc taky doj*** konektor na dobíjení. Když jsem ho posledně nechávala v servisu, tak servisák prohlásil, že ty konektory mám zasunout sama a že oni za nic neručí. Pak to připáskoval, aby to tak drželo, a nesl to dozadu jak odjištěný granát 😀
Pořadně to před emisema protáhněte. Tůruj kapku víc do otáček a dejte si pár dnů pred s tim i delší trasu jak 20km. Ať to vylítne a ne až pak na emisích.
Já mám v úmyslu prolít nádrž VIFem a protože to do srpna nějaké 3 měsíce stálo, tak jezdím 2500-3000 ot. furt. Vyjezdím aditivovanou naftu, beztak tady tu prémiovou už zrušili, a zbývá mi asi čtvrtka plechovky VIFu, tak ji tam hvízdnu při dalším tankování a to by bylo, abych si nepodpálila nějaký ventil 😀
Jj, pes, který se mnou může ke koním, to je podmínka, kdyby někdy nějaký byl. A jsou dvě možnosti, buď bude natolik schopný, že bude moci se mnou na vyjížďky (to bych musela plemeno a jedince asi doost vybírat a nebo mít štěstí, páč držgrešle pro psa půjdu do útulku) a druhá možnost, že schopný nebude, a tak bych postavila ve výběhu výběh pro psa, kde by prostě musel počkat (kruhovka už stojí…). Mno 🙂
Ale já třeba byla teď na vyjížďce (jako že jsem seděla já na koni) v pátek poprvé asi po dvou měsících.
Já letos pořídila vojtěšku v malých balících zadarmo 😀 Pán potřeboval uvolnit místo, tak jsem nacpala dodávku a přívěs balíčkama a mám vystaráno. Když budu krmit jen toho plnokrevníka (což se zatím nedaří, ale vychytáme), tak vystačí na celou zimu, a stálo to jen naftu.
Já zase třeba odmítám samoobslužné pokladny. To tady uměj i lidi z venkova, i důchodky to uměj. Já ne, já si nezvážím ani ovoce na té váze, co vám vyjede lístek, a až s tím můžete na pokladnu. Si radši ovoce odpustím. Na tyhle nástupy technologií ve veřejném prostoru jsem nějak neadaptivní.
No já mám největší obavy z emisí…příští týden poženu manžela, ať na ty emise zajede…technickou dělám až v listopadu a je potřeba nějaký opravy na autě udělat…ale jestli neprojdeme s emisemi, tak už bych do toho prachy necpala a prodala to na náhradní díly.
Já si nechám technickou celou jezdit servisákem. Ten toho hodně ukecá, znají ho tam. Dvě auta mi posledně prošla emise jen na papíře a v systému. To třetí prošlo legálně, teď jsem je nechala uvést do stavu zánovního vozu a jestli neprojde teď, když procházelo doteď v pohodě, tak mě asi třepne, protože uvedení do zánovního stavu nebylo za pětikorunu. Navíc je to nafťák, po těch jdou. Ty benzíny se dají nějak otentočkovat, u nafťáku je to nějaké na levou. Tak držte pařátky, ať to za ty dva měsíce dá.
Tak my měli psy, dokud jsem bydlela s rodiči 🙂 Vím, co to obnáší, občas taky byli ostatní pryč a já měla psa na starost třeba týden. Taky se zkoušelo, že bych psa měla na starost jenom já, ale od toho se naštěstí vždy rychle ustoupilo…
Nemít ty koně, tak mám psa/psy. Protože to by bylo to jediné, co mě vykope ven.
Nebo bych měla druhou práci. To je taky možnost 😀
Jsme vlastně ve stejné situaci, jen vy máte psy a žádný čas na koně, no a já “mám” koně a žádný čas na psy 😂
Ale zase nemůžu říct, že nemám naspořeno - já totiž ukládám money do nemovitostí, abyste věděli. Splácím a ještě nějakou chvíli splácet budu svůj byt 😀
Jj, krmím statková krmiva, pro která jezdím v okruhu 30 km sama, oblečení na koně zpravidla dědím (zrovna včera mi jedna slečna dala plný pytel věcí, které už nevyužije), kupuji jen boty, protože jednou do roka ty gumové holinky dodrbu, kupuju je na bazoši za 300. Ale zase utratím “navíc” za dornovku, doplňky jako je minerálka a na klouby, které by ten kůň nemusel asi, kdybych po něm něco nechtěla, no a holt sedlo stálo čtyřicet (splátky…) a dovolená po dvaceti letech stála šestku, páč jsme se sardinkovali lowcost v jednom autě a půl dovči bydleli za “děkuju”. Rajtky mám jen na akce, jezdím v teplákách, děcka, co mi chodí na koně, mají lepší oblečení na courání, než já na ježdění 😀 Uloženo 150 kg vlastních brambor (investice do sadby 600), svazek česneku, krabička cibule, v lednici dvě kila rajčat a ještě půlka cukety… Poslední investice do domácnosti bylo moje vysněné elektrické struhadlo za 250 z bazoše a na něm si krouhám svou mrkev. Jídlo nakupuju jen v akci a jezdím pro něj jen ve chvíli, kdy mi ty slevy zaplatí projetý benzin. Restaurace jednou za měsíc za 200, už si tam nekupuju colu, ale bublinkovou vodu, protože cola stojí pajzku, to si můžou nechat. Žiju v podstatě minimalisticky, poslední počítač mě stál šest stovek z bazoše, televizi jsem zdědila (a náhradní mám ještě ve sklepě tu bednu, ta bude asi věčná), v autě poslouchám magnetofonové pásky (jo, moje auto to ještě umí přehrát). Došli jsme na houby a navařila jsem za hubičku žrádla na 14 dní, že nevím, kdy to sním, asi něco podlehne zkáze a budu to muset hodit slepicím. Mrazák plný 😀
Onehdá mi někdo říkal, že když chce jít “nakupovat oblečení”, musí mít v ruce deset tisíc. Jako nechápala jsem.
Já si, přátelé, zašívám ponožky a punčocháče. A tepláky taky 😀 Mám je prodřené v rozkroku, no a když už ty díry a uteklá oka nejsou sešít, protože je v oblasti mých boků napnelismus příliš veliký i na ty volné legíny, tak jedny s největšími dírami rozstříhám a udělám z nich záplaty a pak mám na zadku dvojitou vrstvu, dírama přes sebe tak, aby se nepřekrývaly 🤣
Kamarádka měla před lety jako špice - malá, bílá, chlupatá. A lidi strašně obdivovali, jak jde u nohy, automaticky si sedá, když pánička zastaví, slyší na zavolání…
Jděte do toho!
Nemůžu, dyk na to nemám čas a ještě by mě to otravovalo 😀 Nestíhám se věnovat ani těm herkám… Teď včera jsem zrovna říkala, že 4x týdně vedu lekce a u koní nehnu prstem, půlka ohrad uhnilá a podepřená nouzově, seno není složené z auta, nejsou opravené překážky… pondělí mám tak tak vyšetřené na obíhání úřadů, pošty, nákupy, návštěvy u kámošky, a víkendy lítám zpravidla po nějakých akcích nebo se věnuju chlapovi… A nezbývá mi čas ani na vyjížďku samotné, natož ještě cajdat s nějakým raťafákem. Z domu za tmy, do domu za tmy, ještě si od spánku ukrást ráno hodinu, večer hodinu, aby se pes vyvenčil. Zlatá kočka. Kdybych chtěla, můžu chodit ven s kočkou a předvádět, jak mi chodí u nohy a sedá si. Ale to je právě to - nechci 😀