Jj, bolí mě ta záda, žejo, jsme s koněm po rovnání dornovkářkou, no a kůň je veselej a hravej a já dva týdny po rovnání zase rozbitá. Tak jsem se holt objednala k doktorovi, no.
Ale protože nemám záda rozbitá dost, včera jsem ve výběhu uklízela, těžkou lištu ze sekačky (má jen třicet kilo, ale hrozně blbě se nosí, má metr dvacet, musí to rvát člověk na roztažených rukou, a to se nedá unést, takže jsem ji různě popotahovala po zemi a poponášela tu půlku, co nebyla opřená o zem…), rozkládala dlaždice 50*50 pod vozík k zazimování a koulela trochu balíkem. Nejhorší nakonec bylo se sklánět a rovnat, ty těžké věci ani nebyly takový problém jako ten pohyb. Večer jsem málem doma nevystoupila z auta. Přes noc se bedra dala dohromady, tak ta nejsou problém. Ale co je problém je hrudník, tam je něco průšvihovýho, můžu ležet jen na zádech a jen když zvládnu donutit tělo být naprosto zrelaxované v trupu, jakmile zatnu jakýkoli sval (zdvihnu ruku, chci se podrbat, posunout, hnout hlavou…), tak se mi to kolem těch dvou žeber zakřečuje, a to je pane pošušňání. Dneska jsem se ale vzbudila v noci jen dvakrát 🙂 A nakonec jsem zvládla celou noc spát na zádech. Nakonec se to ještě naučím. Doktoři se mi beztak vysmějou, jako vždycky.
Já miluju tyhle zkazky “ze dvora”! Slavnou instalaci bazénu začátku léta si pamatuju, smutný konec v pokročilém létě taky a teď ještě delfín… Delfín je ještě nafouknutý? Asi ho donesli z nějakého koupáku. Ten si brzo taky odfoukne…
Tak nastalo období, kdy s trochou štěstí bude ten tlustší poník pracovat 4 dny v týdnu (plus víkendové akce, pokud něco bude). Dá bůh, že trochu shodí (sádlo tentokrát, kromě jezdců) a že se z něj stane trochu hodnější poník, když bude makačenkovat. Když bude furt prudit, zařadím mu ještě pátý den zápřah do sulky, ale to už nevím, kdy budu fungovat já. Protože takhle mám čtyři odpoledne od práce do nevidim blokovaná plus víkendové akce, pokud něco je 😀
Nějaké naše ponýšky na dostizích.
Byl jeden podruhé a ten zmeťour byl poprvé s půjčenou slečnou (my máme tak zdatnou jen jednu), takže měly ordre poklusat a pokud to bude dobré, teprv nacválat. Ale toho posledního strakatýho miníska trhly, takže přišly 3 a 4, a z kolika, na to se historie neptá 😀
A aby ho nepřevrátily, dá se dát na dno cihla nebo šutr. Mám takhle zatížený kyblíček s vodou, který si slepice vybraly na pití, ale právě ho převracely (lezly na něj…).
Měla jste návštěvu? Já jsem kdysi zjistila, že pokud se jich člověk chce zbavit, tak s nimi nemůže vůbec mluvit, jsou naprosto neodbytní.
Jj, zastavili se u mě 🙂 Kdysi před lety. Teď už máme dole zamčeno, tak by neměli jak… Já jsem si s nimi popovídala a když ze mě vypadlo “ale na víru se nedám”, tak odešli, a to já bych si povídala dál!
Pak jsem potkala pár takových těch pouličních, ti byli celkem hovorní, ale témata mě neoslovila.
Koukám, že mám dost najivní představy 😀 Takhle…já policii nikdy volat nemusela a nikdy jsem nic takového ani řešit nemusela a doufám, že to tak i zůstane. Ono kdyby na nás vyběhl nějaký agresor, tak asi předně budu řešit sebe a svýho psa a ne hledat telefon, zapínat kameru a volat policii, zatímco by druhej pes dělal z mýho sekanou, no…ale nikdy to zažít nechci…
Jsem reagovala na dotazy “No ale přece pokud běhá nebezpečný pes navolno po ulici, tak to také porušuje zákony, ne? Neměla by policie přijet a odchytit ho? Případně na základě důkazů pokutovat majitele?”
To přece vůbec není situace, kdy řeším, že mi pes právě mého nese v hubě. To byl dotaz na nějaké systémové řešení, a to je velmi problematické.
Samozřejmě ve chvíli, kdy mi pes půjde po psovi, tak toho svého buď zahodím do první popelnice nebo na první auto a sebe hned za ním a nebo toho agresora zkusím vyblokovat, zahnat, zranit tak, aby nemohl pokračovat v útoku a podobně. To je samozřejmost.
Já měla jednou blbé období v životě a lidi mi radili dost divoký věci jako řešení. Začít pít, pořídit si dítě, dát se na víru… No já jsem vychovaná celkem racionálně, takže sekta by mě asi neoslovila, ale být to slabší povaha a jít hledat nějakou tu víru, tak si dobře umím představit.
Však lidi dají peníze dědkovi, co si s nimi pod falešnou fotkou píše na seznamce. Stačí na to dědkovi deset zpráv. Tak co by člověk chtěl.
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 07.10.2024, 12:35:13
1) porušuje pouze nějakou místní vyhlášku, policie vám nepřijede chytat jen tak psa, pokud zrovna nemají dlouhou chvíli. Pes evidentně někomu patří, máte v první řadě oslovit majitele, pak můžete podat stížnost na obec… Můžete to zkusit přes to, že pes někoho akutně ohrožuje, to by měli přijet hned, ale když to nebude pravda…
2) dokažte, že je to zrovna ten, co tuhle někoho kousnul nebo tamhle někoho vyštěkal. Jestli policie nemá zaevidované jeho číslo čipu nebo toho majitele ještě neřešili (a to musí majitel uznat, že je to jeho pes, případně nějaký svědek), tak bez šance.
Bezprizorní zvířata spadají do odpovědnosti obce a obec od toho dá ruce pryč i když jsou skutečně opuštěná, natož pokud se ví, že někomu patří. Můžete po tom dupat a domoci se toho, že obec pošle majiteli dopis s upozorněním, že by si měl psy zabezpečit 🙂
Ne, tenhle chlapec skutečně financemi neoplývá. Má práci, ale… je to práce, v které jsou ochotni trpět opilce, který jim kvůli depresím někdy týden do té práce nepřijde. Tak co si tam asi vydělá. Ten kluk na mě koukal jak vyvoraná myš, když jsem mu řekla, ať si zavolá na linku bezpečí, když je v průšvihu. Ani já netuším o existenci KC 24/7, tak těžko bude on. To by mu to někdo musel říct, ale jeho ošetřující mu akorát tak předepisují léky, které on, pokud je vyzvedne a náhodou bere, pak zapije alkoholem, takže… Zatím se nezabil, tak asi dobrý 😀 Až ho dlouho nepotkám, budu doufat, že je v nějakém ústavu a že se má kdo postarat o jeho psy, morčata, ptáky a další zvěř…
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 07.10.2024, 11:51:33
Nikoli že se cítím ohrožená, to je každému (policii) u zadku. Ale mít natočené ty incidenty a dodávat je jako důkazy těm poškozeným, resp. i já jako svědek můžu podat na tom základě trestní oznámení.
Prostě poprosit jeho sousedy, zda bych si k nim na zahradu, na plot, nemohla dát kameru kvůli tomuhle ignorantovi.
Ještě bych přemýšlela, jestli je kobyla zdravá. Mám dojem, že když jsou cysty na vaječnících či třeba i jiné neduhy, může kobyla “vonět” jinak a i jsem slyšela/četla o tom, že se k ní pak chlapci chovali jinak… Ale všechno mám jen “jedna pani povidala”, určitě se k tomu vyjádří někdo znalejší.