Aktuálně: 3 503 inzerátů217 073 diskuzních příspěvků18 333 uživatelů

Příspěvky uživatele

Buggyra

Buggyra
Buggyra 11.10.2024, 14:40:40 xxx.xxx.198.226

Nejsem si vědoma toho, že bych někde někoho urážela. Lidé jsou různé. Dále dříve taková péče o zvířata, která neprodukovala, nebyla (taky k tomu nebyla taková dostupnost informací, veterinární péče, atd.). To je fakt. Taky vyprávíte o tom, že se baba starala o telata a nikoli, že se starala o kočky, že ano. Za to by ji v pracovní době prostě nepochválili, stejně jako dnes. Nevím, co v tom hledáte.

Buggyra
Buggyra 11.10.2024, 13:43:16 xxx.xxx.198.226
kometa:

Spíš ani neví, jak se to píše. Stejně jako bordel kolie.🙂

No tak to je jasné. Já si z toho jen dělala legraci.

Buggyra
Buggyra 11.10.2024, 13:39:09 xxx.xxx.198.226

Popelka se natáčela v 70. letech, doufám, že si podle ní nepředstavujete život v nějakém tom osmnáctém století… 

Orionko, vždyť o tom právě mluvím, že na JZD se mlékem běžně krmilo. To se mlékem mohlo plýtvat, protože chov krav se stal intenzivním, a krmilo se tím kde co, prasata, domácí zvířena jako slepice, psi, atd. Zejména ženské, co dělaly na kravínech, si domů braly mléka v rámci eh, jak se tomu nadávalo, no asi naturálie, že ano, že nevěděly, co s ním 😀

Za to, že se baba na teletníku starala o telata jako o své děti, se vyvěšovalo na nástěnky. Za to, že se starala o místní kočky, za to, obávám se, úplně ne-e.

Buggyra
Buggyra 11.10.2024, 13:12:31 xxx.xxx.198.226
Sarah01:

Nečetla jsem celé vlákno, ale pokud jsou psí zápasy nelegální, tak přece musí být nelegální i prodej psů na zápasy, ne? Připadá mi to logické. I když je pravda, že často v našich zákonech logiku postrádám.

Pokud existuje důkaz, že prodejce o osudu psů ví, potom zákon porušuje. Pokud ovšem důkaz nemáme, uplatní se presumpce neviny. Takže pokud se panáček chvástá, že prodává zvířata na zápasy, ale my jsme si ho nestačili nahrát, máme smolíkof.

Buggyra
Buggyra 11.10.2024, 13:10:28 xxx.xxx.198.226
kometa:

Zákon na ochranu zvířat proti týrání těžko - psi jsou napájeni, krmeni a v dobré kondici.

Ten zákon se zabývá třeba i označováním zvířat a evidencí, ale část, kterou jsem hlavně chtěla vypíchnout, je povinnost majitele zamezit poškození zdraví zvířat, tj. je-li si vědom, že poskytuje nebo předává zvíře k zápasům, tento zákon porušuje.

“Účelem zákona je chránit zvířata, jež jsou živými tvory schopnými pociťovat bolest a utrpení, před týráním, poškozováním jejich zdraví a jejich usmrcením bez důvodu, pokud byly způsobeny, byť i z nedbalosti, člověkem.”

Buggyra
Buggyra 11.10.2024, 08:03:00 xxx.xxx.198.226

Zákony by se asi našly (stavební zákon, zákon o daních z příjmů, zákon na ochranu zvířat proti týrání…), ale to by na to musel někdo sednout a věnovat tomu spoustu času, aby ve finále mohl uložit pokutu ve správním řízení plácnu třeba ve výši 2-20 tisíc pro soukromou osobu a 20 - 500 tisíc pro podnikající…

Buggyra
Buggyra 11.10.2024, 07:55:11 xxx.xxx.198.226

Člověk je ale schopný laktázu díky dlouhému adaptačnímu vývoji produkovat i jako dospělý. A taky ne každý. Tradice pití mléka fungovala v Evropě a na řekněme blízkém východě, no všechny ostatní civilizace jsou dost netolerantní. Proto se mléčné výrobky všude jinde tradičně konzumují kvašené (kumys, kombucha, apod.).

Buggyra
Buggyra 11.10.2024, 07:52:33 xxx.xxx.198.226
lesnizinka:

Všechny kočky od doby, co začaly žít s lidma, dostávaly mléko. Pro ty statističky tady: ano je to nadsazené, všechny nejspíš ne😉 ale troufnu si říct, že většina. Kočky co žily na vesnicích ve chlívech a na půdách. Neexistovalo módní bezlaktózové mléko, které je nejspíš třeba prodat, takže masírka stejná, jako kdysi s granulema. Zeptám se vetek: kojící kočky mají bezlaktózové mléko? I když si to nemyslím, opravdu to nevím, proto se ptám. 

https://www.feedshop.cz/advisor/kocky-a-mleko-kde-je-pravda

Známá mi taky tvrdí, že stačí kravské mléko naředit půl napůl s vodou a pijí jí to kočky bez problémů. No, jasně, ony ty kočky problémy viditelné nemají, jen ten průjem (její kočky tráví život venku a ve stodole, co oči nevidí…), ztráta minerálů, odvodnění, a jakou pak má ta kočka životnost. Když to pro ty kočky není jediný zdroj tekutin, resp. je to pro ty kočky spíš vzácný zdroj tekutin, tak to zjevně problém není. (kdo dával dřív kravské mléko kočkám? Lidi měli na vsích tak kozu, kravské mléko se nerozdávalo. A jestli mluvíme o kolchozech za komoušů, tak tam jim kočky byly ukradené, takže ne, že problémy neměly, ale nikdo se tím nezabýval)

Buggyra
Buggyra 10.10.2024, 15:24:43 xxx.xxx.198.226

Tak bude chytrej a psi nebudou jeho, pozemek nebude jeho a tak vůbec.

Buggyra
Buggyra 10.10.2024, 15:17:10 xxx.xxx.198.226

No a on jestli je jen chová a pak k těm zápasům prodává nebo dodává, tak má čisté své drápky (z pohledu legislativy)… Nemusí je používat zrovna on, ve smyslu, že by toho psa do té klece dovedl. Stačí že předá vodítko před barákem jinému “on mi ho venčí Franta” a je to. Muselo by se doložit, že o tom zápasení ví, musel by o tom být záznam (audio, video, jinak slovo proti slovu), a muselo by se doložit, že ví, že se toho zúčastňují pravidelně psi od něj (ať už prodaní nebo daní k dispozici). To zase taková legrace nebude. Může říct, že se na to domáknul jednou, a pak Frantovi tyhle srandy zakázal, a jestli tam Franta vzal psa znova, tak o tom neví. Taky může říct, že mu Franta nakukal, že se pes vždycky serve se sousedovic. Vyfásl by max pokutu za … za co? Za zanedbání péče o zvíře? Existuje něco takového? Porušení welfare a tak. Dvě stovky a tytyty, už to nedělej.

Buggyra
Buggyra 10.10.2024, 15:07:58 xxx.xxx.198.226

Sarah, asi bych si hned zavolala na pojišťovnu a pěkně se na toho PL vyptala, a klidně i na to, zda je nějak limitované požadování vyšetření odborným lékařem. V mém případě by to při ignoraci mohlo snadno vést k tomu, že si sednu doma na půl roku na neschopenku, a to si pište, že by to tu pojišťovnu hnedle stálo víc, než nějaká ta hodinka věnovaná odbornému vyšetření a následné cílené rehabilitaci. Tak si říkám, že by pojišťovna v takovém případě celkem měla motivaci zaklepat pánu doktoru na rameno, jestli to jako myslí vážně.

Buggyra
Buggyra 10.10.2024, 11:55:35 xxx.xxx.198.226

Já jsem jako chtěla napsat, že doufám, že ta koťata jsou na bezlaktozovém. Ale udržela jsem se, protože jsem si říkala, že to je snad samozřejmost. Když už to vím i já…

Buggyra
Buggyra 09.10.2024, 12:05:28 xxx.xxx.198.226

Jako já si o to vyšetření neříct, tak mě doktor nikam nepošle (teda pošle… pro prášky na bolest a tím to pro něj končí). Ten naopak asi je názoru, že čím víc peněz pojišťovně ušetří, tím líp 😀

Buggyra
Buggyra 09.10.2024, 11:27:05 xxx.xxx.198.226

Chápu, že žádanky třeba nemají nějakou elektronickou evidenci. Ale evidence zákroků / přístrojových vyšetření by snad nějaká systémová být mohla, ne? Nebo… raději ne, no. Zavolej si do nějakého copy centra po cestě do nemocnice, ať ti to vytisknou a vyzvedni si to tam až se budeš přesouvat na to vyšetření…

Buggyra
Buggyra 09.10.2024, 09:43:10 xxx.xxx.198.226

Jééj, Bobi, to mě to zase až tak dalece netrápí, to nemusíte posílat detaily 🙂

Hlavně že jsou sousedi spokojení a já se můžu chechtat 🙂 

Nakonec my jim polívku nehřejem, tak co my víme…