assil:Jinde to jde, tak asi se inspirovat, tuším Irsko si na tohle došláplo přes lety.
Jen jestli to naše právní prostředí umožňuje. Ony ty anglosaské země to mají nějak úplně jinak. No ale určitě by se něco okouknout dalo…
assil:Jinde to jde, tak asi se inspirovat, tuším Irsko si na tohle došláplo přes lety.
Jen jestli to naše právní prostředí umožňuje. Ony ty anglosaské země to mají nějak úplně jinak. No ale určitě by se něco okouknout dalo…
assil:Já někde četla, že provoz první dámy na oficiálních akcích se platí z peněz co jdou na prezidenta a že to tak bylo vždycky, takže to není tak, že by si to musela platit sama.
Akorát ty odvody nemá, ale zas při tý vejplatě jí to snad manžel může platit.
No přesně, takhle by mi to dávalo přece smysl.
Tak jsem objednaná k fyzio lékaři. Bohužel mě vezme až 29.10. To mě ta záda pochopitelně už bolet nebudou. Ale tak, uvidíme 😀 Je to nadějné, už mě takhle bolí s pauzama od začátku září…
Fikovnice:“Pořádnou herdu do zad…” 😂
No, tak mně se teda stalo, že jsem probudila sama sebe svým vlastním chrápáním!!!😂
Já taky! 😀
Já mám ještě k tomu (naštěstí čím dál vzácněji) po svém otci spánkovou apnoi, takže někdy je to probuzení vážně sranda 🙂
No a když má prezident svůj rozpočet na reprezentaci, nebylo by víc než účelné prostě a jednoduše do těch výdajů zahrnout i jeho doprovod? Tedy nepřevádět nic na manželku, nevypisovat spešl pozici pro ni na výdaje na reprezentaci, prostě ty šaty pro ni by koupil prezident z toho svého rozpočtu, fertig. Kdo ví, jestli to ten předpis už neumožňuje…
Fikovnice:Jo, pls, nevíte někdo, zda jsou schváleny ty dva návrhy (?):
a) výpověď bez udání důvodu
b) možnost zjistit, kolik bere kdo na vašem pracovišti
https://www.denik.cz/ekonomika/zkraceni-vypovedni-doby-jak-to-je-zmeny-zakonik-prace-novela.html
O zveřejňování mezd/platů nic nevím.
Edit: už vím, tady https://www.e15.cz/finexpert/prace-a-mzda/prichazi-prelomova-smernice-eu-o-transparentnim-odmenovani-1417492
Takže vlastně peníze ze zahraničí, resp. v tomhle případě peníze, které odtékají “matkám” do zahraničí od místních poboček. Tj. zahraniční firma u nás zainvestovala, koupila tu podnik, postavila tu podnik, má tu výrobu, levnou pracovní sílu, nízké daně, a ještě vydojí výdělečnou místní pobočku na nákladech směr zahraničí (naše škodovka si nakoupí díly od volkswagenu…) a zaplatí zahraniční daň, pokud vůbec, a ČR nezbude nic. Tak tomu rozumím.
No ale jak zajistit, aby zboží a služby, které místní pobočky nakupují v zahraničí od svých spřízněných podniků, nebyly penězovodem přes hranice? To už tam ta paní nepíše?
A jak jinak to udělat, abychom měli státem garantované důchody a hrazené zdravotnictví, když nebude zaměstnanec pro zaměstnavatele drahý?
Ta moje je jednostranná a má se právě obracet jen “zadkem dopředu” 🙂 A nikoli převracet.
Jediné peníze, které nám pomůžou, jsou peníze ze zahraničí. Protože ty, co se točí u nás, jsou pořád ty jedny peníze, kterých máme málo, že si musíme půjčovat. Takže jediné, co dává smysl, jsou zahraniční investice, vývoz technologií (nikoli prodej know-how, ale prodej zařízení nebo softwaru a jejich následná podpora a údržba) a případně ještě vývoz výrobků místo surovin. Ale nikdo tam nahoře neví, jak na to. Já taky nevím, jak na to. Asi někdo ve státě ví, jak na to, ale nějak nevidím, že by se těch lidí někdo ptal.
Když prodlužují věk odchodu do důchodu, měl by se třeba počítat z deseti nejvýnosnějších let.
Ale peníze se vybírají pořád od menšího a menšího podílu pracujících a rozdělují se pořád mezi větší a větší podíl pobíratelů. V téhle situaci těžko můžete změnit důchodovou politiku takovým způsobem, kde by se na to mělo brát?
Díky, tak já jsem v paneláku - sucho, sucho, zoufalé sucho 🙂 a není úmyslem vyrobit jednu vysokou kvůli kvalitě spánku, ale kvůli tomu, aby byla stejně vysoká, jako ta, co na ní budu ležet já, abych pak, až se budu posouvat po dvojlůžku, měla rovnou plochu. A taky na to sezení u stolu to bude fajn, že budu mít vyšší pod zadkem 🙂 Spát na tom v podstatě nikdo nebude… Ale poznámka o propocení je dobrá, zapracuji to, možná k ní pořídím taky nepromokavý potah 🙂 Díky
Jojo, Fatio, sportku jsem vyhrála v pátek, ještě jsem se nedívala, kolik milionů to bylo, tak jen co mi to cinkne na účtě, díky za inspiraci na jednu z prvních útrat 🙂 Tu současně nakoupenou nechám chlapovi a sama se budu rozvalovat na nějaké kosmické! Ale do ProSpanek pro ni bohužel nejdu, přístup oné dotyčné, která si nás desítky minut nevšímala, ani bú neřekla (my ano), natož aby nám řekla něco jako “vydržíte mi tu deset minutek než tu dořeším něco s paní? Zatím si prohlédněte vystavené a tu máte katalog…” To teda žádná obchodnice nebyla a peníze jí vydělat nedám…
Ronja s motejlem:Tak tekutiny nepropouští, ona se nám už párkrát stala nehoda s ranní kávou a psem, nějaký to zvraceníčko, jo, je praktickej😁.
Já se spíš bojím vlastních nehod, než nehod třetích “osob” 🤣
Ale jinak před čajem apod. mě to neochrání, neb u jídelního (počítačového, volnočasového, šicího, jakéhokoli, mám jen jeden) stolu sedím právě na posteli, takže ty staré matrace navrším na stranu ke stolu, kde vysedávám ten důlek, ať si nekazím tu novou matraci 🙂 Uvidíme, zda mi ta matrace vynahradí to nepohodlí při spánku buď vedle studené venkovní zdi nebo roztopeného radiátoru - podle toho, zda zapnu nebo nezapnu topení 😀 takže pak hrozí už leda jen že mi ujede ruka při zalévání kytky…
Já si začala hledat matrace na netu, že do toho jdu za dvojku. Tak jsem se podívala, zasmála se, a přehodnotila, že teda do tří tisíc jsem ochotná do toho nasypat. No, nevešla jsem se taky 😀 Ještě že ta matračka byla v akci, protože se svým zoufalým rozpočtem bych prostě na nějakou rozumnou vůbec neměla. Tak jsem měla štěstí. Potah mám nepropustný pro tekutiny a pratelný na 90 (tvrdila prodavačka - ještě samozřejmě prolustruju leták).
Ronjo, přesně, věnovala se mi slečna, která mi odpověděla, na co jsem se zeptala, bohužel sama mi iniciativně nic nepovyprávěla a já se nezeptala trubka na vše, co jsem chtěla, ale už to mám doma, tak to příštích 10 let zase přežiju 🙂 Pořád to bude lepší než to, co mám teď 🙂 Slečna moc vlídná a snaživá a též se jí podařilo mi prodat potah, který jsem neměla v úmyslu kupovat. Ale bude se hodit! 🙂
efe:U amíka byste s tímto přístupem mohla dost pohořet…
Amíci pořád nemají genetiku na PSSM v řádech PK?
Na druhou stranu, co si budem, chladnokrevníků a plnokrevníků náchylných je taky dost a ti to určitě povinné nemají…
Šmarjá tady toho zase je 🙂
Měla jsem toho rozepsáno, ale nakonec nemusím hemzat ke všemu, takže jen že souhlasím s lesnizinkou a Cankou, mám to taky tak ohledně dětí, a všechny slušné matky, které ze svých dětí vychovají platné členy společnosti, blahopřeji a ráda je ze svých daní podpořím.
Co jsem to o víkendu dělala… Jo no tak v pátek jsem trápila dětičky na poníčkách, byly šikovné. V sobotu jsme jely reprezentovat při místní akci s koníky, jen tak se tam mihnout. Holky si na to půjčily koně od vedlejší stáje, protože já nemám dost jezdeckých, a myslely jsme, že máti pojede s vozem. Nakonec máti s vozem nejela, tak jsme jeli jen čtyři sedloví, ale i tak to bylo pěkné, hlavně vyšlo počasí. V neděli jsme chtěli s chlapem pohnout s nějakou prací, ale od rána lilo v neuvěřitelných provazcích, 7 stupňů, no vykašlali jsme se na to. K obědu hříbkové a bedlové řízky s opečenými brambory a válendo. Stihli jsme akorát zajet do Liberce pro matraci.
Chtěla jsem jít do prodejny ProSpánek, která se mi jevila recenzemi a prezentací na webu taková nejlepší, nějak se mi nechtělo do těch skandinávských obchodů a už vůbec ne do těch, které nejsou na spaní ani orientované, prý se matrace prodávají i v Lidlu, tak děkuji pěkně…. Nakonec baba v ProSpánku si vyprávěla něco s jednou zákaznicí, asi čtvrt hodiny jsme tam stáli jak zmoklé slepice uprostřed toho vstupního prostoru, od prodejkyně naprostý nezájem, normálně si před námi něco vyprávěly, pak jsme si ze zoufalství prošli prodejnu a podívali se, co nabízejí. Nejlevnější kousky za šestku. Vrátili jsme se před pokladnu a stále si tam holky něco vypisovaly a vyťukávaly, tak jsem se naprdla a že jdeme jinam. Tam v tom hnízdě obchodů je jich jak nasypáno, takže jsme přešli ulici do Jysku, tam začínaly low cost matrace na dvojce, tak tam mi to už dávalo smysl. Koupila jsem něco ve slevě, co mělo před slevou podle nich hodnotu asi pět a půl, tak jsem celkem spokojená. Je to sedmizónové s paměťovou pěnou, tak asi dobré, 16 cm výška - asi dvojnásobek toho, co mají moje nynější matrace 😀 Výhoda je, že zachovám výšku lůžka, protože ty současné matrace prostě hodím jednu na druhou a bude to vše stejně vysoké 😀
Nevím, co máti ke kulatým narozeninám, ona se brání, že nic nechce, těžko se s ní dohodnout. Tak jsem objednala dort, asi splaším i nějakou kytku, a teď mě právě napadlo, že bych jí taky takovouhle matraci mohla vyfiknout. Tak se musím vplížit k ní domů, přeměřit si její matraci a podívat se, zda je to pořád stejná matrace jako před 30 lety, a jestli jo, tak půjde 😂
Když mi lidi říkají, že se koně nebojí, tak já jim říkám, že to je v pořádku, on jich taky ne…
vím!
(Usnadňují třeba vyměšování.)