Sedím si na vedení:
No páč vně té ohrady to není udržované, bývá tam buřeň, hranice lesa, stráň nebo mez, často neschůdno.
Sedím si na vedení:
No páč vně té ohrady to není udržované, bývá tam buřeň, hranice lesa, stráň nebo mez, často neschůdno.
Smarjá Bobčo, nesejčkuj. To oni se jen tak sichrujou, ale určitě by to uměli pořešit, kdyby se něco potento, však jsou na to zařízení. Kdyby to bylo takové riziko, tak tě odloží.
LK:Producent (výroba) a predajca (obchod) na tom určite niečo trhne. Ono sa ľuďom blbo vysvetľuje, že išli náklady hore, tak aj cena produktu musí ísť hore…
Tak to je samozřejmě v pořádku. Producent vajec na tom trhne navíc nějaký setník na vejci, protože překupník tlačí cenu výkupu dolů, co to jde. Překupník si přihodí nějaký desetník, protože prodejce tlačí cenu výkupu dolů, co to jde. No a prodejce si pak namastí kapsu o půl koruny na vejci, protože zákazník to spase 🙂 Jak psáno v článku.
Není pravda, že by cenotvorbu určoval producent. Kdyby to tak bylo, proč by drůbežáři hromadně krachovali. Když si za ta vejce můžou říct takové peníze, aby se jim to zaplatilo. No nemůžou. Když si budou hodně vyskakovat, tak vezme překupník vejce z PL nebo UA a nebude se muset s nikým dohadovat.
Orionka:Buggyro, nechci se vám plést do bytečku…nevím, kolik času trávíte v sedě na dvou matracích…ale pro bolavá- nemocná- záda je ta správná židle snad nutností.
No hele zhruba hodinu denně 🙂 A u toho ještě čtyřikrát vyskočím a jdu pro jídlo, pití, Kocoura, na záchod…
V práci na to desetihodinové sezení mám ergonomickou židli s tisíci vymoženostmi, podporou beder, atakdále.
Fikovnice:Přesně to jsem jí řekla!!! Pán je v péči i paliativce a takovýto lapsus???!!!
A ona:"Když já tam nechci dělat zle… Ještě budeme jejich pomoc potřebovat…"
Dobře, tak mám druhý návrh - ať je podplatí. To přeci za to stojí.
To jako do papírů napíšou menší bolestivost, aby na tu bolest nemuseli vypsat účinnější léky? Na takové případy je snad morfium, ne?
Pokud vám u toho slepice pelichají, tj. vídáte vypadané peří, může být, že přepeřovaly. Vbrzku by se situace měla zlepšit. Na prvním odkaze na googlu píšou “Typické přepeřování u mladých kuřic trvá cca 6 týdnů, přičemž starší nosnice může potrápit až na 10 týdnů.” Pomalejší návrat snášky po přepeření už může ukazovat na nějaké nedostatky.
Jakého jsou slepičky plemene nebo typu a jak jsou staré? Jak velký prostor na těch 25 slípek máte? Jak dlouho pobývají na denním světle venku z místnosti, kde spí? Co jim krmíte a jak je napájíte? Máte k tomu nějaké další podrobnosti třeba ohledně chování slepic, jejich vzhledu (peří, běháky, holá kůže na hlavě)?
Pán prý vždy řekne tak 8 až 9. A v papírech se pak objeví cca:"Setrvalé bolesti na hodnotě 4…"
Ať na ně podají stížnost. Navíc, když je paní lékařka. To snad není možné? Taky nechápu, proč to neuvádějí podle pravdy. Vypadali by blbě, že tu bolest neumějí snížit, nebo co?
Kdo potřebuje navýšit cenu vajec?
To je úplně k h. . :-/
No asi lepší, než nic… Neumím zařídit, aby kontroly byly lepší a tresty vyšší. Pokud k tomu máte nějakou petici, která není na téma “pojďme zakázat mléčné farmy”, tak ji ráda podepíšu, a to je asi tak všechno, co můžu…
Nepředpokládám, že zrovna vy (jste-li naše Megí) byste po mně chtěla, abych přestala kupovat mlíko, případně si hledala místního malododavatele, který s trochou štěstí krávy nebije…
Mimochodem, já se pokoušela hledat místního dodavatele, ráda bych ochutnala mléko od krávy, abych věděla, zda je to něco, co chci domů, ale ta jediná dodavatelka vůkol, co je tady registrovaná jako mléčná farma s kravským mlékem, je zjevně registrovaná blbě, protože má jen kozy a registrovala se pod kozí mléko.
Tohle úplně není otázka vzdělání, že. To je spíš otázka morálky.
Bodlinka bude vědět. Podle mě to bude otázka těžkých a lehkých snáškových typů. Vycházím z té informace o barvě vajec, ty lehké typy totiž většinou nesou bílá vejce, ty těžké většinou hnědá. Možná ty lehké typy lépe snášejí ty volnější typy chovů a mají lepší konverzi krmiva v tom prostředí. Výmluvu bych v tom nehledala, protože tu přece drůbežář má už krásně v tom, že musí změnit technologii chovu, tj. investovat. Proč by drůbežář nevolil následně slepici, která mu bude vydělávat nejvíc?
Tady ta “výkupní cena” teda nebude ta správná, to bude cena pro koncového spotřebitele. Ale krásně tenhle článek ilustruje, co se stane, pokud se finančně náročná technologie masově nařídí. Ne, fakt se nepřenese na spotřebitele.
https://www.agropress.cz/pribude-vajec-s-bilou-skorapkou-drubezarum-to-ale-zvysi-naklady/
Taky nikdo neříká ty kravíny zavřít a hovězí zlikvidovat. Teda my to tady neříkáme. Já mám krávy ráda, všestranně. Říkám, že lidé, kteří si na nich vybíjí svoje sadistické manýry, by měli být v jiném průmyslovém odvětví, kde si mohou své manýry vybíjet třeba na uhlí nebo na hroudách zastydlého oleje v odpadních stokách.
Recent studies report the sexing of fertilized chicken eggs before incubation by two different techniques. One detects gender differences in the DNA content via infrared spectroscopic imaging of blastoderm cells [4]. The other technique uses molecular biology methods to sex not incubated chicken embryos. Embryonic cell material is analyzed via polymerase chain reaction for the female-specific Xho1 repetitive element [5] or the CHD-1 genes [6]. Nevertheless, all methods are not yet tested under in ovo conditions and, therefore, not ready for large-scale usage in hatcheries.
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0093691X13001520
Předpokládám z něj udělají stejnou proteinovápnitou hmotu jako z těch kohoutků. Budiž poté přidáváno do krmiv pro masožravá zvířata, ale i kdo ví, zda se nevymyslí nějaká třídící linka, kdy na jedné straně z ní budou vypadávat embrya do krmivářského průmyslu a z druhé strany melanž 🙂
Ale tohle není výroba hovězího, anébrž výroba mléka. Mléko dovážíme převážně z EU, tam nás Argentina nemusí zajímat.
A Nikča mě svou informací o autoservisu nakopla, konečně se dnes objednám na opravu a přezutí teréňáku. Už mi začala ucházet jedna guma, to je přesně to znamení, že mám pohnout zadkem. A taky už je brzo tma a mě zezadu nesvítí půlka auta, nějaká závada v elektroinstalaci, protože vyměněná žárovka se vypálila po dvou jízdách… Takže dneska to konečně obvolám a objednám se. Z toho nesvítícího světla (pochopitelně je to to do silnice) jsem celkem nervozní, to je jak velká neonová šipka na policejní kontrolu, tak snad to rychle pořeším. Já teda mám naštěstí čím jezdit, třetí auto je pojízdné a v cajku. Druhé auto má stále upadlý výfuk, ale to nehrotím, dokonce jsem z něj už vyhodila i autobaterii a dala nabít, protože byla mrtvá, ani ji do toho auta nebudu vracet zpátky, dokud s ním nepojedu do servisu. A návštěva servisu s tímhle autem musí počkat, než na to budu mít money.
Koníčkům jsem nakoupila na zimu krmnou mrkev půl tuny a krmnou řepu půl tuny, tuna ovsa je taky už v sudech složená, nějaká tuna vojtěšky v malých balících je taky pod plachtou a seno už od léta, tak jsem celkem spokojená a mám co krmit… Snad mi vojtěška vystačí, když ne, sjedu někdy v zimě pro velký kulatý balík, krmím to stejnak ze sítě… Bohužel letos není v nabídce vojtěšková senáž v malých balíčkách, dokonce mám pocit, že chlapík ten malý lis prodal, to je fakt škoda, ta koňovi chutnala eminentně. A dala se skladovat krásně volně ložená na trávě…
Nikčo, zkoušeli jste ségře zamluvit městský byt? Já vím, je na ně přetlak a přednost mají rodiny s dětmi, důchodci a tak, ale… za zkoušku nic nedáte. Ať si podá žádost - minimálně by měla jistotu slušného nájmu.
Fikovnice:A nechceš se prospat ve spánkové laboratoři?😉
Také jsem to absolvovala…
Nijak zvlášť. Nemám důvod 🙂
Dokud nebudu mít záda v cajku, je to stejně k ničemu, budí mě bolavá záda.