Aktuálně: 3 522 inzerátů216 841 diskuzních příspěvků18 331 uživatelů

Příspěvky uživatele

Buggyra

Buggyra
Buggyra 31.05.2023, 13:43:14 xxx.xxx.198.226

Fikovnice:

Přidávám Bodlinku...

uf, tak to je škoda, jestli to fakt někdo zvládne archivovat později někde na netu...

Buggyra
Buggyra 31.05.2023, 13:26:02 xxx.xxx.198.226

Pokud bych se ho zbavovala, budete první, komu dám vědět :-)

Funkční je, nechala jsem si ho předvést u prodejce, fakt boží, jen prostě naše centrála je na něj slabá. Elmotor na lisu má příkon 2,2 kW a naše centrála má výkon nějakých 2,9 kW, ani ten motor neaktivuje... Snad bude možné dobastlit na to nějaký elmotor 1-1,4 kW třeba s převodem (nevadí nám, že to bude pomalé nebo že to bude lisovat na poloviční tlak), aby to běhalo...

Buggyra
Buggyra 31.05.2023, 11:57:20 xxx.xxx.198.226
Odpověď na příspěvek uživatele Peji z 31.05.2023, 11:18:35

No ale ten je teda úúúplně boží!

Jaký je to typ nebo jak se jmenuje, že bych to očekovala a pak si třeba pohlídala na bazoši? Díky moc

Buggyra
Buggyra 31.05.2023, 11:56:13 xxx.xxx.198.226
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 31.05.2023, 10:29:21

Uf, tohle ti vážně nepřeju. To je asi jediné zlo, na které trpím náchylností, a už jsme to s gynekologem dotáhli celkem do dobrého provozního stavu, kdy zvládám prevenci a vyhýbá se mi to, ale vždycky si tak jeden dva do roka hodím. Ty moje už jsou zvládnuté, páč mám doma v pohotovosti všechny tlumící prostředky, ale když jsem to jednou nepodchytila, a ještě zvládla kvalitně prochladnout, tak jsem myslela, že mi ten močák prostě vyletí bokem.... uííí

Tak se z toho rychle a co možná málobolestně vykřeš! Fakt žádná sranda. A doleč to řádně, žádný "už dobrý, můžu s holým zadkem ven".

Buggyra
Buggyra 31.05.2023, 11:53:19 xxx.xxx.198.226
Odpověď na příspěvek uživatele Saga z 31.05.2023, 08:26:14

lis na slámu k mlátičce - Pardubice | Bazoš.cz (bazos.cz)

Takhle podobně (trochu jednodušeji, je nižší, materiál prochází po stole rovně, tohle asi dělá kulaté balíky) vypadá ten náš. Balík je tak velký (těžký), jak ho z lisu uříznete, prostě to lisuje dlouhý placatý hranol, nekonečný. Lis je samostatný, nepotřebuje traktor, hřídel žene na lisu přítomný elektromotor přes plochý řemen. Má stejná kola jako na tom inzerátu, takže určitě by šlo i ho záhnout za nějakým autem po louce (tj. není teda stacionární z výroby), ale mně to přijde zbytečné, aby se to zařízení natřásalo (i když vypadá fakt bytelně) - ono to jezdívalo nejspíš za koňmi nebo nevýkonnými traktory fakt krokem. Pro nás je jednodušší nechat ho stát, tj. zachovat ho jako stacionární, a seno naházené z louky do hengru (nebo na sběrací vůz, kdybychom nějaký měli) do něj nacpat ručně (nemáme sena moc). Mj. je jasné, že si to to seno ze země samo nepodá. Je potřeba buď teda přidat při pojezdu sběrací a podávací zařízení (které zase musí něco pohánět) a nebo pokud máte traktor, tak teda fakt koupit nějaký ten lis za traktor, který to rovnou sbírá. Já mít traktor, tak vůbec neřeším...

Ještě mám variantu využití takovou, že bych ten lis prostě naložila na hengr (vejde se mi tam jakž takž) a dojela s lisem a elektrocentrálou na louku, kde je seno v kupách, a prostě bych zastavila s hengrem u každé kupy, nacpala seno z kupy do lisu, na druhé straně (máme přední rampu na vleku) odebrala (a svázala - páč ten lis to jen lisuje, neváže) hotové balíky, a ty by se potom svezly z louky přeci jen snáz, než volné seno. Tak jako tak ale každý kus sena budu muset vzít já dvakrát do ruky, tomu se nevyhnu.

Takže s traktorem kupte nějaký starý Fortschritt a tohle radši vůbec neřešte...

Buggyra
Buggyra 31.05.2023, 11:37:04 xxx.xxx.198.226

Arbora:

Citovanie príspevkov Zatiaľ som teda citovala iba jeden,***

Citaci příspěvku máte možnost editovat - pod citací se vám objeví "Upravit citovaný text" a po kliknutí se vám citace otevře k úpravě. To se mi líbí, protože třeba u citace předlouhého příspěvku budu moci nechat jen jednu větu, taktéž lze umazat předchozí citace. Viz moje citace výše.

Buggyra
Buggyra 31.05.2023, 09:31:52 xxx.xxx.198.226

Pudly i svízelnou reklamu si pamatuji (zelený pes) :-D

To mě také těší, že jste, Thielli, s námi :-)

Buggyra
Buggyra 31.05.2023, 09:29:22 xxx.xxx.198.226
mastnacekk:

ja se z vas vazne pos...ru. Usilujeme o to, aby se komplet archiv presunul na malochov a vy tady vymejslite porad nejaky kraviny, jak decka.

Však jste řekl, že je vám to jedno, když se Megí ptala. Tak vo co de?

Co tak místo sprostot uživatele prostě slušně požádat, aby se nedeaktivovali a profily zatím nerušili?

Buggyra
Buggyra 31.05.2023, 09:25:47 xxx.xxx.198.226

To s tou vodou úplně chápu, my máme pro strýčka Příhodu zakopané dvě kubíkové nádrže, jedna plná, jedna zpola, ale ty si šetříme fakt až bude zle (zrakvení ošetřovatelé, nefunkční technika..) no a nemáme k tomu čerpadlo, takže by se to muselo tahat šoufkem (a to nechceš).

Taky sledujeme předpověď, zatím vozí máma vodu v barelech z paneláku, ale na její rozhašená záda nic moc (zase.... třeba to rozhýbe, když musí). Tak jí aspoň ušetřím práci se sekáním, páč se nám se servisákem soustředěnými dvouletými opravami podařilo rozběhat frézu (MF-70), kde mám metrovou sekačku a dvoumetrovou obracečku. Snad tohle léto už bez nekonečného kroužení s půlmetrovým záběrem zahradní sekačky. A s křoviňákem mi vůbec všichni můžou víteco.

Ale tu vodu by to chtělo. Povážlivě mi ubývá už i voda na zalévání.... Ale Norové říkají, že do příštího víkendu ani kapka...

Buggyra
Buggyra 31.05.2023, 09:07:37 xxx.xxx.198.226

Jako... pozor na to. Pokud iF požádáte o zrušení registrace (tj. anonymizace veškerého obsahu pod vaší registrací) a pak budete následně třeba za rok chtít po nich, aby vymazali vaše 11 let staré příspěvky do diskuse, bude mít iF jak dohledat, které příspěvky byly vaše, když u nich nebude příznak IP adresy ani přezdívka? Nevím, ptám se...

I když.... teď mě napadá, že to je asi bezpředmětná úvaha, když diskuse smažou. Ale vlastně...víme, že je smažou komplet? Můžou si je archivovat, že.

Buggyra
Buggyra 31.05.2023, 08:24:59 xxx.xxx.198.226

Já jim to píšu každou chvíli, jsem z toho úplně konsternovaná, s jakou vlídností nás přijali a s jakým nasazením se pustili do úprav. Neskutečné.

Buggyra
Buggyra 31.05.2023, 08:21:24 xxx.xxx.198.226

Zrzavci:

Dobře jdu na to, ale jak to mám udělat správně prosím? Když deaktivuju  ve svém profilu pod informací, kdy jsem byla naposledy přihlášená - stačí to?

No to záleží na tom, čeho chcete dosáhnout. Podle toho, co tu zaznělo, deaktivací pouze zneviditelníte svůj profil a jeho přiřazení k příspěvkům pro vnější uživatele, ale zřejmě zůstane pro iFaunu archivovaný (tj. můžete si ho nechat znovu aktivovat).

Pro zrušení celé informace o vašem pobytu na iF byste musela adminy požádat o výmaz kompletní.

Rozdíl je vidět v diskusích, kde se objevují uživatelé s deaktivovaným profilem a uživatelé neregistrovaní.

Snad to píšu dobře.

Buggyra
Buggyra 31.05.2023, 08:09:24 xxx.xxx.198.226

Dneska je v plánu posekat asi čtvrt hektaru a posunout koním oplůtek, ať vyzobávají, co nevzala sekačka. Včera jsem překážky odnosila na jedno místo, dnes kolem nich vysekám, a pak nás čeká sušení (snad bude fungovat obracečka na fréze). A pak zase sekání a pak sušení.

Koupila jsem před lety lis na seno, stacionární na elektřinu, na malé balíky, ale zatím se nám ho nepovedlo zprovoznit. Buď budeme potřebovat větší elektrocentrálu (drahá) nebo slabší elektromotor (levné, jednoduché řešení). Zítra večer dorazí konečně po půl roce ukecávání elektrikář, aby nám to prohlédnul a řekl mi parametry motoru, co mám shánět. Tak snad to bude průchozí. Jinak půjde lis zase do nabídky se slzou v oku. Ráda bych si lisovala vlastní balíčky, protože bychom nebyli závislí na zemědělci, který nás má v prioritách až někde hodně vzadu. A volné seno se hrozně blbě skladuje (sice máme žoky, ale ty jsou po naplnění kulaté, zatímco balíčky jsou hranaté a dají se skládat na sebe a netaháte najednou padesát kilo sena).

Byt mám také pod střechou a otočený na jih, ale máme kvalitní zateplení domu, takže už je v bytě snesitelno. Navíc mi pomáhá, že ráno odcházím před sedmou a večer se vracím po osmé. Tak to už teplo není... 

Doporučuji přes okno natáhnout staré bavlněné prostěradlo. Bílá barva a hustá látka odkloní spoustu tepla. Funguje to i zevnitř bytu, místo záclon, ale lepší je to švihnout před okno, když je možnost. A hlavně vyvětrat ráno, natáhnout dovnitř studený vzduch, a pak už do večera okna neotvírat...

Buggyra
Buggyra 31.05.2023, 07:48:41 xxx.xxx.198.226
mastnacekk: Dalsi.... https://nasefauna.cz

Tam mě to nepustí, musím kysnout tady :-)

Buggyra
Buggyra 31.05.2023, 07:31:35 xxx.xxx.198.226

Exddie, snad nebudete vytahovat všechna stará témata a odpovídat na ně? Tenhle člověk asi nevyčkával s rozhodnutím rok a půl, aby si počkal na vaši odpověď.

Lhůta pro uplatnění vad (které nebyly při prodeji zjevné) je DVA ROKY.

14 dnů na vrácení platí pro prodej zboží dálkově (internet, telefon), a to bez udání důvodu. Ani nevím, zda se dá dálkově koupit zvíře. Dva měsíce je vůbec údaj, o kterém nevím, že by byl kdekoli u prodeje zboží uveden, dříve byla lhůta pro uplatnění vad u zvířete šest týdnů, ale tam nevím, jak to bylo definováno (starý obč. zákoník).

Navíc špatně čtete, kůň nebyl prodaný rok, ale pouze rok před prodejem nebyl využívaný, tj. "stál". Prodaný byl podle informací výše pouze měsíc.

Když má kůň vady... | Equichannel

Nový občanský zákoník a právní postavení zvířete | Equichannel

Buggyra
Buggyra 31.05.2023, 07:05:10 xxx.xxx.198.226

Stejně jak vám napsali na fejsbůku, já bych do toho nešla, moc prostoru pro to, aby se něco pokazilo, pokud to není podvod od začátku. 

Leda domluvit si v HU nějakou nezávislou osobu, která by vám koně, umístění, cenu a podmínky potvrdila, možná na základě výše řečeného rovnou i nějakého dopravce. Ale takhle bez záruk... Zažila jsem koně medikovaného při koupi, u nějž se potom vyvalily věci - a to byl kůň prodávaný v CZ.

Buggyra
Buggyra 30.05.2023, 12:45:04 xxx.xxx.198.226
Odpověď na příspěvek uživatele Exddie z 30.05.2023, 12:42:59

Na verzi pro telefon se usilovně pracuje :-)

Buggyra
Buggyra 30.05.2023, 12:30:44 xxx.xxx.198.226
mastnacekk:

K cemu vsemu to bude, az zmizi aktualni verze ifauny s diskuzema. Plkat o blbostech lze kdekoli. Inzerovat lze kdekoli. Ale rychle najit odpoved na palcivej problem? Nebude kde. Varoval jsem, at si lidi rozmysli kam se vrtnou. Nic proti tomuhle portalu, ani omylem. Ale je to diky inzerci primy konkurent budou ifauny.  Takze moznost presunout sem jeji zaarchivovanou diskuzi = 0 a tim pro me vsechno konci. Na bezduche plkani je vhnodnejsi FB, tam nikdo prostor a vytizeni serveru neustalym citovanim a nahravanim obrazku z prochazek resit nemusi.

No a tak se dohodněte, aby iFauna tu diskusi poskytla vašemu Malochovu, ne? Ten není jistě inzertní, takže nekonkuruje, takže to bude všechno ťip ťop.

Edit: už vidím, že to tu padlo, takže hodně štěstí ve vašem úsilí