Jestli obvodního máte, tak si to u něj prostě vyžádejte a vyřešíno. Já se ho nikdy neptala. Řekla jsem "ráda bych si zase nechala udělat krevní rozbory, kdy mám přijít" a bylo to.
Příspěvky uživatele
Buggyra
chvd: Asi vás nechám žít ve vašem násilném světě :-) Já si prosím budu žít spokojeně ve svém světě, kde násilí je produkt vychýlených jedinců nebo vychýlených okolností. Mně ani nikomu z mého okolí nepřijde násilní normální, za žádných okolností.
chvd:Jenze co se deje v ramci tlupy primatu kdesi v prirode je zcela irelevantni sorvnavat s nami tady nekde v Evrope, ponevadz my v zadnych podobnych tlupach tady standardne nezijeme
No ale vy jste ten první, který tady odkazoval na původ člověka v násilné přirozenosti. Tady vám na příkladu našeho přírodě blízkého nejbližšího příbuzného bylo uvedeno, jaká je skutečnost, a vy se ohrazujete, že najednou přírodní příklad nelze použít. Tak je to násilí ve společnosti tedy výsledkem evoluce (a pak je argument s primáty relevantní) a nebo tedy výsledkem odtržení člověka od přírody a vývojem moderní společnosti (a pak tedy nemá základ v přirozeném vývoji a argument s přírodním výběrem je nerelevantní)?
Sedím v kanclu u počítače na (na moje či místní poměry) nadstandardně placené pozici a denně docházím se starat o koně, a stejně jezdím "jen" 2-3x týdně. Kdybych pracovala u zvířat a byla fyzicky unavená, už bych u koní neudělala nic a rozhodně bych neměla chuť jezdit. Takhle to ještě beru jako odpočinutí pro hlavu od práce :-)
U nás dělá rozbor pro lidi stejná laborka jako pro koně (v nemocnici), akorát teda jednou tu krev odebírá MUDr a jednou MVDr :-) Takže já se jednou za dva roky seberu a v rámci prevence svému obvoďákovi nařídím, aby mi krev vzal a poslal. No a výsledky si pak vyžádám do ruky, ony jsou tam nějaké referenční hodnoty od té laborky, takže kdybych umírala, asi to tam na tom zjistím :-)
to je ale uplne naivni predstava, ze to takhle funguje v nasi spolecnosti Já znám dost lidí, kteří takto fungují, a když se jim něco nelíbí, tak s tím něco dělají. Docela i "aktivisté" se jim říká. A ono jim to i funguje :-)
Naprosta vetsina rodicu to proste neprokoukne nebo je jim to fuk. Cože jste to říkal o tom zdravém a životaschopném člověku? No tak veďte děti k samostatnému myšlení vy jako rodič. Aby chudáci nebyly postiženy vaším nezájmem a prokoukly jako budoucí rodiče ty hrozné věci, co aktivisti učí na školách a opět mohly připravit svoje děti na život.
Tim se vlastne rika, ze zadna pohlavi nejsou, ze samec a samice jsou uplne stejni vlastne bez rozdilu. To je rozhodně zajímavý pohled na věc. Ale jsem jiného názoru.
Ad stříhání nehtů - tady jste asi něco hodně nepochopil... mluvím tady o tom, že dítě nemusí vnímat míru závažnosti takového jevu, nemusí si v danou chvíli uvědomovat (s nedostatkem informací dost možná ani nemůže), že je něco špatně. Traumata se zhusta objevují později, s odstupem. A nebo třeba hned, ale nikdo je neumí propojit s příčinou. Vedou k sebevraždám, a tak...
lehká děva: behem plneni smluvniho zavazku proste muze zjistit, ze uz nechce ano, to se může lehce stát, a je to u smluv o službách celkem běžné, že se vypovídají nebo upravují
Moje poznámka o smečkách se vztahovala k vaší představě, že vůdce smečky je jejím svrchovaným vládcem, který ji terorizuje (násilně ovládá), a na tom základě že si lidé budují svá společenstva.
Arbora:
Automat má aj režim brzdenia motorom, prípadne manuálne radenie, dá sa podradiť a brzdiť motorom.
Tak, "váš" automat to možná má :-D
Můj byl vyrobený v minulym tisíciletí.... jako už nemá karburátor, pravda... :-D
Mno jo, třeba mají rozum a holí oba boky, nevím :-) Ale těch peněz, co by utratili zbytečně, kdyby to nějak neřešili... určitě to nějak řeší.
chvd, já nevím, jestli jste někdy viděl, jak se chovají smečková nebo stádová zvířata mezi sebou (v rámci jedné stabilní skupiny), ale tyto vaše domněnky se skutečně nezakládají na realitě, bohužel - nebo spíš vlastně bohudík :-)
On ten vůdce té smečky nebo toho stáda totiž není její vlastník. To je zase nějaký konstrukt lidí.
chvd
Tak ano, ohledně zvířátek se rámcově shodneme.
Hlavní je, že se tím nesnažíte omlouvat násilí v lidské společnosti, což byl hlavní důvod, proč jsem se pustila do vysvětlování. Z vaší argumentace jsem totiž tak nějak měla pocit, že to je právě, oč se snažíte. Dokázat, že pokud je to přirozený důsledek vývoje, měli bychom to omlouvat. Já nesouhlasím ani s tezí, že člověk je za normálních okolností agresivní zviřátko v rámci vlastní sociální skupiny, ani s tezí, že pokud je to agresivní zvířátko, měla by se tato přirozenost respektovat. Pokud jsem výsledek agresivní větve evoluce, tak mám jít hrát hokej, kácet stromy nebo vzpírat a ne šťouchat do slabších. To dá rozum.
No a co se týče eliminace agresorů, tak vy máte mezi přáteli nějakého násilníka nebo agresora, o kterém se to veřejně ví? Znáte nějakého násilníka nebo agresora, o kterém je to známo, a který je ve společnosti oblíbený? Tady když se o někom ví, že je to hulvát a křikloun (neřku-li rváč nebo tyran), tak od něj všichni dávají ruce pryč.... Ale tak opět, každý máme jiný okruh společnosti, ve které se pohybujeme.
Tak dámy už spolu nocují ve velkém kurníku, staré i mladé :-)
Staré se vždy na večer uloží do starého kurníku, ale začala jsem je přenášet do nového. Když tam pár nocí byly a konečně se s mladými porovnaly, tak jsem je tam předevčírem začala přehánět, a ty bestie chytrý už přesně vědí, co se po nich chce :-)
Akorát teda předpokládaně půlka mládek mi zřejmě někam zanáší, takže budu muset zjistit, kam, a pěkně je přeučit na kurník (nejspíš snášejí pod buňku, takže jim tam prostě zamezím přístup). Když to neklapne, budu si muset vyhradit nějaký víkend a zjistit, které neřestky to jsou, a nechávat je u kurníku ve voliéře, aby se naučily chodit kam mají.
Tak kastráta samozřejmě poznají :-) Minimálně u samce je to jasné, u kočky samice pak předpokládám bude jizva, která se po vyholení ukáže :-)
Však to by za tři roky museli mít zahlcenou kapacitu, kdyby kastrovali i už kastrovaná zvířata :-D
Zrzavci:No však, taky jsem to neotevřela, ale potřebovala jsem otevřít emila.
Jo tak. Já na emila chodím přes adresu email.seznam.cz a tím pádem se vyhnu té protivné "uvítací" stránce...
balu:A kterým věříte?
No většinou veřejným institucím (sic!), (odborným) článkům, které jsou ozdrojované (a revidované), a také zprávám, které přicházejí nezávisle z více relevantních zdrojů (třeba rozhlas plus TV plus zahraničí). Mám ráda komentáře nezávislých odborníků a lidí, kteří ověřují fakta.
A jinak se dělají nějaké šampony pro muchaře, které mají zabraňovat vysoušení kůže spíš kvůli lepší regeneraci už postižených míst, ale na tohle by mohly také pomoci. Nicméně je to řešení následku, nikoli příčiny, že.
Naši koně se teda v létě ani jindy neplaví ani nesprchují (máme nedostatek vody) a lupy žádné chválabohu nemají. A ten stařík se ani nekartáčuje...
Můžete zkusit vitmin doplněk na srst a uvidíte, jestli to k něčemu pomůže. Dost napoví, pokud má kůň i mizernou rohovinu kopyt, to pak ukazuje buď na nějakou nerovnováhu v živinách a nebo na nějakou třeba genetickou zátěž.
No pokud ho máte na oploceném pozemku, tak na tom oploceném pozemku nemají cizí slepice co dělat, a pak holt soused riskuje. Pokud vy chcete psa odnaučit je lovit na svém pozemku, nezbude vám, než zamezit cizím slepicím přístup a nebo dohodnout se se sousedem, že je bude mít zabezpečené, aby k vám nechodily (věřte mi, že jednodušší je var. č. 1).
A pokud psa pouštíte na volno mimo svůj pozemek v místě, kde jsou cizí zvířata, která ten pes ohrožuje (může ohrožovat), tak ho prostě nepouštějte navolno. A nebude tím pádem honit slepice. Případně ho vychovejte tak, abyste ho od slepic odvolali, resp. abyste uměli zařídit, že se k nim vůbec nevydá.
Četla jsem, někdo psal, že je šikovné mít po ruce v takové chvíli bič, no já bohužel mám po ruce v takové chvíli jen vidle...
Jeep mi šudlá na tisícovce. Záleží hlavně na tom, jak je to auto zpřevodované, podle toho to zvládne i na nižší otáčky. Výhoda je, že automatu nízké otáčky nevadí, na rozdíl od manuálu, kde je ten pohon napevno spojený s koly, takže se motor může fakt dusit. Ten automat si to pohlídá, no a nový automat si i podřadí včas, když to bude potřeba. Fakt nakoukněte do té příručky, zrovna k tomu režimu tam může být poznámečka.
Jinak z delšího a většího kopce manuálně podřazuji, aby to brzdilo motorem. Za prvé je to plynulejší a za druhé kdyby nedejbože něco na brzdách selhalo, tak s tou motorovou brzdou se to dá řešit daleko lépe. Bohužel automat má v tomhle celkem nevýhodu, že bez brzd se s tím nedá fungovat...
kometa:Já to dělala za 1 000 + jídlo a pití zdarma = v mém případě kafe, voda, párky a grilovaný hermelín.
Jo a ještě jsem byla zapojená do služeb na sbírání bobků z jízdárny. Ale na to nás bylo víc.
Jo, počítám, že ta 1000,- bude za tu přejímku, tj. vystoupit z auta, podepsat papír, nastoupit do auta...