Já když jsem ve stresu, tak nabírám. No a změna návyků proběhla už v minulosti, a tam žádný velký efekt nenastal :-D
Příspěvky uživatele
Buggyra
Keď sa potom mamy-trénerky pýtali, či sa nebojí, že sa malej niečo stane, tak opáčila, že nie, že má ešte dve deti do rezervy :D :D :D
super matka
Mno jo, náš poník chodí pod sedlo sotva jednou týdně, to je pak taková soutěž plná cizích koní vítaná příležitost pro divadlo
Mají čas na blbosti.
Však dneska si to vemte, automatické pračky, myčky, sušičky, robotické vysavače i vytírače, dneska nemusíte doma hnout prstem. Chcete dostat děcka ven, ale jak to udělat, když počítač a telefon jsou interaktivní a venku je nuda, navíc fyzická aktivita je namáhavá, že. Potřebujete pro děcka vymyslet nějakou zábavu. Co možná interaktivní a co možná fyzicky nenáročnou. No a za vsí jsou koně, kozy, lamy.
A jsou všude. Ne jen v JZD za statkem, kde je pořád fůra zaměstnanců, kam by vás nenapadlo vlézt, ale každý druhý je má pěkně u baráku. Tady v devadesátkách byli koně až za kopcem. Jinak jen občas nějaký lesák v boudě u baráku. Dneska jde člověk po vesnici a potká troje přístupné koně za ohradníkem bez dozoru.
Já snad nikdy tolik nezhubla v jednom tahu. Jen přibírám. Takže divný...
To je dobrá poznámka, já měla za to, že budou i před kunou. Ale tak to by se jistě dalo pořešit delším zásobníkem, třeba oplechovaným, aby se do něj i neprohryzala. No a taky záleží na tom, kolik v něm asi je za den vajec. Každá další lajna vajec je přibližuje k okraji, kde jsou dosažitelnější pro kmotru.
Přejímka stála také 1000,-, slečna vetka přijela před začátkem akce a trpělivě s námi počkala než dorazil poslední účastník (asi hodinu), ani sama nevěděla, co přejímka obnáší, takže vtipné, vtipné. No a dobré, žádná střeva ven.
Dítě spadlo jen to naše (a to padá pořád, protože poníci jsou hajzlové) v první soutěži, a myslela jsem, že ty další soutěže už se nechá vodit... Ale dítě je drsný (u nás to jinak nejde) a dojelo na obou ponících obě zbylé soutěže bez vodiče, takže pohoda :-)
Jen teda ještě odpoledne jet obracet seno, tedy to, co z něj po třech dnech dešťů zbylo. No a pochopitelně když jsem se chystala se strojem dojet zpátky do kopce do stáje, tak se ten krám rozhodl, že nebude fachčit, takže jsem to s kolegyní v letech rvala do toho kopce (naštěstí po asfaltu, jinak jsme mrtvé) tlačením a tažením. No a nahoře ta mrcha zase nastartovala, žejo! No takže jsem ráno stoupla na váhu a hned o kilo lehčí. Jen se trochu nemůžu hýbat... Dneska a zítra musím ovšem obracet taky, takže však já to rozhýbu (a pak bude zase lejt, a mně to bude jedno, protože se budu celé dny jen válet u televize, možná i v práci si vezmu dovolenou, nějak toho začínám mít dost - jako jsem od března zhubla 5 kilo, to už začíná být fakt divný - teda ne, že bych neměla ještě rezervu :-D )
Já bych na té veterině nedávala právě tu práci s lidmi... Kdyby to bylo jen řešení zvířat a člověk měl neomezené zdroje, tak bych neměla problém, holt někdy pánbu dá, někdy nedá. Ale když to visí na majiteli zvířete a ten mávne rukou, a vy víte, že to zvíře půjde strastiplnou cestou do kopru, tak buď bych byla po týdnu v blázinci nebo by se ze mě stalo to, co popisuje kocoura219 - tj. bych to vytěsnila, ze zvířat udělala předmět fakturace, a tím by to pro mě končilo. Nemám povahu na zvládání té psychické zátěže....
Tak mládky zanášejí pod stroj z našeho chovatelského baroka :-) Je to docela přístupné místo, kryté před deštěm, tak je tam zatím nechám, aspoň vím, kde sbírat. Samozřejmě jsem se tam podívala až naposled, předtím jsem prolezla celý prostor pod buňkou, abych si to užila :-D
V zimě se to srovná, až budou zavřené v ohrádce kvůli ptačí chřipajzně.
Daja:Dobré ránko 😉,
no a já se nemůžu dočkat až tato vláda zmizne.
Dája
Jen je právě otázka, co přijde po ní....
chvd:Buggyra
Mohu pozadat o vysvetleni, jakym zpusobem jsem mel ARGUMENTOVAT na ten ony prispevek?
Překrucujete totiž vy. Assil mluví zcela k věci, přirovnává to ke znásilnění, kde krev teče a někdy se i kost zlomí.
To je jako co? To jste si mohl odpustit ne? Navíc to zatím sedí nejvíce na Vás. Místo abyste mluvil k věci, už zobecňujete, to do slušné debaty moc nepatří.
Požádat jistě můžete. Ale já vám to nepovím. Já bych na to buď neodpovídala a nebo bych věcně vysvětlila svůj postoj. Nakonec pokud mně dojdou argumenty, nemám problém to říct.
A nezkoušejte vysedět hned celé kolečko na té lonži nebo celou stěnu na jízdárně. Vyseďte tolik kroků, kolik to pohodlně půjde, a pak zase vysedávejte. Ani kůň nemusí vydržet to pomalé tempo delší dobu, a vaše svaly se také rychle unaví, on je to dost náročný pohyb, pokud na něj zatím nemáte nasvaleno.
Srdečně mohu doporučit jezdit s nohama vytaženýma ze třmenů, zatím třeba v kroku, ono po deseti minutách (pokud je kůň nepohodlný v klusu, v kroku to nebude o moc lepší) už ty břišní svaly klidně můžete cítit (a samozřejmě s unavenými svaly se nepokoušejte vysedět klus, to je zbytečná námaha) - v kroku pro začátek skvělý trénink příslušných svalů.
A jo, už se mi stalo to, co kometě, teda že když jsem ocitovala cizí příspěvek, tak mi to tam hodilo pouze tu citaci a můj text pod ní už nikoli.
Dala jsem v prohlížeči "zpět", v editoru se ukázal text, co jsem psala, tak jsem ho zkopčila a upravila jsem ten příspěvek s citací. Při úpravě mi to citovaný text zobrazilo jako text příspěvku, bez oddělení, podbarvení a tak - proto jsem ho dala do kurzívy.
Tak třeba to nějak pomůže :-)
Zrzavci:
Buggyro! Ste žnula trávu ne? A byla dlouze na slunéčku, ne? Kytku, chlapovi, jo?
Já teda ku přání všeho nej přihodim něco smysluplnějšího
Nedávám jim nic, a je klid, normoš si ani na svůj svátek nevzpomenu. Ale padlo mi oko na kalendář a když jsem ho čistila od sklivce... no.
A kytička se mi líbí, co bych sakra chlapovi nemohla dát kytku, šák sme rovnoprávný, no né.
Až mně začnou chlapi nosit rožněná selata, tak popřemýšlím o nějaké té noze na zákus i pro ně. 😉
Zbyňku, opakovaně děkuji za vše, co pro nás děláte, a všechno nejlepší k svátku! 🌹
Jasný, změňte. Já už jsem to pomalu uzavírala :-)
Shodneme se, že se neshodneme, to bude asi nejplodnější výsledek diskuse :-)
Nebo jinak - vy běžně využíváte svojí fyzické převahy v normálním životě, abyste dosáhl svého? Považujete to ve svém životě za normální chování?
Jaké jiné mechanismy máte na mysli? Myslíte manipulaci, psychický nátlak a podobně? Jak často ve svém životě vy tyto postupy uplatňujete vs. jak často uplatňujete úplně běžné komunikační prostředky nebo směnu za účelem oboustranné výhodnosti? Využíváte psychického nátlaku denně? Jednou týdně? Jednou za měsíc? A jakou statistickou hodnotu vám to nakonec dá? Je to skutečně normální a běžné pro vás?
Při kolika vyžadováních velkého chlapa po malém chlapovi jste zaregistroval, že figuroval faktor velikosti? Já jsem takových požadavků za život zažila mnoho a jestli faktor velikosti figuroval dvakrát, za ty stovky interakcí, tak hooodně.
Dokonce i různí různě velcí chlapi měli různé požadavky na mě, malou holku, a ani tak jsem nezaregistrovala za celý svůj život, že by hrál faktor velikosti toho chlapa nějakou roli, kromě případů řekněme napočítaných na jedné ruce. Třeba můj šéf v práci po mně něco chce téměř denně. Jaký statistický výsledek by z toho byl? Naopak kdyby můj šéf v práci měl tendenci využít své velikosti k tomu, aby podpořil některý ze svých požadavků vznesených vůči mně, (myslím, že by byl hodně rychle hodně malej, a to vůbec nemluvím o tom, ) jak by na to koukala většina společnosti v mém okolí? Jako na něco normálního nebo jako na něco nenormálního? Máte šéfa? Váš šéf normálně využívá své fyzické převahy, aby podpořil svoje požadavky na vás?
jak kdo vnimame sluvko "normalni". Normalni=spravny? nebo spise Normalni=neblbec? nebo spise Normalni= bezny/standardni? nebo jeste jiny vyznam
No, jasně, všechny tyhle významy pod to zahrnuji. Normalita je prostě jistá oblast kolem střední hodnoty výskytu daného jevu. Šířka oblasti se definuje na základě různých kritérií.
Takže normální jako správný může znamenat odpovídající nejběžnějšímu výskytu daného jevu, to je v tom kontextu pak správná hodnota. Normální jako neblbec může znamenat, že člověk s podprůměrným IQ je mimo normu, taky platné. Normální jako běžný a standardní je též naprosto správný výklad. Násilí v lidské společnosti není normální stav věci. Ani ve smyslu správný (vy byste chtěl, aby na vás bylo pácháno násilí? Považujete to za správné?) ani ve smyslu běžný a standardní (Ve vašem zaměstnání se lidi standardně chovají násilně? Na ulici? Ve vaší rodině se běžně chováte vůči sobě násilně?). Pokud vezmeme v potaz válečné konflikty nebo jiné násilnosti, jaká výseč populace se jich účastní, kolik času v lidských dějinách probíhaly války za účasti kolika procent populace? Ohledně násilí, kolik násilných činů je ve statistikách třeba ve srovnání s uzavřenými sňatky, registrovanými řidičáky nebo jinými událostmi v lidském životě? Myslím si, že data by hovořila jasně. Kolik lidí ve vaší ulici se chová na veřejnosti násilně vs. kolik lidí ve vaší ulici se chová na veřejnosti nenásilně, hm? Podle čeho vy byste tedy posoudil normalitu, abyste jako normální označil násilí člověka vůči člověku? Který význam normality byste zvolil a jaké kritérium pravděpodobnosti použil, aby z toho násilí vyšlo jako většinový jev?
chvd:coural:
Překrucujete totiž vy. Assil mluví zcela k věci, přirovnává to ke znásilnění, kde krev teče a někdy se i kost zlomí.
„Tento způsob léta zdá se mi poněkud nešťastným.“
To je jako co? To jste si mohl odpustit ne? Navíc to zatím sedí nejvíce na Vás. Místo abyste mluvil k věci, už zobecňujete, to do slušné debaty moc nepatří.
„Tento způsob léta zdá se mi poněkud nešťastným.“
došly argumenty?
chvd:
Tak preci zalezi na souvislosti toho prirovnani. A tady to podle me bylo mimo souvislost.
Mňo jo, a podle mě to tam zase bylo přímo a zcela konkrétně k věci. A mimo mi to nepřišlo.