A jak přesnější na otázku "vyroste?" má být tedy odpověď, než "ne"? :-D
Příspěvky uživatele
Buggyra
Na druhou stranu, odhlédnu-li od problematiky lovení přímo holubů, to, že vaše kočky budou chodit sousedovi na zahradu, by sousedovi už vadit mohlo. Zkuste si to nejprve u souseda vyzjistit. Jako furt lepší nemít kočku než mít otrávenou kočku. Ne každý je na ně zvědavý, natož pokud se bude byť jen domnívat, že ohrožují jeho zvířata...
Jo táák, tak jestli si zvedla kuna poklop, tak to je jiná. To stačí pak zajistit nějakou pojistkou. Já si představila, jak kuna šmátrala tlapičkou skrz tu díru, kudy se vejce kutálí do zásobníku 😄
Oni vzali to sedlo na jedinou akci a pak se ho zbavili, akce byla v kroku... ale ano, tento způsob sedel zdá se mi býti nešťastným. Ono to prostě jaksi nejde nasedlat dobře, no.
Nedávno jsem našla to sedlo, které měli na jedné akci u nás.
Já si těch anonymů povětšinou nevšímám, a dobře je. Bude fajn, jestli tu někdy bude možnost konkrétní IP prostě vypnout a její příspěvky se mi nebudou zobrazovat, takhle bude možné úspěšně vyfiltrovat spoustu kazikeců :-)
Ty letáčky pro diváky a vyvěšení akce na webu města bude spíš tak, že když nebude rodinka zrovna mít kam vyrazit (aby se děty vybatolily od telefonů ven), tak to pojmou jako výletík, na místě si na chvíli sednou, dají si bábovku s limčou, a zase půjdou. Určitě nikdo nepřijde tam jakože trávit čas v průběhu celých závodů. I když je pravda, že teď když má máti časoměřiče, tak se ujala komentování soutěží. A jak uvidí, že jsou tam i diváci z veřejnosti, nejen doprovod soutěžících, tak bude asi víc přibližovat dění i jim, tak třeba to někoho zaujme, že se i něco dozví. No, uvidíme. To ovšem taky musí ten časoměřič být, a to je do budoucna velká otázka, pokud si máti bude dělat časomíru sama, tak nebude mít čas na velké vyprávění do megafonu :-) Jinak pro diváky nehodláme dělat žádné úlitby, pro nás jsou hlavní soutěžící, a to v umírněném počtu :-D Naštěstí jsme záď světa, tak nehrozí, že by nám tam najelo půl republiky.
To u nás nikdá nebude takhle. To jsou koňské závody :-)
Diváky to moc nebaví, nemáme ozvučení a neplánujeme ho. Neplánujeme žádný doprovodný program jako skákací hrady a podobně. Pokud občerstvení nezajistí externí dodavatel (páč se mu to nevyplatí, že), tak bude občerstvení, jaké připravím (připravíme v klubu silami společnými na nedílnými), a bude za dobrovolný příspěvek (tj. stojí tam kasička, a kdo dá, ten dá), páč nemáme člověka, co by to tam obsluhoval, když to nezajistí ten exterňák.
No a akce je koncipovaná (a vždy bude) tak, abychom to odorganizovaly v případě nouze ve dvou lidech. Takže koncepce akce je silně střídmá. Megalo nehrozí.
Zatím se pro letošní sezonu bráním i nabízenému sponzoringu, nemáme to jak papírově vykázat. Na příští rok to během zimní pauzy můžu promyslet a nechat si třeba i připravit nějaké dekorace od školy nebo tak. Zatím jsme si v klubu sponzorem sami :-D
Tady se přezdívky smějí opakovat, na iF bylo zakázané použít jednu přezdívku dvakrát. Tady to u neregistrů zřejmě jde (tam se to hlídalo podle mailů). Takže až tohle forum začne být populární, bude tu pěkný anonymní šrumec :-)
A já jsem v neděli pořádala závody pro koně, resp. sranda mač pro dětičky a jezdce pro radost.
Také vypadá, že se vydařilo. Doufám, že holky dobře spočítaly výsledky a zase nebudou nějaké resty v pořadí oceněných jezdců. Vyhlašovala si to máti sama, já jsem jen rozdávala ceny, takže je to na ně. :-P
Naštěstí s tím organizačně není moc starání, nějaká lehká byrokracie tam je, ale přežijeme to, hlavně jsme to vyřešili jedním tahem na celou sezonu, takže dá-li bůh a obec nám schválí, co schválit má, budeme mít všechno po kupě na příští závody. A budeme si moci konečně říct oficiálně o startovné (které nám náklady nepokryje ani omylem, ale aspoň něco). Také snad zpoplatníme občerstvení konecně (pětikajdou za kus, proti padesátce za koláček na jiné akci to je romantická cena).
Naštěstí nám akce netrvala dlouho, od 10 do 14 hodin, ve tři už bylo všechno i uklizené. Tentokrát nám chválabohu přijela polovina účastníků oproti minulému měsíci, asi také to bylo tím, že jsme měli akci na fejsbůku vyvěšenou jako soukromou. V květnu jsme akci končili až ve čtyři. Až budeme mít všechnu byrokracii po kupě, dám akci jako veřejnou, a rozvěsím i po vsi nějaké letáčky, ať přijdou diváci, už mám vymyšlené pro ně místo, kde nebudou překážet, a budu ještě muset vymyslet, jak se dostanou k tomu občerstvení (protože to je zrovna přes kolbiště, a nechci, aby se nám motali koním pod nohama).
Jo a taky nějaké sezení pro ně budu muset vymyslet. No, uříznu pár palet, mám jich tam hromady, a dám jich pár na sebe. A bude. Škoda, že ještě není zprovozněný lis na seno, bych slisovala nějaké balíky pod ty palety, abych nemusela tahat tolik palet :-D Jé, teď mě napadlo, dyk my máme hromady pneumatik - dám palety na pneumatiky, bude to i odpružené, to je nápad :-)
No tak to jo, protože ty nové skutečně píše kolektiv iFauny, a taky to podle toho vypadá :-)
Nečetla jsem, ale jestli část těch úmrtí nebyla spíš v důsledku toho útoku ve smyslu, že ovce splašená spadla ze srázu a zlámala si nohy. Nebo napadaly v panice do nějaké strouhy a utopily se.
Tak to bych do toho pořadí zařadila jako prio číslo jedna.
A až pak volat fyzioterapeuta a nechat si poradit, jak s koněm rehabilitovat, aby dorovnal dosavadní kompenzace.
A až pak se učit vysedět klus.
To já už jsem lenoch na nějaké kroucení ve stanu. Mám vychytané ležení v autě, hodím si tam pěkně molitanovou matraci a standardní povlečení (péřové) a vyspím se do růžova, i když leje (vlastně je to takový pěkný bílý šum k tomu spaní) :-) Horší je, že se kolikrát vzbudím se zády rozbitými doma na posteli, a to mě tedy nebaví. Dneska to tedy nebylo mými pohybovými stereotypy a spaním v důlku, ale včerejší a předvčerejší námahou při obracení sena. Jestli to dneska zmokne, tak mě trefí...
Hlavně to přežít bez úhony. Já mám vždycky radost, když spadnu, protože to znamená, že mám statisticky vzato zase na nějakou dobu klid :-D
Tak nevím, u koní je autorství zatím zachováno, to bych vyskočila jak čertík z krabičky, kdyby si přivlastnili články paní doktorky Švehlové. Ale nejsem si jistá, kde je ten archiv, jestli se tím myslí normálně články ve výpisu, které se zobrazují na odkazu ifauna - články, a nebo zda existuje ještě nějaký definovaný archiv.
No a pak samozřejmě obligátní záležitosti jako - daleko lépe to bude fungovat, pokud budete mít sedlo, které vám sedí, kůň může být pohodlnější, pokud bude mít sedlo, které mu sedí, také je dobré zrevidovat práci kováře a pozvat fyzio, třeba zjistíte, že je kůň někde zbytečně zablokovaný, ono i to nepadnoucí sedlo umí udělat strašně moc (Equiservis kdysi zveřejnil video, kde lonžují jednu kobylu s různými sedly a snímají ji ze stejných úhlů, a ty rozdíly, to bych nevěřila, že budou tak vidět na tom pohybu).
Jé, Horsano, já se bojím, že Jesie nemá doma 4 x Karačájevce. Pokud teda chcete jejich popisy.
Taky jsem si to musel přečíst dvakrát.... ale mám z toho dojem, že už má doma 4 jiné koně, a dalšího (teda toho vysněného Karačájevce) jí zatrhli :-) Ale ráda bych se mýlila...
Na posledních závodech se mi náramně zalíbil warlander, to je nějaké křížení tuším frís se španělem...? Našla jsem si, jo, to je ono. To by mě do budoucna mohlo i unést :-D
Jinak mám ráda huculoaraby, co jsem poznala, byli fajnoví koně.
Vyloženě oblíbené asi nemám, každé plemeno má něco...
Tak to jo, takové mikroděti u nás na sranda závodech na louce teda nejezdí, ale na závodech pro dětičky, kam jezdím, tam takové děti na takových obrech také jezdí. Na koních z JK, které pod dětmi chodí denně, a závody jsou pro ně spíš odpočinková záležitost :-) Kolikrát jsou ti obr koně hodnější než ti malí hajzlíci poníci, ti často dítě povozí po celém parkuru a matka si to pak odlovuje u východu (no, jako včera naši holčičku) :-D