Já viděla jerseyské obry párkrát na bazoši, když má člověk štěstí, tak koupí. Teda nákup slepice chce ještě větší štěstí 🙂
Příspěvky uživatele
Buggyra
(už jsem jim o tom dělení slov psala)
Tak bych snad raději věřila tomuto
https://eagri.cz/public/web/mze/tiskovy-servis/tiskove-zpravy/x2019_ministerstvo-zemedelstvi-strategicky.html
https://zemedelec.cz/podavani-antibiotik-preventivne-ci-na-zvyseni-prirustku-zvirat-musi-skoncit/
https://www.europarl.europa.eu/news/cs/headlines/society/20181018STO16580/dalsi-krok-v-boji-proti-rezistentnim-bakteriim
Evidentně atb v krmivech jsou zakázaná déle, ale možnost léčebného podávání celému stádu trvala celkem donedávna. Nicméně mělo by být již také zakázané. S účinností od 2022. V CZ je to zřejmě ekonomický nesmysl, ale věřím, že ve výkonnějších ekonomikách, kde cena léku je stejná, ale výkupní cena masa zase jinde, to mohlo dávat smysl i finančně.
Milí aministrátoři, teď jsem si všimla, že delší texty v příspěvcích se zalamují uprostřed slova. Špatně se to čte. Mám dojem, že to dříve nedělalo. Šlo by to nějak napravit? Děkuji mnohokrát!
Milý AAA, to je velmi poučné a zajímavé povídání, přestože již není aktuální, děkuji za zkušenost.
No teda TOHLE potkat v temné uličce…
Spíš ne.
Útulky jsou spíš sbírka starých a nemocných kusů, které odložili lidé, kteří se o ně nechtěli/nemohli starat zejména z toho důvodu, že ti koně jsou už nepojízdní nebo jinak nepoužitelní.
Pokud útulek nabízí nějakého koně k adopci/prodeji, zpravidla za více-méně symbolickou cenu od 10 tisíc do 30 tisíc, potom to inzeruje na svých webových stránkách nebo najdete nabídku na bazoši.
Jinak je nejjednodušší to obtelefonovat. Ono těch útulků je v CZ asi pět, tak to není zase takový problém.
Megí, tak zkuste porovnat tyhle dvě:
https://www.krmnesmesikvidera.cz/krmna-smes-pro-kurice-kzk-s
https://www.krmnesmesikvidera.cz/krmna-smes-pro-nosnice-n-1-s
A k vit. D - ano, umějí taky ze sluníčka Vitamín D u ptáků – Wikipedie (wikipedia.org)
někdo to info určitě má…
Anonymní:Máte teda niekto skúsenost s tými vlaškami co prodáva “slepičár” ? Mali by to být 15 týždňové, ale co to je , jak to je, nikdo neví . Zaregistroval som aj na Faune.cz negativne ohlasy na slepčiar.cz, preto sa pýtam . Ja by som ich zobral až budú na ne kladné odpovede…
Já bych od Slepičáře nekupovala proto, že je to překupník, a prodává za nesmysl (musí do ceny započítat nákupku, mzdy svých lidí, dopravy, údržbu, prostě člověk živí v ceně drůbeže logicky minimálně jednu firmu navíc). Kamarádka kupuje slepice od překupníků (ne tedy od Kavapa, ale od Gallus), a stalo se jí letos, jak byl moc velký zájem a nebylo dost kuřic po zimě, že jí sice potvrdili dovoz 18týdenních, ale přivezli jí 13týdenní, aniž by jí dali vědět, že je změna.
Asi věděli, proč jí vědět nedali, protože ona by takové kuřice nebrala (ale že je slušně vychovaná, bohužel, tak když už jí zazvonili u domu, tak holt neodmítla). Prý jí dali při odběru nějakou slevu, že jsou tak mladé ty kuřice, ale i tak platila nějakých skoro 300,-/kus.
Zatímco já jsem si letos nakoupila kuřičky také 13týdenní přímo z drůbežárny (a klidně udělám reklamu, jedná se o drůbežárnu Kosičky), dostala jsem je o stovku za kus levněji a měla bych je pořád levnější i s dovozem domů (já si je vyzvedávám přímo v drůbežárně). Zatím se mi u nich nestalo, že by byl nějaký zádrhel (beru od nich nějakých pět let pravidelně). Pěkně jsem u nich koupila rovnou i krmení pro kuřice za bezkonkurenčně dumpingovou cenu, zřejmě si to vyrábějí sami. Kdybych nebyla blbá, nakoupila jsem si rovnou i krmení pro nosnice, ale nějak mi to nedošlo v ten den, protože s kuřičkami v letáku měli logicky jen směs pro kuřice…
To ale vypadá na kombo dospělá kočka - štěně. Aspoň jeden má už rozum 🙂
Kotě - štěně mi přijde přesně víc problémů než užitku. Musí se zařídit, aby každý sežral to svoje, kotě je křehké, štěně nevíme, může to být pěkné torpédo, musejí se hlídat dva tvorové u hry, některá plemena psů v dospělosti druhého tvora v domácnosti moc dobře nepřijímají, a tak dále.
Pořídit kočku s tím, aby štěně nebylo samo, to je špatný důvod za mě. Pokud má být štěně samo, tj. nepřipravím mu podmínky já jako majitel a jeho parťák, tak proč si teda pořizuju štěně? Pokud má být samo nějakou standardní dobu jako u každého pracujícího člověka, tak to ten pes zvládne i bez interaktivní hračky, když mu pak zajistím odpovídající náplň po dobu své přítomnosti - když prostě nastavím takto denní režim.
Tož tak v té jeho domácí směsi třeba jo, co vy víte 😀 Když to mele ze suchého pečiva a pak teda přidá nějakou tu kukuřici, aby se neřeklo…
Je dobré vědět, zda už dříve hříbata měla nebo ne. Pokud ano, zase bych se toho tak nebála (když je na ježdění, asi je relativně zdravá). Pokud je to prvorodička, tak bych hlavně konzultovala s odborným veterinářem (sono a tak) - ale to platí samozřejmě v každém případě, stejně nějakého budete muset časem sehnat. A pokud je březí krátce, tak ještě nepanikařte, třeba ještě vstřebá - nakonec stěhování, nové stádo, nový režim… uvidíte.
Tak už snad u nás dopršelo. Dnes snad tedy konečně posekám (jsem včera zjistila, že ještě musím nastavit přítlaky na liště, a to neumím, musím mít servisáka na telefonu, nebo ještě lépe na místě… mu musím zavolat a zjistit, zda by nedorazil).
A zítra mooožnáááá nějaké houby. Ale jistotně zkusím pátek, protože to musím očíhnut, než do lesů najedou chataři. To tam pak není vůbec nic, jsou jako šílení, trhají vše a asi to pak určují a třídí až doma…
kometa:Mohu vědět, jaká konkrétní léčiva ve směsích pro nosnice jsou?
Mě by to také konkrétně zajímalo, včera jsem si zavdala hrst ze slepičího barelu, tak abych věděla, na co jsem teď vlastně přeléčená 🙂
U mě mají slípky granule pro nosnice adlibitně. Ostatní krmiva dostávají dávkovaně. A nesou a nesou. Zkuste to na měsíc a uvidíte.
No a jinak taky ta jedna slepice může být prostě defektní. Může, co by nemohla. Ale prve bych zkusila ten experiment s granulemi.
Mimochodem, když se nad ně nakloníte, přičapnou obě? Tak se dá nezávazně ověřit, zda jsou ve snášce…
Jo, koukám, že odpovídáme trochu pozdě, teď už je nejspíš věc vyřešená.
No to je možná důvod, proč je myši až tak moc nezajímají. Měla bych myši donést kamarádce, ta krmí rozmočené pečivo a pšenici. Teď krmila i směs pro nosnice, ale “dává slepicím přestávku” (ne, nepřesvědčíš ji ničím) aby si odpočinuly od snášení, takže teď přestala krmit tu směs a bude nějakých pár týdnů krmit jen máčené pečivo a pšenku. Slepice jsou zavřené na vybetonovaném výběhu, takže pecička. Já vlastně nevím, od čeho by si měly odpočinout, páč její zisk vajec je 3-5 ks od 8 slepic.
Natáhnout za ty dvířka elektrický ohradník 😀 Myslím, že dostane a už ho to ani nenapadne. Samozřejmě ale nesmí dostat ta preferovaná kočka.
https://equichannel.cz/clanky/zdravi-a-veterinarni-pece/kastrace-tri-dny-pred-a-po
https://www.ifauna.cz/clanky/5693-kastrace-proc-kdy-jak.html
Tak to moje běhavé Lohmanky bohužel myši nechytají. Ještě tak myšata, když vykopnu, tak jo. Ale dospělá myš (myšice) je nezajímá. A mně by se dost líbilo, kdyby i myši byly na mém hospodářství užitečné 😀