Aktuálně: 3 504 inzerátů217 115 diskuzních příspěvků18 333 uživatelů

Příspěvky uživatele

Buggyra

Buggyra
Buggyra 15.08.2023, 14:19:14 xxx.xxx.198.226

Jo, to už tu některý zkušenější chovatel dával (Ančovička?), že dává slípku do kotce králíkárny na podestýlku s pšenkou a vodou. A jo, pár dní to trvá. Já s tou slepicí nedělám nic moc, moc to neřeším, jako jo, je to pro ni darda, ale zase si “odpočine” od snášení, kdoví jestli to není prašť jako uhoď. 

Shodím z kukaně, seberu vajíčka, slepici pod ruku a odnesu ji doprostřed louky, ať se pěkně proběhne. Ona kolikrát sedne v té louce a krákoře, že tam teda ty mladé vyvede, ale ono jí to nedá a vrátí se. No a samozřejmě večer ji šoupnu do kurníku k ostatním, protože snášecí hnízda mám venku, tak aby si ji tam něco nevzalo.

Taky ji to po pár dnech přejde.

Buggyra
Buggyra 15.08.2023, 13:53:03 xxx.xxx.198.226

Jatečný a jateční jsou podle mého dvě různá slova s různým významem

- jako třeba matečný a mateční, květný a květní.

Buggyra
Buggyra 15.08.2023, 13:48:59 xxx.xxx.198.226

Tak je to jasné, příště lišky na cibuli, do smetanový omáčky, s balkánem a k tomu brambory, a mám to vše v jednom! (záchodě) 😀

Buggyra
Buggyra 15.08.2023, 12:36:59 xxx.xxx.198.226

Až najdu lišky, tak si udělám bramboračku s liškama, ale teď v lese byly jen takové ty, co mají ty krápníčky zespodu klobouku (ne lístky), a to nevím, jestli je k jídlu, tak to nesbírám 🙂

Kdybych našla bedli, tak tu si umím i obalit a schlamstnout.

Ale smaženice mě nikdy nijak netáhla.

Buggyra
Buggyra 15.08.2023, 12:32:14 xxx.xxx.198.226

Já tu klíčenou pšenku krmím na noc jen z toho důvodu, že se ke slepicím dostávám večer, a ráno dostávají rychlokvašné krmení, které se při aktivitě přes den rychle zpracuje, zatímco to zrno může večer ve voleti klidně na trávení počkat. Zrno může slepice dostat kdykoli, rychle kvasící záležitosti na noc nejsou vhodné (v mém případě se jedná o ty psí granule, co jim dávám - večer dám namočit, ráno to dostanou od služby ve stáji).

Buggyra
Buggyra 15.08.2023, 12:03:48 xxx.xxx.198.226

No dyk jo. Naklíčená krmě ledová - bažant v zimě nic neledového nesežene. Zobe nějaké ledové bobule, vyhrabává ledová (i naklíčená) semínka, pase ledovou trávu a pije ledovou vodu 🙂

Tak jasně, když to budete mít pod omítkou - hladký, omyvatelný povrch - tak to určitě bude fungovat 🙂 Zase musíte zajistit větrání, páč vlhkost z ptáků a jejich produktů se vám někde na těch stěnách bude jinak srážet. To máte určo vymyšlené.

Já jsem lenoch, tak si práci se zateplením ušetřím, když není třeba. 

Buggyra
Buggyra 15.08.2023, 11:54:56 xxx.xxx.198.226

Krmítko když zvolíte takové, do kterého mohou strčit jen hlavu, a nemohou do něj hrábnout, tak to budete mít bez uklízení 🙂 Pokud zvolíte navíc umístění a nebo typ, aby do něj nepadal trus a podestýlka, tak jste vítěz - a můžete ho klidně mít i v kurníku. Ale pokud budou slepice mít možnost chodit 24/7 z kurníku do voliéry a nazpět, není třeba jim do kurníku dávat nic, dojdou si.

Co se pítka týče, doporučuji takové, kde se hlavně dobře vyměňuje voda. Pro 4 kousky to klidně může být kameninová miska (něco těžšího, protože občas na to vyskočí, tak aby to nezvrhávaly). Když bude venku na podstavci, tak to tam nezaneřádí. 

Dovnitř by to už chtělo nějaké napajedlo, kde se neznečistí všechna voda najednou, protože tam jsou ty podmínky už horší. Já bych pipkám v dobře zabezpečené voliéře nechala volný vstup a výstup a dala jim ty stravovací záležitosti ven 🙂

Moje mají venku misku na vodu ze staré litinové pánve a misky na krmení jsou staré kameninové pro morče nebo kočku nebo pro co jsme to kdysi kupovali (možná pro slepice, tralala).

Buggyra
Buggyra 15.08.2023, 11:41:50 xxx.xxx.198.226

A kde by bažant ve volné přírodě přišel k ohřátému krmení? 🙂

To si vždycky říkám, když uvažuji, co zvládne slepice. Co by dělal bažant. To je nakonec skoro slepice.

Naše slepice cajdaly i v minus patnácti (taky nemám zateplení, co bych dělala s tolika čmelíky), ale ony mají k dispozici několik krytých ploch, kde necourají ve sněhu a vždycky se tam najde něco na zub (dají se rozhrabat bobky od koní, koním taky od huby odpadne, taky tam máme složené seno, a když je slunko, tak se v těch -20 slepice na tom senu na tom slunku vyvalují na opalovačce).

Buggyra
Buggyra 15.08.2023, 11:22:59 xxx.xxx.198.226

Moje slepice taky radši sypkou směs než granulovanou, jsem zjistila. No mají smůlu, mně se líp pracuje s granulemi 😀

Dávám klíčenku jak jen je to možné, v zimě ji prostě jen klíčím doma za oknem 🙂

Buggyra
Buggyra 15.08.2023, 11:16:18 xxx.xxx.198.226

Quash: teda závidím… já to nejím, ale něco takového bych chtěla přinést kamarádce 🙂 Musím vyrazit výše do hor, tam jistě něco po těch deštích musí být.

Buggyra
Buggyra 15.08.2023, 09:55:58 xxx.xxx.198.226
Odpověď na příspěvek uživatele list z 15.08.2023, 08:52:19

No, asi záleží na kohoutovi. Taky hybridky bývají větší slepice, možná nějaký liliput k nim by byl bez problému. Ale vycházela jsem obecně z toho, co jsem tu vyčetla. Dost možná záleží i na državě, v nějaké voliéře, co tak by měl kohout celý den na práci, že, zatímco ve volnějším prostoru musí taky hlídat, kontrolovat okolí, upozorňovat na různé zajímavosti a tak.

Buggyra
Buggyra 15.08.2023, 09:54:31 xxx.xxx.198.226

No, to nestihla. Jsem ji drapla, chňapla, a šla 🙂 (z vajec dolu).

Buggyra
Buggyra 15.08.2023, 09:39:54 xxx.xxx.198.226

Jako ale přírodní beran by fungovat mohl, o tom žádná. Můžete zkusit na to hodit nějaký potah na podbřišník 🙂

Buggyra
Buggyra 15.08.2023, 08:51:27 xxx.xxx.198.226

Moje na mě vyloženě vrčela, když jsem ji z hnízda sundavala 🙂

Buggyra
Buggyra 15.08.2023, 08:49:55 xxx.xxx.198.226

To je pravda, ale kdyby to měla jen na zadku jako kraťasy… no jen mě to napadlo 🙂 Ono to ani jinak než jako umělotina udělat nejde, aby to tak pěkně obepínalo, no.

Buggyra
Buggyra 15.08.2023, 08:43:10 xxx.xxx.198.226
Zrzavci:

a v metráži koupit funkční úplet nebo jak se to jmenuje a natvrdo to tam přilepit? Dát si tu práci a fakt to přilepit, aby to nemohlo faldovat?

Když natvrdo přilepený jakkoli funkční materiál nebude dělat tu “funkci”, páč je zalepený tím lepidlem 🙂