Tož podle toho, co jsem na první dobrou našla, není to zakázáno, pouze musíte mít k umístění takové stavby kromě standardních orgánů (jako je stavební úřad, obec a jánevímkdo ještě podle vybavenosti a umístění stavby) mít souhlas úřadu - státní správy lesů. No a samozřejmě sousedů, tj. třeba i majitele toho lesa, že.
Příspěvky uživatele
Buggyra
Jo, na výstavy nativních britských plemen nám pár shirů jezdí, takže v CZ jsou dostupní. Dokonce tu máme i chovatele a plemeníka.
https://equichannel.cz/clanky/chov-koni/poklady-britskych-ostrovu-shire-horse
Víte, že zcela shodný dotaz padnul na iFauně v roce 2005? Kde jste tento výraz “křídlování” zaslechl/a, v jaké souvislosti?
No a to se nezmínili oni veterináři, jakou konkrétně práci by měl ten kůň tedy absolvovat? Protože se divím, že by vám poradili zrovna lonž.
No a když vám každý řekl něco jiného, tak schválně. Co vám teda konkrétně poradili (každý jiného)? Třeba z toho budeme umět vybrat to nejmenší zlo nebo jak to říct.
Ale když si nejste jistá radou veterináře, který drží diagnozu v ruce nebo ji dokonce vyhodnocoval na snímkách, tak spolehnout se na rozseknutí problému na internetu je spíš cesta do pekla. Normálně zvedněte telefon a nechte si postup práce s koněm vysvětlit od toho veterináře, kterému holt důvěřujete nejvíc. Nebo od ošetřujícího. Protože ti potom vašeho koně budou dál řešit, pokud se něco pokazí. Tady vám můžeme poradit cokoli, ale následky řešit nebudeme (a zhusta se je ani nedozvíme).
Canka: to neuděláte, aby se tam nechytil Bertík. Prostě to tam nastražte, a když se chytí Bertík, tak ho zase pustíte. Až se chytí kýžená kořist, tak tu už nepustíte 🙂 Třeba se chytí rovnou cizák. A třeba pokud se Bertík chytí, tak pak už tam znovu nepoleze. Uvidíte. Ale nebojte, Bertíka to nijak netraumatizuje.
Nakonec jsem se včera té sekačce vyhnula. Elektrikář na lis na seno dorazil hned před pátou, takže jsem na něj čekala a pro změnu kopala brambory (proč ve čtyři? No protože to jdu z práce a jdu rovnou obstarat zvířata. U zvířat to pomlátím sotva do sedmi, do osmi, a musím domů, abych si stihla udělat jídlo, než to se mnou švihne do peřin. Tak nějak nemám moc kdy jindy). Takže lis je po roce a půl zprovozněný (!), není to úplně tip ťop, rozběhu se bude muset pomáhat, ale vypadá to, že když už běží, mohl by mít na lisování síly dost. Teď se mu dostane řádné péče od známého, pěkně očistíme dosedací plochy mechanismů (je to různě porezlé), napcháme tam vazelínu do ložisek a do ozubených kol, vyčistím kolejnice pojezdů, a už mám připravené seno, které tím proženu 🙂 Tak se těším, snad to teda bude chodit, jak má, tedy s tím, že to musím holt na začátku potlačit při zapnutí rukou, aby to ten motor rozhýbal. Ale třeba až to bude promazané, půjde to snáz (no samo se to nebude rozebíhat, v to ani nedoufám - jsem ráda, že nám elektrocentrála vůbec utáhne takto, je to třetí elektromotor, který jsem na ten stroj kvůli tomu kupovala…
Možná se mu v životě něco špatného přihodilo a mlátí teď kolem sebe, aby to vyventiloval. Lepší na lidech než na zvířatech. No ale samozřejmě normální to není. Já osobně bych to přešla a dělala bych jako že se to nestalo. Třeba byl vožralej a s někým si vás spletl. Taky může být…
Orionka:Buď žijete ve zvláštní bublině, nebo máte jen silná prohlášení. To není o tom, jestli na to někdo má, nebo ne. Asi na to mám, ale ani by mě nenapadlo, někde se o víkendu “sjíždět”. A mám dost známých…a neznám nikoho takového.
Nakonec - můžem vyhlásit anketu, jsme tu různí: Přiznejte se, kdo z vás se o víkendu “sjíždí” kokainem, marjánou….
Když tady jsme určitá definovaná skupina lidí, nejsme nezávisle vybraný základní vzorek populace. Zvířátkoví lidi jsou prostě “jiní”, a nemnoho z nich propadá nějakým závislostem, protože pokud jsou zodpovědní, nemohou se zkárovat kvůli tomu zvířeti, a i pokud nejsou, tak kolikrát jim zvíře ty tlaky, kvůli kterým by sáhli po droze, kompenzuje.
Nemůžu mít ty nohy chvíli nemodré, neodrané, nepodrápané…😠
To je jak kdybych to psala já 😀 Tady je taky úmorno, a ve čtyři nástup k sekačce MF-70, takže si ještě užívám chládku v práci (sedím celý den u stolu a mám jen tenké triko s krátkým rukávem! To musí být venku třista stupňů).
Zakysané mléčné by neměly kočkám činit potíže - pro ně je problematická ta laktoza, a ta je v těch zakysaných sežraná laktobacily, takže vyřešená 🙂
Ha! Udělat si lízátko sám.
Vzít nějaký plastový tác, laminátovou desku a podobně a napatlat to tím mixem mrkev se lnem, pěkně tam rozetřít vrstvičku, a instalovat to na žlab. To by se kůň pěkně zabavil 😀 A šlo by do toho určitě rozpatlat i ty rozmočené granule 🙂 Když to bude v tenké vrstvě na větší ploše, tak se to nebude dát hltat.
No a jak jsou staří? 🙂 To jsou letošní jehňata?
Naali: ti jsou krásní! To jsou sobi? A sobicím rostou parohy menší? Vlastně… shazují sobi vůbec parohy? - již jsem si početla, takže ano, sobice mají menší paroží a ano, shazují 🙂
kometa:My takové jezdce do kolbiště (ani na opracoviště) nepustili. Ale chápu, že to máte jinak a nechcete prudit.
Vy to máte pod ČJF a máte to ošetřené všeobecně platnými pravidly. My na toto pravidla předem vyvěšená neměli, takže jsme prudit nemohli. Postupně pravidla doupravujeme a zpřesňujeme, tohle se v nich též objeví.
Počtěte si
https://zverolekarka.com/category/clanky/nemoci-ptaku/nemoci-drubeze/nemoci-hus/
No a pak třeba podvýživa, vnitřní zranění, nedostatek nějaké živiny…
No a vám to jedno nebylo? Takže ty tmavce vyhmátli hnedle na váš popud příslušníci?
No tak se pak divte, že to “nikoho jiného nezajímá”. Možná je to zajímá zrovna tak jako vás.
Za mě drůbežárna Kosičky 🙂
https://vejcekosicky.cz/prodej/prodej-slepic-a-kuric/
Jen tedy mám za to, že prodávají pouze typ Lohman, nikoli Isa.
Taky dávám zakysanku, jogurty, tvarohy, mléko i smetanu jakékoli tučnosti - a to vylízat kelímky nebo jiné nádobky. Že bych tím zrovna krmila, to ne, ale když mám špinavý kelímek nebo víčko od kelímku, hodím to na zem, Kocour se postará.
Tak jí dejte šlichtu z lněného semínka 🙂 Tím se snad nemá jak ucpat. Nechat len pustit šlem (klidně ve studené vodě na nějakou tu hodinu), do toho přesnídávku nebo strouhanou mrkev na ochucení, a máte to 🙂
Jinak kašovitě rozmočené senné granule by neměly dělat problém, když je navíc promícháte s tím lnem, tak to bude klouzat do koně samo. Ale když píšete, že se ucpala i kašovitou konzistencí v minulosti…
Asi bych jí k tomu teda přidala ještě zpomalovač. Aby nehltala. My měli ve vědru pár valounů, aby je musel poník honit a vyzobávat semínka mezi nimi.
A ještě mě napadá - co nějaké lízátko? Nějaký jablečný likit, takový ten odměňovací, bez minerálů… Jen teda aby si nenablízala za tu čtvrthodinu, co bude valach jíst, půlku lízátka a ještě do sebe nevpravila půl kila cukru 🙂
No, tohle jsou nějaké asi turnajové boxy (nebo původně vnitřní vybavené pouze stříškou navíc). Také hlasuji pro bytelnější verzi s plnou střechou, klidně i dvojitou, aby poskytovala právě izolaci před sluncem.
Jinak bych se v takových boxech asi bála průvanu skrz ty různé otvory. Mezi boxy bych raději měla plnou stěnu a nebo možnost zavřít plnou zástěnou ty dveře. Průduch pod střechou bych také zmenšila.