Aktuálně: 3 462 inzerátů217 221 diskuzních příspěvků18 333 uživatelů

Příspěvky uživatele

Buggyra

Buggyra
Buggyra 23.08.2023, 07:59:11 xxx.xxx.198.226

Měli by zdůraznit, že je to vhodné pro nějaká menší plemena. Třeba amíci se v tom vozí celkem běžně u nich doma, jenže to je sotva 150 cm vysoké, a 190 dosáhne, když ten kůň zvedne hlavu na svoje americké maximum. Ale když tam dá člověk normálního teplokrevníka 165 s dlouhým výš nasazeným krkem, ještě trochu v krvi, aby mohl začít jančit z uzavřeného prostoru, tak to musí být radost.

My máme přístřešek stavěný pro menší koně, tenkrát nám dva metry strop přišel jako super s rezervou, a teď je v něm plnokrevník ke 170 cm a hlavu měl zpočátku tak omlácenou, že jsem na ten jeden trám natloukla radši smotanou deku, páč jinak by měl v tý hlavě jistotně díru.

Buggyra
Buggyra 23.08.2023, 07:21:02 xxx.xxx.198.226

To, o čem píše Bodlinka, se ale netýká letek, anébrž . A vy píšete o letkách, tak proto vycházím z toho, že píšete o peří.

Buggyra
Buggyra 23.08.2023, 06:51:35 xxx.xxx.198.226
kometa:

Mně nízký nepřijde.

Musíte si přečíst parametry. Mně na fotce taky nepřišel divný, až když jsem si přečetla rozměry, tak jsem zjistila, že to není klasický dobytčák, jak to dělá dojem z fotky, ale taková miniverze. A výška vnitřního prostoru metr devadesát jako nic moc pro koně.

Buggyra
Buggyra 23.08.2023, 06:49:41 xxx.xxx.198.226
Odpověď na příspěvek uživatele evcusik z 22.08.2023, 15:13:22

Však jo, já už jsem to taky řešila, když jsme ještě vozili poníky “malé”. Teď už jsou “velcí”, tak je vykládka dvířky nenapadne 🙂 Já měla za tím účelem prostě natažené vodítko z jedné strany přívěsu na druhou v polovině výšky mezi podlahou a přední štrajcpánou. 

Já se jen lekla, jestli to nedělá za jízdy. Páč jednou nám takhle nedojeli jedni účastníci na závody, že se jim poník vysunul na rychlostce plecemi z obslužných dvířek. Nakonec snad prý jen odřeniny a dokonce ještě tu sezonu už zase jezdil po akcích. Ale fujky fujky. (Neměli dvířka asi tak dobře zajištěné, jako vy, a co si budem, ani já je nemám kvalitně zajištěné, je tam jen jedna závlačka, kterou kůň snadno vylomí - ale já to mám i z bezp. důvodů, abych ji v případě potřeby mohla vylomit já…). 

Buggyra
Buggyra 23.08.2023, 06:35:38 xxx.xxx.198.226

Pokud vím, tak když ty letky zkracujete správně, tak vůbec na živou část nesáhnete. Odstraňuje se část brku s praporem, krev z toho téct nemá.

A co jsem pochopila, tak právě pojem křídlování neznamená zkracování letek (per).

Jinak samozřejmě pokud přerušíte někde tuhle krevní cestu z tepenného na žilní směr (určitě se tomu nějak odborně říká), tak tělo vytvoří náhradní. Prostě se posílí oběh v nejbližších vlásečnicích, které jsou k dispozici.

Buggyra
Buggyra 23.08.2023, 06:24:53 xxx.xxx.198.226

Tak jsem tým krámem včera v potu tváře i mezipůlčí posekala pár metrů ohrady, ke konci jsem už myslela, že krám vezmu a zahodím mocným vrhem až do potoka (potok máme pěkně daleko, jinak bychom z něj brali vodu). Má to vysoko řídítka a nemám na tom žádné závaží, tak se musím do těch řídítek s rukama nahoře zavěsit, abych s krámem otočila a nebo jako včera abych krám (tu žací lištu) trochu vyzvedla nad terén, protože se mi hroty lišty zahryzávaly do mechu a chcípalo to. Ale je to posekané a docela i k mojí spokojenosti. Krám zvládnul zpracovat i nějaké stromky, co tam raší, tak mě to potěšilo. Budu muset něco udělat s tím závažím, dokonce mám tucha, že mi k tomu nějaké ten borec dával, když mi to prodával, nějakou jakože traverzu uříznutou, budu to muset vymyslet…

No a samozřejmě jak jsem vytáhla nohu od stolu v práci, že se jdu balit směr domů, tak začalo lejt, scát, a vůbec apokalypsa. Jistě, když se chystám z práce, jak jinak. No, ale nezbývalo jiného, potřebovala jsem stihnout švadlenu. Švadlenu jsem stihla, tak jsem jí předala na opravu sukni, druhou sukni na rozšíření (málo platný, už jsem nedopínala ani zip, jen jsem to jistila gumičkou od vlasů, teda ne že by mi ta sukně s rozepnutým zipem měla šanci spadnout… tádydádydá), jednu koňskou deku na správku a jednu téměř na rekonstrukci. Tu spravenou si nechám a ta rekonstruovaná půjde nejspíš do útulku pro koně do aukce - když se prodá, peníze útulek použije pro sebe. Já v té aukci také leccos nakupuji, tentokrát se mi poštěstilo urvat mnoho a mnoho dárkových taštiček na ceny pro děcka na závody 🙂

Obrázek
Buggyra
Buggyra 23.08.2023, 06:11:07 xxx.xxx.198.226

Jen nápady:

To bych teda slípkám vystavěla jeden velký kurník (dvě maringotky vedle sebe nebo něco na ten způsob, maringotky jsou nakonec pojízdné, že) a pěkně by to tam chodilo spát všechno najednou, kukaně by měly holky pověšené zvnějšku i zevnitř toho kurníku, abych to měla pěkně při ruce… A budou si moci po té několikahektarové louce cajdat po svém. 

No a nebo druhá možnost, aby tu louku využily rovnoměrně - tak dát jeden centrální vícerokurník a pak paprsčitě od něj ty výběhy, zázemí mít pěkně uprostřed, aby právě člověk nemusel skákat od jednoho k druhému.

No a počítejte s tím, že kolem těch kurníků budete nejspíš muset udělat nějaké zpevnění podkladu, protože jak se to tam bude mrcasit takhle ve velkém, tak to tu půdu rozňahňá - teda jasně, pokud s těmi kurníky nebudete teda pohybovat.

Buggyra
Buggyra 22.08.2023, 13:26:12 xxx.xxx.198.226

Ono se s nimi asi stejně nic jiného než rekre moc dělat nedá. Tak bych to ježdění zase jako takovou hrůzu neviděla. Zase pokud bych měla porovnat menší zla, tak lepší jednou denně vyjížďka než sto kilo nadváha po celý čas. 

Jo, a vlastně, teď si vzpomínám, že měli párek shirů i v chomutovském zooparku.

Buggyra
Buggyra 22.08.2023, 13:17:02 xxx.xxx.198.226

Jesie: Je ještě otázka, co za koně se k vám dostalo do stáje. Zda to není chovatelský odpad, jak to tak bývá s  těmi dovozy, a tím pádem třeba chovatelé dbají, a právě proto vyřadili..?

Buggyra
Buggyra 22.08.2023, 13:13:42 xxx.xxx.198.226

Však říkám, že jsou buď zodpovědní nebo si saturují tydlencty henty potřeby přes ty zviřátka. Těch, co mají již nežijící (páč zanedbání péče) či neprosperující (čiže brzy nežijící, páč zanedbání péče) zvířata, tu v komunitě (tj. nikoli náhodný návštěvník) moc nepotkáte, že.

Buggyra
Buggyra 22.08.2023, 13:05:56 xxx.xxx.198.226
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 22.08.2023, 12:58:21

Teď si nejsem jistá, na co mi odpovídáte. Ale rozhodně vám chválím, že svůj drahocenný čas šetříte na plodnou diskusi tady s námi 🙂 Pro mě je to zajímavé téma, protože toho o tom moc nevím.

Buggyra
Buggyra 22.08.2023, 12:07:09 xxx.xxx.198.226

Babču nikdo stíhat nebude, páč to má pro sebe. 

To až když to dá kámošce na mastičku (jako dala naše babča mně), tak pak ji můžou zavřít, až zčerná 🙂

Buggyra
Buggyra 22.08.2023, 11:26:43 xxx.xxx.198.226

Jo, můj vyorávač je rýč. Ale mám políčko jen 4x20 m 🙂 Jen tak pro sebe.

Buggyra
Buggyra 22.08.2023, 10:45:35 xxx.xxx.198.226

Aha, tak mně to vyhodilo jenom ten dotaz z r. 2005, a na ten odpovězeno nebylo. 

Nicméně tento popis naznačuje, že se jedná o obyčejné zkracování letek, kteréžto jsem udělala i já nůžkama na kuřicích, které jsem koupila z velkochovu a potřebovala udržet v ohrádce 🙂

Buggyra
Buggyra 22.08.2023, 10:32:54 xxx.xxx.198.226

No, včera jsem neposekala, tak nejspíš budu sekat dneska 😀 Počásko nepočásko. Žádný slitování.

Buggyra
Buggyra 22.08.2023, 09:35:42 xxx.xxx.198.226

Jinak co se týče pojetí stavby “jako obytného domu” a nebo jaksi “jednodušší”, to si najděte definici v legislativě nebo se dojděte zeptat na stavební úřad. Já mám dojem, že se rozlišují stavby pevně spojené se zemí (a to pak stačí pomalu zatlouct do země tyč od ohrady a už jste tam) vs. stavby, které spojené se zemí nejsou, což jsou takové ty mobilheimy nebo třeba včelíny v maringotkách nebo kontejnery, karavany a podobně.