Já to myslela spíš z pohledu toho, kdo se “hurá” rozhodne ustajovat. Jako asi hádám tadyto “nové vedení” u evcusika…
Mají naopak velký oči, jak jim lidi budou platit za nic. Ale za dvě zimy tam nebudou mít tímhle stylem ani nohu a nejen že nebudou mít klienty, ale ani peníze, aby to dali dokupy a nabídli standard, za kterým někdo půjde, protože aby si udrželi ty poslední chudáky a nalákali nové, budou samozřejmě zlevňovat.
Papír říká, že genotyp odpovídá fenotypu. U bezpapíráků to neplatí.
Ještě bych teda upřesnila, že s nějakou řekněme vyšší pravděpodobností odpovídá. Nemůže odpovídat absolutně. Protože jak víme, nestandardi se prostě vyštěpují, nenaděláme nic.
Tak když jde podojit koza nebo ovce, tak co by nešla přeci dexterka? 😀 A přesně, krávu na stupínek - my takhle strouháme poníky, oni stojí na pražcích, my stojíme pod pražci.
Ten psycholog by měl být přidělený k tomu dítěti do jeho dvacíti let stáří a pěkně vytvářet psycho plán pro celý tenhle úsek života a pěkně se potýkat s těmi návaznými problémy. Pak by hádám dával jiné rady a nebo by rodinu připravoval na soužití s dítětem s indivindy potřebami (domácí vzdělávání, stacionáře, asistenti, atd.).
No a jako kozy. Samozřejmě, že v takovém případě budou dvě (sezonně tři, že) 🙂 Jestli jednu nebo dvě, v našem režimu, to už je jedno. Navíc když to budou Dexterky, tj. budou velké jak ti shetlandi.
PP dostanou všichni jedinci, i nestandardní, takže třeba i fialový landseer, je to prostě jen kec množitelů.
Jestli ono to nebylo tak, že ne že štěně bylo bílé, a proto nedostalo PP, ale že rodič je papírový, ale bílý, tedy nestandard ("ale jinak je naprosto zdravý"), a protože na něm chtějí chovat, tak jejich štěňata prostě nedostanou PP, protože je to neschválené spojení.
Samozřejmě o kecu množitelů se nepřu, pouze nastiňuji, že se věc nemusela týkat zrovna vrhu, ale klidně rodičů.
Já si zase užívám to teplíčko a moc nenadávám, protože mám v zaměstnání přes den snesitelno. Ven sice lezu kolem čtvrté v tom největším pařáku, ale mlčím, mlčím, protože v kanclu mám třeba 25 stupňů (přesně nevím, nemám tu radši teploměr) a je to báječné! I tak tu sedím v punčocháčích pod dlouhou sukní a svetru. Ale na podzim než se začne topit, je tady třeba 18-19 stupňů u země, a to je na vyvalování u PC fakt dost málo, já ještě trpívám na záněty podvozku, když se to sejde, a to si pod punčochy beru ještě tepláky a podkolenky, protože jinak bych umrela. Jo a mám pod stolem elektrické topítko, tak si na firemní náklad nahřívám nožky. Bez toho bych snad od září chodila v zimních bufech! 🙃
Tak jestli to dítě se zasekává kvůli materiálním věcem, tak mi to na autismus moc nesedí, autista se zasekává spíš kvůli prostředí, vyvedení z rutiny, neznámým podnětům, stresorům a tak - u materiálna spíš kvůli hračce, na kterou je zvyklý, kvůli výměně židle na sezení, možná pokud by byl zvyklý dostávat určitý druh pitíčka a ten by nebyl k dostání a člověk by se snažil ho přesvědčit, ať pije z jiného…. Ale asi je jich taky víc typů, já si představuji jen ty Sheldony a Rainmany, kteří jsou zpopularizovaní (no a sebe… tak trochu).
Tak já bych vlastně ani kozu mít nemohla už kvůli tomu nádoji. Vždyť já bych teda kozu s kůzletem dojit nemohla, kdybych kůzle nezabila. Ten litr denně bych sebrala právě tomu kůzleti… No a pak teda bych mohla dojit ty dva litry (neměla bych určo kdovíjakou přebornici, navíc bych nekrmila kdovíjak furiantsky) denně, no ale jen tři čtyři měsíce. A pak bych zase byla třičvrtě roku na suchu. No a samozřejmě bych to dojila zrovna v létě, kdy naše spotřeba mléka prudce klesá. Je vlastně možné tu kozu dojit přes zimu? Jako že ji připustím kdoví kdy, aby to vyšlo, porodit ji nechám třeba v červnu-červenci, a v říjnu bych si začala dojit? Vyšlo by mi to akorát tak do ledna (v zimě bude určitě ta dojivost snížená) a pak bych byla zase na suchu. Takže druhou kozu, připustit tak, aby kůzle vypadlo v září, říjnu, a tak by se mohlo navázat dojením od ledna, a snad by to vykrylo tu zimu… Jde to tak?
To už radši ty krávy, kde když teleti seberu litr, tak si ani nevšimne…
kometa: no, může vám do toho něco být, ale musíte řešit se zadavatelem inzerátu. Nikoli s majitelem webu, který poskytuje služby. Ono teda množit psy bez PP není nezákonné, takže pokud dotyčný inzerent neporušuje přímo pravidla webu, není na jakém základě mu ten inzerát smazat. Web poskytuje službu, nesmí ji poskytovat diskriminačně, i přesto, že není placená, a musí mít transparentní pravidla pro její používání.
Tož pohoršovat nad bPP chovem se můžete, ale musíte se pohoršovat vůči lidem, kteří to chovají, a ještě jen tak na morální úrovni, asi jako když já se pohoršuji nad kuřáky na veřejných prostranstvích, ale nemůžete jim jaksi upírat nějaká práva nebo tak.
Záleží na tom, kdy je zavíráte a kdy pouštíte. V 6 mají momentálně už minimálně hodinu světla za sebou, probudí se ráno hladové, tak samozřejmě skočí na to první, co najdou 🙂 No a večer jestli zavíráte v 8, tak pak ještě hodinu slípky klidně mohou korzovat a pozobávat. Vyloženě za tmy to považuji spíš za nepravděpodobné. Ale v zimě se slepicím večer a ráno i přisvěcuje, a to právě z toho důvodu, aby víc žraly a tedy zachovaly snášku 🙂