Aktuálně: 3 444 inzerátů217 270 diskuzních příspěvků18 333 uživatelů

Příspěvky uživatele

Buggyra

Buggyra
Buggyra 06.09.2023, 07:30:13 xxx.xxx.198.226

Když ta pizza divně smrdí. Jednak ten sýr a tak, ale mohla mu nepříjemně páchnout i ta krabice a nebo naopak příjemně a nebo to bylo ohvízdnuté ve skladu od konkurence, kdy vy už dávno necítíte nic, ale pan kocour tam cítil jasné známky ohrožení, takže to prostě přeznačkoval. Nevidím v tom naschvál ani náhodou.

Cokoli přinesu zvenčí, si Kocour značí tvářenkou. A kdybych přinesla něco jo zajímavého, umím si představit, že by to ohodil i močí, a kdo ví, zda se to už nestalo (mám podezření u jedněch bot)…

Buggyra
Buggyra 06.09.2023, 07:23:55 xxx.xxx.198.226

Teď jsem právě do lesa vůbec nelezla, nečekala jsem, že by tam něco bylo. Ale před víkendem bych tam nakoukla, třeba se poštěstí. Něco napršelo a teď je od pondělí teplo.

Buggyra
Buggyra 06.09.2023, 07:03:34 xxx.xxx.198.226

Ano, může být vada v ní - pokud ve vašich podmínkách ostatní holky snášejí standardně a jen tato jedna se liší, je to pravděpodobné. Holt někdy se vše nepovede. A ano, chovatelé samozřejmě takové kusy vyřazují. Možná jestli jsou na začátku snášky, tak ještě třeba nějaký týden počkat, zda se to samo neupraví (zda se třeba jen neopozdil vývoj nějaké části soustavy).

Buggyra
Buggyra 05.09.2023, 12:35:15 xxx.xxx.198.226

Hádám, že žádný překupník nebude prodávat nějaké křížence hybridů s plemenem. Od takových slepic nelze očekávat standardizované vlastnosti, tedy překupník by se vystavoval budoucím reklamacím a špatným recenzím a poklesu obratu.

Pravděpodobnější je, že je to skutečně hybridní slepice z programu Dominant, akorát se ten název jaksi na stránky dotyčného překupníka “nedostal”. Mnoho lidí kupuje nabízené “vlašky” jako plemeno, aniž by tušili, že kupují snáškového hybrida.

https://www.kurice.cz/prodej-kuric-dominant

Buggyra
Buggyra 05.09.2023, 11:52:49 xxx.xxx.198.226
mastnacekk:

No nevim. V disouzich se tvrde jede do chovatelu bez vyjimek. A drtiva vetsina hlupaku si mysli, ze vsichni dojime stat na dotacich a topime se v penezich. 

No a vy děláte zrovna to, co kritizujete. Píšete, jak se hážou ovečkáři do jednoho pytle, a tady velice fundovaně diskutující Janu hážete do pytle se mnou, která o problematice mám skutečně jen povrchní znalosti.

Buggyra
Buggyra 05.09.2023, 11:31:24 xxx.xxx.198.226

No, děti si taky pořizuje každý, kdo si usmyslí… o tom žádná. Taky by nějaká ta regulace nebyla od věci, mezi námi (jsem to ale asociál). Jako jo, je to jakože základní právo, ale kde je právo těch dětí - na slušný život? Nechápu, jak se někdo může rozhodnout si pořídit dítě proto, aby třeba udržel vztah. To je něco šíleného. To už mi přijde slušnější si pořídit psa, abych nebyla doma sama. To je aspoň nějako vznešenější cíl, jakkoli teda nemám domyšlené, jak se o něj budu starat - jenže to u těch dětí platí úplně stejně. A jediné štěstí u nás je, že mají zaručené školství (a některé i obědy - vidíte v tom tu ironii?) a teda v době, kdy si budou moci rozhodnout samy, co chtějí dál dělat, můžou jít třeba pražit Jihlavanku. Tady už rozdíl je, páč ten pes se nemůže vymanit z vlivu svého držitele nikdy. Tak to dítě i s blbým startem nemusí být úplně ztracené, zatímco pes ocitnuvší se u blba ztracený bude nadobro.

Ale jinak souhlas s tím, že ono je strašně jednoduché něco prostě zakázat, a je strašně nejednoduché něco dobře zregulovat a ohlídat. Měli bychom tlačit spíš na tu druhou variantu, tedyže děti každý ano, ale účinný způsob kontroly, aby k týrání nedocházelo. (teda … psy. Žejo.)

Buggyra
Buggyra 05.09.2023, 11:22:39 xxx.xxx.198.226

Dávala jsem do misky granule, kam měl Kocour přístup celý den, měl celý den granule pod nosem, kdy chtěl. A když zmizela poslední, dosypala jsem. A zase měl den až dva v misce dané granule a chodil si na ně jak chtěl. Tomu teda já říkám adlibitní krmení. A to se mi spíš zkazí ty granule v tom boxu, kde jsou půl roku, než v té misce, kde jsou dva dny 🙂

Buggyra
Buggyra 05.09.2023, 10:01:09 xxx.xxx.198.226
JanaJanaJanaJana:

Jo, jenže teď mají drobní zemědělci častokrát i civilní zaměstnání a nemají čas být pasáčky. A přes léto se ovce napasou především v zimě, kdy chodí vlci. Zahnat ovce do košárů znamená zvýšené náklady na seno, což těm zemědělcům nikdo neproplatí.

Uff, nejsem sama, kdo se přeřekává v “zima” a “noc” - stává se mi to hrozně často! 😀 A nikomu v mém okolí… a občas si to ani neuvědomím…

Buggyra
Buggyra 05.09.2023, 09:37:00 xxx.xxx.198.226

Záleží na tom, zda v tom kurníku ty slepice budou trávit opravdu jen tmavou část dne (to nežerou) a nebo i delší dobu, zda jim v něm budete třeba přisvěcovat v zimě. Pokud tam budou i za světla, tak jim dovnitř krmení s vodou dejte, protože byste se zbytečně okrádal o část krmného dne (slepice snáší zobákem). Pokud budou mít třeba voliéru a budou si do kurníku a ven chodit jak se jim zlíbí, tak můžete mít klidně krmení venku, když budou mít hlad, vyjdou se najíst. Výhoda krmení uvnitř je taky v tom, že pokud tedy není nějak chráněno, se vám k němu dostane podstatně méně příživníků (zejm. venkovního ptactva). Popeliště bych dovnitř nedávala, pokud by nebyly slepice vevnitř zavřené více dní.

Buggyra
Buggyra 05.09.2023, 09:13:48 xxx.xxx.198.226

Řešení toho, co po podání příslušné porce zbylo, se týká prvních dvou dnů, než odhadnu, kolik toho kočka sní. Pokud kočka po dojedení ještě řve, dostane přidáno. Pokud kočka po dojedení odchází svalit se na bok, je syta.

Buggyra
Buggyra 05.09.2023, 09:07:56 xxx.xxx.198.226

Můžete dřepovat. To vám pomůže na výdrž při vysedávání a stehenním sedu. Jinak vám daleko víc pomůže cvičit rovnováhu než nějaké silové cvičení - takže nějaké balanční cviky, jóga… Možná cviky na zvýšení aktivity břišního svalstva - opět netřeba nic silového.

No a úplně nejlepší bude, když si těsně před ježděním trochu zacvičíte. Hlavně zahřát tělo (spurt, dřepy, běh, skákání přes švihadlo) a pak protáhnout a mobilizovat klouby (výpady, hmitání, protahovací cviky - záda, bedra, třísla…).

Ježdění by neměla být nějaká extra námaha a už vůbec silová aktivita.

Buggyra
Buggyra 05.09.2023, 08:02:06 xxx.xxx.198.226

Až se nebudu moci postarat o našeho starého koně, tak ho dám uspat. A podle toho, jak moc administrativně náročné to bude, si vyjednám povolení na zakopání na zahradě, případně ho nechám odvézt do kafilérky (za pohřeb na zvířecím hřbitově se mi zase už platit nechce).

Většina v CZ chovaných koní končí uspáním nebo úhynem. Na jatka se vozí koní čím dál méně. Nějaké info:

https://equichannel.cz/clanky/kone-a-zakon/posledni-cesta

Počty poražených koní (jatka nebo domácí porážka) v článku:

https://equichannel.cz/clanky/chov-koni/kolik-mame-koni-v-cr-nechme-hovorit-cisla

Buggyra
Buggyra 05.09.2023, 07:50:51 xxx.xxx.198.226

Tak ona netrpí jakože vědomě. Ale je samozřejmě ve stresu (zvýšené kortizoly, vliv absence slunečního záření, kratší doba dožití - což se tenkrát nevědělo - menší odolnost vůči chorobám, menší dojivost a tak dále). Tehdy neodpozorovatelné, dnes dokázané.

Samozřejmě projevy se liší kus od kusu, roli hraje individualita a samozřejmě i raný vývoj. No ale kus odchovaný na dudlíku nelze považovat za zástupce masy, taky nemůžeme posuzovat lidi podle vlčích dětí.

Ono člověk i zvíře si zvykne na všechno.

Buggyra
Buggyra 05.09.2023, 07:17:58 xxx.xxx.198.226
Anonymní:

Nad 120 cm to ale nepřeskočí jelen, takže fragmentace krajiny:/

Však ty “třímetrové” ohrady by mohly být jen v košáru klidně.

Buggyra
Buggyra 05.09.2023, 07:16:27 xxx.xxx.198.226
Neverend:

Jj, souhlasím.🙂 Já osobně bych nikdy na psa, vlka,kočku,ptáčka,koně,prase,kravičkudalší zvířátka nevystřelil.😀 Sám za sebe bych jim z vlků vyrobil “kuličky” vlivem nadměrného krmení.😀 Pak by byli líný něco lovit a akorát by se musela hlídat populace. Tím pádem by to určité lidi přestalo bavit čumět na věčně chrápající smečku vlků, kteří vstanou v šest na večeři a pak chrápou dál.😀

A co jejich uhlíková stopa?! Myslel někdo taky na děti? 😀