Tak jdu na vás :-)
Předně bych ráda napsala, že jsem regulérně nemocná, prohlásila jsem se za nemocnou, proto tu nejsem, protože jsem byla většinu týdne doma. Nějaká jakože chřipka asi. Máme sickdaye, takže pohodička, jen kdyby se za mě udělala i ta práce... Ta na mě bohužel čeká... Jednou, až budu milihounářka, tak budu chodit někam hákovat rukama a když budu nemocná, tak to za mě někdo udělá a bude! :-D
Jedno auto mi odpravili na technické, starého nafťáka, nejspíš rupnul rozvodový řemen. Co už, měl nárok, posledních takových 200+ tkm ho nikdo neměnil, postupovali jsme v duchu "když to funguje, nerejpej do toho". Tak nejspíš budu kupovat nějaký vrakový motor a doufat, že to s ním udělá technickou (kterou to samozřejmě nemá, když ani nemohli naměřit emise). Nechala jsem zprovoznit druhé auto ze tří a třetí auto ze tří šlo včera k servisákovi na celkem nákladnou přípravu na technickou, jestli i tohle auto ji neudělá, tak mě to věru nepotěší :-D To už bych musela shánět auto totiž, a to se mi nechce.
Deštníky taky nenosím, je to nepraktické, člověk pak v ruce už nic jiného držet nemůže a ve větru je deštník stejně k ničemu, no. Všechny jsou u koní a slouží jako bubák při jízdách zručnosti :-)
Ani nevím, jestli u nás sněžilo, přes den jsem hodně spala. Asi jo, nějaké poprašky byly. Dneska mě nepříjemně překvapilo namrzlé auto, nevzala jsem si teplou vodu na očištění skla, tak jsem musela škrábat, to mě teda otravuje, nehledě na to, že jsem nemocná a nechat si promrznout ruce asi upe není to vončo.
Já si v iVysílání pustila Bod obnovy, české scífko, po hoodně dlouhé době něco, co mě trochu zaujalo, bylo to pěkné, uvěřitelné, je to takový lehčí filmek, ale kdo chce, najde si pod tím i nějakou tu hlubší myšlenku.
Myslím si, že zmatení pravá x levá nemusí vycházet vůbec z toho, jak je člověk na kterou šikovný, ale jednoduše z toho, jak pečlivě si mozek přiřadil to pojmenování ke které ruce. Že jde jen o to spojení pojem - příslušná končetina. Určitě úplně stejné zmatení by měl ten mozek u určení pravolevé nohy. Prostě že to není problém rukou nebo stranové orientace mozku, to, co popisujete (pletení doprava a doleva), ale jen zmatku v pojmenování. Kdyby vám autoškolák na tu ruku sáhnoul, na kterou máte zatočit, tak nezatočíte na druhou... Já o tom občas taky musím přemýšlet, teď hodně učím děti na koních a nejvtipnější je, když řeknu "doprava" a myslím "doleva", hlavně že nadávám jim, že zabočí špatně... Ale děti mě chápou a případně i už opravují. Já jsem pevný pravák, sice něco umím šikovně i levou, ale jinak jsem zcela vyhraněná.
Ráda bych poznamenala, že mláďata švábů a stínek péči nepotřebují. Už abych se také nějakých dočkala :-) Teda stínky už maličké mám, ale švábi asi taky trucují.
Jinak bych zvíře přivázala na kolo a už by se jelo. Nebo půjčit si kočár od někoho v domě, kdo zrovna nemá cestu. Aspoň by se tvor zabavil zkoumáním nového...
Taky mám teď dutiny a Eustacha ucpané... je to protivné. Moc tekavá rýma to není, tak když si vydobudu v nosní dírce cestičku, můžu i dýchat.
No, tak právě odešla kolegyňka, co si ji zaučuju. Kolega půjčený mi na výpomoc je marod, tak zaučuju jinou zapůjčenou, bude šikovná, ale to zaučování zrovna teď mi byl čert dlužen.
Na mě žádné diety nefungují, neb nedržím. Ale tahle nemoc zafungovala, taky 2 kila dole. Teda za týden :-D Tak jsem zvědavá, jak to o Vánocích dožeru :-)
Dárky naštěstí vůbec neřeším, právě mi volal servisák, že dáreček je to moje auto, takže do něj půjdou peníze navíc, no co už, ještě že nemusím řešit dárky :-D A na pečení jsem se při tom moribundu vykašlala úplně :-D
Tak. A tahnu domů! A u herek mě dneska taky nikdo neuvidí.