Aktuálně: 3 424 inzerátů217 528 diskuzních příspěvků18 334 uživatelů

Příspěvky uživatele

Buggyra

Buggyra
Buggyra 25.09.2023, 15:19:54 xxx.xxx.198.226

Mě co rok vysazuje zemědělec chňapkou na senáž na stoh se senem 🙂 Lepší než atrakce na pouti 😀 Hlavně proto, že tam nejsou ty bezpečnostní prvky, a já musím sedět obkročmo na té jedné “dlani” té chňapky, a je to dost nestabilní posez - zpravidla tam máme ještě naloženou autoplachtu z avie, kterou následně na tom stohu nahoře rozkládám, aby se tím ten stoh přikryl…

Buggyra
Buggyra 25.09.2023, 15:11:52 xxx.xxx.198.226

Jen teda dotaz od neznalce - tenhle výživový stav koz je ok? Na můj koňařský vkus mají moc kostnaté kříže a vpadlé boky před kříži, ale u koz se to asi posuzuje jinak, žebra jim netrčí… Nebo je to tak v dojné sezoně obvyklé, prostě se vydají do mlíka a pak to naberou? Možná mě trkli jen ti nejhorší jedinci na foto, ostatní vypadají zřejmě dobře…

https://www.in.gov/boah/files/Goats_BCS_pamphlet.pdf

Buggyra
Buggyra 25.09.2023, 13:25:41 xxx.xxx.198.226

Nebo u mlýna, kde mají váhu na auta s obilím. Nebo v uhelných skladech.

No ale ty sběrné má po ruce asi většina lidí. Říkám si, že i v takových těch recyklačních dvorech, kam zajíždějí svozová auta s tříděným odpadem, by měli mít.

Buggyra
Buggyra 25.09.2023, 13:18:03 xxx.xxx.198.226

jojo, pravidlo o tom, že jídla nejlépe chutnají až nějaký ten “den po” já ctím beze zbytku 🙂 Bydlím sama, no. A když mi to přestane chutnat, tak balíček hop do mrazáku, ono za měsíc jako když najdu!

Buggyra
Buggyra 25.09.2023, 09:54:35 xxx.xxx.198.226

Aha, tak samozřejmě podrobnosti neznám. Jen mě zaskočil přístup “nejdřív dones prachy, pak se tím budeme zabývat”, jak to bylo podáno (ale média si to podávají podle svého) - ale raději jsem se poptala, protože nevím, jak to bylo. Snad psovi podali aspoň nějaké základní znecitlivující léky nebo tak něco… Protože to by tak nějak naplňovalo tu frázi o zabránění utrpení. A na to už zákon je.

Buggyra
Buggyra 25.09.2023, 09:51:02 xxx.xxx.198.226
kometa:

Tím říkám ostatním, že je nahlášeno. Abychom se nedublovali.

Tuhle jsem si všimla, že když už přede mnou někdo nějaký příspěvek nahlásil, tak se objeví u těch tří teček hláška “už bylo nahlášeno” nebo tak nějak - to na iF nebylo - a je to užitečné! 🙂 Takže už netřeba komentovat ;-) 

Buggyra
Buggyra 25.09.2023, 09:42:53 xxx.xxx.198.226

Jako, zamýšlím se nad postupem té veteriny. To mají dovolené, neposkytnout alespoň životzachraňující úkony? Není to na obvinění z týrání, pokud neposkytli psovi pomoc “jen” kvůli penězům? Však ten majitel udělal vše, co mu ukládá zákon, tj. snažil se psovi poskytnout veterinární pomoc, nemá stejnou povinnost i veterinář?

Buggyra
Buggyra 25.09.2023, 09:29:24 xxx.xxx.198.226

Zrovna teď na té přednášce o krmivářství v Lysé popisovala paní doktorka, že tento vzoreček byl vyroben na plnokrevnících, a že pro mohutnější teplokrevné koně je vhodné počítat +50 kg, no a pro coby (irské…) +80 kg … Pro mě zajímavá nová informace 🙂

My tedy máme ve vsi sběrné suroviny, takže si koně chodíme vážit tam (to je nejlepší, vřele doporučuji, automobilová váha s přesností na půl kila (!) ), ale tak pro info.

Buggyra
Buggyra 25.09.2023, 09:22:42 xxx.xxx.198.226

Každý kapří hřbet je individuální. Takže jak moc problematické to je, vám musí odpovědět odborník přímo u toho konkrétního koně.

Buggyra
Buggyra 25.09.2023, 09:12:58 xxx.xxx.198.226

Já jsem byla před víkendem v lese, spíš nic než moc, snad to tento týden bude lepší. Ve výběhu nám houby rostou, tak v lese by měly také, ale musím se asi vydat někam dál, začali to tady lustrovat chalupáři.

V sobotu jsem jela na výstavu koní do Lysé, pořídili jsme tam nové vidle na místování, ale najít nějaké, to bylo náročné. Čím dál méně koňských obchodů tam vystavuje, a čím dál více upomínkových předmětů, vietnamců s ponožkama a věcmi z jakokůže… A to mluvím o vnitřních prostorách. Venku byli všeho všudy koňští prodejci dva, prodejce potřeb pro péči o koně a prodejce přívěsů. Jinak vládlo občerstvení, toho tam bylo milion stánků, všude. Achjo. Podkovářské potřeby bych letos asi už vůbec nenašla, kdybych hledala…

V neděli jsem se celý den jen válela (jako jo, jedna pračka, vytřená chodba i byt, luxování, no a uvařila jsem si krůtí plátky se smetanovou omáčkou a rýží, budu to jíst do konce týdne, k večeři pak palačinky, zítra ke krůtce udělám pečené brambory, to bude též chutné). A přemýšlím, že ve středu bych si vzala půlden volno (mám hodin jak na kostele). V pátek máme fabriku zavřenou, tak mi ubude den dovolené tak jako tak. 

Na prodloužený jedu k rodičům směr jih, tak bude legrace, vezu jim tradičně hovno (hnůj od koní) a vezmu rotavátor, abych jim ukázala, co to je a jak se s tím pracuje, zda by se jim to nehodilo na jejich bramborové políčko.

Buggyra
Buggyra 25.09.2023, 07:02:01 xxx.xxx.198.226

Přesně, jak Megí říkáte, je to pouze a jen tím, jak se k tomu postaví příslušní odpovědní lidé. Že to někde jde, znamená, že páky na to máme, a pokud je jinde nepoužijí, tak to znamená prostě a jednoduše, že se jim nechce. 

(ještě existuje výmluva, že nemají lidi. Jakože moc práce a ani přebujelý byroaparát bo nestíhá)

Buggyra
Buggyra 22.09.2023, 15:28:24 xxx.xxx.198.226

Koberce zadáčo k sehnání na smeťáku 🙂

Jsme jich svý doby natahali ke koním, dalo by to fotbalové hřiště 🙂

Buggyra
Buggyra 22.09.2023, 15:26:54 xxx.xxx.198.226

Tak, to bylo zrovna to nejjednodušší, co mě napadlo, zadáčo, jakože žádné výmluvy.

Buggyra
Buggyra 22.09.2023, 15:24:43 xxx.xxx.198.226

Slupky od cibule, jo? 😲 A to ty ještě zelené vrstvy, které po krajích hnědnou, a nebo už ty fakt hnědé vyschlé? To musím taky zkusit!

Buggyra
Buggyra 22.09.2023, 13:33:49 xxx.xxx.198.226

No nevěděl, když tam není přesná diagnoza. To může být mnoho konkrétních diagnoz, které mají velmi podobné projevy, a i více příčin. 

Nicméně u rostoucího organismu je samozřejmě potřeba řešit všechny vývojové vady co nejdříve, vezměte si, že těch 8 týdnů jsou dva měsíce, což je mnohdy celá třetina života hříběte pod matkou, a za těch 8 týdnů nabere hříbě násobek vlastní hmotnosti, takže pokud by se mělo čekat nějak déle, malformace se nemusejí dát opravit, zřejmě na tento typ poškození má klinika nějakou deadline pro určité procento úspěšnosti, po překročení toho termínu mají již zřejmě zkušenosti s reakcí na léčbu špatné.

Musí se vzít v potaz také další zásah ve chvíli, kdy se vytahují šrouby, a následně čas na rekonvalescenci, pokud se to týká opravdu spěnek v tomhle případě, tak jsem teď koukala na postup osifikace částí koster a ty spěnkové kosti svůj vývoj končí na půl roce života hříběte, no tam se s tím pak už nedá nic dělat, vše včetně rekonvalescence by se mělo stihnout do té doby, aby to mohlo být potenciálně bez následků - čehož se hádám všichni snaží dosáhnout.

Samozřejmě jako vždy jsou to moje domněnky laika.

Buggyra
Buggyra 22.09.2023, 13:16:34 xxx.xxx.198.226

šmarjá, takový práce s tim, jestli nejni jednodušší slepicím to krmení naházet pod nějakou paletu na nožkách a okolo pověsit záclonu - slepice proleze, vrabec si netroufne… Vyřešeno za dvě hodiny a nemusim shánět broky do vzduchovky, no ne.

Buggyra
Buggyra 22.09.2023, 09:27:38 xxx.xxx.198.226

Ono s tou “spoustou” koní, které někdo utratí, přestože jsou použitelní, to není zrovna v CZ zase tak horké… Bohužel, často se neutratí ani koně, kteří už by si to zasloužili.