Aktuálně: 3 522 inzerátů216 987 diskuzních příspěvků18 331 uživatelů

Příspěvky uživatele

Buggyra

Buggyra
Buggyra 06.11.2024, 08:27:49 xxx.xxx.198.226

Anonym, N: Zeptám se na oplátku. S čím v GD konkrétně nesouhlasíte vy? Ať se bavíme o jednotlivých bodech. Nemluvím teď o formě provedení, jako třeba “zákaz” fosílie pálících motorů. Mluvím o páteřních tématech GD. Které je vám proti srsti, které považujete za protispolečenské?

Lidi budou platit ze svých kapes jakýkoli vývoj, to je úplně jedno, jestli se postaví jaderná elektrárna nebo se postaví plynová, když ty uhelné dosluhují. Lidi budou muset zaplatit i za tu skládku vyhozeného šatstva na Sahaře, i za tu hořící plynovou jámu v Turkmenistánu. Lidi platí za lety do vesmíru, hlubinný průzkum, za válku, za migraci. Lidi budou pořád za něco platit.

Neděláme to pro planetu, planetě jsme ukradení. Děláme to pro sebe.

Buggyra
Buggyra 06.11.2024, 07:26:55 xxx.xxx.198.226

Souhlas s balu ve většině. Taky jsem vysazená proti minulému režimu.

Buggyra
Buggyra 05.11.2024, 15:10:55 xxx.xxx.198.226

V tom konťasu asi nemáte jen trávy, ale taky větve, listí, kuchyňské zbytky, kolikrát celé drny, slámu zpod králíků, atd. atp. To je hodně různorodého materiálu a konťák se vyveze dřív než se to stačí moc zahřát.

Buggyra
Buggyra 05.11.2024, 13:49:06 xxx.xxx.198.226
rapotačka:

KOMPOST

Teď mi volala známá, že ráno v 5 hod zjistili, že jim hoří kompost. Z listí, posekané trávy a různých  "zahradních  zbytků". Setkal se s tím někdo?

No jasná, je o tom díl Simpsonových 🙂

edit: V hnojišti sem tam nacházím normálně spálené seno na bílý popílek, jak se to zpopelnilo pod povrchem. Neblafe nám to celé, hnojiště je hodně vlhké, to by se neudrželo, ale v místech, kde je větší vrstva sena, tam se to “vypálí” zevnitř.

Buggyra
Buggyra 05.11.2024, 12:41:57 xxx.xxx.198.226

Celá propagace a implementace GD je postavená na hlavu. GD není v globálu špatně, ale politici si z toho umějí vytahat tyhle korouhvičky, na kterých se pak točí. Copak se asi děje v zákulisí?

Buggyra
Buggyra 05.11.2024, 08:14:55 xxx.xxx.198.226

Třeba když jsou odchována naprosto bez kontaktu s člověkem, tak to není problém. Ale když jsou odchována v těsném kontaktu s člověkem, tak to problém být může.

https://www.makov.cz/clanky/hnizdeni-handicapovanych-capu-bilych-ve-stanici-22.html

Makov nemá zřejmě čápy ve voliéře, ale jen ve výběhu, když nemůžou létat. Tak to se to pak mladým trénuje.

Buggyra
Buggyra 05.11.2024, 08:05:11 xxx.xxx.198.226

Schválně by mě zajímalo, jestli kdybych těm vašim dvěma Káče a Karlovi postavila k hnízdu bazének s žabama, myšma a užofkama, by lítali někam na louky kilometry a kilometry dětem pro jídlo… jen tak, cvičně. 

Já si totiž myslím, že ty odchované čápy, které tu chovatel nabízí, má beztak po potomcích rodičů, které urazil elektrický proud nebo se zlámali o rogalo, dožili někde ve voliéře v záchranné stanici a záchranáři jim jen dovolili naplnit pohlavní pud. No a ty děti svoje vychovávali ti ptáci taky ve voliéře, v kontaktu s lidmi z té záchranné stanice nebo ZOO, jak jinak, děti se taky krmily z krmítka jako ti rodiče, třeba i ošetřovatelům z ruky, takže ty děti nejsou zcela připravené na ten pobyt v divočině - no a tak vypustit je do divočiny by mohlo být ku škodě. Tak se chovají po voliérách a tím, že jsou odmala zvyklé, tak jim to skutečně, doopravdy nevadí, vlastně jsou už domestikovaní, jako třeba pávi.

Buggyra
Buggyra 05.11.2024, 07:28:01 xxx.xxx.198.226
LK:

Ďakujem, ale ospravedlňovať sa nemusíte - nemám s tým problém - neberiem sa veľmi vážne alebo “It took me a long time to create that creature.” (Trvalo dlho, kým som stvorila tohto netvora) 😂

PS: to bola odpoveď Katharine Hepburn na otázku kto je.  

Já na internetě neberu nic vážně. 👍

Ale tak, někdo by mohl, tak preventivně 😘

Buggyra
Buggyra 05.11.2024, 07:25:39 xxx.xxx.198.226

N: samozřejmě probíhají 🙂

Ale jak jistě víte, máme k dispozici, jak tomu říkáte “konvenční” zbraně, které se účinkem naprosto vyrovnají taktickým nukleárním zařízením. A nevyvolají takový mezinárodní rozruch. Takže…

Buggyra
Buggyra 05.11.2024, 07:21:45 xxx.xxx.198.226

Tak hádám to se týká úřední změny pohlaví, tj. jako když si chcete změnit jméno. Jméno si taky změníte prostě tím, že to nahlásíte na úřadě. Když nebudu chtít přechylovat, zajdu na úřad, řeknu, že se chci podepisovat Trantírek, a můžu se podepisovat jako chlap. Ani si na to nemusím měnit pohlaví. Ale můžu. Má to asi tak stejnou hodnotu. Zajímalo by mě, jestli si můžu nechat pohlaví a změnit si jméno na Lubomír. To by asi taky neměl být problém, hm. No a to by teprve byla prča 😀

Buggyra
Buggyra 05.11.2024, 07:15:12 xxx.xxx.198.226
balu:

Vy jste nechodila do školy, nikdy nečetla noviny, neviděla ani jedny zprávy v televizi, nemluvila s lidmi, nemyslela? Jinak byste věděla, když už tedy ne proč skončil Junák a mohl být jen Pionýr, tak ve vyšším školním věku co se děje. Já to nechápu, jak jste napsala příspěvek na který reaguji, mám pocit, že jste žila v nějaké bublině, do které se žádné jiné informace než oficiální doktrína nedostaly. 

Prosímvás, jaké myšlení v 17 letech? Já se v 17 podruhé učila, jak funguje naše státní zřízení, a nebyla jsem s to si to zapamatovat na písemky z občanky (nebo jak se tomu nadávalo), natož abych byla schopná zhodnotit, jestli je to dobré či špatné, jestli to má na mě dobrý nebo špatný vliv, zajímala jsem se o úplně jiné věci. U nás doma se třeba o politice nemluvilo, občas někdo utrousil nějakou poznámku na nějakého politika, ale že by se něco probíralo, to vůbec. Měli jsme (a máme) zcela jiné starosti. Já se o politiku začala zajímat tak řekněme v pětatřiceti… A už se zase nezajímám, protože to jsou takové ***, že to radši nevím. Možná by se mi za socíku v tomhle ohledu žilo lépe, politická situace byla rozhodně jednodušší a přehlednější, tak aspoň v tom bych měla život snadnější.

Pamatuju na přihlášky na školní kolo školní olympiády. Prostě nám rozdali papíry, řekli Anička, Tonda, Filip a Marcela si to vyplní a nechají to doma podepsat, a bylo vyřízeno. Neptali jsme se, neptali se nás. Když jsme donesli podepsáno, tak za nějakou dobu, za měsíc nebo za 14 dní, si vybranou skupinku odvedli do učebny, kde se uskutečnilo to školní kolo olympiády, no kdo se neptal a nezajímal se o to konkrétně, ten nemusel vůbec tušit, o co jde. Jestli se to za socíku nedávalo podepsat rodičům, ale jenom dětem, tak ty děti nemusely vůbec tušit, co podepisují. Tady máte sešity na tenhle rok, všechny si podepište, učebnice taky, tady nám podepište, že jste tu sadu dostali, a tadyto podepište taky, my si to pak všechno vyberem, hotovo dvacet.

Buggyra
Buggyra 05.11.2024, 06:46:21 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele orionka-2 z 04.11.2024, 21:48:31

Počkat, přece když posílám dítě do školy, tak nejsem hluchá a slepá. Přece tak nějak vnímám, co v té škole ty děti dělají a probírají, a s dítětem o tom mluvím. Pokud nesouhlasím s něčím, co se na škole děje, tak se školou komunikuji. A s dítětem taky.

Teda to bych dělala jako rodič já.

Jako okusitel učitelského prostředí vím, že rodiče předáním dítěte do školy často upadnou do komatu, kdy mají pocit, že dítě už není jejich starost, a mají naopak pocit, že za vše, co od té vteřiny dítě řekne, udělá nebo vymyslí, může škola.

Tak ale kristepane, kde jsou rodiče toho dítěte, když se to dítě potácí v nějakých problémech s identitou? Jak se může stát, že dítě se rozhodne nechat se přeoperovat a následně zjistí, že to chce vrátit?

Přišlo mi dítě na kroužek a říkalo, že chce docházet, tak jsem si vyžádala kontakt na rodiče a začala se s nimi domlouvat, co je vše potřeba. A rodiče byli překvapení, jaké máme požadavky například na pravidelnou docházku. A maminka mi bezelstně sdělila, že se s tatínkem dohodli, že dcerka si bude plnit školní povinnosti, to jo, ale výběr volnočasových aktivit a dodržování jejich harmonogramu a vůbec jakýkoli přístup ke kroužkům nechají na dítěti. Jedenáctiletém. Takže dítě mi jednou přišlo, jednou ne, když jsem ho donutila se omlouvat, tak omluva zněla “prší, nechce se mi” nebo “radši si budu hrát s dětmi na hřišti”. Tak jsem rodičům sdělila, že takto tedy ne (dítě mi přišlo na polovinu dohodnutých lekcí), a maminka mě líbezně obeznámila  s tím, že ona na dítě tlačit teda rozhodně nebude, takhle to nemají dohodnuté, a že jestli chci, aby dítě cosi dodržovalo, tak si to s dítětem musím vyřídit sama 😂 Jakože jim to dítě taky můžu vychovávat, jsem slyšela mezi řádky. Mno jo, tohle dítě bude mít život sakra těžký. A jestli se za pět let zamotá do genderové problematiky, tak hádám zrovna tihle rodiče řeknou “jasně, je to na tobě, vyřeš si to sama, my ti zaplatíme, co budeš potřebovat”.  To je, co? 👌

Buggyra
Buggyra 04.11.2024, 15:05:18 xxx.xxx.198.226

Kolapsu RF si zatím nevšímám, ale pokud jejich centrální bance dojdou devizy, tak si ho hádám všimnem rychle. Nicméně obyvatelé RF hádám už tuší průšvih 🙂

Co se mého ekonomického kolapsu týče, nějak zatím žádný nevidím, ale tak je jasné, že já, schrána chatrná, mohu zkolabovat kdykoli… ještě že mám na zimu uloženou tunu ovsa, budu mít co žvýkat.

Co se ekonomického kolapsu Evropy týče, dokud se budou točit prachy v zelených projektech, bude pohoda. Ještě nějaké roky nám to vydrží. No a pak si nás bude živit Čína, protože kam by vyvážela, no né?

Na veřejném testování jaderných zbraní nemá zájem nikdo, fakt nikdo.

Buggyra
Buggyra 04.11.2024, 14:59:30 xxx.xxx.198.226
Anonymní:

ještě se dívám na kune kune, hmotnost 50-80 kg. Těch 50 kg je snesitelných. Prasničky jsou asi lehčí než kanci?

Oni toho ti prodejci nakecaj, aby se dobře prodalo… 🙂

Buggyra
Buggyra 04.11.2024, 14:58:53 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele megi z 04.11.2024, 14:43:59

smazáno, jsem uplně blbá, tentokrát to netvrdí gůgl, ale já, takže mlčím, mlčím

LK se omlouvám

Buggyra
Buggyra 04.11.2024, 14:57:00 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele J5 z 04.11.2024, 14:22:10

Hlodavec to není ani jeden, patří do zajícovitých.

No právě proto to kometa psala. Jako mírný náznak toho, že ne všechny informace z onoho zdroje musejí být stopro 🙂 Si dovolím tady zaspekulovat na její konto ;-) 

Buggyra
Buggyra 04.11.2024, 14:14:16 xxx.xxx.198.226
N:

Vy jste zase nedávala pozor..😀

Na co? Já čekala, že to bude něco tak velkého, že nebudu muset dávat pozor, ohlásí se mi to samo. Něco jako jaderný výbuch nebo tak. Jsem zvědavá, řeklo se, že se budem všichni divit, no tak já jsem připravená na ty divy a už už to má být, a vy zase řeknete, že se Evropa bude divit příště. Tak to není fér, se řeklo, že bude divení teď, kdo pak má tomu věřit, co se vykládá, když z toho nic není. Já byla opravdu trpělivá, čekám na to kolik měsíců. Tak ještě do konce listopadu je čas, no, řeklo se listopad, tak já se rozhlížím, odkud to přiletí, a číhám. Tak ne, že mi to zkazíte.