Aktuálně: 3 383 inzerátů217 782 diskuzních příspěvků18 337 uživatelů

Příspěvky uživatele

Buggyra

Buggyra
Buggyra 11.10.2023, 10:14:31 xxx.xxx.198.226

A to by mě zajímalo taky, ty pokyny, ale to asi zůstane soukromou informací. Pokud je ale pravda (nezkoumala jsem), že ten kůň šel tři kvalifikace, a dokončil jen jednu, tak to jsou fakt střelci a vůbec nechápu. Asi je to dnešní doba, že všechno musí být honem honem, že se nemůže počkat o rok déle…

Buggyra
Buggyra 11.10.2023, 10:11:16 xxx.xxx.198.226

“Jsem pro, aby Taxis doplnily odskokové bariéry. Tím by se Taxis sladil s ostatními překážkami na závodišti a jsem pro, aby se příkop za Taxisem zúžil. Pak by mohli být spokojení všichni.”

To k tomu říkal před třema lety https://www.lidovky.cz/sport/ostatni-sporty/zokej-myska-o-legendarnim-taxisu-v-dnesni-dobe-uz-prezitek-mely-by-ho-doplnit-odskokove-bariery.A201023_154542_ln-sport-ostatni_liako

Odskoková bariéra je tyč, která se dá pod a před překážku (do nájezdu) tak, aby pomohla koni odhadnout, kde má odskočit na ten skok. Kůň (nebo jezdec) když vidí dostatečně dopředu odskokovku, tak si může před překážkou zkrátit nebo prodloužit krok tak, aby mu odraz vyšel těsně před odskokovou bariéru (případně jezdec může tempo upravit a pobídnout do odskoku na správném místě), a tím se usnadní koni překonání skoku.

Na obrázku vidno, že Taxis nemá jakkoli označenou spodní hranu skoku, koním se těžko odhaduje, jak je skok veliký a kde se mají odrazit. Odskokovka by mohla pomoci. Nebo alespoň označení skoku bariérou u země na úrovni skoku, čistě pro informaci, kde skok u země “začíná”, aby se koním lépe určoval odskok. Taky jak ta překážka vrhá ten stín, tak pro odhad skoku nic moc…

Na obr. 2 je jiný skok VP, kde je odskoková bariéra u země.

Obrázek Obrázek
Buggyra
Buggyra 11.10.2023, 09:19:27 xxx.xxx.198.226

Já jedu v sobotu na Huberta, a jsem docela ráda, že z toho minulosobotního nemám moc fotek, neb jsem jistě opět předváděla přesně, jak to vypadat nemá. No a tenhle bude i skokový, takže to bude o to lahůdkovější, snad toho koně moc nepotrápím. Seesee Cup mi posledně přinesl takovou smůlu (kvůli kulhání odjezd domů bez absolvování jediné soutěže), že si na něj nechám zase na chvíli zajít chuť… Ale na výsledky Morgáněte si počkám, na rozdíl ode mě vy umíte reprezentovat, jak se patří! 🙂

Buggyra
Buggyra 11.10.2023, 09:14:23 xxx.xxx.198.226
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 11.10.2023, 09:03:27

To je přímo v emerickém výstavním postoji! 🙂

Buggyra
Buggyra 11.10.2023, 07:22:17 xxx.xxx.198.226

Nemám psa, jen koně. Ale tak prostě jezdím za tmy. V lese i po loukách, terény máme prošlapané, většinou potmě, ale na koni mám zapnuté blikačky kvůli zeleným kamizolkám, kdyby byl nějaký kritický zádrhel, tak čelovka s sebou ho odhalí (strom přes cestu).  Neměla bych problém ani se psem v noci v lese nebo po lukách, psa vybavit blikačkama, pokud nemá přivolání, tak na stopovačku, a šlo by se. Výhoda tmy je, že člověk venku zpravidla moc nikoho nepotká 🙂 A takhle kolem té šesté večer ještě ani zvířata.

Buggyra
Buggyra 11.10.2023, 07:13:28 xxx.xxx.198.226

Já se těším, až budou společné sprchy a šatny v bazénech a lázních, to bude teprvá pocuc. A to asi začnu chodit konečně do bazénu! 😀

Buggyra
Buggyra 11.10.2023, 07:05:29 xxx.xxx.198.226

Ježiši, to snad není ve zdraví obyvatelné, toto. Odtama bych se pakovala jen by to hvízdalo… Snad je ten nájem levnej…

Buggyra
Buggyra 10.10.2023, 13:57:26 xxx.xxx.198.226

Děkuji za upřesnění. Kondenzace a nasycení zdiva vlhkostí pak vede k vzlínání vlhkosti do dalších částí okolo, vč. zvyšování obsahu vody ve vzduchu v interiéru, ni?

Buggyra
Buggyra 10.10.2023, 13:55:26 xxx.xxx.198.226
Thielli:

Zdravím a dovoluji si vsunout další větev do všeobecného. Nemáte někdo, prosím, zkušenost s kompostovatelným WC? Než do něčeho nasypu x tisíc, ráda bych kromě internetové chvály prodejců slyšela i případné masařky takového produktu. Díky!

No, my máme díru v zemi… docela spokojeně se to tam kompostuje 🙂 Díra je veliká, funguje už asi rok, zažila několikery závody, kdy tam naběhlo ke stovce lidí za den, a když se nahromadí odpad, přisypeme vrstvičku zeminy. Díra půl metru na půl metru za ten rok ubyla asi jen o 10 cm - v podstatě tak spíš o tu hlínu, co se tam nasypala. Tak hádám, že nějakých 10 let nám díra vydrží 😀

Buggyra
Buggyra 10.10.2023, 13:47:15 xxx.xxx.198.226
Orionka:

Ano, i ta třetí možnost je. Hlavně možnost se pošklebovat.

Tak i tací jedinci se tu najdou, o tom žádná. Tak nakonec, ať se pobaví, na takové já většinou vůbec nereaguji.

Buggyra
Buggyra 10.10.2023, 13:45:31 xxx.xxx.198.226
Orionka:

Píšu na telefonu a ten si vymyslí, co jsem asi chtěla říci a možnost opravy nemám. Snažím se to hlídat, ale ne vždy se zadaří. Snad šlo pochopit, že se jednalo o jednu basketbalistku, která uvízla ve válce s dalšími asi 200 Čechy.

No já jsem o tom nevěděla vůbec nic, proto jsem to raději opsala, protože nevím, zda se jednalo o jednu osobu nebo o družstvo, bylo mi tak nějak jasné, že šlo o překlep.

Buggyra
Buggyra 10.10.2023, 13:43:12 xxx.xxx.198.226

Tak to je samozřejmě věc druhá. Chovatelsky je CZ naprosto nevýznamná země, peníze se strkají jinam, pokud nějaké jsou. Tady bohužel po rozvratu není motivace stavět znovu chovy a s nejistotou zisku vyhlížet věcí příštích. A to samozřejmě nejen v chovu A1/1.

Buggyra
Buggyra 10.10.2023, 13:36:23 xxx.xxx.198.226

Jo, pokud nemáte jak tam přivést proud (existují i zdroje na tužkové baterky - buřty), tak pak je síť mimo. Pletivo holt bude jediná varianta. Pak bych doporučila levnější lesácké pletivo (pletivo na oplocenky) nebo kari sítě, které budou i samonosné (tj. nedají se rypákem vytáhnout a nadzvednout, drží tvar).

Jestli je políčko 5x5 m a nepotřebujete zábranu proti ožírání, tak tam bude stačit v podstatě cokoli, tj. i ten metrový plůtek bude v pohodě. Srnka radši dvakrát obejde, než by jednou skákala. A prasata zase neskáčou, takže metr stačí. Psy nevím, co tam tak zajímá, ale když tam bude byť metrový plůtek z čehokoli, tak by to mělo být na odrazení dostačující, pokud tam fakt není nějaká zásadní motivace tam lézt.

Buggyra
Buggyra 10.10.2023, 12:47:17 xxx.xxx.198.226

Tak mi vlákno o udržitelném zemědělství a moje poznámka o úředníkovi připomněla:

Přijede David Copperfield na hranice a tam ho kontrolují celníci. Jeden z nich se ho zeptá: " A nemohl byste nám předvést nějaké kouzlo?" "Ale ovšem, že mohl." Copperfield mávne rukama nad šálkem kávy a najednou celý šálek i s lžičkou a podšálkem zmizí. Celníci na to koukají a jeden z nich říká: "A to je všechno?" "Ano." "Tak hele, teď koukej ty. "Vidíš, tam venku ty tři kamióny plný lihu?" "Vidím." Celník vezme do ruky razítko, třikrát ho orazí do papírů a povídá: "Tak a teď je v nich hrášek!"

Buggyra
Buggyra 10.10.2023, 12:40:36 xxx.xxx.198.226

Elektrický ohradník je i elektrická síť, samozřejmě. Ta se dělá i metr třicet vysoká. Já bych osobně vyhnala tu výšku na 150 cm minimálně.

Když zatlučete dřevěné kůly, tak je nemusíte vypínat, ty vám to pár let podrží. Ale není to lehké a není to “ne na pevno”, že. Ráda bych upozornila, že srnky umějí i velice úspěšně přeskakovat (metr není ani na všimnutí) a podlézat (nesmějí mít pod ohradou škvíru víc než 20 cm). Prasata umějí také velmi agilně podlézat, svině jedny. Ty si navíc nějakou škvírku 10-20 cm umějí pěkně zvětšit klidně na půl metru, vytahat pletivo, a pak běhají sem tam jako by tam nic nebylo.

Políčko 25m obvod můžete obehnat tou elektrickou sítí, která se prodává po 50 metrech, dvakrát - tj. mít pěkně dva metry výšky zabezpečené 🙂

Buggyra
Buggyra 10.10.2023, 12:08:14 xxx.xxx.198.226

A já jsem ta třetí možnost, nevím o tom vůbec nic, a jen tak si tady povídám, protože mě to zajímá, ale upe ne natolik, abych si o tom něco zjišťovala 🙂 co potřebuji, se dozvím tady. Třeba o “basketbalisté” slyším poprvé.

Buggyra
Buggyra 10.10.2023, 11:22:57 xxx.xxx.198.226
Pavlina:

Letos jsem založila no dig minipolíčko na brambory s kompostovaným koňským hnojem. Brambory katastrofa, jak pršelo a hnůj drží vodu tak shnily ale vysemenily se mi tam od loňska patizony a vyrostly jich nakonec tři bedny. Políčko jsem zvětšila a potřebovala bych poradit čím ho oplotit proti srnkám, prasatům a sousedovic psům. Oplocení by mělo být ne na pevno a aby to zvládla jedna slabá žena.

Jedině elektrický ohradník, pokud to má být ne na pevno a lehké na práci. Proti srnkám doporučuji minimálně metr padesát výšku…

Buggyra
Buggyra 10.10.2023, 11:12:03 xxx.xxx.198.226

To může být špatným systémem vytápění a ventilace, klidně i špatná stavba - pokud byl barák předtím ruina, tak pochopitelně narušené zdivo, které prošlo jistým stupněm degradace, může udržovat více vlhkosti. Pokud tomu nahrává poloha budovy, resp. bytu (ty jižní byty asi takové problémy mít nebudou), může se ve zdivu kumulovat vzdušná vlhkost, pokud odvlhčíte a dům není řádně izolovaný, tak si tu vlhkost zase natáhne. Může být vlhký sklep, řádně neizolovaný, může zatékat střechou a nebo naopak může pod střechou kondenzovat voda, v nedostatečně vyřešené izolaci a zateplení mohou vznikat tepelné mosty, které usnadňují vzlínání vlhkosti…