Aktuálně: 3 372 inzerátů218 095 diskuzních příspěvků18 342 uživatelů

Příspěvky uživatele

Buggyra

Buggyra
Buggyra 16.10.2023, 14:18:19 xxx.xxx.198.226

Kontaktujte výživáře a nechte si KD posoudit od něj. On si ten výživář od vás také vyžádá daleko více informací, jako je třeba věk, zátěž, anamnéza, v jaké formě podáváte to či ono krmivo, kde berete vodu, jaké máte seno…

Pokud jste si počítala Ca/P a SEk, jak jste to proboha dala dohromady z objemových údajů? A pokud jste si zjišťovala hmotnosti těch krmiv, proč jste je pak zase přepočítávala na objem?

Tato KD se nedá posoudit. Za prvé nevíme, kolik sežere jakého sena, za druhé netušíme objemové hmotnosti těch krmiv (řepa namočená 5:1 nebo 10:1, oves nahý, pluchatý, mačkaný, vločky… jen příklady), za třetí co to je len/pivovarky (asi len a piv. kvasnice, ale to je nějaká směs - poměr, a nebo jste se rozhodla jeden den dávat len a druhý kvasnice a nebo je to nějaký komerční doplněk…).
Ten liz vám žádný výživář nedoporučí, u minerálního doplňku potřebujete vědět, kolik toho ten kůň dostává.

Ani to tady nevypisujte a rovnou kontaktujte toho výživáře, je jich na trhu teď roztržený pytel, namátkou:

Denisa Tichá, Monika Mechová, Lucie Hájková, Romana Babáková, Lenka Kořínková, výživářské služby různých obchodů s krmivy (koňské bylinky, ráj krmiv, ADW, atakdále)

Buggyra
Buggyra 16.10.2023, 11:55:34 xxx.xxx.198.226

Pořád se to snadno říká. Když chodí na opichy, tak to už je k*a bolest. A jestli její rodina je k ničemu, tak kdo už má pomoct, než zdravotní systém? Nemuseli posílat rychlou, stačilo poslat služební rozvozku z nemocnice. Pro moji kamarádku takhle nemocniční sanitka jezdí, protože kamarádka, považte, nemá kde u nemocnice parkovat. To je v podstatě jediný důvod. Kamarádka je schopná k nemo dojet vlastním autem a z nedalekého místa se do nemo o berlích přesunout, ale u nemo nebývá volné místo k zaparkování, a tak pro kamarádku jezdí 30 km sanita 🙂

Buggyra
Buggyra 16.10.2023, 11:23:19 xxx.xxx.198.226

No ona je bolest zad a bolest zad. Když mě chytly záda, kdy jsem si prostě na záchod nedošla… ani nedolezla… To by si už rychlou možná zasloužilo. Kamaráda takhle odvezou rychlou a šoupnou na kapačky na nějaké opiáty, aby ho rozhýbali. No, má anamnézu. Ale jak mohli vědět, že stařenka nemá, že netrpí nějakou poruchou vnímání, vy byste krávu věšela, ale ona třeba tu hlavu už v kondici nemá… To už spíš to její okolí bych věšela, že se k ní dost možná chovají tak, že si radši zavolala rychlou, než čekat na vlastní rodinu… ale nevíme, neznáme, ono se to snadno říká.

Buggyra
Buggyra 16.10.2023, 09:56:12 xxx.xxx.198.226

Jsem ty probiotika našla i v humánním přípravku, takže no problemo.

Buggyra
Buggyra 16.10.2023, 09:53:28 xxx.xxx.198.226

Taky by pořád ještě stálo za to vyšetřit, proč kůň “šmatlá”.  Vyjádřil se vám k tomu někdo? Je to tím stavem kopyt? Nebo má přetížený nějak pohybový aparát a zrehabilituje se to? Nebo je to už nějaký zafixovaný problém? Abyste nerovnali kopyta a kůň si je postojem a špatným pohybem zase ne"rovnal" zpátky. Případně abyste mu nějakým zásahem ještě nepřitížili. I ten trim musí jít ruku v ruce s celostním posouzením.

No a co se týče botiček do výběhu, poraďte se s tím odborným podkovářem. Místo, kde jsou ve výběhu kameny, můžete ohradit, aby tam kůň nechodil. A až bude mít kůň vyvážený postoj, pohyb a fyziologicky funkční tvar kopyta, neměl by mu pohyb po měkkém dělat potíže, ale k tomu vás třeba ještě čeká dlouhá cesta. Dokud nebude mít fyziologicky funkční kopyto, lze abscesy očekávat. Takže musíte zvážit za posouzení nového podkováře, dejte mu maximum informací, tj. kde se abscesy nejčastěji objevovaly, jak často, co jim předcházelo, i to může pomoci podkováři zjistit, na co se má zaměřit. A třeba i na kterou nohu kůň častěji kulhal, na kterou stranu se hůř ohýbá, na kterou stranu hůř nasvaluje…

Buggyra
Buggyra 16.10.2023, 08:45:43 xxx.xxx.198.226

No já kdybych se neudržela na nohou a mlátila sebou po bytě, tak už jedu… Si nemůžu dovolit sama ve čtvrtém patře, abych nebyla jsoucí.

Buggyra
Buggyra 13.10.2023, 15:21:19 xxx.xxx.198.226

Tak tož to asi kde kdo, kdyby na to přišlo... Ale ono na to nepřišlo, no.

Buggyra
Buggyra 13.10.2023, 13:47:26 xxx.xxx.198.226

Dyž se tak všici přátelsky setkávají všude po světě, tak ať si daj kafe a řeknou - nechte si ten kousek země, kde je většina Rusů a nemáte tam vodu, a táhněte, odkud jste přišli.

Děkuji 🙂

Buggyra
Buggyra 13.10.2023, 13:09:04 xxx.xxx.198.226

No jde to. Tyhle kvokat nenechávejte a nebo nechte jich jen tolik, kolik si přejete. A k nim pořiďte zástupkyni plemene, která kvokat bude dozajista, třeba tu hedvábku. Jí pak klidně můžete podstrčit vejce toho mixu, který chcete rozmnožovat.

Buggyra
Buggyra 13.10.2023, 12:34:48 xxx.xxx.198.226

Mno jo, ale genetiku na pohled na tom koni jaksi nepoznáte. Takže z hlediska uživatelského (trenérského), alespoň dokud nebude běžné genotyp koně testovat na sportovní předpoklady, je potenciál po předcích stejný.

Buggyra
Buggyra 13.10.2023, 12:20:25 xxx.xxx.198.226
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 13.10.2023, 08:13:42

A co byste udělala vy, po útoku RF na UA? Jednoduchá otázka. Já to nevím, tak se ptám. Vy máte evidentně stejně jako Neverend daleko větší přehled než já.

Buggyra
Buggyra 13.10.2023, 06:52:24 xxx.xxx.198.226

Tak na pozitivnější notu. Loni můj nedaleký příbuzný, v minulosti silný kuřák, prodělal léčbu rakoviny jícnu (odstranění nádoru), a zatím se zdá, že úspěšně 🙂 Největší problémy neměl paradoxně s chemoterapií, ale s následnou rekonvalescencí po zmenšení žaludku, to byl opravdu očistec… Ale dal to a navíc zhubnul (teda samozřejmě drtivě pod optimum, ale už se vyžírá) a musím říci, že tak nějak o dost let omládnul 🙂 Držíme mu palce, aby se to nevrátilo, je pod bedlivým dozorem Motolských lékařů, tak snad případně cokoli odhalí včas.

Buggyra
Buggyra 13.10.2023, 06:45:51 xxx.xxx.198.226

Inu, Neverende, to je spousta náznaků a nezodpovězených otázek a slůvek vyřčených do tmy. Jak byste tedy situaci na Ukrajině od začátku řešil vy? Nechal byste UA zabrat Ruskem? Řekněte. Kdyby vás k tomu pustili ve chvíli, kdy Rus zaútočil, a měl byste tu rozhodovací možnost. Já vím, vy byste nedopustil, aby vůbec RF byla vyprovokována, protože byste nikdy EU ani NATO nehnal na jejich hranice. No ale zkuste takové myšlenkové cvičení. Mě to zajímá.

Buggyra
Buggyra 13.10.2023, 06:38:27 xxx.xxx.198.226
Neverend:

Já Jani říkám jen co jsem viděl.🙂

Pokud srovnáváte s US, tak v emerice ten business okolo dostiháků funguje úplně jinak než v CZ… To je nesrovnatelné. Tam se překážky v podstatě neběhají, s dopingem je to také jiná situace, konkurenční prostředí a peníze o dimenzi jinak, takže jestli srovnáváte podmínky tady našich steeplerů a tamních ozubených koleček v molochu, tak leda jako hrušky s jabkama.

Buggyra
Buggyra 12.10.2023, 15:37:59 xxx.xxx.198.226

Ale ten paradox je právě v tom, že ti dostihoví koně na tom vůbec nejsou špatně. Naopak jsou výtečně krmeni, mají nadstandardní veterinární péči, jsou pečlivě na výkon připravováni, dbá se na důkladnou regeneraci. Aplikují se na ně nejnovější poznatky vědy kolem koní.

Takže poznámka o tom, že jiní koně jsou na tom špatně a měla by se pozornost upřít k nim, je na místě. To je zase můj názor.

Buggyra
Buggyra 12.10.2023, 15:02:47 xxx.xxx.198.226

No vlastně bych ani neřekla, že je to riziko u dostihového koně vyšší. U dostihového koně je vyšší riziko spíš šlachových zranění než fatálních zlomenin - ale statistiky neznám - viděla bych větší riziko u chladnokrevníků v lese, nakonec i vzhledem k tomu, jakou dobu běží dostihák a jakou dobu pracuje tažák. Toho dostiháka aspoň utratí na dráze rovnou u skoku, ale ten tažák kolikrát musí ještě vylézt na auto, aby ho svezli z hor, protože veterinář se nepotáhne utratit koně někam do lesa. To si ale nikdo v novinách nepřečte.