Aktuálně: 3 372 inzerátů218 091 diskuzních příspěvků18 342 uživatelů

Příspěvky uživatele

Buggyra

Buggyra
Buggyra 18.10.2023, 07:56:06 xxx.xxx.198.226

Lenocka: ano, souhlasím, tak to nějak bylo a je. Nakonec na té přednášce v Lysé zrovna ta překladatelka “Krmení” říkala, že o hrubou bílkovinu se ve výpočtu téměř starat nemusíme, neb té většinou koně mají v KD nadbytek 🙂

Buggyra
Buggyra 18.10.2023, 07:48:15 xxx.xxx.198.226

Proč by aliance nechala doťapat do EU nějaké vojáky po zemi? To nemáme letectvo, nemůžeme to pokrýt ze vzduchu? Říká se, že RF se na letectvo moc nesoustředila při výstavbě své armády. Nepadla by logistika RF ve chvíli, kdy by se rozbombardovalo pár hraničních přechodů a žel. přejezdů?

Buggyra
Buggyra 18.10.2023, 07:12:32 xxx.xxx.198.226
Fikovnice:

Buggyro, já se nechytala, co je tam vtipného v tom příspěvku…jak píšete, že tam vidíte vtip.

Teda poněkud vtipné je to celé😄, ale myslela jsem, že myslíte něco konkrétního…??

Já ty příspěvky od XY totiž už většinou vůbec nečtu, hlavně ty elaboráty. Tak jsem přeběhla ten příspěvek jen tak očima a vyskočilo tam na mě tučně, jak pan XY píše “já”. To mi přišlo jakože vtipné, že je to to jediné, co je z toho příspěvku do očí bijící 😀

Buggyra
Buggyra 17.10.2023, 14:35:59 xxx.xxx.198.226

Zase já mohu posoudit pouze z pohledu technických oborů a jedné školy. Co se děje na humanitě, to si nechci představovat ani ve snu, podle kusých útržků asi Sodoma Gomora (práva v Plzni příkladně).

Buggyra
Buggyra 17.10.2023, 14:33:37 xxx.xxx.198.226

Mno jo, jenže vám králíci, Fatio, na vašem pozemku vadí, sousedovi ne. Už jsme několikrát tu i na iF probírali, že pokoušet se sousedy k něčemu donutit, je sci-fi. Tak to raději udělám já, nemám se sousedem více problémů, a s králíky samozřejmě děj se vůle páně, když se pohybují mimo vliv majitele (to je taky třeba přejelo auto, že). 

Jestli není jednodušší zamezit jednou časově náročnější akcí průniku nežádoucího zvířectva, než co půl roku stražit půjčeným sklopcem na ušáka a rozčilovat se s loveckými pudy.

Buggyra
Buggyra 17.10.2023, 14:28:33 xxx.xxx.198.226
Orionka:

Jak je psáno výš, mělo by být doktorandů polovina, možná ještě miň. Jen ti, co mají opravdový zájem. Polovina (a možná víc) jich zůstává na škole, protože se jim nechce do pracovního procesu. Za jménem se jim octne další titul a co? Jak někdo psal skončí jako sekretářky a vaří kafe. A stát to stojí dost peněz, protože za ně dál platí odvody ( jestli nekecám). Všichni jsou píejdždý a kdo bude dělat?

Za JCU musím říct, že tam mají nároky na doktorandy takové, že já jsem to vzdala (a to jsem měla zájem o obor a výsledky taky). Tak to asi nebude všude stejné. U nás doktorandi musejí publikovat vlastní výzkum a hlídá se, v jak impaktovaných časopisech, to upe není med, krom jiného tedy. Do toho já jsem nešla. A z mého okolí do toho šlo procento lidí.

Ale na jiných VŠ to třeba je jinak.

Já jsem za drahý státní peníze na svoje studium sekretářka a vařím kafe 🙂

Buggyra
Buggyra 17.10.2023, 14:23:19 xxx.xxx.198.226

My byli nedávno na společné vyjížďce v Bedřichově a potkali jsme asi 4 místa, kde se na nás vrhlo něco bodavého - včely/vosy, nikdo neví…  Naštěstí pro koně to bodnutí není tak zásadní, ale zrovna můj hošíček byl pobodaný dvakrát nebo třikrát ze čtyř, já pak byla úplně paranoidní, no samozřejmě když to začalo štípat, tak začal skákat a vyhazovat, zážitek hrůzný, hlavně že jsem mu nemohla nijak pomoct..

Buggyra
Buggyra 17.10.2023, 13:54:16 xxx.xxx.198.226

Já velmi souhlasím, že u nás jsou oblasti vědy a výzkumu těžce podhodnocené. Taky to podle toho v těch laboratořích a pracovnách vypadá. Hlavně v těch, které se nezabývají změnou klimatu a momentálně výzkumem koronavirů…

Buggyra
Buggyra 17.10.2023, 13:43:45 xxx.xxx.198.226

Nemám ničehož proti králíkům 🙂

Mně by se s tím nechtělo patlat. Si radši uvařím maso, co vyrostlo v marketu ve folii ;-)

Buggyra
Buggyra 17.10.2023, 13:41:57 xxx.xxx.198.226

My řešili omatlaný košík v jednotkách případů, pak stačilo, že ho milostivá měla nasazený, a k ňamkám už jen čuchla a šla dál, bylo jí to jasné, že se jí nic nepovede… Měli jsme výborný kovový košík, který seděl a nedal se tak snadno sundat (visací uši pomáhaly). A než se labradorová rozmyslela, že by začala košík sundavat, byli jsme u ní a řešili to. Tak daleko, abychom nezasáhli, se nikdy neocitla. To hůř se vychytával “ramenní skluz” po různých voňavkách. Nám pes najednou padnul ramenem na zem a blaženě se odrážel zadními a rozjížděl tu chutnou chcíplotinu plecí po louce do plochy. Blé.

Buggyra
Buggyra 17.10.2023, 13:38:17 xxx.xxx.198.226

Já bych prvně zaplátovala jeho plot, aby mi tam králíci nechodili, a pak bych králíky pochytala a hodila mu je za ten plot.

Buggyra
Buggyra 17.10.2023, 13:33:18 xxx.xxx.198.226

Ad 1) to mě tady lákali na TUL jako na doktoranda na bio-nano-technologie (já mikrobiolog z Jihočeské) a když jsem se optala, co bych jako na tom doktorandském dělala, jaké jsou tam podmínky, tak taky dotyčná sekretářka netušila (na JCU jsem doktoranda vzdala právě kvůli těm podmínkám, které musel člověk splnit). Že prý ať se přijedu podívat, ale že bych určitě učila (vedla praxe a cvíka) a musela bych si vyběhat granty, abych k těm pěti korunám z úvazku vydělala aspoň na dojíždění. Takže já taky při tom lanaření nevěděla, jak by probíhal výzkum. Tak jsem se uklonila a nastoupila jinam. Ale TULka mě vyloženě na toho doktoranda lákala - to mají asi taky peníze od státu za hlavu i na doktorandy, bych tak odhadovala.

A jinak jo, je to stipendium, Orionka má pravdu. Mzdu/plat si v rámci DPČ nebo DPP pak může doktorand vyplácet z toho grantu, když si ho vyběhá.

Buggyra
Buggyra 17.10.2023, 13:21:57 xxx.xxx.198.226

Labradorová byla na tohle expert profesionál. Jednu dobu prostě nosila košík, než se naučila poslouchat…

Buggyra
Buggyra 17.10.2023, 13:16:25 xxx.xxx.198.226

Mám za letošek doma nasbíranou jen mateřídoušku a přebytek diviznového květu od rodičů. Možná na zimu oškubu mátu a meduňku, co nám rostou u koní, ale zejména mátový čaj mi teda moc nejede. Koně už pečlivě odrbali všechny kopřivy v dosahu, hlavně poníci se tím ládují 🙂 Možná jim ještě nahážu do výběhu kopřivy, co mi rostou podél políčka od brambor…. šípek neškubu ani koním ani sobě, ale to je tím, že se nepohybuji po přírodě “jen tak”, anébrž buď s lopatou nebo hráběmi v ruce, nebo na koni.

Ve středu má být pěkně, tak asi zase naházím osazenstvo stáje do auta a pojedeme na jablka. Máme vytipovanou jednu lokalitu, tak doufám, že nasbíráme druhý kufr od auta, abych měla do jara pro koňa dost jablek.

Buggyra
Buggyra 17.10.2023, 07:59:21 xxx.xxx.198.226

Oni si kurkumu ordinují lidi, kteří jaksi nemají diagnostikováno rozborem, že je to sarkoid, takže tím můžou ve finále léčit i tak, že nakopnou imunitu (spolu s dalšími opatřeními, která ale vedle “zázračné” kurkumy jaksi zapomenou zmínit), a to něco, co se vyselo díky poklesu imunity nebo nějaké reakci, zmizí. Taky to může být pouze souhra náhod, že zrovna během podávání kurkumy se překlopí jaro do sucha a tepla, no to je pak imunita hned veselejší, a tak dále.

Buggyra
Buggyra 17.10.2023, 07:50:59 xxx.xxx.198.226
kometa:

Kočky roupy nemají. Tak vás nemůžou nakazit.

Aha, čtu, děkuji, mně jako malé říkali, že roupi, tak asi tedy škrkavky. Vždycky mě odčervili a já to chytla znovu, a kočka měla asi totéž… tu ovšem nikdo neodčervoval… 😀
Od dětí jsem to nejspíš nechytla, já se dětí štítila, bych se s nimi nikdy necicmala, nepodávala si lízátka a nestrkala prsty do zadku 😀

Ale zase ruce do ručníku jsem si ve školce utírala, o to nic. To je fakt.

Buggyra
Buggyra 16.10.2023, 14:53:03 xxx.xxx.198.226

Třeba já jsem včera na návštěvě cicmala popčíkávajícího venkovana s usopleným rypáčkem, na kterého jsem mohla drnkat jak na harfu.
Než jsem doma pocicmala Kocoura, tak jsem hodila prádlo do pračky a umyla jsem si ruce až k ramenům 🙂
Kočku můžete daleko snadněji nakazit přenosem původce z jiné kočky.

No a “kočičinec” na pískovišti může skýtat kontaminaci různými chuťovkami. Jako malá jsem opakovaně od kočky chytala roupy, na trusu se může přiživovat kdejaká myška s leptospirozou a případně se za nepřístupu vzduchu může rozvinout třeba Clostridium. Také samozřejmě se vám může zanítit rána po škrábnutí kontaminací tím, co měla kočka na tlapkách, stejně jako rána po kousnutí kontaminací tím, co měla v tlamě, no a když si pocicmáte kočku se zánětem očí a pak si nevěřícně promnete zrak, tak to snad ani nemusím komentovat 🙂