Úkolem organismu je udržovat organizovanou hmotu. Pokud by toto nebylo úkolem organismu, pak by organismy neexistovaly, převládl by rozklad 🙂
Příspěvky uživatele
Buggyra
A to nemluvím o tom, že já jsem tvor sobecký a navíc v ekologii vzdělaný, takže mně vlastně na planetě, na tom kusu šutru, vůbec nesejde, a jsem přesvědčená o tom, že příroda jako taková se s každým lidským konáním i lidskou existencí beze zbytku vyrovná, a že vymírání je prostě jen přirozená reakce na změny prostředí (ti velcí vymírají nejdříve, víme, známe). A že teda jako lidstvo nepotřebuji aktivně potírat (zvládá samo, nemůže být chvíli klid…), stačí mi jen sedět a dívat se a myslet si 🙂
A hlavně užívat si života - holky, vždyť na světě je tak krásně! Máme vodu, bydlení, elektřinu, internet, svobodu, zdraví, hojnost, radujte se a žádných vrásek si nečiňte, buďte šťastné!
(chlapi můžou taky, teda, no…)
Opravdu je - byla důvodem nerozmnožování starost o planetu a přesvědčení, že bez lidstva jí bude líp? Nebo to je - byl jiný důvod a do tohoto, rádoby ušlechtilého důvodu, jste si ho zabalily až později, když je jasné, že už k rozmnožování nedojde?
To je přeci úplně jedno 🙂 Prostě když už vykřikuju, že lidstvo je tu zbytné, umím to podpořit vlastním konáním, to stačí.
Vaše vnoučata třeba nakonec klidně pro planetu svou existencí udělají víc, než já tím, že moje vnoučata neexistují…
My s kometou jsme u sebe začaly 🙂 Tím, že se nerozmnožujeme. Velmi ekologické opatření, doporučuji.
No to taky záleží na tom, co je to za koně. Shetland bude mít jinou míru než ČMB.
Co se týče řízků, na které je zdravý kůň pochopitelně postupně navykaný, tak je množství (odhlédnuto od živinových potřeb) v podstatě neomezené, tedy pokud jsou ty řízky správně namočené (dokonale nabobtnalé) a nezkvašené (nevyvíjejí plyny). Kůň si nacpe žaludek a pak prostě dál jíst nemůže, dokud se žaludek nevyprázdní.
Tj. pokud řízky zachovávají svůj objem po namočení, objem v žaludku se nezvětšuje přijímáním dalších tekutin nebo vývojem plynů - a to je dost podstatná podmínka.
Řízky spolu s další namočenou drcenou pící se používají úspěšně jako náhrada objemového krmení pro koně bez zubů, kdy ti koně dostávají třeba maltovník (30-40 litrů) krmení na půl dne, a prostě si vezmou, když mají chuť/hlad.
Za mě tedy pokud u koně nepozorujete nějaké problémy (od toho je to postupné navykání jak na druh krmení, tak na množství) a máte to vyvážené se zbytkem KD, může kůň dostat řízků co sežere.
Množství přijímaného krmiva na jednu dávku se sleduje především u škrobnatých/cukernatých krmiv, a to v druhém případě hlavně kvůli glykémii (a metabolické odezvě) a v prvním případě hlavně kvůli správnému dotrávení škrobů v tenkém střevě (a tu také záleží na předchozím zpracování těch škrobových krmiv, jak budou stravitelná) a zamezení přechodu škrobů do střeva tlustého, kde dochází k nežádoucím procesům, které mohou mít vážné následky.
Je vhodné, aby kyblíkové krmení (za mě tedy pocitově ani ty řízky) kůň nedostával na lačno (u škrobnatých krmiv kvůli rychlému posunu tráveniny tam, kde nemá být), u řízků třeba proto, aby nehltal, a nezvyšovalo se kupř. riziko ucpání jícnu (mnozí mají tuto neblahou zkušenost i u dokonale namočených a zapřísáhle je nekrmí).
Ale tak já vlastně nejsem smutná, já jsem vlastně i docela ráda, že toho o tom moc nevím, a že mě to teda nemusí trápit 🙂
Tak to je jasné, že veřejně známá technika je pohrobek. Nicméně na UA se povalují tanky staré padesát let, které si přivezli soudruzi s sebou, a nějak tu novou techniku nikde nevidět. Asi si to šetří na tu Emeriku.
Tak hlavně že konec je za dveřmi a já budu moci dále v klidu sedět v křesílku a popíjet kávičku 🙂 Ať se chlapci pomlátí někde jinde…
Moje domněnky:
Hasiče a PČR volali, protože ta díra je obecné ohrožení, a někdo by to měl řešit. Až na místě jim HZS a PČR vysvětlili, že můžou být rádi, že je i s bruslema nežene majitel rybníka svinským krokem ze soukromého majetku.
Paní si nemusí pořizovat závěsy, protože především problematičtí jsou ti sousedé, že svítí. Nebo ten kostel že je osvětlený, to by se mělo zakázat, když to ruší lidi. A přeci ona nebude utrácet za závěsy, když chybu dělají ti tam vedle. Proč má ona platit za to, že je někdo nepřizpůsobivý a narušuje její kruhy?
Já jsem celkem přesvědčená, že US (a VB, FR, DE (my nepotřebujeme, my furt jedeme morseovku a kouřové signály)) mají pro případ digi tmy zálohové řešení, a dost možná by v případě takového konfliktu vlastně vůbec třeba na ty systémy odstřelitelné nepřítelem nespoléhali… A třeba by na území RF rovnou na začátku vytečkovali příslušné základny a sila a bylo by po balistice (asi ne všechny, že, asi to umějí odpalovat i ponorky a tak, ale tak určitě by uměli pocuchat)… Taky kolik těch ptáčků nahoře už lítá, už se to tam pomalu sráží navzájem, a kolik těch high-tech raket asi RF má, když to testovala před dvěma lety s velkou slávou a od té doby je dojí konflikt na UA. Jen tak přemýšlím.
Co se týče logistiky, to neumím posoudit, jen si představuji z filmů ty americký letadla, který umějí přemístit celýho Transformera (nebo tank nebo jiný letadlo) a některý uměj kolmý start i přistání, tak tam ta logistika, pocvičená v džungli, na moři i na poušti asi nebude taková potíž. Zato u RF předpokládám v drtivé většině pozemní přesuny (využití toho Běloruska a tak) a to mi přijde méně efektivní. Tak ale já tomu nerozumím.
Nerozumím větě “nevím, co pěstují v Íránu a Pákistánu a Izraeli a na co vlastně tohleto potřebují?” Jak to souvisí s radioaktivitou? Vám někdo cpe Izraelské jídlo? Ale já, abych se přiznala, u vás, Megí, v těhle asi pro mě složitých tématech nerozumím spoustě vět a narážek a asi nemám souvislosti, a proto tomu nerozumím. Třeba ani nemá smysl mi to vysvětlovat 🙂
Tak on se dá mír udržet i tím, že odzbrojíme. A vzdáme se. A bude mír 🙂 Teda možná, žejo. Pokud nepřijde pošahanej týpek a nebude si chtít něco zase dokazovat, páč mu přijde, že lidi, co maj pravou ruku kratší než levou, jsou hodni vyhlazení. Nebo dokud nepřijde Somálsko ke mně domů a nebude chtít desátek z mého lehce nabytého pohodlného života a vody z kohoutku.
Fakt, lepší krmit ty slepice.
Pche, já jsem kupovala kurník deklarovaný na 5 kousků ještě o tu jednu snášecí přístavbu menší 😀
Ale jo, oni umějí i na veslicích a nafukovačkách.
Ale ano, šouravý krok se praktikuje v době koťat u známé, jež trpí državou dvacetihlavé smečky, která se každý rok rozroste o desítku mladých. To pak jdete po verandě a podlaha vám utíká pod nohama 😀
Jaderky nejsou zajímavé, dost se přeceňují, těch se nebojím. Teda nebojím se proto, že jsem pochopitelně mimo velká sídla 🙂
To už spíš se bojím potravinové krize a migrace ze sev. Afriky. Víc než nedostatku ropy… Všiml si někdo, že ti Afričani k těm přesunům MEZI KONTINENTY tu ropu nepotřebují?! :-O
Já jsem teda Kocoura při nástupu do služby instruovala, že se mu vyhýbat nehodlám, a jeho práce naopak je, uhnout mně. Však se jinak celé dny válí po bytě, tak může taky pohnout šunkou, že jo. A Kocour pochopil, a když se motá a neuhýbá, holt je o něj zakopnuto. Ale bez pardonu 🙂
Chlaďase na důchod. Teď ještě budu potřebovat asi něco, na čem si budu něco dokazovat (jakože aby to běhalo a skákalo a lidi mě nehnali za týrání zvířat, když to vyvezu na hobíky 😀)
No ale na ustájko za osm bych taky neměla… Ne, že by mi to bylo drahé, jen nemám ty peníze.
Užijte něco na rege mozku - třeba ginkgo nebo vlašáky 🙂
Kde tyhle lidi sakra berou koně? Já na celého koně nemám a za pár let budu muset pořídit něco, na čem bych si zadnici vozila, to už budu muset financovat asi sama, asi půjčkou u příslušné inštituce… no a kde ty existence berou ty koně za desítku, dvacítku, kristapána, zdravý koně?! Kdo jim to dává? Já budu chtít taky! Tomu nerozumím. Já nemám známý, mám jen bazoš, a tam se také koně neobjeví, a nebo objeví na dva dny, páč hned obratem pro ně zrovna taková nějaká jede (kdo jí to přiveze, za “děkuju”?! Svět je nespravedlivej! 😀)… zrovna nedávno tady jedný takový krasavě odebrali 4 herky. Ale podle foto na fejsbůku to byli krásný koně, když je dovezla. Kde je vzala… nechápeš…
Anonymní:Anebo uctít?😉
Fíkovnice
To nevím, zda by takej tvrďák pomýšlel na uctívání svojí budoucí oběti 🙂
Kilian:….a kouká velmi, velmi hloubavě…zardousit? Poškrábat? Utíct?
Tam máte v posledním slově gramatickou chybu. Chápu, že v té rychlosti… tak si dovolím opravit - mělo být “upíct”.
Houba 😀
Zrovna mě to napadlo jako Zrzavcovou: domek polystyrenový pořídit a prostě po dohodě se servisákem ho tam kočce instalovat, a krmení klidně šoupnout dovnitř, aby nelákalo “supy” a ona se mohla najíst uvnitř a ne na mrazu.
Koupila bych raděj pytel granulí, to se nezkazí, nemusí na to myslet denně, jednou za týden nasype do dávkovače a má vystaráno.