Aktuálně: 3 522 inzerátů216 989 diskuzních příspěvků18 331 uživatelů

Příspěvky uživatele

Buggyra

Buggyra
Buggyra 07.11.2024, 09:22:32 xxx.xxx.198.226

No však jsem to na třech tečkách hned nahlásila, zatepla 🙂 Jen jsem se tady chtěla zeptat, jestli je to fakt nelegální. Třítečkovala jsem to, protože to nesouvisí s webem, to je jasná páka.

Buggyra
Buggyra 07.11.2024, 09:17:01 xxx.xxx.198.226

Taky záleží na zpracování, i pšeničnou slámu umějí nalámat a upravit tak, aby byla měkká a savá 🙂 Ale to nekoupíte samozřejmě od zemědělce, který to jen prožene kombajnem, to koupíte zpravidla už jako produkt od nějakého mezizpracovatele.

Buggyra
Buggyra 07.11.2024, 08:50:26 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 07.11.2024, 08:11:06

Jojo, Bobčo, každý důchodce to má jinak. Jak proboha dostanete tři kartony mlíka z obchodu domů? Asi netaháte po schodech do 4. patra v ruce, co? Já totiž jo, a kupuju maximálně jeden karton, protože bych na tom umřela. Zase mi ten jeden karton vydrží na dva měsíce, no. Já na druhou stranu potřebuji občas maso, tak si koupím za stovku kuře, co mně vydrží na tři jídla a nebo si koupím za 30 krávu, co mi vydá na dvě jídla, když z ní udělám pěkně omáčku nebo polívku. No já toho masa zase tolik nepotřebuji, no. Někteří důchodci asi jedí víc. Já taky přílohy střídám právě. Máma moc ne, ta jede těstoviny a chleba, taky to podle toho vypadá. Ale je to její volba, ne, že by na to neměla. Jí se to prostě jen nechce vařit. Mohla by brát obědy z jídelny jako jiní důchodci, stojí to asi 130 za oběd, resp. důchodci snad mají taky nějakou slevu, ale ona toho opravdu půlku nejí, tak by toho půlku vyhodila… Zase babička bývala velmi spokojená s obědy, protože ta byla zvyklá jíst vše a ještě si zamrazila polívky nebo zbytky na víkend a nemusela vůbec vařit.

Buggyra
Buggyra 07.11.2024, 08:31:06 xxx.xxx.198.226

Teď mi odchází zase po dvou letech na bazoši koupený Caterpillar tlačítkový, co s ním můžu umlátit prase a bude pořád fungovat ☹️ Další na bazoši na prodej není, vypadá to, že ani nikde jinde. Taky potřebuji, aby to mělo určité funkce. Z těch telefonů, co se už nevyrábějí, jsem našla jeden dva, co to splňují, a na bazoši je momentálně jeden na prodej, tak po něm asi skočím, ale budu se muset učit zase nové ovládání, achjo. Důchodcovské telefony, těch je hodně, ale některou funkci nemají. Zřejmě budu muset koupit důchodcovský bez funkcí a tahat s sebou ještě ten chytrý s funkcemi. Prostě ho přidám do inventáře v kabele, tahám tam už antiperle, svazek klíčů od všeho, bibli a multifunkční cyklistický nůž, co se dá rozložit na kleště, tak holt tam bude další krám navíc. Nakonec prase budu moct umlátit tou kabelou, no. Já Coudas nedávám palce, ale se vším, co napsala, souhlasím. Vnímám to velmi podobně.

Buggyra
Buggyra 07.11.2024, 08:15:22 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 06.11.2024, 18:15:30

Děti pod tlakem:

škola: děti dnes vědí, že škola na nich nemůže nic vymáhat. Mají na stěně ve škole vypsaná svoje práva a povinností poskrovnu, a ještě za ně neodpovídají ony, ale jejich rodiče. Dítě neodpovídá za nic. Dítě je naprosto nepostižitelné. To je katastrofa. Dítě potřebuje pevný řád a mantinely, jak ve škole, tak doma (k tomu “rodiče na ně dlabou”, jinak je ztracené. Hledat cestu v životě samostatně, mít spoustu volného času na vymýšlení blbostí, to je špatně, vede to k dezorientaci, vytváření špatných hodnotových žebříčků, následování špatných příkladů. (hodnotově špatně například soudit kvalitu člověka podle oblečení, špatné příklady třeba virální výzvy na sociálních sítích, při kterých jde leckdy o život)

Kde má vzít dítě správný životní vzor, vzory sociálních interakcí, chování, přístupu k řešení problémů, když rodič na něj dlabe a dítě rodiče nevidí nic řešit jak je den dlouhý. Kde má vzít oporu ve svém životě, když rodič řekne “kroužky si řešíš sama, je na tobě, jestli tam budeš chodit nebo ne, to si domluv s vedoucím ty, my ti zaplatíme, na co si ukážeš”. Kde má vzít motivaci a vůli začínat a dokončovat náročné úkoly, když rodič pro svůj klid udělá všechno za dítě a dítě nevede k překonávání překážek a zažívání pocitu úspěchu z vlastního díla.

Ten tlak nevzniká požadavky společnosti na dítě, ale právě těmi nepožadavky. Dítě vnímá, co se od něj očekává, samozřejmě, ale nemůže těmto cílům dostát, protože ho nikdo nenaučí jak. Dítě se uchyluje k zástupným zdrojům štěstí, k virtuálnímu sociálnímu chování, problémy neřeší, ale odkládá a odmítá, a pokud narazí na neobejitelný (existuje to slovo?) problém, nezvládá, pociťuje právě ten popisovaný tlak, kterému neumí čelit, který neumí vyřešit. Hromadí se vnitřní problémy dítěte, na které jeho nezralá nervová a hormonální soustava není připravená. My, co s tím umíme pracovat, ve volných chvílích si najít SMYSLUPLNOU činnost, která nám přináší uspokojení, ve chvílích stresu si najít cestu k odpočinku, umíme řešit nebo racionalizovat problémy, my si to do značné míry neumíme vůbec představit, v jaké nejistotě někteří mladí žijí.

Buggyra
Buggyra 07.11.2024, 08:01:49 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 06.11.2024, 17:48:18

No vždyť právě o těch Pirátech mluvím! O důchodce se zrovna já neotírám, to byste mohla vědět. Byl to jen příklad.

Buggyra
Buggyra 06.11.2024, 14:56:32 xxx.xxx.198.226
assil:

GD jak se dělá je prostě fraška na tahání peněz z kapes lidí, kdyby se skutečně chtělo dělat něco v tomto směru, muselo by to být úplně jiné.

Že Čína je lídr v GD? To jako fakt??? https://oenergetice.cz/uhli/cina-v-lonskem-roce-dominovala-v-instalaci-novych-uhelnych-elektraren

Čína jen naskočila na tu evropskou vlnu GD a dodává těm blbejm Evropanům to co si žádají, protože prostě prachy prachy.

Vždyť to je v pořádku, móda se otočila na zeleno a Čína rychle zareagovala, ono je vlastně úplně jedno, proč to dělá, hlavní je, že to dělá 🙂

Buggyra
Buggyra 06.11.2024, 14:34:53 xxx.xxx.198.226

No já mám druhou lednici na pytel brambor… Nemám je kde jinde uskladnit, bohužel. Zkouším to různě, loni u koní v seně, letos na chatě ve skříni, loni mi půlka shnila a druhá zezelenala závistí 😀 Letos mi to asi okoušou myši hádám, pokud to nepřejde mrazem. Musí to vydržet do Vánoc, pak už to je jedno. Vychází mě to asi na čtyři kačky za kilo 😀 To se to pak rozhazuje!

Jo, předevčírem jsem nasypala konečně ve stáji jed na myši, resp. otrávené zrno (z dosahu koní a slepic), takže očekávám “voňavou” zimu! 😂

Mrkev mám krmnou půl tuny, tak ji můžu koním krást, tak to je super. Ale loni jsem třeba mrkev neměla, no měla jsem asi tunu jablek (jakože jsme navezli tři plné vozíky od aut, takže tunu jako tunu), tak bylo také veselo. Konečně mám elektrické struhadlo, tak si tu mrkev okrouhám a nacpu do elektriky a ono se to samo nastrouhá, to je boží, budu chroupat celou zimu mrkev.

Já bych ty důchodce tak nepodceňovala. Vidím důchodky hromadně obrážet obchodní centra, a to tak, že pro mlíko jdou sem, pro kapustu tam, pro mouku do třetího. Nahoděj tašku na kolečkách a už frčej. Maj na to čas, na rozdíl ode mě. Nevidím důvod, proč by si důchodka nemohla zaskočit pro zeleninu třeba k vietnamcovi nebo do večerky, když se jí nelíbí zelenina v hypersuper. Já vůbec netuším, za co jsou brambory v Penáči, ale u vietnamce ve vsi jsou za šestnáct. A má je pěknější, než já ze svého políčka. Teda, v bramborách se nevyznám, ale přijde mi to tak po vzhledu. Kolik taková samostatná důchodka sní brambor? Nakoupí si tři kila, hodí to do spodního boxu a má vystaráno na půl zimy. Teda moje máma aspoň jo 😀

Buggyra
Buggyra 06.11.2024, 12:29:21 xxx.xxx.198.226

Tak jo, když žádná diskuse, tak žádná diskuse. Jděte do politiky a zrušte to. 🙂 Držím palce. Mně by se to taky líbilo, nakonec já děti nemám po mně potopa.

Buggyra
Buggyra 06.11.2024, 12:02:12 xxx.xxx.198.226

Horsana už to vysvětlovala párkrát, taky jsem se divila, ale věřím jí. Předpokládám, že kůň není na tohle tak hajsavý jako kočka. A to na vetwebu i u kočky doporučují hladovku 24 hodin :-O

Buggyra
Buggyra 06.11.2024, 11:57:22 xxx.xxx.198.226

N: já s tím nebudu dělat nic. Ona až se Amerika probudí z šípkového spánku a zjistí, že už kukuřice na polích neroste, artézské studny vyschly a lesy vykácené, tak my už tady nebudem. To je jediná výhoda Ameriky. Čína jede na eko vlně jako blázen, jste si nevšiml, že jsou světovým lídrem přeměny? To asi málo dáváte pozor. Málo platné, Evropan vyprodukuje na hlavu nejvíc ekologické zátěže ze zástupců celého světa, snad kromě právě Američana, tak kdo už jiný by měl dělat grýndýl, než Evropan? A když se na GD vykašlem, zlikvidujeme si tady lesy, půdu, co budem dělat? Půjdem bydlet k vám na dvorek? Už ani ti Afričani k nám nebudou chtít, protože tady nebude co by. No ale jasně, vy ani já to už nezažijeme, tak nás to nemusí zajímat. Nakonec děláme to jen pro lidi a já vlastně lidi nemám ráda. Takže… 🙂 jak říkám. Já s tím nebudu dělat nic. Vůbec 🤪

Buggyra
Buggyra 06.11.2024, 11:50:21 xxx.xxx.198.226

Jo, inflace je protivná… Ale zase nemusím mít tolik strach si vzít půjčku, protože během splácení ta půjčka ztratí půl hodnoty a splátky se mi v průběhu času pořád “zmenšují” 🙂 Pro lidi, co mají naspořené peníze, je to ale skutečná rána. Já strkám peníze do nemovitostí, což se zpětně ukazuje jako velmi rozumné. Doufám, že nepřijde nějaký komunismus, v kterém mi ty nemovitosti poberou… Třeba kvůli tomu, že do nich potřebují nastrkat přistěhovalce nebo důchodce.

Buggyra
Buggyra 06.11.2024, 09:38:38 xxx.xxx.198.226

Když třeba já si chci jednou udělat velkou záchrannou stanici na morčata a právě ve venkovním výběhu, aby se jich tam vešlo… a na to potřebuji informace, jak s nimi naložit venku 🙂

Buggyra
Buggyra 06.11.2024, 09:30:49 xxx.xxx.198.226

Jsou odstavovány, protože se nevyplatí jejich provoz. Za prvé by se musely modernizovat, za druhé uhlí je drahé, protože povolenky, ale taky protože nechceme rozšiřovat dobývací prostory a vystěhovávat lidi z baráků. Kdybychom ty uhelky neodstavili, elektřina z nich by nám zvyšovala cenu elektřiny povšechně. Docela by mě zajímalo srovnání mezi náklady na udržení uhelek třeba na dalších 30 let versus náklady na dostavbu jaderky rozpuštěné do těch 30 let. Ono to může být dost podobné, jenže až dostavíme jaderku, budeme mít na pár desítek let klid, zatímco když zrenovujeme uhelky a nakoupíme matroš, za třicet let budeme muset zase řešit, kde vzít na jaderku… Tak nevím.

Buggyra
Buggyra 06.11.2024, 08:47:14 xxx.xxx.198.226
»
Odpověď na příspěvek uživatele orionka-2 z 06.11.2024, 08:30:24

Kam se můžete stěhovat? Pod most.

To je zase subjektivní pohled. Vy se můžete stěhovat jen pod most. Já se můžu odstěhovat třeba do Británie nebo do České Lípy. Nebo k Fikovnici do Brna. Nemusím nikomu nic vykládat, nikoho se ptát. Kamarádka měla trvalé bydliště v Irsku, druhá ve Velké Britanii. Prostě se po škole sebraly a odjely. A je to asi zázrak nebo nevím, jak si to představujete, ale žijí normálně v CZ a mají tu bydlení i pro celou rodinu.

Nakonec… když máte peníze, můžete nejen vycestovat na západ dneska 😀

Buggyra
Buggyra 06.11.2024, 08:42:36 xxx.xxx.198.226
orionka-2:

Můžete být vysazená, ale nesmíte kecat !

Kde balu kecá?