Tak hybrid beru jako kříženec, prostě ne plemeno. Jo, tak to bejvá, kohout od známého, nějaký násadový vejce od sousedky, něco koupeného, prostě mix, funguje mi to 30 let, takže není důvod, aby to najednou přestalo.
Aha, tak to já když mluvím o hybridech, tak mám zase na mysli snáškový hybrid. Tomu, co popisujete, říkám dvorkový mix. Tato označení jsem tu pochytila od komunity místních znalejších. Tak to se pak už nedivím, že se vám toho půlka rozkvokala, dokud jsem myslela, že jde o snáškový hybrid, tak jsem se divila.
Thielli, ale pokud někdo napíše heleďte, děláte to ale úplně blbě, musíte jinak a pak napíše i to, jak to teda dělat dobře, tak to je konstruktivní kritika.
Ta jedovatá kritika je takové to “bože, do čehos to duši dal”, “vy radši žádné zvíře nechovejte”, “nejradši mám lidi, kteří (…)” a podobné lepance, které tu často zaznějí bez dalšího. To je zcela nekonstruktivní, pouze si chci čutnout.
Ježiš pardon, já se spletla, myslela jsem, že je to nějaké kecací téma, vůbec mi nedošlo, že jsme na Radách a nápadech. Omlouvám se za nepozornost. Jinak bych to tu neplevelila.
Kamarádka má pochopitelně hybridky. Isa brown. Od překupníka. Nechce mi s tím krmením věřit, ale co už. No tak teď mi dokonce za vajíčka začala platit. 5,-/kus. Jestli by nebylo levnější ty slepice prostě nakrmit. Navíc, když jí je progresivně likvidují predátoři… To je ročně 10 slepic, o které přijde (její kapacita državy je asi 15 slepic). To bych z těch slepic ždímala vejce jak z citronu, hormony nehormony.
Přes poledne jezdecká Hubertova jízda s naší stájovou holčičkou, její první Hubert, na zlobivém poníkovi, holka byla úžasná, poníček vlastně i docela hodný, Hubert z těch méně náročných a jezdci slušní, takže pěkný zážitek.
No a když jsme přijeli do stáje, tak mamka zrovna stavěla oplůtky kolem jablůněk proti těm hnusným srnkám, tak jsem jí šla pomoci, a další bezmála tři hodiny jsem ještě řezala prkénka, vrtala vruty, zatloukala tyčky do země… až jsme těch 10 stromků ohradily 🙂 Tak mám radost, že dílo pěkně postupuje.
Snad se tam brzy sejdeme v hojném počtu, abychom postavili přístřešek na seno - to by bylo šikovné. Už dobíráme poslední balík, tak tam je na to místo, a nové balíky by se mohly kulit už pod střechu (takže by se nemusely přikrývat igelitem, igelit přivazovat, zatěžovat kolem od auta, aby ho vítr nebo kůň nesundal s balíku a do balíku nepršelo…). To bude luxus 🙂
Mimochodem, Horsano, pořídila jsem plnokrevníkovi kulhajícímu ten přípravek od Biovety, který jste zmiňovala, že vaše známá na něj přísahá, že jí postavil kobylu na nohy.
Hyalchondro EC
Dobíráme druhé balení. Po prvním balení kůň chodil jako srna! A teď se nebojím ani zátěže, regeneruje na jedničku. Teď na zimu s lehčí zátěží dostane nějaký levnější prášek, ale do příští sezony jdeme s Biovetou a doufám, že to koni pomůže ještě tu jednu sezonu ustát 🙂 Já už po tom letošním létě přemýšlela o injekcích Bonharenu…
Já bych jim teda dala seno klidně dovnitř i ven. A pak teprve uvidíte, jak je to s těmi preferencemi 🙂 Musíte si uvědomit, že kůň se krmí podstatnou část dne (třeba 16 z 24 hodin). A když má krmení venku, tak tuhle dobu prostě bude trávit venku…
Horsano, ty trávicí potíže vám vážně nezávidím, to je vopruz. Já mám to ukrutné štěstí, že mám “kachní žaludek” a můj trávicí trakt sešrotuje všechno. Jediné, na čem se projevuje, jak kvalitní byla strava, je rychlost mojí chůze na záchod 😀 Ale jinak si mohu jen gratulovat. A snažím se jíst všechno, protože je mi naprosto jasné, že jednou nebudu moct. Třeba o sýry bych nerada přišla. A mám kamarádku, která je nemůže (tedy naštěstí jí to nevadí). Bílé pečivo by mi asi nechybělo (jím ho beztak pomálu), ale pečivo obecně, to by tedy chybělo hodně. Snad by to nahradily nějaké kukuřičné a rýžové náhražky… No a těstoviny, to by byl konec. Finanční. Protože bych musela kupovat rýžové nudle 🙂 Tak ať se vám trávení brzy hodí do pohody!
Já jsem naopak s lehce sníženými venkovními teplotami pookřála. Začala jsem zase jezdit pravidelně (3x týdně) na koni, takže už mě nebolí záda! To je radost 🙂 Nemusím se v práci na židli nakrůcat jak bajadéra.
No a včera jsem vzala naši stájovou holčičku (12 let, dva roky systematická výuka ježdění) na prvního Huberta na jednom z našich nikoli-hodných poníků, a holčička odjela Huberta jako profík, akorát vzhledem k její i poníkově kondici vynechali závěrečný dostih. Byla tam jediná na poníkovi, tak samozřejmě středem pozornosti a užívala si to - a reprezentovala báječně. A ponýšek byl vlastně také hodný a na konci toho měl plná kopýtka.
Bylo by vhodné, aby vám jako nastupující ošetřovatelce v místě dal někdo základní instruktáž 🙂 A popsal povahy koní. Třeba jestli k nějakému nechodit, když žere, jestli některý pospíchá do výběhu, jak jsou naučení je pouštět (aby ve vchodu do výběhu nevystřelili i s vámi vlající na vodítku), jestli je k někomu potřeba zvláštní přístup.
A ve výběhu si umějí vzájemně hrát všichni, i dospělí, ale samozřejmě hlavní hráči jsou hříbata a mladí koně, no a stejně jako u lidí to většinou samcům vydrží trochu i do dospělosti, kobyly jsou většinou takové vážnější 🙂
stále rostou, tak dlouhou sezónu nepamatuji… Já už vyhlásila embargo na sběr - už se jenom kocháme. Zásoby dostatečné, tak proč je trhat.
To jsou stráně směr Máří či Ořešník?? Nejvíc hřibů jsem zažila v podobném kopci pod Poledníkem - a taky jsme je tam nechávali, neb jsme šli nalehko a nebyly kam dávat…
to jsou stráně Paličníku, strana natočená na jih, ve výhledu asi Cimbuří…
Já šla na houby kamarádce, já to nejím, a jsem jediná, která jí to nosí, kamarádka je na vozejku, tak už si nasbírat nemůže, ale zato má dost času to zpracovat, byla ráda 🙂
Tak aby v těch krpálech Horsana nebyla sama, též jsem se vydala na své oblíbené houbosběratelské místo. Anžto jsem vyšplhala do příslušné partie lesa za snížené viditelnosti, pobral můj 2mpx foťák na telefonu tak akorát obrázky lesních duchů. No tak uvidíte, co tam vykoukáte.
1) to je jakože houba. Velká. 2) takhle velká 3) taky houba 4) trochu kopeček. Když jdete dolů, radši kloužete po pr**li…. 5) tady tudy, co vidíte pod úrovní terénu ty koruny vzrostlých buků, tudy jsem “přišla” (rozuměj přišplhala)
Tak jsem včera byla na houbách na svém oblíbeném ozlomnohu a ozlomkrk místě. Pochvalovala jsem si, jakou mám kondici, když jsem do toho kopce šplhala (to se nedá jít, to se musí šplhat), a pak jsem vzhlédla, a zjistila jsem, že vlastně zatím jsem urazila tak třetinu výškových metrů a vlastně spíš pořád jdu po rovině. Tak to bylo takové neradostné zjištění. Holt si téměř po půl roce už nepamatuju, co je to za krpál.
Samozřejmě když vyrazíte ve 3 z práce a ve 4 jste u lesa a v 5 se dotarabíte na místo sběru, váš 2mpx foťák na mobilu už toho moc nepobere… tak spíš umělecké dojmové foto 🙂
No však jo, fíkovnice to udělala správně. Ten inzerát je na hlavu, ale není nezákonný, tak ho dala sem. Jen na přímý dotaz přímo odpovídám, že ač je ten inzerát tragédie, tak na rovinu - půlka inzerátů je tohoto typu. A nelegální to není. Tak je to na kupujícím, jestli mu takové zvíře stojí za ty peníze. Informací o množírnách je všude milion.
To bylo vysvětlení spíš pro pohotového admina, aby tu neztrácel čas - mno a taky případně pro další diskutující, že tohle téma upe není myšlené k nahlašování problematických inzerátů adminům.