Jako že řval na kamarádku Thielli, tak proto divnej?
Já myslím, že není divnej proto, že seřval. Ale proto, že řval 5 minut a nenechal si nic vysvětlit. Vy byste třeba řvala jak prokopnutá, ale pokud by se vám protějšek omlouval a chtěl to řešit a choval se defenzivně, tak asi nebudete řvát minuty v kuse, navíc když se vašemu psovi zas tak moc nestalo…
Takový člověk by mi totiž přišel divný, a tuplem kdyby vyhrožoval nějakou “příště” zbraní a ječel na mě takovou dobu a nepřipouštěl rozumný dohovor, tak dost možná bych i zavolala příslušníky, aby se to dalo nějak pořešit, protože co až ho potkám příště…
To opravdu myslíte vážně? Vy byste to tak v kuchyni chtěla mít?
Ano, myslím to vážně. Jestli si to za své vezmete vy, to je přece vaše věc. A já mám elektriku, takže mně je to jedno. Kamarádka má v kuchyni plotnu na kamnech, elektrický vařič 4 plotýnky a ještě indukční dvouplotýnkovou desku, už drahně let. Taky to myslí vážně 🙂
Pes je živočišný druh s naprosto odlišnými životními nároky. Zatímco kůň se drtivou většinu dne potřebuje pohybovat a živit se, pes svoji potravu přijímá jen po krátkou dobu a potom se co možná nehýbe. Kůň spí pár hodin denně, pes prospí polovinu dne. Kůň se pase, pes je lovec, jiné biorytmy, jiné potřeby sociálního kontaktu.
Nemám zkušenost ani s jedním, ale určitě se prodávají dvouplotýnkové indukční desky, a tak můžete vyřešit šalamounsky, nechat v provozu plyn a pořídit i indukci. Třeba dvě plynové plotny odpojit a místo nich přistrčit indukci nebo nechat indukci vedle. Kamarádka ji používá i jako odkládací plochu.
To věřím, tak na dvouhodinovku bych pséka s sebou brát ani nemusela, že, ale když jedu třeba na deset hodin, tak to už by chtělo, aby to částečně uběh, případně právě aby se uměl svézt nahoře, kdyby to po vlastních nešlo 🙂
A taky když na pséka vyběhne nějaký nevychovaný jiný psék, tak aby si mohl vyskočit do bezpečí. S tím, že dole to za mě vyřeší kůň.
Tak tuhle bych vám nebrala, to je jasné. Ale taky nám tady kolem výběhu chodí paní s Vilíkem, paní je sportovka středního věku a fakt s ním nachodí kilometry, Vilíka znám od štíňa a je to zlatouš, a tak takového podobného bych klidně cicmala 🙂
Ale já jestli někdy budu mít čas na pséka, tak budu potřebovat takového, co bude stačit koňovi, a v případě potřeby ještě bude umět ideálně vyskočit tomu koni na hřbet. 😀
Tak když budete mít bezeškvírový kurník a nebo budete luxovat takhle v rámci nějakého půlročního úklidu, tak by to asi šlo. Mně to přijde nadbytečné. Ale já mám kurník s množstvím úkrytů pro čmelíky, u kterého se snažím čas od času do všech škvír nacpat křemelinu, a pak dbám, aby v těch škvírách také co nejdéle zůstala. Takže úklid do posledního smítka je pro mě spíš kontraproduktivní.
On ten trus v době těsně po trousení je dost vlhký. Takový blátivý. To by podle mě lux nedal. Možná takový ten, co je určený na psí exkrementy. Kdyby se dal nástavec na menší průměr 🙂 Ten na to bude asi nějako stavěný…
No a taky záleží na tom, co budete mít na podlaze kurníku. Jestli bude s nějakou podestýlkou nebo holá podlaha… A jestli míníte takto uklízet i výběh, tak to spíš nevidím, protože tam té vlhkosti bude zase o stupeň víc, jsou tam zbytky krmení, zbytky rostlinného obohacení ubikace a tak dále. To je lepší vzít hrabičkama a lopatou…
EPG je číslo. Jak se vyrábí tohle křížkování, to nevím, třeba je to EPG vyšetření převedené do nějakých intervalů, ale podrobnější informace je prostě počet vajíček na gram trusu, a to musí být číselný údaj.
No, musím jí teď dojít udělat elektrické ohrazení nad plotem, co má kolem slepic, aby to tam ta liška nepřelézala. Jo a od kolegyně z práce si pro kamarádku půjčím sklopec. Ona tu lišku chce umlátit, ale já ji přesvědčím, ať mi ji dá, až se chytí, a odvezu ji někam daleko do pustiny (třeba k Turowu 😀).
Mimochodem jsem zjistila, že postup “chytím do sklopce a odvezu jinam” je naprosto legální od 1.11. do 28.-29.2. 🙂 teda pro kunu. Nevím, jak pro lišku. Ale já si ji do toho zahrnu. Odvezu to, co se chytí 😀
No to je proto, že je domestikovaná. Leckdy ani nemůže od hnízda dál než na pár metrů. Ale v pralese, jak psal list, že kdákají po odchodu od hnízda, tak předpokládám, že to víc než pár metrů bude 🙂
Ale evidentně (jsem jukla na net) je na to víc teorií…
To je všechno rozdílné podle toho, kdo tu službu nabízí. Známá takové putování jednou do roka organizuje v Českém ráji a přespává se po cestě v nějakém ubytovacím zařízení (chata, chatkový kemp), koně jsou umístění v přilehlé ohradě, pasou se na trávě nebo dostanou seno a případný příkrm do kyblíku se jim přiveze na místo doprovodným vozidlem, které obstarává i transport zavazadel účastníků.
Pokud máte na mysli absolvovat takové putování s vlastním koněm, pak se musíte s konkrétními organizátory domluvit, někteří to z logistických důvodů (nutnost více ohrad pro koně…) ani neumožňují.