Aktuálně: 3 260 inzerátů220 190 diskuzních příspěvků18 352 uživatelů

Příspěvky uživatele

Buggyra

Buggyra
Buggyra 03.11.2023, 11:00:54 xxx.xxx.198.226

Vždyť existují čelenky přes uši, pod helmu může nosit čepici, na hlavu kuklu, to jsem přesně říkala tatínkovi. Ale pak mi ukázal fotky, jak to  dítě vypadalo už jednou dvakrát tenhle podzim. A sklapla jsem.

(a to jsou teploty málokdy pod 10 stupňů během dne)

Co budou dělat, to teda netuším, asi budou malou holčičku držet celou zimu v bytě, no ta bude na jaře o deset kilo těžší…

Buggyra
Buggyra 03.11.2023, 08:59:27 xxx.xxx.198.226

Ponýšek na prvním jezdeckém Hubertu. Teda holčička taky, ale holčička nás až tak nezajímá, že 🙂 Chlapečci byli dosud venku pouze na vozatajských akcích a na těch lepších závodech taky v soutěžích na ruce, no a tady na lesní lize po okolí už taky teda s holčičkou ze sedla na nějakých těch křížkových 30 cm parkurech. Ale vyjížďka s cizími koňmi, to je něco jiného 🙂

Naše holčička, tedy i když nás moc nezajímá, je úplně boží, šikovná, odvážná, že na ty zmetky vůbec leze a vyleze z ohrady (daň za to, že je přiježďovali lidi, co nic neumějí, nemají dobré reflexy a ne vždy reagují adekvátně…). No a prostě na to nejsou jezdci. Teď mi začala chodit velmi nadějná 7letá slečna, sice drobná, ale velmi odvážná a zarputilá (což se na zmetky hodí), jenže se u ní objevila chladová alergie (na iF na to bylo na koních téma) a musela teď na zimu přestat chodit. Kdyby vydržela, přes zimu by se naučila sedět a vodit, a v létě by mohla na lead rein soutěže, achjo. Nehledě na to, že by dvakrát týdně šli oba poníci pod sedlo, což teď s jednou zbývající holčičkou nehrozí ☹️ No, v pátek má přijít nové dítě, bohužel krapítek težké… Tak uvidíme, jak je tohle dítě šikovné. Mohlo by se naučit sedět na našem důchodcovi 130 cm a pak přejít na ponýšky, když už bude rovnováha nějaká… mno…

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Buggyra
Buggyra 03.11.2023, 08:50:40 xxx.xxx.198.226

Cha, tak jsem napsala pozdě přihlášku na koňskou akci, a zdá se, že už mě tam nechtějí a nebo ten přihláškový mail prostě už nekontrolují a nebo prostě už nebudou odpovídat, takže tam nepojedu, pokud teda večer nenajdu v mailu potvrzení. Ale to je naděje pro naši holčičku, protože pokud nic, tak se briskně přehlásím na druhou akci, na kterou bude moct holčička jet se mnou 🙂 Tedy pokud nebude mít nic naplánovaného s rodinou. A to věřím by se holčičce moc líbilo, posledně se jí to líbilo dost.

Holčička poslední.

Obrázek
Buggyra
Buggyra 02.11.2023, 12:35:01 xxx.xxx.198.226

Moje mají pod přístřechem vyhrabané hluboké jámy, ve kterých se schová celá slepice (a ve kterých je rybníček, když pod přístřech steče voda). Do toho by se kočce blbě chodilo 🙂 A okolo je vydupaný mlat, tam si kočka nepohrabe…

Co tak kočkám nabídnout nějaké pravidelně hrabané místo s jemným písečkem nebo měkkou prstí, takový záhonek? Ona ta kočka potřebuje nějaké místo k “rozletu”, zatímco slepici stačí jen ta “miska”, do které se vejde.

Buggyra
Buggyra 02.11.2023, 10:17:05 xxx.xxx.198.226

Je to u králíka na výkrm takový problém, že nedostane tu hrubou vlákninu v nativní podobě? Dostane ji mechanicky zpracovanou, podíl ligninu v těch otrubách přeci jen je, stejně jako v té vojtěšce, pokud to není vojtěška té nejvyšší kvality… Jak staří výkrmoví králíci se zabíjejí? Půlroční třeba? Jestli to není jako u kuřecích brojlerů, že se na výdrž organismu až tak nehledí, protože nepotřebujeme, aby ten organismus vydržel…

Buggyra
Buggyra 02.11.2023, 08:27:04 xxx.xxx.198.226

Jenže nutno poznamenat, že já je mám v podstatě celoročně na zeleném… Na neomezené ploše. A několikrát v zimě, když se oteplilo, a vylítnul krátkogenerační hmyz, tak bylo vidět, jak slepice pronásledují tiplice a jepice a chytají je v letu. No a také hrabou hnůj a žížaly jsou aktivní v tom teple pořád. A tak.

Buggyra
Buggyra 02.11.2023, 07:23:14 xxx.xxx.198.226

No když já mám mladé údernice. Ty hybridky prostě nepřestávají nést (ty moje) ani když přepeřují, a to jim nesvítím. Já za to nemůžu, stěžujte si u výrobce…. Mám skororoční a skorodvouleté, tak jsou ještě při síle. Až budou tříletky, tak ty už si pauzy dávaly. Ale že by dva nebo tři měsíce, to ani náhodou. To vždycky tak 14 dní a jupí zase do snášky, i kdyby třeba jen obden.

No a když mi nějaká nenesla dva měsíce, tak to bylo jasné, že je konečná, protože to už zatučněla tak, že pak už ani kdyby chtěla… Nebo posledně to byla ta syngamoza, masivní napadení parazitem, ale to bylo velmi rychlé, příznaky včetně nesnášení nastoupily během 14 dnů do takové fáze rozvoje, že jsem ji pak rovnou dekapitovala.

Buggyra
Buggyra 02.11.2023, 07:19:32 xxx.xxx.198.226

Ježiš, to jsou zkazky. Ještě že já mám Kocoura doma…

No ale taky není zcela v bezpečí… Předevčírem dostal zase jeden největší dárek. Igelitový pytel na odpadky (dostala jsem v něm dvě zimní termodeky na koně). Tak to je dokonalá kočičí atrakce a lehátko a postrkovátko a šustitlo na celou noc, no prostě nejbožejší hračka. No, jen do chvíle, než se do toho zamotá a udusí. Tak snad nezamotá… 🙂🙏

Buggyra
Buggyra 02.11.2023, 06:40:38 xxx.xxx.198.226

No to je proto, že ti dělníci z doků jsou dnes střední třída. Bohatí stále holdují společenským plemenům, protože nehodlají věnovat čas nějakému zásadnímu výcviku. No a chudí mají malé psy, aby je uživili.

Buggyra
Buggyra 02.11.2023, 06:35:42 xxx.xxx.198.226

Mám taky dvě od koní, od kterých bych si ráda přečetla, ale ony nepřispívaly nijak hojně už ani na tu iF, takže předpokládám, že uzavření diskusí pro ně byl jen poslední hřebíček. Resp. u jedné z nich je dost možné, že si toho ještě ani nevšimla, protože tak často prostě na diskusi nechodila. Objevila se jednou dvakrát do roka…

Buggyra
Buggyra 01.11.2023, 11:28:05 xxx.xxx.198.226

Třeba za to může ten divnej podzim. Patnáct stupňů v listopadu celej tejden, to není normální. Třeba se holky sbírají na přepeřování, ale kvůli těm teplotám čekají, než to přehodí… mě taky napadlo.

Buggyra
Buggyra 01.11.2023, 11:23:28 xxx.xxx.198.226

dvorkový 🙂

No a je to divné. Tam na ně muselo něco zapůsobit na celé hejno, protože jako mix to samozřejmě nebude homogenní, že by si jako plemeno řekly, že si všechny za těchto a těchto podmínek dají pauzu. 

Nepřikrmoval vám je přes plot někdo, kdo se teď odstěhoval? 😀 Nepřistěhoval se přes plot někdo s lačným psem, který děsí holky přes plot? Nemůže vám vejce vybírat predátor? Nemohou zanášet? Předpokládám, že nějaká změna v režimu nebo krmení od vás nenastala, to byste zmínila. No a pak bych se bála těch méně příjemných věcí… jako jsou nákazy a paraziti…

Buggyra
Buggyra 01.11.2023, 08:23:37 xxx.xxx.198.226

No skutečně! A má pěkně nasedláno. Jen teda…ten správný management… mi zavání PSSM. A to nechceš. Tak proto ta “hezká” cena.

Buggyra
Buggyra 01.11.2023, 08:20:21 xxx.xxx.198.226

Dejte pod svítící obojek nějaký šátek nebo široký obojek, co podrží chlupy pod svítícím obojkem, a bude 🙂 Lépe připevnit k sobě, aby svítící obojek z podložky nesklouzl do chlupů, oboustranně lepící páska nebo sucháč a tak 🙂

Buggyra
Buggyra 01.11.2023, 08:15:05 xxx.xxx.198.226
Vahine:

Dobrý 👏 má pravdu předsedo 😊 to by fat šlo! Jste velmi praktická žena a já teda zase prd 🤭

no…dalším čítálkům to pomůže, mně už ne, já ty schody zaplatila a je mi blbý se vymlouvat…🤷‍♀️ jsem další generace tzv. staré školy 😉 a co jsem si upekla/koupila, to si sežeru/převezmu

No ale jak jste říkala, že budete schody přenášet, tak třeba nemusíte, když budou schody i rampička 🙂

Buggyra
Buggyra 01.11.2023, 08:07:54 xxx.xxx.198.226

Mně se teda nelíbí na prvním místě ty otruby s ovsem. Za mě moc energetické pro flákacího králíka. To bude brzo jateční…

Hej, mám pravdu, jsem si úryvek hodila do googlu a heleďte, co vyjelo:

https://eshop.adw.cz/krmiva-a-krmne-smesi-3/musli-kralik-25kg/

důležité je to slovo VÝKRM

Takže pokud to má být pro králíka, kterého chcete pak sežrat, tak ano, kompletka, na které vám pěkně bude přibývat. Pokud je to pro králíka na chov nebo na koukání, tak pak je to nevhodné.